Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
9
Favori
24.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüz. Kontrol ettiğimizde ekibimiz dün sizinle iletişime geçmiştir. Saha ekiplerinin kontrolleri devam etmektedir. 99684035 numaralı kaydınız üzerinden süreci takip edebilirsiniz. Tekrar iletişime geçeceğiz.

Dün telefon edip "incelemeye devam ediyoruz" dediler. İletişime geçseler ne olacak?

Telefon ettiler çünkü öncesinde "artık kopyala yapıştır hazır chatbot yanıtlarını her gün yazıp durmayın, ayıptır!" yazmıştım.

Destek kaydının numarasını iletmenize gerek yok, sizlerden daha iyi biliyorum. Çünkü beni dolaylı yoldan aynı kayıtları 10 kez tekrar tekrar açmaya zorladınız. Sorunları çözmeden "KAPANDI." gibi çirkin notlarla defalarca kapattınız. Bunu bazen elle bilerek yaptınız bazen de sistemin otomatik kapatmasının önüne geçmeyerek. Hepsi kayıtlarınızda mevcut. Tebrikler, helpdesk istatistiklerinize 90 günde 10 kayıt kapanmış gibi yansıdı. Ancak aslında SIFIR sorun çözdünüz!

Dediğim gibi bir noktadan sonra kendi içinizdeki süreci bile ben yönetir oldum. O yüzden bu noktada bana hangi kayıttan nereyi takip etmem gerektiğini yazmayınız.

• hEro_ kullanıcısına yanıt

Sizin binada Türknet kullanıp benzer durum yaşayan var mı acaba?

En pratik yöntem, iptal yapıp; farklı firmadan yeni abonelik açmak gibi.

En azından sorunun kaynağı belli olur gibi.TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu da masaüstü bilgisayarımdan kablolu hız testimin sonuçları

Bu da bufferbloat sonuçlarım. Türk Telekom'da olduğum zamanda da bufferbloat genelde B çıkıyordu. Artım routerdan kaynaklı mı yoksa hatta mı bir problem var bilmiyorum. QOS ayarlarını da ellemedim. ZTE routerim varken QOS canına okumuştu kapatmıştım :D

• 1000/100mbit Superonline 770tl den kullanıyorum. 6 aylık 670tl sonrası kalan 6 ay 770tl olarak devam ediyorum ve son üç ayım. Uzun yıllardır bulunduğum bölge nedenli sadece Telekom veya Superonline fiber kullanabiliyoruz. Başka servis sağlayıcı VDSL vs alma şansımız bulunmuyor. Fiber dolabı binamızın altında ve bana 15-20m optik kablo ile geliyor. Kullandığım modem Huawei ve arada bir pon yok optik kablo direk modeme girip sonlanıyor.
    Yaşadığım sorun rekabetçi oyunlarda ağ gecikmesi ve ms değerleri diğer oyunculardan yüksek. 30ms alanların olduğu İstanbul farklı bölgeler varken benim 40-45ms. Genelde Telekom ve Turknet de bu değerler daha düşük. Ayrıca kullanıcı adı ve şifrem ile kendi cihazımı kullanabilme imkanımın olması fikri daha sıcak geliyor. Bu noktada Turknet Telekom altyapısı ile 1000/50 fiber verebiliyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

10 dk sonra bağlantı gitti geldi. Upload 50 mbps oldu ancak download hiç değişmedi. Hatta şimdi bakıyorum 30 40 mbps çıkıyor

Kayıt açtım bir sorun yok. 860mbps ulaşıyor size diyor. Neden olabilir sebebi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ont'yi resetleyip, düğmeden kapatıp, bir müddet bekleyip tekrar aktif edin.

Routerin portları ve kablo 100 üstü destekliyor mu dikkat edin.

Router ile bilgisayar 100/100 hızda buluşuyor olabilir. Kablonuzun en az CAT6 (5e de olur ama minimum 6 öneriyorum) olduğundan ve ethernet sürücünüzün güncel olduğundan emin olunuz.

Lokasyon istanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbestiyet -- 5 Mayıs 2026; 18:42:3 >

gecikme haritasından bakabilirsin

• Superonline 100 mbps kullanıyorum . Taah. bitimine 10 gün var. En son ortlama 750 tl gibi fiyat teklif etmişlerdi. Sitede turknet gigafiber altyapısı var. Ona geçmeyi düşünüyorum. Superonline ın 1000 mbps tarifeleir ile ne farkı vardır? ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarK PaSSenGeR -- 6 Mayıs 2026; 15:54:58 >

2005 Punto Shine 1.3 Dizel MJ 70 hp (Eylül 2013- Nisan 2014)- 2001 Mazda 626 2.0i Sedan (Ocak 2015-Temmuz 2015)-1994 Mazda 626 2.0i Sedan (Ağustos 2015-)
    Panasonic Plasma TX-P42GW30 (Nisan 2012-Mayıs 2014)
    DeXteR-Prison Break-Rome-Better Call Saul-Band of Brothers-The Walking Dead-Breaking Bad-Boardwalk Empire-Lost-How I Met Your Mother-Vikings-House M.D.
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt

En çok şikayet edilen; kullanıcı adı-şifre ve kendi cihazını kullanma kısıtı yok.

1000 e 1000 simetrik.

Özgür internet.

Arkadaş indirimi ile faturayı sıfırlama.

Hem yüksek hızda net hemide yüksek sayıda arkadaş edinme imkanı.TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

Peşin ödeme ile yıllık sabitleme, iptalde kalan iade ve indirimli kullanma.

Taahhütsüz beğenmezsen caymasız iptal.

ücreti ne kadar acaba, bir de en çok şikayet edilen derken ney, kast ettiniz=

2005 Punto Shine 1.3 Dizel MJ 70 hp (Eylül 2013- Nisan 2014)- 2001 Mazda 626 2.0i Sedan (Ocak 2015-Temmuz 2015)-1994 Mazda 626 2.0i Sedan (Ağustos 2015-)
    DeXteR-Prison Break-Rome-Better Call Saul-Band of Brothers-The Walking Dead-Breaking Bad-Boardwalk Empire-Lost-How I Met Your Mother-Vikings-House M.D.

Türknet Gigafiber aylık 699,90, peşin 599,90 *12

Şikayet Sp kullananlarda, Türknet'te değil.

Gigafiber'de kendi cihazınızı kullanabilirsiniz, kul. adı ve şifrenizide veriyorlar.

kendimiz router alsak, marka model öneriniz olur mu?

Daha güzel olur. 160 mhz destekli, Ax3000 ve üstü, wifi6 veya 7 router işinizi görür. Marka için birşey diyemeyeceğim, tercihlere karışmıyoruz.

Kablo kullanıyorsan 1gigabit desteklemesi gerekiyor, ayrıca router ve bilgisayarda 1 gigabit desteklemeli. Wi-Fi kullanıyorsan Wi-Fi 5, 6 veya 7 olması 2.4 olmaması gerekiyor.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Turk Telekomdan geçmeyi düşünüyorum. 1GBİT hızım var ve SFP ile bağlandığım için 1050 mbitleri görüyorum. Taşırsam sorun yaşar mıyım sizce ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.