selamınaleyküm arkadaşlar. bundan 3 ay önce 300w bir güç kaynağım vardı. biraz sesli çalıştığı ve 50w ile çalışan ekran kartımı 75w isteyen ekran kartıyla değiştirdim ama ne olur ne olmaz diye 500w güç kaynağına geçmiştim. eski güç kaynağımda hiç titreme falan gibi bir sorun yoktu ama bu güç kaynağı özelllikle web sayfa açılışlarında titreme yapıyordu 10 saniye kadar ve bu titreme esnasında da güç kaynağından gelen ses artıyordu aldırmadım böyle 3 ay kadar kullandım ama bu gün urban teror online oynarken pc kendine kendine kapanıp açıldığında "Power Supply Surges Detected" hatası verdi. bu mesele güç kaynağının yetersiz beslemesinden mi kaynaklı olabilir çünkü alalı daha 3 ay oluyor. güç kaynağı : high power 80 plus hpq-500st-h12s Ekran kartı : Asus R7 250 2Gdr5 cpu : QuadCore Intel Core i5-3330, 3000 MHz ram : ddr3 4gb < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo06 -- 1 Mayıs 2025; 11:58:51 > |
Güç kaynağının voltaj değerleri normal mi ?

-
-
12v hattı çok düşük. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz daha büyük sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz. PSU nun kesinlikle değişmesi gerekiyor. Ancak imkan yok ise PSUnun 12v hattı kondansatörlerini değiştirerek düzeltilebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
12v problemi var içini aç kondansatörler şişmi bak
-
yalnız hocam şunu da belirtmeliyim ki o 12v hattı resimde öyle gözüküyor nedense ama biosa girdiğimde 11.200-11.400 değerlerinde geziyor. hayatımda hiç kondansatör değiştirmedim en iyisi ben bunun garantisi devam ediyor e faturasını bulabilirsem talep açıp yollayacam sanırım. ürün sitede son kalan ürünlerdendi galiba bize denk geldi. bunu yaparlar ya da başka bir ürün gönderirler diye düşünüyorum.
şunu da belirteyim aida 64 programıyla stres testi yaptım en fazla 53 dereceyi görüyor 15 dakikalık streste pc kapanmıyor. ben biostan anakartın kendi kendini korumasını sağlayan suggest project özelliğini de kapattım aynı oyunu öyle oynadım şimdilik sorun yok biraz risk aldım ama böyle kullanmaya devam edersem anakart bile yanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo06 -- 2 Mayıs 2025; 6:51:21 > -
hehe içini açarsam garantisi biter o yüzden geri göndericem.
-
Sitesinde ATX hangi ATX standardını desteklendiği göremedim. Ancak genel olarak 12 hattında +- %10 olarak belirlenmiş durumdadır. Yani 11.4V ile 12.6V aralığı yeterli olarak görünür. Biosta herhangi bir yüke binmemişken bile verilen değer standart dışı. Açıkçası ben güç kaynağının bu voltaj seviyelerine düştüğünü gördüğümde yeni ve garantili olacağını düşünmedim. O yüzden size kondansatör değişimini önerdim. 1650W Enermax güç kaynağı aldım ve onun 12V hattının 11.9 olduğunu gördüğümde ertesi gün iade ettim. ( Fikir vermesi açısından paylaştım) O yüzden vakit kaybetmeden ürünü kargolamanız en doğrusu olacaktır. İyi forumlar dilerim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ekran kartı güç girişssiz ondanda olabilir değerler normal olabilir yani
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X