Şimdi Ara

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: 'Yasal olmayan VPN kullanılmasını tavsiye etmiyoruz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: "Yasal olmayan VPN kullanılmasını tavsiye etmiyoruz"

Fatih'te, Milli Türk Talebe Birliği Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Milli Teknoloji Akademisi' programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu katıldı. Programa Uraloğlu'nun yanı sıra MTTB Başkanı Tahsin Başarı ve çok sayıda davetli katıldı.

'17 milyon IP adresini her gün düzenli olarak kontrol ediyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Yasal olmayan hiçbir VPN'nin kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Buraların üst seviye korumamız gerekiyor. Dünyada bu anlamda rol model ülke konumundayız. 17 milyon IP adresini her gün düzenli olarak kontrol ediyoruz. Yapay zekâ büyük veriye uğraşır, oradan yeni şeyler öğrenir. Yazılımın gücü kadar kullanır. Biz bundan yararlanacağız ama yapay zeka ırkçılık yapıyor mu, cinsiyet ayrımı yapıyor mu? Yapay zeka halüsinasyon görüyor mu evet onu da görüyor. Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz. Ondan istediğimiz gibi yararlanacağız ama mutlaka bir mantık süzgecinden geçirmeliyiz. Yapay zekaya siz duygu yükleyemezsiniz. Siz ona sevgi yükleyemezsiniz. Ondan yararlanacağız" ifadelerini kullandı.

'Ülke nüfusuna oranla sosyal medya kullanan en yüksek ülkeyiz'

Uraloğlu, "Ülke nüfusuna oranla sosyal medya kullanan en yüksek ülkeyiz. Normal sıralamada 5'inci, 6'ıncı sıralamadayız. Bunları kullanmaya devam edeceğiz. Bunları belli bir disiplin altına almamız gerekir. Onunla ilgili çalışmalarımız var. Özellikle muhakemeye yeteneği yeterince gelişmemiş olan çocuklarımızın bu mecralarda zehirlenmesinin önüne geçme noktasında bir çalışmamız var. İnşallah onu da hayata geçireceğiz. Ne düşünüyoruz. 13 ile 16 yaş arasındaki bir evladımız kullanacaksa ailesinin izni olsun. 13 yaşın altında hiçbir şekilde girmesin" dedi.

DHA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 18 Mayıs 2025; 13:31:27 >

• Bende.
    Demek ki bende bakan olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasak zihniyetini tavsiye etmiyoruz

• Ben de yasal olan her türlü VPN hizmetinin kullanımını tavsiye etmiyorum. Mümkün olduğunca illegal VPN servislerini kullanmak gerekiyor. Benin devletim hem bütün ulkenin ağına spyware yükleyecek, sonra da gidip "biz sizin givinliğinizi dişiniyiriz" diyecek. Bana söyle önce 15 yaşındaki çocuk neden benim bütün nüfus bilgilerime, kullandığım ilaçlara kadar erişebiliyor?

Sizin, iki tane web sitesi engellemek uğruna her yıl akıttığınız milyon dolarları da biliyoruz Sandvine için. Devletim hem spyware kullanıyor, hem de "ya siz lisanssız VPN kullanırsanız sizi takip edemiyoruz, lütfen sizi takip edebileceğimiz sunucuları kullanın" diyor. Rezalletten ötedir bu.

Yakında Çin gibi VPN hizmetlerini kalıcı engellerlerse şaşırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 18 Mayıs 2025; 17:9:10 >
  • Kuralları değil de yasakları vpn ile aşıyorlar.

• Yapay zekaya sevgi yükleyemiyorsanız doğal zekaya yüklemeyi deneyin.

• Ak keşkem Çin olabilsek diyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz de her kafanıza estiğinde siteleri yasaklamanızı tavsiye etmiyoruz.

mesela Ekrem İmamoğlu'nun x hesabı neden engellendi?

• Neye göre yasal neye göre değil ben onu anlamadım. Eski kafa 1.1.1.1 yazarak dns değiştiren adamım şimdi bu yasadışı mıymış?

• "Yasa dışı amaçlarla VPN kullanılmasını tavsiye etmiyoruz" demesi gerekirdi. vpn'i sansür getirilen haberlere erişmek için de kullanan var. bu durumda yasal vpn kullanan için bilgi erişimi kısıtlanmayacak ise eğer, neden vpn kullanmak zorunda bırakılıyoruz diye soru sormamız gerekir? diyelim vpn'i bu amaçla kullanmak için yasal vpn edindik. yasal vpn ne demek? ülkenin vpn politikası, vpn'nin kullanım amacı, devletin kontrol mekanizmaları yani kısaca bir ülkenin internet düzenlemelerine ve yasalarına uygun olarak faaliyet gösteren VPN hizmetlerini ifade eder. hal böyleyken yine sansüre takılırsak vpn'in ne amacı kalır ki? yani youtube'a girerken bile ülkeyi türkiye değil de gidip afrika seçiyoruz. kaldı ki sana göre yasal olmayan vpn'i sen zaten yasaklıyorsun, kullanılamayan vpn'i kullanmayın tavsiyesi de biraz garip değil mi? Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: "Yasal olmayan VPN kullanılmasını tavsiye etmiyoruz" 

• Discord'a bile VPN ile girmek zorundayız neyin kafasını yaşıyor bunlar? Kaldırın yasakları kullanmayalım, VPNlere giden dövizler harcanmasın, insanların, ülkenin cebinde kalsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.