< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

|
Hali hazırda Gigaspeed 100mbps fiber müşterisiyim. Modem dahil aylık 570 tl ödüyorum. Dilersem Ttnet altyapısında 1000 mpbs alabiliyorum Bu durumda turknete geçip +200 tl verip 1000mbps almayı mı önerirsiniz yoksa başka operatör üzerinden mi almamı önerirsiniz? Bu arada bu semtlerde hızlı bir Turknet gigafiber dönüşümü var. yarın bir gün gigafiber 1000 gelirse, +200 tl masraftan kurtuluyor muyuz? |
|
türknet kullancısıyım 12 gündür ekiplerin gelip vdsl hattımı fibere geçirmesini bekliyorum kabloları kendim çektim modem vida yerlerini bile hazırladım sadece fiber geçiş için ekiplerini bekliyorum bu kadar uzun sürede gelmemesi normalmidir bu ne böyle ya kafayı yedirttiler kaç defa destek kaydından şikayet belirttim değişen bir şey yok binanın önüne turuncu fiber kablosu geleli 1 yıl oldu ben daha fiber kullanmaya başlayamadım |
|
Halihazırda TürkTelekom 500 mbps kullanıyorum. Speed testte hız testi yapınca Pinglerim genelde 7-8 çıkıyor. Kocaeli'de yaşıyorum, Kocaeli sunucularında nadiren 6 olduğu da oluyor. Aynı altyapı ile Turknet'e geçsem pinglerde 4-5 filan görür müyüm? Yoksa tam tersine yükselir mi? Bu konuda tecrübesi olan var mı? |
|
donanımhaber olmasa haberimiz bile olmayacak konudan, turknetin kendisi müşterilerine ne bir mail, ne bir sms atıyor kendi sunduğu hizmet ile alakalı. Dün itibari ile bende geçiş yaptım, hızlar gayet güzel. |
|
MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI, RYZEN 7 7800X3D, G SKILL NEO Z5 RGB 32GB 6000 MHZ DDR5 RAM, GAINWARD RTX 4070TI SUPER Panther OC 16GB, KINGSTON KC3000 2 TB nVme SSD, Seagate 1TB 7200 RPM 256MB Cache HDD, FSP Hydro GT Pro 850 Watt Gold PCIE5 PSU, Samsung Odyssey OLED G6 QHD 240HZ Mönitör, Sony Playstation 5
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellmaster44 -- 11 Aralık 2025; 16:47:12 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
TürkNet kendi şebekesi (Gigafiber) üzerinden verebildiği aboneliklerde fiber modemi (aslında bu cihaz teknik olarak bir modem olmayıp bir Wi-Fi routerdır; buna HGW kısaltması da yapılıyor!) ücretsiz olarak veritor. Aylık kira almıyor ya da söz konusu kira aylık abonman ücreti içinde. Ancak siz TurkNet'de, Türk Telekom altyapısı üzerinden 100/20 veya şimdi 1000/50 FTTH aboneliği başlatırsanız size yeni bir ONT + yeni bir HGW gerek ve bun ları da TurkNet elemanı değil Türk Telekom elemanı gettirip gereken kurulumu yapıyor. Bu durumda T. Telekom'a aktarılmak üzere TurkNet aboneden ONT + HGW ücretini ayrıca alıyor mu ya da söz konusu ücreti aylık abone ücreti içine mi gizlemiş? Şu anda aylık ONT + HGW ücretini böyle gizleyen ancak T. Telekom altyapısından hizmet veren bir diğer alternatif ISS daha var. EURONET. Sitelerini incelerseniz güncel aylık ödemelerin de (özellikle FTTH'da 100 ve 200 Mbps paketlerinde) son derece uygun olduğunu da görüyorsunuz. Ben yerlerine buldum ve gidip görüştüm. Fiyatlarının neden bu kadar uygun olduğunu sorduğumda "Yönetim kararı" dediler ama herhalde 2026 başında onlar da bir miktar zam yaparlar! Ancak güncel abone sayıları çok düşükmüş; 1.500 (yazıyla binbeşyüz) abone mertebesinde. Yani bu ISS işini spor olsun diye yapıyorlar; esas iş konuları Veri Merkezi (Data Center) İşletmeciliği. Yani esas gelirleri o konudan. Bu ay sonuna doğru mevcut iki FTTH hesabımdan birisini bir tanesini onlara taşımayı ciddi olarak düşünüyorum. Peşin ödemeli tarifeleri de yok, yani o açıdan ikinci bir Comnet faciası yaşanmaz. Çok çok, günün birinde "yapmıyoruz bu ISS işini" derlerse yeni ISS aramak zorunda kalınabilir! Mağdur (burada aboneliklerini ortadan kalkmasını kastediyorum; parasal kayıplar işin zaten başka bir boyutu...) olanların sayısı da Comnet'ten mağdur olanların artık onda birinden az olur! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 11 Aralık 2025; 20:46:25 > |
|
Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
|
|
Aslında bedelsiz değil 125 tl yaziyor faturada ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellmaster44 -- 11 Aralık 2025; 22:2:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellmaster44 -- 11 Aralık 2025; 22:9:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |