Şimdi Ara

Turknet primetime'da baazen ping olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (27.02.2025) Sanırım saat 19.00'dan sonra ping (tracertte modemden sonra ilk durak) baazen 3ms olması gerekirken 40-50ms. Lafı uzatmaya gerek yok bu internetin bozuk olduğu anlamına gelir. Telefondan 5GHZ ile saat 19.00'dan önce xcloud'da sorunsuz 57 ile 65 ping ile oynuyordum.

(üstteki dünden kalan açık bırakmışım)

Screenshot_2025-02-27-19-30-21-828_com.redphx.betterxc

Screenshot_2025-02-27-19-44-20-548_com.redphx.betterxc

21.30'dan sonra tekrar olmaya başladı. Sayfalar bile geç açılıyor hız testinde yavaş yavaş hızlanıyor. google.de'yi de denedim ama aynı. Google.de'de sorun olmasa bile yine de fortnite.de olması büyük bir sorun. Çünkü Amazon sunucularında Amazon sunucusu demek internetin yarısı demek. yani.

Saat 22:03 hala bozuk oyuna giremiyorum tşk. (yüksek ping ile zevkli olmadığı için) Eğer saha dolabımda bir sorun yoksa sorun daha çabuk çözülür.

Saat 22:11 düzeliyor ama hala 4ms. 3ms'e düşmedi ve baazen karışık.

• Merhaba, hizmetinizi kontrol edebilmemiz için müşteri numaranızı konu linki ile birlikte PM üzerinden iletebilir misiniz?
  • Yine olmaya başladı sebepsiz yere

Önce en yakın tarihtekini paylaşayım normalde böyle olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizGalaxy -- 3 Mayıs 2025; 22:18:35 >

• Ping düzeliyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenizGalaxy -- 3 Mayıs 2025; 22:18:52 >

• sizin bölgenizde ki santralde sıkıntı var hocam, modemin mahalle dolabına erişmesi 45 ms alıyor.

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Evet normalde 3ms olması lazım. Bazen böyle sorun oluyor nadir olsa da. büyük ihtimalle TTNET bir şeyler yapıyor. Belki de herkes bir cihaza bağlanıyor geçici olarak ve diğer cihazda işlem yapıyorlar emin değilim.

• 172.17.1.184 ipli bagli oldugunuz turknete ait bng makinesi satüre oluyor. sorun devam ederse forumdaki arkadastan sizi farkli bir bngye aldirmasini rica edin. Cunku bu bngdeki sorun asla ve asla cozulmeyecek. Nasil diye sormayin tecrube. Saha dolabidir santraldir vs bunlardan kaynakli degil bosuna kendinizi yormayın.

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/139873704

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 5 Mayıs 2025; 5:38:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TurkNet'teki Yüksek Ping Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BasbugAtaturk kullanıcısına yanıt

Benim oyunlarda arada donuyor, paket kaybından dolayı ordan buraya ışınlanıyor bazen. Bundan dolayımı hocam ? Yapmadığımız şey kalmadı birde bunu deneyelim.

• paket kaybı bngden de olabilir yurtdisi cikislarindan da olabilir veya hattinizdan da kaynaklaniyor olabilir. sunucunun ipsini bulup pingplotter ile test edebilirsiniz hoplar üzerindeki akışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 7 Mayıs 2025; 21:36:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer farklı şeyler oldu. Normalde 3ms olan gecikme 50ms olurdu ve internet kötü olurdu (1 saat boyunca). ama bu sefer 4ms oldu ve ping artışı oldu.

(bgn satüre kısmı)

08-05-2025 22:05 hız testinde hız normal ama twitch ve kick izlenmiyor anlık donuyor. Hatta yayın geçmişi dahi izlenmeyecek haldeydi. ip yenilemek yada reset atmak işe yaramıyor zaman geçmesi gerekiyor. (farklı cihazlarda da denedim) Saat 22:05-22:46 oldu bu olaylar ve anlık donmalar bitti ama daha kötüsü ping arttı.

Fortnite'da boştayken eu-central-1 (Frankfurt) sunucusunda yangın çıksa da asla 62-63ms'in üstünde görmezdim. artık görüyorum. ve başka bir sefer bgn'ye bağlantım 4ms'e yükselse de gecikmenin yükseldiğini hissetmiyordun. Çünkü ping 100% 4ms oluyordu. 3ms iken farklı cihazlarda yayın ya da video açık olsa da 3 MS olarak bağlanmaya devam ediyordu.

Paket taşıma kapasitesi şuan az sanırım. Yanda bir şey açınca senin ping'in artmasına sebep oluyor. 08-05-2025 22:05'den önce bu 3ms iken bu olmuyordu. ping'in artması için ancak full hızda indirme yapman gerekiyordu (ki bu normal)

Bütün sorunlar 172.17.1.184'ten dolayı olduğunu düşünüyorum artık. Çünkü tam olarak 08-05-2025 22:05 tarihinden itibaren oldu. O an altyapı'da herhangi bir değişiklik olmadı akşamın bir saatinde oldu bu olay. Eğer altyapıdan dolayı olsa hortum olması lazım ki bu sorun olsun.

Ping sorunu yaratmış olsun ya da indirme hızı normal olsa da her şey anlık donması olsun sorun var bu BGN'de.

Bu BGN bozuk ise başka BGN'ye taşıyın bizi yada bunu düzeltin. @TurkNetDestek müşteri numarası ve konu linkini PM üzerinden ilettim. Destek kaydı oluşturmadım Çünkü siz oluşturursunuz ve siz ilgilenirsiniz diye düşündüm çünkü bütün her şeyi burada paylaştım ve daha öncekini de.

Tracert'te Fortnite son satır genelde 58ms 59ms olurdu. ve Riot sunucusu (istanbul) 16-19ms olurdu

• DenizGalaxy kullanıcısına yanıt
    Merhaba, PM üzerinden dönüş yapılmıştır.
  • hızlı olduğunuz için teşekkürler ama sanırım hiçbir şey değişmedi

Yakşalık 40 dakika içinde dönüş yapıldı vdsl için güzel bir şey. ama ben anlamadım. Bu başka ekip miydi anlamadım çünkü ben kontrol ettim Hala aynı şeye bağlanıyorum. ve sorunda çözülmemiş. internet komple kapanıp tekrar mı açılması gerekiyordu çünkü internet (dsl kapanmadan) kısa bir gidip geldi ama IP bile değişmedi işlem sonrası. 

ha bi dakka yoksa kurtarma ekibi bu muydu. Yani bir şey yapılamıyorsa çözüm şu mudur. Rastgele bir zamanda internet veya elektrik kesilecek ve biz aynı bgn üzerinden 3 MS ile bağlanacağız ve paket taşıma kapasitesi normal olacak. Çözüm bu mu yani bir ay düşük gecikme bir ay yüksek gecikme mi ? 

• Merhaba,

İstanbul Pendik GİGAFİBER.

• DenizGalaxy kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ekibimiz sizi aramış ancak ulaşamamıştır. Yapılan güncellemeden sonra sorunun devam ettiğini bildirdik. Tekrar kontrol sağlanıp sizinle iletişime geçilecektir. Süreci destek kaydınız üzerinden takip edip tüm taleplerinizi iletebilirsiniz.
  • (şu an sorun yaşamıyorum sadece paylaşmak için)

Evet söylediğim gibi kendi kendine düzeldi. Dün gece fark ettim ve birkaç deneme yaptım Rocket League oyununda yaklaşık 10-15 Ping düştü. 4ms yerine 3ms olmasından dolayı. 6 gündür kesintisiz bağlantı var ve fiziksel olarak bir şey değiştiğini düşünüyorum.

8 Mayıs-21 Mayıs gün arası günler arası ping normalden yüksekti.

(Yeni fotolar)

şu an memnunum ama kanıt göstermek için çok yoruldum.

kalıcı bir şekilde değişim yapabilsek her şeyi paylaşırdım. 

Eğer discord'a girebilmiş olsaydık 39-40 MS olan 34-35 ms'ye düşmüş olurdu (bucharest Sunucusu)

Rocket League oyununda yaklaşık 10-15 Ping düştü. şaşırtıcı kısmı Frankfurt hariç sunucuda.

Fortnite'ta çok deneyemedim çünkü hangi sunucuda olduğunu her zaman söylemiyor. Ama sanırım orada da tuhaf bir şekilde normalden fazla ping azaldı.

2 yıl içinde fiber gelecek diyorlar. FTTB yada FTTH. şu an zaten Vdsl2 var yani FTTN/FTTC. Evler müstakil olduğu için yatırım geç geliyor. ama bgn sorunundan kurtulabilecek miyim bilmiyorum çünkü internetin başlangıcı bu bgn cihazı.

• Merhaba Hocam,

Bende yapmış testlere istinaden tekrardan yaptım bende çıkan sonuçlar bunlar İstanbul pendik gigafiber.

• Ben bu sorunla vdsl2 tarafında 2 aydır boğuşuyorum. Türknet açık ara en kötü desteğe sahip firma.

'Sorunu inceliyoruz dönüş yapacağız' şu mesaj standart mesajlarıdır.

3-4 gün sonra 'sorun çözüldü' diyip arıza kaydını kapatırlar. Bu süreçte yaklaşık 10-12 kere arıza kaydı açtım. Hepsinde aynı taktik. Ben ne yaptınız diyorum, dönüş yapacağız diyorlar ve asla o dönüş gelmiyor.

Zaman geçince sorunun kendi kendine çözüleceğini veya müşteri unutur nasılsa diyip geçiştirme politikaları aşırı komik.

Zaman ayırıp pingplotter testi atıyorum, tracert routingde sorun var diyorum. İstisnasız hiç biri anlamıyor ping nedir tracert nedir haberleri dahi yok. Tek dediği şey wifi kullanıyorsanız kapatın Turknet primetime'da baazen ping olması 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 28 Mayıs 2025; 18:57:6 >

• Bucephalas B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden gönderir misiniz? Size yardımcı olmak isteriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.