Yüzbaşı
16 Aralık 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 183 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Black Friday/Cyber Monday indirimlerinden bir ekran kartı aldım ama hala paketleniyor gözüküyor gelen giden yok? BF'de satın alıp da Ürünleri gelen oldu mu?
Merhaba arkadaşlar.

2100 lira civarlarına sıfır VEGA 56 buldum (referans soğutmalı). Sizce almalı mıyım? Yoksa bekle yenisi çıkacak mı diyorsunuz? Emin olamadım ve sizlere sormak istedim.

Şu anda R9 380X kullanıyorum. Çözünürlüğüm 2560x1440 (2K). Tahmin edebileceğiniz üzere biraz sıkıntı veriyor bu durum yeni oyunlarda ve ekran kartının kullanıldığı render vb. işlerde. Tabi çok bir aciliyeti yok ancak ileride bu fiyata tekrar bulamazsam diye korkuyorum. Ancak mesela çok yakın bir zamanda yenisi gelecekse ve çok fazla fiyat farkı olmazsa onu da bekleyebilirim diye düşünüyorum.

Sizce mantıklı olan bu fiyata şu anda almak mı, beklemek mi?
Çözünürlük 2K (2560x1440) arkadaşlar. İşlemcim i5 6400 (belki ileride 7700K alırım), 16 GB RAM var.

Halihazırda R9 380X (4 GB) kullanmaktayım. İndirimden RX 580 alsam (8 GB) ilgili çözünürlük için mantıklı bir yükseltme olur mu?

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuda mevduatını dolarda tutanlar için en yüksek faizleri toplayalım.

Faiz haramdır, dolarcılar teröristtir gibi söylemlerle gelecek arkadaşları başka konuya alalım.

ING e-Turuncu Hesap %4 (Günlük, 365 gün boyunca)

Şekerbank GeceGündüz Hesap %4,25 (Günlük, 90 gün boyunca)

Lütfen sizler de bulduğunuz en yüksek faiz oranlı dolar mevduat hesaplarını paylaşın ki, reel faizlerin oldukça yüksek olduğu şu günlerde birikimlerimiz daha fazla değer kaybetmesin.
Bunca insanın kullandığı ve basit şekilde ev içi ağ kurmayı kolaylaştıran ev grubu özelliğini kaldıran Microsoft'u buradan kınıyorum.

Ne yapmaya nereye varmaya çalışıyorsunuz? Şunun bana bir tane mantıklı gerekçesini sayın desem sayabilecek misiniz?

GERÇEKTEN YAZIKLAR OLSUN!
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4091368/windows-10-homegroup-removed

Birisi açıklasın bana neden kaldırıldı şimdi bu? Sebebi ne? Güvenlik sorunu yaratıyorsa bugüne kadar niye vardı? Yaratmıyorsa neden kaldırıldı?
Merhaba arkadaşlar,

Araştırdığım üzere Sony yeni bir "geriye uyumluluk yazılımı/katmanı" patenti almış durumda (Kaynak 1). Bu da doğrudan "acaba PS5, PS4 oyunları ile geriye dönük uyumlu mu olacak?" sorusunu akıllara getiriyor.

Ancak şöyle bir durum daha söz konusu. PS5 de x86-64 mimarisine sahip bir işlemci ile gelecekse Sony'nin bu patenti almasına hiç gerek yoktu.

Bu durumda iki ihtimal söz konusu:

• PS5 işlemcisi x86 olacak ve PS3 oyunlarını çalıştırması için işlemciye entegre ek bir katmanla tasarlanacak.

• PS5 farklı bir işlemci mimarisi ile gelecek ve PS4 oyunları için geriye dönük uyumluluk sağlayacak. (Sanmıyorum)

Aynı zamanda PS5 geliştirme kitlerinin bu yılın başında geliştiricilere gizlice gönderildiği bilgisi de sızdı. Yani belki PS5 beklediğimizden bir miktar daha erken gelebilir. En geç 2020 gibi hayatımızda olacağı konuşuluyor. (Kaynak 2)

Kaynak 1:http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1="cerny,+mark"&OS="cerny,+mark"&RS="cerny,+mark")

Kaynak 2:https://twitter.com/Marcus_Sellars/status/971101715297722368
Her ne kadar çoğu forumdaşımız bu konudan haberdar olsa da, son zamanlarda forumumuzda bu konuda bilgisi olmayan bir sürü arkadaşımızın olduğunu görüyorum.

HDMI kablo alacak arkadaşlara bir uyarıda bulunayım. HDMI dijital arabirimdir yani veriyi 1 ve 0 (ikili sayı sistemi-bilgisayar dili) olarak gönderir. Dolayısıyla versiyonuna dikkat ettiğiniz sürece pahalı kabloyla ucuz kablo arasında görüntü kalitesi açısından fark yoktur. Görüntü ya vardır ya da yoktur. Kötü görüntü almanız söz konusu değildir.

Analog arabirime örnek olarak ise 3,5mm ses kablosu, mavi VGA kablosu, Composite ve analog Component kablolar örnek gösterilebilir. İşte bunun gibi arabirimlerde kablo kalitesi, altın uçlu olması vb. gibi durumlar önem teşkil eder. Çünkü veri 1 ve 0lar olarak değil, voltaj ve frekans değişimleri olarak ekrana iletilir. Dolayısıyla en az kaybın olması en iyi görüntüyü almak için elzemdir.

Kısaca, altın uçlu, pahalı falan diye HDMI kablolara fazla para ödemeyin arkadaşlar. Son versiyon (2.0 ya da 2.1) olduğu sürece en ucuz kabloyla en pahalı kablo arasında görüntü kalitesi açısından HİÇBİR FARK YOKTUR. 300-500 Liralara 2 metre HDMI kablo satmaya çalışan şirketlere itibar etmeyiniz.

Dijital Arabirimler: HDMI, Displayport, DVI, Dijital Component, Optik Dijital Ses (Kablodan kaynaklanan görüntü kalitesinin değişmesi diye bir durum söz konusu değildir, görüntü ya vardır ya da yoktur.)

Analog Arabirimler: 3,5mm ses (2,5 ve 6,5mm de dahil olmak üzere), VGA, Analog Component ve Composite (Kablo ve uç kalitesi görüntü ve ses kalitesini doğrudan etkiler.)
Merhaba arkadaşlar. Evde yıllar önce aldığım sonra bir köşede unuttuğum Sony Vaio netbookumu buldum. Kendisi Atom N470 (Tek çekirdek, iki izlek) ve 1GB rame sahip. 1024x600 çözünürlükte.

Sıfırdan Windows 7 Starter kurdum (üzerinde gelen sürüm). Şaşırtıcı ancak pili tamamen ölmemiş. 20-30 dakika kadar gidiyor. Bu da Sony'nin ne kadar kaliteli piller kullandığını gösteriyor zamanında.

Tüm güncellemeleri yaptım. Ekstradan sadece Office 2010 Ev ve Öğrenci (lisanslı) ve Microsoft Security Essentials kurdum. Performansı düşüren tüm gereksiz şeyleri kapattım. Yine de çok akıcı değil ancak son model bir bilgisayar hızı beklemiyorum tabi ki.

Sorum şu: eskiyen netbook nasıl değerlendirilir? Torrent istemcisi olarak kullanmayı düşündüm ancak çok torrent indiren birisi değilim.

Siz neler düşünüyorsunuz?
ŞİMDİLİK BİTTİ TEKRAR İNDİRİME GİRDİĞİNDE GÜNCELLENECEK

BİTMEDEN ALIN, SEPETE EKLEYİNCE 281,62 EURO OLUYOR. (BU FİYATA VERGİ VE KARGO DAHİL YANİ TOPLAM BU KADAR ÖDÜYORSUNUZ EKSTRA BİR ŞEY YOK.)
https://www.amazon.de/PlayStation-Pro-Konsole-1TB-B-Chassis/dp/B0777VJGZD/ (DH referansı otomatik ekliyor ben eklemiyorum)

Linkte referans istemeyenler için:https://goo.gl/sr56Bz

PS4 PRO AMAZON'DA €281,62 (YENİDEN)
Merhaba arkadaşlar.

4500 lira civarlarında 4K 55" 100Hz TV Tavsiye eder misiniz?

Samsung MU8000 ve LG SJ800V modellerini buldum. Belki sizin önerebileceğiniz daha güzel tvler vardır.

Benim için en önemli şey dikey ya da yatay çizgilerin ya da piksellerin gözükmemesi ya da çok belirgin olmaması.

Ses konusu çok önemli değil. Soundbar kullanacağım.

Teşekkürler.
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
OnePlus
ISS
TurkNet
Oyun Platformu
PS3
Oyun Platformu
PS4
Oyun Platformu
Nintendo 3DS
Oyun Platformu
Switch
Ekran Kartı
Sapphire
Kombi
Bosch
Modem
TP-Link
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 757
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.001 (Bu ay: 360)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 673 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.