Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
360
Cevap
9
Favori
24.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @TurkNetDestek anlık olarak turknet sitesine erişemiyorum ancak vpn ile girilebiliyor. gigaspeed den size geçmek için başvuruyu tamamlamak üzereydim bu meydana geldi. insan süpheleniyor gigaspeed turknet mi engelledi. TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

• @TurkNetDestek sesli onay için 444 88 75'ten aradılar. onaylıyorum dedim anlaşılamadı dedi sonra tekrar döneceğiz dedi kapandı. size geçiş yaparken hattımın 75/15 desteklediğini söylüyorsunuz hız profilini 100/20 yapabiliyormusunuz ? asus modemim var kendim snr değerlerini ayarlayarak hızımı sabitleyip stabil en yüksek hızı alabiliyorum bu şekilde 95/20 sabitleyip 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum. (bundan yaklaşık 6 yıl önce turknet aboneliğim vardı yine aynı sorunu yaşayıp hiç bir şekilde hız profilini düzeltmedikleri için başka iss geçmiştim.)

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

valla sizden başka ilgilenen yok. şu an için sesli onay vermeyip ertelemeyi düşünüyorum fiber altyapı sisteme düştüğünde tekrardan geçiş işlemlerini başlatacağım.

• Türk Telekom taahhütüm ay sonu biteceği için Türknet 1000/50 mbps'e geçmeyi düşünüyorum. Fakat aklımda bir sor var. Normalde 100 mbps Türknet 700 TL. Peşin ödeme ile aylığı 600 TL'ye geliyor diye biliyorum. Ben başvuru yaparken 1000/50 olarak direkt başlatıp peşin ödeyince indirimli fiyattan yani aylık 800 TL'den mi hesaplayacak yoksa sadece 100 mbps olan kısmı 600 TL'den hesaplayıp kalan 200 TL'yi ayrı mı fatura edecekler? Nasıl oluyor bu iş?

600 + 200

200 lük kısım ek hizmet, ekstra

Toplam bakiyeden 800 düşecek.

200 lük kısma zam gelirse, 600 + 200 plus olur gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Peşin ödeme 600x12, 800x12 değil.

7200 den her ay 800 düşecek.

Peki bir sorum daha var. Taahhütümün bitmesine 17 gün kaldı. Şimdi churn işlemi yapsam tahahüt cayma bedeli yansıtır mı Telekom. Normalde son aya girilince yansımıyordu ama 1-2 yıldır mobil tarafında son ay içerisinde numara taşımalarıma hep ceza çıkardı Telekom.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Onu bilemiyorum, taahhütlü tecrübem olmadı. TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

• @TurkNetDestek vdsl kullanıyorum altyapıma fiber geldi sisteme düşmüş bende size geçiş yaptım ilk ay bedava şeklinde 1000/50 paketini şeçtim ama özgür 75 paketi olmuş. geçiş işlemleri tamamlandıktan sonra fiber dönüşüm talep edeceğim o zaman ilk ay bedava faturama herhangi bir farklı ücretlendirme olur mu ?

• @TurkNetDestek

turknet geçiş işlemlerim tamamlandı. fiber dönüşüm talep ediyorum ama türknet bizim sistemde fiber yok gözüyor diyor. bir çok siteden sorguladım hepsi var diyor ben sizin sistemden bile sorguladığımda var diyor ama müşteri hizmetleri yok diyor. ayrıca ıpv6 talep ettim biz veremiyoruz neyse o dediler. forumda bir sürü talep edip kullanan var bize gelince yok oldu birden bire.

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobra90 -- 17 Nisan 2026; 0:36:42 >

• kobra90 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, DM üzerinden mesajınıza dönüş yapılmıştır.

• 4 ay olacak hala aynı yerdeyiz. 10 tane destek kaydını sanki çözülmüş gibi ansızın kapattılar. Bıkmadan 10 defa yeniden açtım. Bunun pek çoğunda süreci en başa sardılar ve aynı sorunu tekrar tekrar açıklamam gerekti. Çoğu zaman arayan kişi o kadar ezbere konuştu ki "sizi anlıyoruz sorunu çözmek için çalışıyoruz" ötesine geçemedi. "Neyimi anlıyorsunuz? Lütfen söyler misiniz destek açtığım destek kayıtlarının konusu nedir? Sorunumu bir cümle ile özetler misiniz?" diye sorduğumda telefondaki kişiler tek kelime dahi söyleyemedi. Daha sorunun ne olduğu hakkında bir kelime bile konuşamayan kişilere ezbere "sizi anlıyoruz, çalışıyoruz" dedirtmek için telefon ettiriyorlar.

3-4 hafta önce NİHAYET level 3-4 birimlerinden birisiyle iletişime geçebildim. Benden 2 farklı web tarayıcıda "bilgisayarın saati görünecek şekilde" testler yapıp ekran görüntüleri göndermemi istediler. Hayatımda bu kadar saçma sapan bir isteği ilk defa duydum. Bana değil de ekran görüntüsündeki bilgisayar saatine mi güveniyorsunuz? O saat değiştirilemiyormuş gibi. Kendilerine doğrudan speedtest.net test result bağlantısı gönderiyorum. Orada zaten tarih ve saat yazıyor ki bu benim hazırlayacağım ekran görüntüsünde görünecek bilgisayar saatinden çok daha güvenilir bir bilgi. Neyse, itiraz etmedim üşenmedim ve tüm testleri yapıp onlarca, belki toplamda 100ü geçmiştir, ekran görüntüleri gönderdim.

O da yetmedi linux komut satırında İstanbul, Eskişehir, Ankara, Frankfurt vb pek çok şehir için traceroute ve mtr çıktılarını ilettim. Bu çıktılarda dahi trafik yönlendirmelerinin hatalı çalıştığı görülebiliyor. Tüm bunlar 2 ay önce yaşandı.

Ardından benden speedtest testleri çalışırken Wireshark'ı da çalıştırmamı ve tüm trafik loglarını kendilerine göndermemi istediler. 10dan fazla test gerçekleştirip 10GB'dan fazla wireshark logunu kendilerine ilettim. Ancak destek panelleri o kadar kötü çalışıyorki bir txt dosyası dahi gönderemiyorsunuz. speedtest sonuç bağlantısını göndereceksiniz berbat arayüzleri (tahminen sözde güvenlik önlemi gereği) URL'deki / vb işaretleri temizliyor. Benden test sonucu istiyorlar, kendi arayüzlerinin dandikliği yüzünden onu bile gönderemiyorum. Bari URL'leri bir txt dosyasına sıralayayım TXT dosyası göndereyim diyorsunuz, sistem txt'yi "ornek.txt.png" olarak değiştiriyor ve öyle gönderiyor. Bunu yazılı olarak not düşüyorsunuz, karşıdaki kişi DOSYAYI AÇAMADIM diyor. Uzantıdan PNG'yi temizleyin, o aslında bir txt dosyası, içinde URL'ler var diyorum. Kendi berbat destek sistemlerinde istedikleri bağlantıları göndermek için bile ancak sizin bir çözüm üretmeniz gerekiyor.

Birkaç kez düzeltmek için bazı iyileştirmeler yaptıklarını söylediler, hiçbirisi işe yaramadı. En sonunda doğrudan TURKNET personeli Ankara'daki evime misafir oldu. Kendi router'ını ve laptopını getirdi. Evimde ONT'yi doğrudan getirdiği router'a bağladı ve kendi testlerini yaptı. SONUÇLAR DAHA DA KÖTÜ ÇIKTI. Ben kendisine daha iyi bir laptop sağladım da en azından 30-40mbit daha fazla hız alabildi.

Ardından birkaç düzeltme denemesi daha yapmışlar. Sonuç: hüsran.

Sonra Turk Telekom'a benim ONT'yi değiştirmeleri için talepte bulunmuşlar. Telekomdan 2 kişi geldi ONT'yi Nokia ile değiştirdiler. Tabii bu arada benim eski ONT'nin vida girişlerine göre duvarımı delmiş olmam, yeni ONT'nin bu girişlere uymaması ve şu anda ONT cihazının duvarımda yamuk yumuk durmak zorunda olması gibi sinir bozucu durumları hızlı geçiyorum. Yeni ONT ile hemen bir test yaptık. Sonuç? Hüsran.

Yeni ONT ile tekrar bir Wireshark logu istediler. 1-2 GB'lık log dosyasını dandik destek sistemlerine yeni bir file upload çilesi ve macerasıyla 2 saat uğraşıp gönderdim.

Aylar geçti hala hiçbir çözüm yok. Hala inceliyoruz, bakıyoruz vs vs vs. Destek kayıt sistemi o kadar kötü çalışıyor ki bunu kelimelerle tarif etmem çok zor.

Bir ara anket sms'i geldi. Şu otomatik gelenlerden. Ben de (aklıma edeyim) gittim bir yıldız verip bu sorunları oraya özetledim. 2dk sonra birisi aradı. Bu her şey çok bilen arkadaş gitmiş benim 7-8 kere tekrar tekrar açtığım kaydı KAPATMIŞ. SORUN DÜZELMİŞ GÖRÜNÜYOR TEKRARLANIRSA YENİDEN KAYIT AÇIN gibi sinir bozucu bir notla, neyin ne olduğunu bilmeden kaydı yine kapatmışlar. Peki ne yapıyorsunuz? 10. kez her şeyi en baştan anlatan yeni bir kayıt açıyorsunuz.

Artık bir noktada destek ekibinin tamamen dışında bir müşteri olarak ekibin organizasyonunu bile ben yapar hale geldim. Bir ara arayan kişilere bakın bu kaydı kapatmayın filanca hanım ilgileniyor onun bilgisinde vs diyordum. "Ha öylemi? peki o zaman" gibi yanıtlar alıyorum.

4. aya giriyoruz ve TURKNET hala sorunu çözemedi. Sorunun ne olduğu hakkında hala en ufak bir fikirleri yok. Bu arada Amerika aya gitti geldi. Yakında koloni kuracaklar. Ben toprağı eşeleyip okyanus altından kendi kablomu çeksem süreç çoktan bitmişti!

Kendi sunucularına, örneğin doğrudan turk.net istanbul sunucusuna test yapıyorum, hızım 250 çıkıyor. SÖZDE GIGABIT internet. Benim sabrım sonsuzdur. Beklemeye devam ediyorum. Bu sırada mahkemenin yanıtını bekliyorum.

cc: @TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 20 Nisan 2026; 10:46:9 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.