Şimdi Ara

Ülke bitmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy şu anda #11
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ülke çoktan bitmiş bugun marketten ceviz aldım baktım üretim yeri abd yazıyor abd nin silahını kullandık yazılımını teknolojisini kullandık bu hayatta abd cevizi yemekte varmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

mepa news
    Türkiye ile ABD arasında 20 yıllık doğal gaz anlaşması imzalandı
    https://www.mepanews.com/turkiye-ile-abd-arasinda-20-yillik-dogal-gaz-anlasmasi-imzalandi-74287h.htm

lozan 100 yıllık dedikleri buymuş?

ABD cevizi almak istemiyorsan yan markete gidip başka marka ceviz alabilirsin dökme ceviz alabilirsin hatta gidip 5 tane ceviz ağacı ekip ceviz ihtiyacını karşılayabilirsin. TUTAN ENGELLEYEN veya zorla kafana vuran mı var ? O cevisi alacaksın diye !

Serbest piyasada herkes istediği ürünü satabiliyor. Ne olmasını hesaplıyor veya planlıyorsunuz siz ? Mesela kazara CHP iktidar olsa her ürüne ek gümrük vergisi flan getirecez yabancı ürün sattırmayacaz flan mı diyorsunuz onu mu vaad ediyorsunuz ?

Sen Türk İncirini Türk Fındıını Türk kirazını Türk kayısısını vb bir sürü ürünü ithal ederken bunu alan ülkeler aaa bizim ülke bitmiş Türkiye'den bu ürünleri alıyoz flan mı diyor sanıyorsunuz harbi harbi !

Bu tarz ticari ürünleri piyasa vardır fiyat vardır kalite vardır. Adam ABD'den ucuza bulmuştur ithal etmiştir paketleyip satıyordur. Yarın yerli üretici daha uyguna satarsa ondan alır ondan sonraki sene Çin'den alır sonra Rusya'dan alır arz talep meselesi serbest piyasada bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şaka gibi bir ülke
    4 yıl önce açıldı
    Ülke bitti valla
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakında entep fıstığında oradan gelecek az bekle.

donanımhaber forum
    Şirket Yönetir Gibi Ülke Yönetmek | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/sirket-yonetir-gibi-ulke-yonetmek--129246195

Halen seçim var diyenler gitsin iranda kullanasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 24 Kasım 2025; 11:16:14 >
    çok sığ bir düşünceye sahipsiniz.Yani savunucam diye neler yazmışsınız.Ceviz teknolojik veya stratejik bir ürün değildir.Bahsettiğiniz bu ülkede yetişmeyen yada yetişmesi güç olan birşey olsa neyse diyeceğim.Yani.bakın ben savunmuyorum ama bu ülkede kivi ve özellikle son zamanlarda muz yetiştiriciliği arttırysa akp sayesinde olmuştur.Üretici teşvik edilmiştir tarımsal geliştirme tarafından tohumu ağacı hibritlenmiştir geliştirilmiştir.

Ancak bakın bu topraklarda yüzyıllardır ceviz , mercimek, pirinç yetişişiyorsa bu ürünlerin piyasada olması hele yerli üründen çok daha kolay erişilebiliyorsa sorun var demektir.

Geçen migrosta yerli mercimek varmış yayla agro üretimi gerçekten kıpkırmızı.Nedense mercimeğin rengini bile unutmuşum.Dikkatimi çekiyordu birçok markanın arkasında kanada yazıyordu.

Bu ülkede enflasyon ancak yanlış tarım , hayvancılık ve her alandaki yerli üretim stratejileri düzeltilirse düşer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• meeb kullanıcısına yanıt

Ülkede hükümet ceviz üretimini mi düşürmüş ? Yooo bunu sende bal gibi biliyorsun.

Ülkenin Yıllık ceviz üretimi iklime göre değişmek ile 250-280 bin Ton arası yıllık tüketim 330-350 bin ton arası.

Aradaki farkı isteyen istediği ülkede alabilir diyorum ben Serbest piyasada buradan koşunnn öldük battık ABD cevizi gelmiş algısı kasmanın bir anlamı mantığı yok. ( Trump gelince ABD ile bu tarz yiyeceklerde olan ek gümrük vergisi kalkmıştı. Ondan sonra uyguna geliyorsa gayette isteyen İthal ürün alabilir serbest piyasa böyle bir şey. )

• RTE 2 ay önce ABD 'ye gidince -artık nasıl tehdit aldıysa - ceviz badem ve Antep fıstığın da gümrük vergisini kaldırıp 300 milyar dolarlık Boeing yolcu uçağı ve savaş uçağı ile 5 kat pahalı sıvı doğalgazı kakaladı bize . Nasıl tehdit edildi bilmiyoruz artık ama gerçek bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide bunu halk istedi. Çok ağır muhalif olarak suçu gidip rte ye veya başka birine atmak tam cahillik. Bak bugün tayyip ben gidiyorum desin ve en mükemmel siyasetçiyide getirin yinebaynı şeyler olacak. O gelen en mükemmel siyasi parti ve başkanı diyecek ki biz A diyoruz halk B diyor. Halkın dediği olur genelde.

Ülkenin bu durumda olması halkın kararları iledir. İslam literatüründe denir ki ZARAR RIZASIYLA GİRENE MERHAMET EDİLMEZ VE EDİLMEMELİ

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.