(27.02.2025) Sanırım saat 19.00'dan sonra ping (tracertte modemden sonra ilk durak) baazen 3ms olması gerekirken 40-50ms. Lafı uzatmaya gerek yok bu internetin bozuk olduğu anlamına gelir. Telefondan 5GHZ ile saat 19.00'dan önce xcloud'da sorunsuz 57 ile 65 ping ile oynuyordum. (üstteki dünden kalan açık bırakmışım) ![]() Screenshot_2025-02-27-19-30-21-828_com.redphx.betterxc ![]() ![]() Screenshot_2025-02-27-19-44-20-548_com.redphx.betterxc ![]() 21.30'dan sonra tekrar olmaya başladı. Sayfalar bile geç açılıyor hız testinde yavaş yavaş hızlanıyor. google.de'yi de denedim ama aynı. Google.de'de sorun olmasa bile yine de fortnite.de olması büyük bir sorun. Çünkü Amazon sunucularında Amazon sunucusu demek internetin yarısı demek. yani. ![]() Saat 22:03 hala bozuk oyuna giremiyorum tşk. (yüksek ping ile zevkli olmadığı için) Eğer saha dolabımda bir sorun yoksa sorun daha çabuk çözülür. ![]() Saat 22:11 düzeliyor ama hala 4ms. 3ms'e düşmedi ve baazen karışık. |
Turknet primetime'da baazen ping olması

-
-
Merhaba, hizmetinizi kontrol edebilmemiz için müşteri numaranızı konu linki ile birlikte PM üzerinden iletebilir misiniz? -
-
-
sizin bölgenizde ki santralde sıkıntı var hocam, modemin mahalle dolabına erişmesi 45 ms alıyor.
-
Evet normalde 3ms olması lazım. Bazen böyle sorun oluyor nadir olsa da. büyük ihtimalle TTNET bir şeyler yapıyor. Belki de herkes bir cihaza bağlanıyor geçici olarak ve diğer cihazda işlem yapıyorlar emin değilim.
-
172.17.1.184 ipli bagli oldugunuz turknete ait bng makinesi satüre oluyor. sorun devam ederse forumdaki arkadastan sizi farkli bir bngye aldirmasini rica edin. Cunku bu bngdeki sorun asla ve asla cozulmeyecek. Nasil diye sormayin tecrube. Saha dolabidir santraldir vs bunlardan kaynakli degil bosuna kendinizi yormayın.
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/139873704
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 5 Mayıs 2025; 5:38:37 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim oyunlarda arada donuyor, paket kaybından dolayı ordan buraya ışınlanıyor bazen. Bundan dolayımı hocam ? Yapmadığımız şey kalmadı birde bunu deneyelim.
-
paket kaybı bngden de olabilir yurtdisi cikislarindan da olabilir veya hattinizdan da kaynaklaniyor olabilir. sunucunun ipsini bulup pingplotter ile test edebilirsiniz hoplar üzerindeki akışı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 7 Mayıs 2025; 21:36:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sefer farklı şeyler oldu. Normalde 3ms olan gecikme 50ms olurdu ve internet kötü olurdu (1 saat boyunca). ama bu sefer 4ms oldu ve ping artışı oldu.
(bgn satüre kısmı)
08-05-2025 22:05 hız testinde hız normal ama twitch ve kick izlenmiyor anlık donuyor. Hatta yayın geçmişi dahi izlenmeyecek haldeydi. ip yenilemek yada reset atmak işe yaramıyor zaman geçmesi gerekiyor. (farklı cihazlarda da denedim) Saat 22:05-22:46 oldu bu olaylar ve anlık donmalar bitti ama daha kötüsü ping arttı.
Fortnite'da boştayken eu-central-1 (Frankfurt) sunucusunda yangın çıksa da asla 62-63ms'in üstünde görmezdim. artık görüyorum. ve başka bir sefer bgn'ye bağlantım 4ms'e yükselse de gecikmenin yükseldiğini hissetmiyordun. Çünkü ping 100% 4ms oluyordu. 3ms iken farklı cihazlarda yayın ya da video açık olsa da 3 MS olarak bağlanmaya devam ediyordu.
Paket taşıma kapasitesi şuan az sanırım. Yanda bir şey açınca senin ping'in artmasına sebep oluyor. 08-05-2025 22:05'den önce bu 3ms iken bu olmuyordu. ping'in artması için ancak full hızda indirme yapman gerekiyordu (ki bu normal)
Bütün sorunlar 172.17.1.184'ten dolayı olduğunu düşünüyorum artık. Çünkü tam olarak 08-05-2025 22:05 tarihinden itibaren oldu. O an altyapı'da herhangi bir değişiklik olmadı akşamın bir saatinde oldu bu olay. Eğer altyapıdan dolayı olsa hortum olması lazım ki bu sorun olsun.
Ping sorunu yaratmış olsun ya da indirme hızı normal olsa da her şey anlık donması olsun sorun var bu BGN'de.
Bu BGN bozuk ise başka BGN'ye taşıyın bizi yada bunu düzeltin. @TurkNetDestek müşteri numarası ve konu linkini PM üzerinden ilettim. Destek kaydı oluşturmadım Çünkü siz oluşturursunuz ve siz ilgilenirsiniz diye düşündüm çünkü bütün her şeyi burada paylaştım ve daha öncekini de.
Tracert'te Fortnite son satır genelde 58ms 59ms olurdu. ve Riot sunucusu (istanbul) 16-19ms olurdu
-
Merhaba, PM üzerinden dönüş yapılmıştır. -
-
Merhaba,
İstanbul Pendik GİGAFİBER.
-
Merhabalar, ekibimiz sizi aramış ancak ulaşamamıştır. Yapılan güncellemeden sonra sorunun devam ettiğini bildirdik. Tekrar kontrol sağlanıp sizinle iletişime geçilecektir. Süreci destek kaydınız üzerinden takip edip tüm taleplerinizi iletebilirsiniz. -
-
Merhaba Hocam,
Bende yapmış testlere istinaden tekrardan yaptım bende çıkan sonuçlar bunlar İstanbul pendik gigafiber.
-
Ben bu sorunla vdsl2 tarafında 2 aydır boğuşuyorum. Türknet açık ara en kötü desteğe sahip firma.
'Sorunu inceliyoruz dönüş yapacağız' şu mesaj standart mesajlarıdır.
3-4 gün sonra 'sorun çözüldü' diyip arıza kaydını kapatırlar. Bu süreçte yaklaşık 10-12 kere arıza kaydı açtım. Hepsinde aynı taktik. Ben ne yaptınız diyorum, dönüş yapacağız diyorlar ve asla o dönüş gelmiyor.
Zaman geçince sorunun kendi kendine çözüleceğini veya müşteri unutur nasılsa diyip geçiştirme politikaları aşırı komik.
Zaman ayırıp pingplotter testi atıyorum, tracert routingde sorun var diyorum. İstisnasız hiç biri anlamıyor ping nedir tracert nedir haberleri dahi yok. Tek dediği şey wifi kullanıyorsanız kapatın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 28 Mayıs 2025; 18:57:6 >
-
Merhaba, konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden gönderir misiniz? Size yardımcı olmak isteriz.
Benzer içerikler
- türk telekom fiber modem kablo bağlantısı
- turknet gigafiber haritası
- wifi yetkilendirme gerekiyor çözümü
- turknet müşteri numarası öğrenme
- modem internet ışığı yanıp sönüyor
- ping düşürme
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- türkiye"nin en hızlı interneti
- internet yavaş
- telsiz kullanım ücreti 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X