Şimdi Ara

Türktelekom altyapı problemi. (Tekirdağ/Kapaklı, Konu Güncellemesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi çapımda ufak bir sorunum mevcut ve hala 2025 yılı içerisinde olup saçma sapan olaylarla karşılaşıyoruz.

İstanbul'da deprem nedeniyle kolonların patlamasından ötürü hızlı bir şekilde Tekirdağ/Kapaklı bölgesine taşındım. Taşındığım bina sıfır olduğu için altyapı yok. Bölgemde 3 mobil operatör sınıfta kalmış vaziyette, düzgün şekilde çekmemekte. Bu yüzden en azından altyapı olursa Wi-Fi araması gerçekleştirebilirim kafasındayım. Sol çarpraz binamda TT Fiber FTTH altyapı mevcut ve aktif olarak kullanılıyor. Türk Telekom müşteri hizmetlerini bu durum için aradığımda, bana müdürlüğe gitmem gerektiği söylendi. Bölgemde en yakın müdürlük nerede, bilmediğimi sordum ve öğrendim; Çerkezköy'de bulunuyormuş. O gün gidemedim, adresi unuttum. Daha sonra 2-3 gün sonra tekrar aradım; ardından tekrar aynı adresi aldım ve gittim. Orada bana tekrar yardımcı olmadılar, dediler ki; bölgenize henüz proje çizilmemiş, başvuru yok. Müdürleri veya altyapıdan sorumlu kişi ile görüşmek istedim, çünkü gerçekten sefalet çekiyorum. Sol tarafta bulunan arkadaşa döndü, dedi ki; “Bizim müdürümüz var mı ya?” Kısmi alaycı tavırla “Burası mini ofis” dedi ve Çorlu’ya yönlendirdi. Oraya henüz gitmedim, fazlasıyla sinirlendikleri için biraz rahatlamak istedim. Bu mesaja birkaç ek bırakacağım. Başka bu konu hakkında ne yapabilirim? Bir bilgisi olan yazarsa sevinirim.

İlgili ek'leri paylaşıyorum sizin ile aldım cevaplar vs gibi, Konuyu güncellerken ve fotoğraf yüklerken bile zorlandığımı söyleyebilirim çekmiyor çünkü mobil operatörler çok sıkıntılı bir durumdayım kısacası.

Şikayet ettiğim kurumlar;

• CİMER (BTK'ya pasladı)
    • BTK (Kopyala yapıştır cevaplar) 3. Kere kayıt açtım bugün.
    • KDK (Hâlâ bir sonuçlanma yok)
    • Twitter Türk Telekom Destek (kopyala yapıştır cevap)
    • AçıkKapı (Buradan bir tık gelişme oldu, en azından proje çizdiklerini söylediler.) 2. de somut sonuç niteliğinde aldım.
    • Linkedin üzerinden Ümit Önal'a mesaj attım dönüş olmadı.

NO: 27-29 Dediğim yani anlattığım sol çarpraz binamın önünde olan direk TT FTTH Aktif kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyLinux -- 16 Haziran 2025; 14:0:40 >

• Hiç altyapı olmadığı durumlarda KDK başvurularından tavsiye kararı çıkıyor. BTK işletmenin verdiği cevabı kopyala yapıştır yapıyor sadece. KDK başvurmanız durumunda daha hızlı sonuç alırsınız

• Puskasd P kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim tavsiyeniz için hocam bir bakayım şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyLinux -- 19 Mayıs 2025; 23:13:24 >
  • @XpressMusic34 Hocam var mı bir tavsiyeniz ekstra olarak?

• Üzücü bir durum umarım çözüm bulunur

• Goblinozer kullanıcısına yanıt

Zor gibi gözüküyor ama bakalım hayırlısı.

• Konuyu ellemeden buradan ekstra bilgi vermem gerekirse. Superbox, Magnet maalesef hizmet sağlayamıyorlarmış bölgeme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR AÇIK HAT FACİASI! (AVEA)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba hocam öncelikle geçmiş olsun.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150897738

Konunun ilk mesajını dikkatlice inceleyip başvuru yaparsanız olumlu yanıt alabilirsiniz zira hiç altyapı olmaması durumuyla ilgili ilgili kanunlar uyarınca pozitif yanıt verebiliyorlar. Deneyin derim. Başvurmadan önce ilk mesajı detaylıca incelemeyi unutmayın. Linki ekledim üstte.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bunlara bakıp incelemiştim yukarı da belirttiğim gibi btk'nın yapmış oldu kopyala/yapıştır cevap verdiği için yazmıştım, kdk tarafında bir gelişme yok maalesef hala "Dosya inceleme" olarak gözüküyor ilettiğim ek'ler dahil olarak.

• onlyLinux kullanıcısına yanıt

İnşallah hayırlısı ile sonuclanır buradan gelismeleri aktarırsınız hocam.

• Hangi mahalle hocam? Kapaklı'da Vodafone'un fiber altyapısı var. Vodafone ile de görüşebilirsiniz. En hızlı da Netmax firması çatıdan İnternet hizmeti veriyor, o yapabilir ama Vodafone varken uğraşılmaz, son çare. Turk Telekom pek kullanan bilmiyorum. Tt ve Vodafone seçeneklerini değerlendirin öncelikle. Hangisi daha hızlı iş yapar bilmem. Yer yer Turksat fiber altyapısı da var ama sokakta menhol varsa zaten görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 16 Haziran 2025; 19:7:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

19 Mayıs Mahallesindeyim Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim ve değerli fikirleriniz için. Karşı binamda netmax var anten şeklinde oluyor biliyorum kendileri ile görüştüm ama hız düşüklüğü çok yaşıyormuş çevrede konuştuğum kullanan komşularım. Vodafone için ise BTK'dan şikayet oluşturmuştum. Bugün bana geri dönüş yaptılar 15-20 Gün keşif yapılacak sonrasında olur veya olmaz gibi aksiyonları alacağız diye. Şahsen çok mutlu oldum bu konuda. Türksat gelirsek onlarıda aramıştım, Bizzat dedikleri merkezde kullanan var cadde üzerinde kullanan var ama sizin komple altyapınız yok vs dediler, Nereden oluşturacağım diye sorduğumda maalesef talep almıyoruz gibi bir şey dediler biraz şaşırdım çok üstlerine düşmedim. Sizde diyorsanız Vodafone fiber var diye biraz umutlandım açıkcası bakalım, umarım ki güzel bir haber alabilirim.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Tabi ki, büyük bir keyif ile aktarırım umarım.

19 Mayıs uzun bir mahalle hocam. Kazak Gölü yolu taraflarında altyapısını bilmem ama daha aşağıları zaten şehrin merkezi sayılır, oralarda her türlü altyapısı vardır ve bağlantı sağlanır. O Kazak Gölü yolunun karşılarını bilmiyorum, oralarda ne durumdalar.

Zamanında TT burada port yok sorunuyla çok uğraştırdı. Turkcell açıkları ile falan kullanıyorduk bir şekilde. Açıklar kapanınca mecbur bir şey yapmaya başlamak lazım dedim ve başladım şikayetlere. Her şikayette TT geldi, binaya yan binadan gelen kabloyu değiştirdi vs. bir şeyler yaptı ama hizmet yok. Nimanet bağlattım o zaman. Gayet sorunsuz kullandım. Bina değiştirdim, oraya da Nimanet bağlattım. Fibere çıkışı da karşı binada olduğu için hız sorunum hiç olmadı burada. Hatta bizim bina yüksek de kaldığından kurulum ücreti almadılar bizden, sadece çatıya mesh oluşturması için diğer binalara anten yöneltip onları da bizim üstümüzden beslediler. Sonradan adları NetMax oldu.

Vodafone belediye ile anlaşıp sokakları kazmaya başlayınca TT de panikledi sanırım, o da binaların içine fiber çekmeye başladı. Ama sadece içine, dışarıda yok. :D Vodafone evlere fiber vermeye başladı, aradan seneler geçti, TT var olan menhollerini kanallarını kullanıp sonunda ev içine çektiği fiberleri bağlamaya başladı. Ama o zamana kadar benim buralarda atı alan Vodafone Üsküdar'ı geçti. Binada 25 Vodafone abonesi varsa, 5 TT üstünden kullanan var.

Turksat Yıldızkent tarafında bazı yerlere fiber çekti ve geçtiği bazı sokaklar var, sadece oralarda veriyor sanırım. Kullanan bilmiyorum.

Komşular ne kullanıyor? Vodafone kullanan var mı oralarda, hani var mı fiberi menholleri falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 16 Haziran 2025; 20:49:54 >

• Bende daha önce 19 mayıs mah karakol sokağında idim vodafone fiber kendi alt yapısı vardı, taşınmadan öncede türktelekom havai fiber geldi ve 3 ay gibi bir sürede aktif olmuştu, şimdi cumhuriyet mahallesindeyim, vdsl 32 mbps anca alıyorum defalarca vodafone (binanın önünde vodafone fiber hattı var) söyledim oralı olmadılar, geçenlerde telekomdan gelip bina girişinden daire girişlerine fiber kablo çektiler, kablo çeken arkadaşlar kutu için başka ekip gelecek dedi ama binaya hat çekilmedi ve bina girişinede henüz kutu konmadı henüz, çerkezköy telekom müdürlüğüne gitmiştim daha önce onlarda fiber dönüşüm kapsamında olduğunu söylemiştiler , ne kadar doğru bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Bozoğlu -- 16 Haziran 2025; 21:11:18 >

Hocam çevremi size şöyle anlatayım No: 27-29 Dediğim Binada sadece tt fiber var onun harici olarak vdsl2 altyapısı veya adsl şeklinde, Ek'ler de bulunan direk görselinde dağıtım kutusu var dediğim binaya giriyor, Sol dibimde bulunan bina 20 senedir internet yokmuş kendilerinde fakat son 5 sene içerisinde kendileri bir şekil bir imkan bulmuşlar elektrik direği üzerinden çektirmişler 19 Mbit alıyorlar, Özbilge sokaktayım sanırım kazak gölüne doğru taraf mı ondan emin değilim 1.5 Aydır taşındığım için koşuşturmaca vs hastalık gibi problemler ev işleri olduğu için pek gezemedim diye bilirim, Şuan mobil veri ile zar zor da olsa bağlantı sağlıyorum öyle diyeyim Google maps'de pek şey olmuyor açılmıyor şimdi ne desem o konuda yalan olur :D Netmax konusu ise geçici çözüm bence çevre komşularım kullanıyor ama hız problemi yaşadıklarını söylüyorlar.

• A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam, umarım bizede nasip olur diyelim. Detaylı bilgi öğrenmek istiyorsanız Çorlu da bulunan müdürlüğe gitmeniz daha doğru olur ben gittim alaycı tavırla "BURASI MİNİ OFİS" adı altında cevap aldım ve altyapı işlerine bakan çorlu müdürlüğüne gitmem söylendi, Ekstra bir gelişme olursa durumunuzda yazıp buraya güncellerseniz sevinirim.

Pınarça yoluna ve Pınarça'ya baya yakınsınız siz. İyi tarafı Turut Kent konutları yakınınızda, oralardaki kalabalık için mutlaka altyapı getirir oraya sağlayıcılar. Çok aşırı sürmeyecektir sanırım.

Aynen pınarca yolu dibimde turut kent konutları dediğin yer özbilge sonunda ki siteler mi hocam?

Haftaya gece vardiyasında olucam, çorluya gidip bir sorayım durum neymiş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.