|
Bu 100/50 konusunun (daha doğrusu UL'un 50 olmasının) Huawei ONT ile tam ilgili olduğundan emin değilim. Benim 2 ayrı hat FTTH hattım var. Aynı binada, iki farklı kapı adresinde bu hatlar. Yani aslında her iki hattın ONT'lerinin diğer ucunda (T. Telekom santralında) aynı OLT, hatta aynı OLT portu var! Her ikisinde de Huawei ONT'ler takılı. Daha eski olan FTTH hattı başından beri T. Telekom'dan ve VDSL'den dönüşüm. Şu anda 200/30 pakette ama daha önceleri 100/20 pakette idi. Daha yeni olan FTTH hattı ise TT altyapısından hizmdet sağlayan alternatif ISS üzerinden çalışıyor. İlk olarak Poyraznet'ten abone olmuştum ve hat 100/20 olarak çalıştı. Poyraznet2024 Eylülünde faaliyetini BTK kararı ile sonlandırmak zorunda kaldığından Fixnet'e geçiş yaptım. O sırada farkettim ki benim tarafımda hiçbir donanım değişikliği yapılmadığı halde bu hat artık 100/50 olarak çalışıyor. Şimdi, 2025 son günlerinde Fixnet'ten ayrılıp Euronet'e geçiş yaptım. Herhangi bir donanım değişikliği yine yok ve hat halen 100/50 çalışıyor. Ancak bu hat fiilen tüm Speed GTestler'de 100/50 gösterirken T. Telekom kayıtlarında 100/20 göstermekte! Bunun nedenini teknik olarak açıklayacakları buraya davet ediyorum. |
|
Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt