Şimdi Ara

Ülkedeki esnaf sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
8.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
207 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar devamlı yemeksepeti üzerinden sipariş veriyordum dedim bügün adama yazık yeri yakın telefon ile arayıp sipariş vereyim daha fazla kazansınlar adamı aradım telefonda demesinmi yer uzak bu seferlik olsun felan bende dedim yemeksepetinden veriyordum zaten ya işte böyle felan sanki parasız iş yapıyormuşum gibi bana fırça atıyor siz siz olun yemeksepeti üzerinden kredi kartı ile ödeme yapın bu namussuzlara fırsat vermeyin kimseye acımayın.




  • Bizim esnaf kadar açgözlü olanı yoktur.Ne zaman bir yer ya da bir şeyleri tutsa hemen zam yaparlar yapmasalarda kalitesini düşürürler.Bu durum ekonomik durumdan farklı tamemen kendi açgözlükleri .İnsanlar zincir cafe ve marketleri sevmiyor fakat ben seviyorum.Bunlar olmasa bu herifler her şeye zam üstüne zam yapar.

    Sanki lütfediyorlar, parası ile hizmet veriyorsun kardeşim. Türkiye'de alacı-satıcı arasındaki ilişki çok zayıf, karşılıklı bir hürmet ilişkisi olmalı. Esnaf hele birde doymuşsa durum çok fena ama aynı şekilde özellikle bizim milletimizin garsonlara vs. davranışları da hiç iyi değil, köpek çeker gibi davranıyorlar.

    Tek tek gideyim bende sizin gibi,


    Yerlerinin büyük firmalar doldurur, tıpkı eskiden her mahallede nasıl bakkal varsa yanlarına açılan marketler gibi.


    Orada sigortası bile yatıp yatmadığı meçhul, özlük hakları olmayan bir çok çalışan kurumsal büyük ölçekli firmalara geçer,


    Zaten vergi verenler en çok çalışanlar ve kurumsal firmalar. Esnaf ne vergisi veriyor, dükkanı kapatıp biryerde çalışsa daha çok vergi ödeyecek.


    Ölçek ekonomisi sayesinde pazarda daha fazla büyük firma ve rekabet olur, fiyatlar daha da uygun olur. Esnaf gibi sattığı malı abi sen bunu bozmuşsun durumu yaşamazsın. Tükiyede malının arkasında durma durumu pek söz konusu olmasa da Abd ve avrupada tüketici hakları oldukça iyi, bu sayede bizdebu hakları kazanabiliriz.


    Zincir mağazalarda 14 saat çalışan adam esnafın yanında 16 saat çalışır birde ayakçılığını yapar. Klasik aile şirketi. Kurumsal firmalarda çalışan hakları her zaman bellidir. Esnafın yanında ne olacağın bile belli değil.


    Esnafları gayet iyi biliyorum sizin tanıdığın esnaftan çok daha fazlasını tanıyorum. Sicili düzgün bile olmasa yıllık %4.5 dan kredi kullabilen, bunu hazineden destekli alan ama hazineye kazancı oranında en az vergi ödeyen başka meslek varmı.


    Tekrar söylüyorum iyileride var belki ama genelinde durum böyle.

    Yılda 2 defa tabela vergisi

    Çevre temizlik vergisi

    Stopaj

    Peşin vergi

    Kdv

    Damga pulu vergisi

    Gelir vergisi

    vs vs bunlar bir esnaf olarak ödediklerim.

    Satışlarımda %5 kar ile çalışıyorum. İthalatçı bana bir ürünü toptan 9 liraya veriyorsa kendi açtığı yan şirket üzerinden piyasaya 8.80 tl den perakende satıyor. Benim de müşteriye ürün satma şansım kalmıyor. Müşteriye diyorum internet üzerinden daha ucuza alabilirsin ama benden alacaksan da fiyat bu daha aşağıya satamam. Eğer beklemek istemez ise benden alıyor değilse internetten veriyor siparişi.

    Zaten gelen her müşterinin elinde telefon var daha dükkandayken fiyat karşılaştırması yapıyor ve kesinlikle bu iyi bir şey. Ama işte büyük işletme ve küçük işletme olarak düşünürsen rekabet işleri senin düşündüğün gibi yürümüyor. Madem devasa firmalar fiyat düşürmede daha iyi neden işlemci fiyatları belirli seviyenin altına düşmüyor? Dediğim gibi son satıcı piyasanın nakit döngüsünü sağlar. Ama müşteri nereden isterse oradan alışveriş yapmakta özgür. Buna hiç bir itirazım yok. ama müşteri, küçük satıcılar kaybolduğunda 1 liraya aldığı bir ürünü 100 liraya almaya başladığında da ağlamasın. Buna hakkı olmaz ne hak ettiyse onu alır.

    Hiç dokunmayacağım sana ithalatçımın bana toptan ürün fiyatını göstereceğim aynısını internetten araştır bak bakalım fiyatlara.


    Benim bu ürünü bir esnaf olarak kaçtan satmam gerekiyor?Bir de bu ürüne kargo masrafı bineceğini düşün?Sen olsan kaçtan satarsın?

    Ekleme :

    Alıntı

    metni:
    Esnaf gibi sattığı malı abi sen bunu bozmuşsun durumu yaşamazsın

    Geçen gün rgb bir kasa fanı sattım.İnan fiyatı 50 lira filan birşey. Sattığım arkadaş ertesi gün kasayla geldi abi benim fanda bir sıkıntı var diye. Fanı söktüm kendi test kasama taktım, peşinden harici güç kaynağıma taktım ve dedim ki bu ürün arızalı. Açtım sıfır yeni ürünü taktım müşterinin kasasına. Hiç bir şey demedim çünkü sattığım ürün ayıplı çıktı. İlk defa sattığım bir ürün arızalandı. Hemen ithalatçıya haber verdim kargo ile değişim sağlandı.


    Öyle bir söylemişsiniz ki sanki donanım haber de 1 tane bile ... rezilliği, ...'dan işlemci aldım bozuk çıktı, ... para iadesi yapmıyor konusu yok gibi. sanki o büyük firmaların hiç birinin hakkında garanti sürecinden kaynaklı sorun yaşanmamış ve bu forumda konusu açılıp sayfalar dolusu yorum yapılmamış. Muhteşem bir sistem. Kusura bakmayın büyük zincir mağazalar gözünüzü boyuyor haberiniz yok. Ne diyim açıkçası parça işine girdiğime pişmanım hiç bir kazancı yok. Fiyatlar sürekli artıyor. Kendim yazılım üretiyorum ayrıca ek olarak tarımla da uğraşıyorum o yüzden belki çok etkilenmem.Yani sonuçta aç kalmam. Ama dediğim gibi sadece esnaflıktan para kazanan iyi niyetli kişiler de var. olan onlara ve onların ailelerine oluyor. Bir gün 1 civata almak için kapı kapı dolaşıp ama satan birini bulamadığınızda o zincir mağazalardan hangisi artık kaçtan satarsa o fiyattan almak zorunda kaldığınızda anlarsınız ancak.

  • Bizim esnaf kadar açgözlü olanı yoktur.Ne zaman bir yer ya da bir şeyleri tutsa hemen zam yaparlar yapmasalarda kalitesini düşürürler.Bu durum ekonomik durumdan farklı tamemen kendi açgözlükleri .İnsanlar zincir cafe ve marketleri sevmiyor fakat ben seviyorum.Bunlar olmasa bu herifler her şeye zam üstüne zam yapar.

  • Sanki lütfediyorlar, parası ile hizmet veriyorsun kardeşim. Türkiye'de alacı-satıcı arasındaki ilişki çok zayıf, karşılıklı bir hürmet ilişkisi olmalı. Esnaf hele birde doymuşsa durum çok fena ama aynı şekilde özellikle bizim milletimizin garsonlara vs. davranışları da hiç iyi değil, köpek çeker gibi davranıyorlar.

  • Devlet kimsenin iyi para kazanıp, kaliteli hizmet vermesini sağlamıyor. Hep kötüye gidiyor bu ülkede.

    Bakın mesela, işletmelere devlet tokadı :
    3. Köprü zorunluluğu,
    Akaryakıt pahalılığı,
    Rekabet denetimsizliği...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    Başına gelen kötü tecrübeler esnaftan sogutmus olabilir ama kalite dusurme ve zam yapma denilince, akla zincir magazalar gelir.mesela starbucks karantinadan hemen sonra paket cekirdek kahveye 10 lira zam yapti.zam yaptigi kahveler de stoktaki bayat kahveler.bahaus da klozet kapaklarini 30 lira farkla satiyor mesela.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her insanın aynı olmayacağı gibi her esnaf da aynı değildir. Çok değerli esnaflar da tanıdım, tek soruda alışverişi kestiğim esnaflar da...

  • Ozellikle Migros carrefursa bim vs hepsi iyiki var. Karantinada bile ucretleri standart tuttu. Buyuk ve zincir gruplar olmasa gorurdunuz esnaf nasil da opuyordu sizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nzm_turkey

    Ozellikle Migros carrefursa bim vs hepsi iyiki var. Karantinada bile ucretleri standart tuttu. Buyuk ve zincir gruplar olmasa gorurdunuz esnaf nasil da opuyordu sizi.

    hocam a101 bim vb. mağazalar insan sağlığına hiç önem vermiyor. Alışverişimi Migros ve carrefour noktolarından yapmaya özen gösteriyorum.

  • Bu devirde kimseye acimayacaksin, iyilikten maraz dogar sozu hic bugunlerdeki kadar gercekci olmamisti. Insanoglu nankor, tamahkar.  

  • Aynı şekilde bende yemeksepetinden verdiğim siparişi getiriyorlar, aynı menüyü arayıp söylüyorum getirmiyorlar.

  • nzm_turkey kullanıcısına yanıt

    yalan.gratis ve watsonslar kapalı olduğu için kozmetik ürünlerinde çok acımasız zamlar yaptılar.biz sürekli migrostan alışveriş yapıyoruz ama fırsatçılık konusunda kimse eline su dökemez migrosun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nzm_turkey

    Ozellikle Migros carrefursa bim vs hepsi iyiki var. Karantinada bile ucretleri standart tuttu. Buyuk ve zincir gruplar olmasa gorurdunuz esnaf nasil da opuyordu sizi.

    Ben süreç boyunca zam gelmeyen tek bir şey gördüm o da ekmek.Ev yakınında bir tek migros var alışverişi oradan yaptığım için söylüyorum diğer marketleri bilmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 15 Haziran 2020; 15:22:1 >
  • Böyle birşey kalmadı artık zaten nereden hizmet alıyorsan al memnunsan istediğin gibi alabilirsin yok esnafmış yok garibanmış.Ticarette altın kuraldır.Müşteri odaklı ve kaliteli hizmet veren bir Tüzel kişi olmak zorundasın olmuyasan batmaya mahkumsunudur.O eskide kaldı artık.Büyük firmalar vergisini veriyor çalışan istihdam ediyor Küçük esnaf ne eleman çalıştırıyor be doğru düzgün vergi veriyor.Türkiyede herşeyin kurumsallaşmasını isterim ben.He kaliteli biyer açıp kazanıyorsa kazansın orası ayrı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle tiplere her dükkanı olana esnaf kelimesini söylemeyin. Gerçek esnaflığın hakkını verenlere hakaret oluyor. Bu tipler 3 e alırım 5 e satarımcı işletmeci diyin esnaflık bağlamından uzak yalnızca kar etmeyi planlamış firmalar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Küçük esnafa asla para kazandırmamaya çalışıyorum bu sadece yeme içme sektörü için geçerli değil, her konuda mümkün mertebe büyük işletmelerden yaparım alışverişimi. Kendileri hakkında pek olumlu görüşüm yok. Esnaf lokantası falan da hiç sevmem. Büyük kaliteli restoranlar var canım istediğinde ordan yerim. Sipariş vereceğimde de yemek sepetinden veririm hiç uğraşmam telefonla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnafala mümkün mertebe iş yapmayın, basit bir kolayı bile gidip bakkal yerine marketten alın. Hem vergiden kaçarlar, hem TR deki en uygun krediyi kullanırlar, hem vatandaşı kazıklarlar. En ufak şeyde de öldük bittik, esnaf şöyle bitti böyle bitti derken ilk yaptığı şey yanında çalışanı işten çıkarmaktır.


    Not: birazdan hepsi öyle değilciler gelecek. Evet hepsi öyle değil bende biliyorum ama istisnalar kaideyi bozmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 15 Haziran 2020; 22:9:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Esnafala mümkün mertebe iş yapmayın, basit bir kolayı bile gidip bakkal yerine marketten alın. Hem vergiden kaçarlar, hem TR deki en uygun krediyi kullanırlar, hem vatandaşı kazıklarlar. En ufak şeyde de öldük bittik, esnaf şöyle bitti böyle bitti derken ilk yaptığı şey yanında çalışanı işten çıkarmaktır.


    Not: birazdan hepsi öyle değilciler gelecek. Evet hepsi öyle değil bende biliyorum ama istisnalar kaideyi bozmaz.

    Güzel olur.

    Küçük işletmeler yok olur.

    Böylece küçük işletmelerde çalışanlar işlerinden olur.

    Küçük işletmelerde çalışanların çocukları daha düşük maliyetli eğitimler alır.

    Küçük işletme sahipleri yatırım yapıp mal getiremez komple iş yerini kapatır.

    Küçük işletme sahipleri vergi ödeyemez hale gelir.

    Gelirleri düşen mahalli idareler yolları, su ve kanalizasyon altyapılarını yenileyemez hale gelir.

    Yenilenmeyen borular sürekli patlar, mahalleyi susuz günler bekler.

    Altyapıya para ayıran belediye bu sefer çöpleri toplayamaz.

    Toplanmayan çöpler tifoya sebep olur.

    Tifo sayesinde çocuklar sokakta oynayamaz hale gelir.

    Sokakta oynayamayan çocukların psikolojik gelişimi tamamlanamaz.

    Gelişimini tamamlayamamış çocuklar ülke yönetimine gelir.

    Herkes sefalet içindeyken zincir marketler tekel olur.

    Daha önce ucuza verdiği ürünü %1000 pahalıya satar.

    Pahalandığı için bölge halkı kaliteli yaşayamaz.

    Küçük işletmelerde çalışan kişiler iş arar ama bulamaz.

    Zincir mağazalarda günde 14 saat asgari ücrete çalışırlar.

    Asgari ücret geçinmeye yetmeyince kredi kartına yüklenirler.

    Kredi kartlarını ödeyemezler ve kredi kartı dağıtan bankalar evlerine arabalarına haciz gönderirler.

    Sonuç olarak küçük işletmeler yok olursa yerel ekonomiler yok olur.

    Yerel ekonomiler yok olursa sen de yok olursun.

    Senin geleceğin yok olursa ancak hayran olduğun o küçük avrupa kentleri aklına gelir ve çoğunda zincir mağaza olmadığını görürsün.

    Küçük işletme iyidir.

    Eğer işletmeci kötü ise küçük işletmelerin hepsi kötü değildir.

    Düzgün eğitim almamış küçük işletme sahibi kötüdür.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    Güzel olur.

    Küçük işletmeler yok olur.

    Böylece küçük işletmelerde çalışanlar işlerinden olur.

    Küçük işletmelerde çalışanların çocukları daha düşük maliyetli eğitimler alır.

    Küçük işletme sahipleri yatırım yapıp mal getiremez komple iş yerini kapatır.

    Küçük işletme sahipleri vergi ödeyemez hale gelir.

    Gelirleri düşen mahalli idareler yolları, su ve kanalizasyon altyapılarını yenileyemez hale gelir.

    Yenilenmeyen borular sürekli patlar, mahalleyi susuz günler bekler.

    Altyapıya para ayıran belediye bu sefer çöpleri toplayamaz.

    Toplanmayan çöpler tifoya sebep olur.

    Tifo sayesinde çocuklar sokakta oynayamaz hale gelir.

    Sokakta oynayamayan çocukların psikolojik gelişimi tamamlanamaz.

    Gelişimini tamamlayamamış çocuklar ülke yönetimine gelir.

    Herkes sefalet içindeyken zincir marketler tekel olur.

    Daha önce ucuza verdiği ürünü %1000 pahalıya satar.

    Pahalandığı için bölge halkı kaliteli yaşayamaz.

    Küçük işletmelerde çalışan kişiler iş arar ama bulamaz.

    Zincir mağazalarda günde 14 saat asgari ücrete çalışırlar.

    Asgari ücret geçinmeye yetmeyince kredi kartına yüklenirler.

    Kredi kartlarını ödeyemezler ve kredi kartı dağıtan bankalar evlerine arabalarına haciz gönderirler.

    Sonuç olarak küçük işletmeler yok olursa yerel ekonomiler yok olur.

    Yerel ekonomiler yok olursa sen de yok olursun.

    Senin geleceğin yok olursa ancak hayran olduğun o küçük avrupa kentleri aklına gelir ve çoğunda zincir mağaza olmadığını görürsün.

    Küçük işletme iyidir.

    Eğer işletmeci kötü ise küçük işletmelerin hepsi kötü değildir.

    Düzgün eğitim almamış küçük işletme sahibi kötüdür.



    Alıntıları Göster

    Tek tek gideyim bende sizin gibi,


    Yerlerinin büyük firmalar doldurur, tıpkı eskiden her mahallede nasıl bakkal varsa yanlarına açılan marketler gibi.


    Orada sigortası bile yatıp yatmadığı meçhul, özlük hakları olmayan bir çok çalışan kurumsal büyük ölçekli firmalara geçer,


    Zaten vergi verenler en çok çalışanlar ve kurumsal firmalar. Esnaf ne vergisi veriyor, dükkanı kapatıp biryerde çalışsa daha çok vergi ödeyecek.


    Ölçek ekonomisi sayesinde pazarda daha fazla büyük firma ve rekabet olur, fiyatlar daha da uygun olur. Esnaf gibi sattığı malı abi sen bunu bozmuşsun durumu yaşamazsın. Tükiyede malının arkasında durma durumu pek söz konusu olmasa da Abd ve avrupada tüketici hakları oldukça iyi, bu sayede bizdebu hakları kazanabiliriz.


    Zincir mağazalarda 14 saat çalışan adam esnafın yanında 16 saat çalışır birde ayakçılığını yapar. Klasik aile şirketi. Kurumsal firmalarda çalışan hakları her zaman bellidir. Esnafın yanında ne olacağın bile belli değil.


    Esnafları gayet iyi biliyorum sizin tanıdığın esnaftan çok daha fazlasını tanıyorum. Sicili düzgün bile olmasa yıllık %4.5 dan kredi kullabilen, bunu hazineden destekli alan ama hazineye kazancı oranında en az vergi ödeyen başka meslek varmı.


    Tekrar söylüyorum iyileride var belki ama genelinde durum böyle.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Tek tek gideyim bende sizin gibi,


    Yerlerinin büyük firmalar doldurur, tıpkı eskiden her mahallede nasıl bakkal varsa yanlarına açılan marketler gibi.


    Orada sigortası bile yatıp yatmadığı meçhul, özlük hakları olmayan bir çok çalışan kurumsal büyük ölçekli firmalara geçer,


    Zaten vergi verenler en çok çalışanlar ve kurumsal firmalar. Esnaf ne vergisi veriyor, dükkanı kapatıp biryerde çalışsa daha çok vergi ödeyecek.


    Ölçek ekonomisi sayesinde pazarda daha fazla büyük firma ve rekabet olur, fiyatlar daha da uygun olur. Esnaf gibi sattığı malı abi sen bunu bozmuşsun durumu yaşamazsın. Tükiyede malının arkasında durma durumu pek söz konusu olmasa da Abd ve avrupada tüketici hakları oldukça iyi, bu sayede bizdebu hakları kazanabiliriz.


    Zincir mağazalarda 14 saat çalışan adam esnafın yanında 16 saat çalışır birde ayakçılığını yapar. Klasik aile şirketi. Kurumsal firmalarda çalışan hakları her zaman bellidir. Esnafın yanında ne olacağın bile belli değil.


    Esnafları gayet iyi biliyorum sizin tanıdığın esnaftan çok daha fazlasını tanıyorum. Sicili düzgün bile olmasa yıllık %4.5 dan kredi kullabilen, bunu hazineden destekli alan ama hazineye kazancı oranında en az vergi ödeyen başka meslek varmı.


    Tekrar söylüyorum iyileride var belki ama genelinde durum böyle.



    Alıntıları Göster

    Yılda 2 defa tabela vergisi

    Çevre temizlik vergisi

    Stopaj

    Peşin vergi

    Kdv

    Damga pulu vergisi

    Gelir vergisi

    vs vs bunlar bir esnaf olarak ödediklerim.

    Satışlarımda %5 kar ile çalışıyorum. İthalatçı bana bir ürünü toptan 9 liraya veriyorsa kendi açtığı yan şirket üzerinden piyasaya 8.80 tl den perakende satıyor. Benim de müşteriye ürün satma şansım kalmıyor. Müşteriye diyorum internet üzerinden daha ucuza alabilirsin ama benden alacaksan da fiyat bu daha aşağıya satamam. Eğer beklemek istemez ise benden alıyor değilse internetten veriyor siparişi.

    Zaten gelen her müşterinin elinde telefon var daha dükkandayken fiyat karşılaştırması yapıyor ve kesinlikle bu iyi bir şey. Ama işte büyük işletme ve küçük işletme olarak düşünürsen rekabet işleri senin düşündüğün gibi yürümüyor. Madem devasa firmalar fiyat düşürmede daha iyi neden işlemci fiyatları belirli seviyenin altına düşmüyor? Dediğim gibi son satıcı piyasanın nakit döngüsünü sağlar. Ama müşteri nereden isterse oradan alışveriş yapmakta özgür. Buna hiç bir itirazım yok. ama müşteri, küçük satıcılar kaybolduğunda 1 liraya aldığı bir ürünü 100 liraya almaya başladığında da ağlamasın. Buna hakkı olmaz ne hak ettiyse onu alır.

    Hiç dokunmayacağım sana ithalatçımın bana toptan ürün fiyatını göstereceğim aynısını internetten araştır bak bakalım fiyatlara.


    Benim bu ürünü bir esnaf olarak kaçtan satmam gerekiyor?Bir de bu ürüne kargo masrafı bineceğini düşün?Sen olsan kaçtan satarsın?

    Ekleme :

    Alıntı

    metni:
    Esnaf gibi sattığı malı abi sen bunu bozmuşsun durumu yaşamazsın

    Geçen gün rgb bir kasa fanı sattım.İnan fiyatı 50 lira filan birşey. Sattığım arkadaş ertesi gün kasayla geldi abi benim fanda bir sıkıntı var diye. Fanı söktüm kendi test kasama taktım, peşinden harici güç kaynağıma taktım ve dedim ki bu ürün arızalı. Açtım sıfır yeni ürünü taktım müşterinin kasasına. Hiç bir şey demedim çünkü sattığım ürün ayıplı çıktı. İlk defa sattığım bir ürün arızalandı. Hemen ithalatçıya haber verdim kargo ile değişim sağlandı.


    Öyle bir söylemişsiniz ki sanki donanım haber de 1 tane bile ... rezilliği, ...'dan işlemci aldım bozuk çıktı, ... para iadesi yapmıyor konusu yok gibi. sanki o büyük firmaların hiç birinin hakkında garanti sürecinden kaynaklı sorun yaşanmamış ve bu forumda konusu açılıp sayfalar dolusu yorum yapılmamış. Muhteşem bir sistem. Kusura bakmayın büyük zincir mağazalar gözünüzü boyuyor haberiniz yok. Ne diyim açıkçası parça işine girdiğime pişmanım hiç bir kazancı yok. Fiyatlar sürekli artıyor. Kendim yazılım üretiyorum ayrıca ek olarak tarımla da uğraşıyorum o yüzden belki çok etkilenmem.Yani sonuçta aç kalmam. Ama dediğim gibi sadece esnaflıktan para kazanan iyi niyetli kişiler de var. olan onlara ve onların ailelerine oluyor. Bir gün 1 civata almak için kapı kapı dolaşıp ama satan birini bulamadığınızda o zincir mağazalardan hangisi artık kaçtan satarsa o fiyattan almak zorunda kaldığınızda anlarsınız ancak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 18 Haziran 2020; 8:28:36 >




  • Türk esnafının iş ahlakı sıfır. Yemek siparişi veriyorum. Abi beyti kalmadı diyor. Yemeksepetinden aynı lokantaya baktım beyti görünüyor. Siparişi verdim. yarım saat sonra kalmayan beyti sıcak sıcak geldi.  

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.