Şimdi Ara

Universitem bu yil bitti. Size tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
8
Favori
7.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4 yilim bitti simdi uni mezunu oldum bu yaz. Size tavsiyeler vereyim. Lutfen dediklerimi ciddiye alin.

Olumsuz yanlari
    - Lys Ygsden daha zor dersler goreceksiniz.
    - Sinav haftasi uykusuz gunler olacak , alarm kurmak alarma kalkmak iskence olacak.
    - Ilk yil baska yere gidenler birden zorlanacak. Evime gidiyorum deyip yatay gecis yapan kisileri goreceksiniz.
    - Ev yemeklerini ozleyeceksiniz.
    - Vize ve finallerden sonra otobus mumkunse ucak bileti alacaksiniz. Ona da para ayirmak zorundasiniz.
    - Ev arkadasi bulmaniz onemli. Umarim anlasabileceginiz kisiyi bulursunuz. Yurtta ise oda arkadaslariniz ile anlasmaniz cok onemli. Kavga gurultu ile ayrilanlar da cok var. Duyacak gorecek belki de yasayacaksiniz.
    - Cok degisik hocalar , Sacma sapan derslerin sacma sapan saatlerini goreceksiniz. Dersler arasi 3-4 saat olup sizi bekletmekten biktirabilir.
    - Etrafta not zamani merhaba deyip baska zaman yuzunuze bakmayan insanlar olacak. Degisik insanlar yuzunden siniriniz bazen bozulacak. Kafa yapinizda olmayanlardan uzak durun.
    - Para dengesini hep iyi korumalisiniz.
    - Evde yemek pismiyorsa illa ki disardan yemek soylersiniz. Evde genelde makarna piser.

Olumlu yanlari

- Iyi bir ev arkadasi ile o ev cok iyi olur. Ev arkadasim ile evde takilmayi ozledim daha 2 hafta oldu ayrilali
    - Anlastiginiz insanlarla uni ortaminda olmak cok guzel.
    - Istediginiz vakit uyanir istediginiz vakit kalkarsiniz.
    - Batak tavla 101 oyunlari ile bile eglence cikarirsiniz.
    - Bazen araba kiralayip 5 kisi cevre sehirlere gidip gezersiniz. Onun tadi da baska.
    - Kiz arkadasiniz ile isterseniz ayni evde kalirsiniz.
    - Unide sinifta anlaatiginiz insanlar varsa ders cikisi cok keyifli olur.
    - Aksamlari tiklim tiklim olur kafeler..herkes unili herkes ayni sizin gibi.
    - Unide hep yasitlarinizi veya size yakin yasli insanlari gorursunuz.
    - Arkadaslarinizda gece kalirsiniz.
    - Ogrenci evlerinin o tozunu bile gormezsiniz belli sure sonra.
    - Ogrencilik hep guzeldir emin olun.
    - Aktiviteler icin cok zamaniniz var.
    - Okul yemeklerini ucuza yersiniz (devlet unileri)

Uniye yeni baslayacaklar 4yil eglenin. Calismayi da unutmayin. Sizi kiskaniyorum. 4 yil onceye donmek isterdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne guzel yazmissiniz , cok istiyorum gercekten artik isim icin calismayi . Allah hepimizin yardimcisi olsun hakkimizda hayirlisi olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolum ne hocam bide hangi uni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası zor sınavlar çok da dert gelmiyor.
    Bu sene çalışmak belki önümüzdeki seneye göre daha kolay, ama bu seneyi hayaline ulaşmak için ve tek atış uğruna çalışıyor olmak dünyanın en stresli şeyi.
  • aile yanında kazanırsanız burda olumlu yazanıda olumsuz yazanıda 0 ıle çarpın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuyuh

aile yanında kazanırsanız burda olumlu yazanıda olumsuz yazanıda 0 ıle çarpın

onun olumlu ve olumsuzlukları ayrı tabiki
  • Tavsiyelerim diyip de olumlu olumsuz yanlarını açıklaman da tam ironi olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benimde biteli 2 yıl oluyor resmen köpek gibi özledim. doya doya herşeyin b.kunu çıkarana kadar yaşamıştık her gün goygoy gırgır şamata eğlence 7/24. aynı arkadaşlar, aynı şehirde ömür boyu kalsanızda üniversitenin tadı bambaşka. bi kere işiniz "işsizlik" resmen nerde boş iş var öğrenci orada :)
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    İşiniz işsizlik

Çok güzel yazmışsınız hocam. :)

• Olumsuz yonlere nazire yaparak yaziyorum.
    Ygs lys nin olumsuzluklari
    -Elinde bir meslegin yok, hayallerin vardir gerceklesip gerceklesmeyecegini bilemezsin.
    -Stresten saclarin dokulur, iki sene hayatla bagin kopar, kilo alip verirsin, sivilce cikar.
    -Ne zaman kendine bos bir vakit ayirsan ders calismak gelir aklina. Calismadiginda psikolojik olarak yipranirsin.
    -Mezunsan cevrendeki herkes seni kazanamamis bir mal olarak gorur.
    -Onca calisip ygs lys de emeginin karsiligini alamama durumun yuksektir. Sirf bir anlik heyecandan veya kotu bir durumdan sinavin mahvolabilir.
    -Elinde hicbir sey yoktur teorik olarak. Lise mezunu bir issizsindir. Ne kadar hayallerini anlatmaya calisirsan calis bos insan gorulursun.
    -Sevdigin bircok aktiviteden kendini soyutlarsin. 11 den itibaren baslayan stres mezunsan 3 seneye cikar ve bu 3 sene psikolojik olarak yasli bir ruhtan farkin kalmaz.
    -Sonuc aciklandiginda %50 emeklerinin karsiligini aliyorsa %50 de alamiyor. Her ihtimali dusunmek zorundasin. Bu da insani yipratir.
    -Arkadasin kalmaz, kalsa da azdir. Yurumeyi, konusmayi unuttugunu zanneden bircok arkadasim var.
    -Tum bunlarin sonunda mutlu bir sekilde hayallerine kavusuyorsan ne ala. Ama olmadiysa istemedigin bir bolume gitmek daha cok koyar. Hayallerinden vazgecmissindir ve bitmissindir.

Olumlu yonleri:
    -Yok. Salak osymnin yaptigi bi sinav icin kendimizi parcaliyoruz. Yok yani. Mezun senesinin olumlu yonleri var gelisim acisindan fakat ygs lys nin yok.

Bu yuzden yasasin universiteye gidip su stresten kurtulmak ve hayallerimiz olduysa artik dusunmeye gerek olmamasi. Olacak mi olmayacak mi diye kafayi yememek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversiteyi bitireli 6 yıl oldu. Yukarıda yazılanları tamamı sadece hayal. Babanın parası var kötü yanlarda yazanları zaten görmeyeceksiniz. İyi yanların ise arkadaş ortamı denen yerde başınıza gelecek dertlerin kaynağı olacak.
  • Kız arkadaşınızla aynı eve çıkabilirsiniz cümlesinden sonra okumayı bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meb1907

Kız arkadaşınızla aynı eve çıkabilirsiniz cümlesinden sonra okumayı bıraktım.

ne var bunda? ben bir yıl aynı evi paylaşmıştım kız arkadaşımla?

Bu arada ben de yazayım. Üniversite insanın kendi hayatına ne yönde verebileceğini anlayacağı yerdir. Taşra üniversitelerinde okursanız memur olmak derdine düşersiniz sonunda, çünkü pek bir şey katmaz. Ama büyük şehirde ilerideki hayatınız ve kariyeriniz için size yön veren çok şey olur. Taşraya giderseniz batak öğrenirsiniz, büyük şehre giderseniz ufkunuzu açacak şeyler.

• Üniversiteye ilk dönem gittim çok güzeldi herşey derslerim ortam arkadaş çevrem herşey on numaraydı. İlk dönem biter bitmez yüksek getirili bir işe başladım. Okulu bıraktım. Okursam böyle para denk gelmez diye bıraktım şuan çalışıyorum. Üniversiteyide açıktan devam ediyorum. Tabi buna devam etmek denirse. Benimde sizlere tavsiyelerim var arkadaşlar. Ben üniversiteyi bıraktığıma bin pişmanım. Hayata bir kere geliyoruz. Amacımız para para para olmuş. Hayattan keyif almayı unutmuşuz. Ünide kendimi buldum. Ama bitti. Şuan üniversiteyi bıraktığım için çok pişmanım. Ama ilerde bıraktığım için sevineceğim. Çünkü benim yaşımdakiler (22) boş beleş gezerken benim aylık getirim 3000 tl. Siz siz olun okuyun hayatın tadını çıkarın. Bu dünyaya bir kere geliyorsunuz. Kader çizginizi değiştirecek bir karar verecekseniz o kararı verin değiştirin kararı çıkarın at gözlüklerini gerçek dünyayı keşfedin.

• devlet yurtlarında sadece declet ünilerinde okuyan mu oluyor? burslu falan kazansakta olmaz mı?

devlet yurtlarının belli bir saati mi var yani şu saatte çıkacaksın şu saatte gireceksin falan?

devlet yurtlarında yemekler ücretli mi ücretsiz mi?
  • Ben tam burslu özelde okudum, devlet yurdunda kalıyordum. Direkt olarak çıkmadı yurt, yedekten girdim.
    Belli bir saati var, aslında 11. Her yurt buna sıkı sıkı bağlı değil. İstanbul içindekiler için konuşuyorum. Nöbetçiye ve güvenliğe bağlı biraz da. Geç geldin almayız gibi bir durum yok, tutanak tutabiliyorlar. Gece geç çıktığında falan 1-2 gün ceza yiyorsun. Cezayı da 3. soruna cevap olarak açıklayayım.
    Yemekler ücretli, günlük sana para tanımlanır. Sabah kahvaltısı için 3 tl, akşam yemeği için 5 tl diyelim. Akşam yemeği 7 tl tuttuysa bu farkı ödersin. İşte bu geç kalma falan durumlarında bunu kesiyorlar. 1 kere kestiler bizden, ertesi gün gittik açtırdık. Öyle kafalarına esince yapıyorlar bir şeyler.
  • ben aile yanında okudum hiçbişey anlamadım yine sınava girdim bu sefer yalnız okumayı düşünüyorum
  • Dediklerinin çoğu abartı.

Olumsuz yanlari
    - Lys Ygsden daha zor dersler goreceksiniz. -göreceksin ama en azından sevdiğin bölümün dersleri olacak.zaten ilk dönemden sonra dersleri sınavdan sınava takip etceğin için no problem.
    - Sinav haftasi uykusuz gunler olacak , alarm kurmak alarma kalkmak iskence olacak. -bir kere bile alarma kalkmaya zorlanmadım hatta sabah bu sene erken yatıp sabah erken kalkıp çalıştım.o dönem biraz insanı sıkıyor ama ygs dönemiyle kıyaslayan insanı kaale almam.
    - Ilk yil baska yere gidenler birden zorlanacak. Evime gidiyorum deyip yatay gecis yapan kisileri goreceksiniz. -bu tamamen mahalle dedikodusu birsürü dışarıdan gelen arkadaşım hepsi memnun hepsi mutlu.ben 2.senemde erasmus yaptım tek yaşamak gibisi olmadığını gördüm.
    - Ev yemeklerini ozleyeceksiniz. -artık her yerde ev yemekleri yapan yerler var.8-10 liraya.
    - Vize ve finallerden sonra otobus mumkunse ucak bileti alacaksiniz. Ona da para ayirmak zorundasiniz. -ağlamak için sebep aramak bu oluyor.
    - Ev arkadasi bulmaniz onemli. Umarim anlasabileceginiz kisiyi bulursunuz. Yurtta ise oda arkadaslariniz ile anlasmaniz cok onemli. Kavga gurultu ile ayrilanlar da cok var. Duyacak gorecek belki de yasayacaksiniz. -bu olağan bir durum ilk dönem veya ilk sene böyle bir sorun yaşasanız bile 2.sene/dönem kafa dengi biriyle aynı oda yada eve çıkıyorsunuz.
    - Cok degisik hocalar , Sacma sapan derslerin sacma sapan saatlerini goreceksiniz. Dersler arasi 3-4 saat olup sizi bekletmekten biktirabilir. -ahhahahah direk buna gülüyorum.1 kere ders arası 30 dkya uzadı onda da diğer dersi beklemeyip gittik bir yerde oturduk.hocalar konusunda haklı ama bir süre sonra bazılarının çok kaliteli olduğunu görüyorsunuz.tabi okula göre değişebilir.
    - Etrafta not zamani merhaba deyip baska zaman yuzunuze bakmayan insanlar olacak. Degisik insanlar yuzunden siniriniz bazen bozulacak. Kafa yapinizda olmayanlardan uzak durun.-sen demekki en önde yıl boyunca hocayı yalayan tipsin o yüzden şuana kadar bunlara ağlaman normal.ben bir kere bile arkadaş çevrem dışında birinden not istemedim kaldı ki notlar fotokopide oluyor.
    - Para dengesini hep iyi korumalisiniz. -bunu korumak imkansız.ailenizde üniversite okuduysa durumu anlar.elbette bu yaşta istemek kolay değil ama bu da abartı.
    - Evde yemek pismiyorsa illa ki disardan yemek soylersiniz. Evde genelde makarna piser. -eee yani?eğer gösteriş olsun diye 20 liraya hamburger yerseniz ağlamanız muhtemel ama dediğim gibi artık her üniversite-yurt yakınlarında ev yemekleri satıyorlar.

benim eklemek istediğim üniversite tabi ki zor ama insanlar ygs-lysden sonra üniversiteyi arkadaşlarıyla takılacak mekan gibi düşündükleri için ilk dönem veya sene(kişiye göre değişir) zor geliyor.sonrasında zaten derslerin artık hayatın en önemli noktasında olmadığını kavrayınca üniversiteyi yaşamaya başlıyorsunuz.zaten sıradan bir kişide çok önemli ders olmadıkça dersleri derste takip etmeden geçebiliyor.geçemezsede alttan alıverirsin olur biter.

buradan üniversitenin gereksiz olduğunu söylemeye çalışmıyorum aksine üniversitenin sadece dersten eve olmadığını hatta katılınacak aktivite ve seminerlerin hem üniversite hemde gelecek hayatını şekillendirecek en önemli faktörlerden biri olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
    herkes üniversiteyi bitiriyor senin kariyerin için önemli olan senin üniversite dışında neleri bitirdiğin neleri yaptığın.
    şu son bölüm biraz konudan saptı ama olsun.

• Benim tek tavsiyem aile yanında kesinlikle okumayın. Hayatınızın içine etmeyin.

Not: Kendimden biliyorum.
  • Üni bittiyse asıl senin tavsiyeye ihtiyacın var. İlkokuldan sonra paso ders çalışıyorsun, sınava hazırlanıyorsun, ödevleri projeleri yerleştirmeye çalışıyorsun. Ama gerçek hayat bu değil maalesef. Gerçek hayat çok daha zor. Ben de 2 yıl önce mezun oldum. Çok eski değil yani yeni sayılır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.