Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
9
Favori
24.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş

sfp ile upload sınırlamasında bir artış oluyor mu?

Olmuyor.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Türknet yıllar süren talepten sonra Ankara Eryaman'a fiber çekti, nezaman satışa açar bilmiyorum
    TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TurkNetDestek sonunda fiber altyapı aktif oldu. destek kaydı açıp dönüşüm talep ettim sonra arandım onayladım sonrasında müşteri temsilcisi açtığım destek kaydını sonuçlandırman gerektiğini söyledi 2 tane ne mi varmış dsl fiber dönüşüm yazanı kapatmayın dedi ben sadece bir tane görüyordum oda benim açtığım kampanyamı değiştirmek istiyorum başlıklı olandı onu değerlendirdirip sorunum çözüldü dedim. bir sorun çıkar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobra90 -- 12 Mayıs 2026; 13:1:26 >
  • dün sinyal aktif olur olmaz fiber talebi oluşturdum ama sistemde halen iş emri gözükmüyor. buğün 3 araba telekom çalışanı geldi binamdaki ve bölgedeki 3-4 apartman ben hariç herkese dönüşüm yapıldı türk telekom otamatik kendi müşterisini dönüştürüyor. o tahattütler fiyatlarla bu kadar insan neden türk telekom kullanır akıl alır gibi değil.

güncelleme: buğün tekrar aradım ve durumu söyledim bir şeyler yaptı artık turknet sisteminde direk fiber dönüşüm var gözüküyor direk basıp dönüşüm talep edilir oldu.

fakat halen iş emri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobra90 -- 15 Mayıs 2026; 5:22:31 >

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Ettispeedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/d/fec5abca-b1de-446d-8443-06cd18ad223f

bufferbloat qos ayalarını yapmama rağmen düşüremedim C derecesi alıyorum 4 saattir onunla uğraşıyorum.

ilgilenlenler varsa Zte H3600 V9 Router ve 1000/50 tarifesi için ayarlar şöyle olacak.

ilk önce qos genel yapılandırma açık olsun

sonrasında en sondaki trafik şekillendirmesi açık yeni bir kural oluşturun adını download koyun.

arayüz değerini lan üzerinden bağlanıyorsanız lan1 yapın sonra oran yazan yere 750000000 değerini uygulayın tamamdır.

sonra trafik politikasına gelin yeni bir kural oluşturun açık yapın sonra adını upload koyun ölçek tipi simple seçin sonra sağlanan hıza 25000000 değerini girin. sonrasında sağlanan blok boyut yazan yere 26500000 değerini girin. eşleşmeme eylemini düşür şeçip uygula deyin.

en son olarak sınırlandırmaya gelin yeni bir kural oluştur deyin adını upload koyup açık yapın sonra arayüz giriş lan1 çıkış interneti seçin. daha sonra en altta trafik politikası kural dizini bölümünde daha önceden oluşturduğumuz upload kuralını seçin en son olarak sıra önceliğini 8 yapıp uygula deyin bu kadar bitmiştir qos ayarlarınız.

• Yaklaşık 2-3 aydır fiber dönüşüm bekliyorum. Apartmandaki şaft boşluğundan bulunduğum 2.kata kadar fiber kablo çekip bırakılmış, bunuda açıp gösteren Türknet'in kendi personeli yani, gelip bağlayamadılar bir türlü gerçekten sinir bozucu bir durum. Ekstra para ise para verelim çekin şu interneti artık gerçekten sıkıldım. Aylardır bekle bekle kapatmamak için zor tutuyorum kendimi :(

• Merhaba. Telekom fiber kurdu. Aboneliğim Turknet’te (vdsl). Turknet’teyken fibere geçebiliyor muyum? Ne yapmam gerekiyor.

Turknet’ten sorguladığımda şu yazıyor:
    Harika bir haberimiz var,
    Fiber Bölgesindesin!
    100mbps
    20mbps’ye varan yükleme hızı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||
  • Onur__ kullanıcısına yanıt

Fibere dönüşüm için kayıt açın. Bölge önemli değil, binada aktif mi?

Sorguda aktif mi bakınız.

https://altyapisorgula.com

https://gigaspeed.com.tr/altyapi-sorgulama

Şimdiden hayırlı olsun

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Süreç nasıl işleyecek, ne zaman gelecekler, ttkom tarafından sarılı halde bırakılmış kabloyu modeme kadar turknet çalışanları çekecekler mi, modem getirecekler mi, süreci bilmiyorum ama yaşayarak öğreneceğiz sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

|| HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kontrol edebilmemiz için müşteri numaranızı ve konu linkini DM üzerinden iletebilir misiniz?

Telekom fiber altyapısında TurkNet kullanıyorum 100'lük.

• Arkadaşlar Türk Telekom altyapısında Turknet FTTH 1000 gbps'e geçmek istiyorum. Şu an hangi modemler veriliyor bilgisi olan var mı?

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    Genelde Aidata veriyolar ama bölgenizeki ekiplerin elinde ne varsa değişir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.