Müteahhit ona gönderdiğim sigorta primlerini yatırmamış..
Merhaba arkadaşlar başıma gelen bir durumu paylaşmak ve değerli yorumlarınızı dinlemek isterim.
Bir inşaat yaptırıyorum şehir dışında olduğu için orada bir müteahhit ile anlaştım. (Herhangi bir sözleşme yok aramızda).
Mimara proje çizdirdik bu projeye göre inşaat yapıldı. Her katı attığında hakediş usulü benden işçilik istedi gönderdim. Kaba inşaat bitti buraya kadar sorun yok.
Sorun şu ki işçiliği isterken kendi dosyası adına bu inşaatı başlatmış ve çalışanlara sigorta yapmış. Bana her ay tahhakkük fişleri gönderiyor bende ona istinaden adamın hesabına sigorta parası diye ödeme yaptım. 6 aylık ortalama aylık 30bin TL den 180bin TL adama sigorta parası diye yazarak dekontu göndermişim kayıtlı mesajlar duruyor. Bu adamda sigorta parasını yatırmamış ve yemiş/kullanmış/birikim yapmış orasını doldurun işte sigorta yatırılmamış.
SGK müdürlüğüne gittim, "bu borç seni bağlamaz adamın şirketi üzerine dosya, dolayısıyla o ödemek zorunda" diyor. Fakat iskan alırken evin borcu var diye iskan alamazmışım.
Sizlere sormak istediğim sorular;
Bu adam ne çakallıklar yapabilir? Örneğin iskan zamanı "canımı alacan para yok iskan almak istiyorsan bu borcu öde" gibi zorluklar mı çıkarabilir? vb.
Ben bunu şuan elimdeki dekontlarla SGK 'ya bildirmeli miyim? Resmi olarak bunun bir yolu varmı?
İcra veya xx mahkemesine mi başvurmalıyım yoksa avukata vermekten başka çare yok sen ilerletemezsin mi dersiniz.
Veya şu şekilde şöyle yaparak ilerle diye yönlendirebilir misiniz
Teşekkürler.
Akülü sandalye joysticki arduino kart ile kontrol edilebilirmi?
Seri bağlı akülerin voltaj farkları neden kaynaklanır?
|
Güneş Takip Sistemi Devrem hakkında
|
Klima ile ilgili bir soru (deney :))
|
|
LDR ve LM358 ile motor kontrolü?
|
10dk da bir dc motoru çevirme
|
Betondaki ses yalıtımı
|
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 308
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0