Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
11
Favori
17.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu 100/50 konusunun (daha doğrusu UL'un 50 olmasının) Huawei ONT ile tam ilgili olduğundan emin değilim. Benim 2 ayrı hat FTTH hattım var. Aynı binada, iki farklı kapı adresinde bu hatlar. Yani aslında her iki hattın ONT'lerinin diğer ucunda (T. Telekom santralında) aynı OLT, hatta aynı OLT portu var! Her ikisinde de Huawei ONT'ler takılı. Daha eski olan FTTH hattı başından beri T. Telekom'dan ve VDSL'den dönüşüm. Şu anda 200/30 pakette ama daha önceleri 100/20 pakette idi. Daha yeni olan FTTH hattı ise TT altyapısından hizmdet sağlayan alternatif ISS üzerinden çalışıyor. İlk olarak Poyraznet'ten abone olmuştum ve hat 100/20 olarak çalıştı. Poyraznet2024 Eylülünde faaliyetini BTK kararı ile sonlandırmak zorunda kaldığından Fixnet'e geçiş yaptım. O sırada farkettim ki benim tarafımda hiçbir donanım değişikliği yapılmadığı halde bu hat artık 100/50 olarak çalışıyor. Şimdi, 2025 son günlerinde Fixnet'ten ayrılıp Euronet'e geçiş yaptım. Herhangi bir donanım değişikliği yine yok ve hat halen 100/50 çalışıyor.

Ancak bu hat fiilen tüm Speed GTestler'de 100/50 gösterirken T. Telekom kayıtlarında 100/20 göstermekte!

Bunun nedenini teknik olarak açıklayacakları buraya davet ediyorum.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Geçiş sonrası Türk Telekom'un yansıtacağı modem ücreti ne olacak?

2GB Corsair MP600 PRO
    NVIDIA GeForce RTX 4070TI
    Corsair 1200W PSU
  • FletneR_ F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, müşteri numaranızı ve konu linkini DM üzerinden bizimle paylaşabilir misiniz?

hala dönüş yapmadı sizin teknik personeller?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Opel Insignia OPC 2.8 V6 4x4 325 HP/435 NM - Olympic White (2011)
  • Arkadaşlar merhaba evde 4 portlu ont var 1000/50 tt kullanıyorum. Daha önce fixnet aboneliğimde vardı kapattım, 1000/50 turknet aboneliği alsam ikinci porta tanımlatıp. İkiside 1 gbps paket olduğu için sıkıntı yaşar mıyım? Burada teknik konulara hakim arkadaşlara soruyorum özellikle bir problem olur mu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

bu bufferbloat saçmalığından nasıl kurtuluruz? 100 mbps kullanırkan A+ dı 1000 e geçince saçmaladı iyice.... arkadaş bir firmanın hiç bir şeyi düzgün olmaz mı ya? youtube dan 4k 2k video izleyemez oldum... çözüm içinde uğraşmıyorlar ne arıyorlar ne soruyorlar...

Ben o şekilde kullanıyorum. Huawei 4 portlu var bende de 1. port TT 1Gbps 2. port TurkNet 1Gbps. Sağlıklı, kullanımda bir sorun yok. Kullanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknetten (telekom altyapılı) 1000/50 alan kullanıcılar rica etsem aşağıdaki sunuculara hız testi yapabilir mi? Yurt için (Ankara vs) download için 900+ sonuç alıyorum ama yurt dışı sunucularına hız testi yaptığımda aşağıdaki gibi çok düşük sonuçlar alıyorum.

Örneğin Frankfurt yoğun saatlerde 8-20'lere kadar düşüyor.

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

• Tam 7 gündür hala sorunu çözemediler. Speedtest.net üzerinde Ankara dışındaki tüm sunucularda (örn Konya, Frankfurt, Amerika vs) düşük hız alıyorum. Online işlemler beni resmen oyalıyor. Son 4 mesajıma verdikleri kopyala yapıştır yanıt şu şekilde:

"Sorununuzun tespit ve çözüm sürecini hızlandırmak için gerekli tüm adımları ivedilikle attığımızı bilmenizi isterim. Süreci hızlandırmak için ekiplerle iletişim halindeyim. En kısa sürede çözüm işlemlerinin bitmesini sağlayacağım. Çözüm süresi esnasında bana aktarılan bilgileri eş zamanlı olarak size aktaracağım. Sizden ricam modeminizi acık tutmanız. İyi günler dileriz."

Ne bir arayan var ne ilgilenen. Son yazılı 4 yanıtlarının tamamı kopyala yapıştır. Sorun ne durumda diye yazıp soruyorum, üsttekini yapıştırıp gönderiyorlar. Muhtemelen ticket "yanıtsız" görünmesin, filanca saat içinde geri dönüş yapılmış gibi sistemlere işlesin diye bunu yapıyorlar. Ama çözüm yok! İnsanı hasta edersiniz.

TURKNET böyle değildi 2-3 sene önce, daha çözüm odaklılardı. Bu kadar kötüleştiklerini bilseydim hiç bulaşmazdım.

@TurkNetDestek Siz sormadan söyleyeyim, destek ticket numarası: 95338818. Rica ediyorum işi bilen bir profesyonel sorunu inceleyip yardımcı olsun. Cimerinden BTK'sına, oradan da tüketici heyetine üşenmeyip her birine tek tek şikayet kaydı açacağım. Bir sonuç alamayacağımı bile bile. Lanet 3 aylık geçiş süresi dolar dolmaz da farklı bir ISP'ye geçeceğim ama geçene kadar da bu işin peşini bırakmam. TTNET'in sansür ve sorun dolu topraklarına geri dönerim ama sizin bu yaptığınızı unutmam. Faturayı kesip hizmeti vermemek her şeyden önce ayıptır!

• hEro_ kullanıcısına yanıt

TTnet 100 mbit ile bile Brezilya ve Amerika'da böyle sonuçlar alıyorum. Sizde bu kadar kayıp olması kabul edilemez.

• BJK kullanıcısına yanıt

Tam bir rezillik. Hayır sorun olur yani, teknik bir olay sonuçta. Ancak birisi ilgilenir, sorun şurada der ve bir şekilde çözülür. "Bunlarda" kimsenin umrunda bile değilsiniz. Destek kaydı vs hepsi fasa fiso. En başta da iletişimleri. İnsan aynı yanıtı 4 gün üst üste kopyala yapıştır yaparken utanır. Resmen dalga geçiyorlar. Çözülmedikçe de geriliyorum, herhalde onu da hissedip iyice yokuşa sürüyorlar.

Ankara içi 920 download, konya 180, antalya 220 vs vs. Bunlar sürekli değişiyor. Frankfurt bir ara 8-20 civarında veriyordu. Amerikada 2 aldım, sonra bir ara 92 aldım. Sorarlarsa 1000 diyoruz tabi.

Turknet'i daha önce VDSL ile 4-5 sene kullandım, 1 kere belki sorun yaşamışımdır. Fiber gelince mecburen TTNET'e geçmiştim. Şimdi Turknet de sunmaya başlayınca 1 yılın ardından yeniden TURKNET'e geçeyim dedim. Ancak eski TURKNET'ten eser kalmamış. Bu söyleyeceğimi düşünmezdim ama TTNET'in müşteri hizmetleri TURKNET'in 10 kat ilerisine geçmiş. En başta iletişimleri bozuk. Hatta hiç yok.

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Arızanızın çözüm tarihi 30.01.2026 olarak iletilmiştir. Ekipler tarafından gerekli kontroller ve işlemler hassasiyetle yürütülmektedir. Güncel gelişmeler ve detaylı bilgi için ekip arkadaşlarımız size ulaşacaktır. Kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçeceğiz.

Telekom da zahmet etmeseymiş, yıl sonu gibi düzeltseler de olurdu benim için. 15 gün sürecek kadar büyük arıza neymiş çok merak ediyorum. Haydi telekom yokuşa sürüyor diyelim, TURKNET'in elinde sıkıştırabileceği bir yasal dayanak yok mu? Yok herhalde...

Neyse ay sonuna kadar sabırla beklemekten başka çare yok, artık düzelsin de bir şekilde... Düzeleceğine dair inancım da yok ama artık umarım yanılırım.

Sürecin nasıl devam ettiği ile ilgili yazmaya devam edeceğim.

Su deposu 100 lt, depoyada 100 musluk bağlı, 100 kişiyede 1 lt su şişesi doldurma sınırı var. 1 musluk ekledinmi ne olur 101 olur. 101. nin 1 litre nasıl olur. 100 musluğun musluk başına, 0,99 a düşürerek olur. Musluk kardeşliği.TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

Sen sayısı çok olan 100 lük aboneleri birden 1000 e çıkarırsan ne olur? Düşünelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 20 Ocak 2026; 15:57:17 >

Sorunun sebebi çok belli değil mi? TURKNET'in gerçekten de telekoma talep açtığı ve 31 Ocak yanıtını aldığını doğrulama şansımız yok değil mi?

Kayıt açtılar ise, ref. no vermeleri lazım.

Şuradan hizmet no ile sorgulayın bakalım, birşey çıkıyor mu?

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Ettikurumsalohm.turktelekom.com.tr
    Türk Telekom Online Hizmet Merkezi - İşlemler
    https://kurumsalohm.turktelekom.com.tr/guest.jsp?page=sikayetSorgulamaMisafir

@TurkNetDestek siz de yardımcı olabilir misiniz? Telekom tarafında adıma açılan kaydın takip numarasını öğrenmek istiyorum.

TürknetForum'a da yazın; oradan daha hızlı cevap alabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.