Turknet her ne hikmetse mgm.gov.tr yani Meteoroloji Genel Müdürlüğüne erişim vermiyor. Aynı şekilde mgm uygulaması da çalışmıyor. Erişim problemiyle alakalı olarak destek kaydı açınca yazılımsal bir sıkıntı var. Ekiplerimiz çalışıyor diyorlar ama aylardır olan bir sorun. Kendi forumlarında da konular var ama yazan çok çözüm yok. Devletin bir site ve uygulamasına bir internet sağlayıcı üzerinden giremiyorsunuz. 2023 yılında olacak şey değil maalesef. Farklı illerde farklı Turknet abonelikleri ile gözlemlediğim hep aynı. Ne uygulama çalışıyor ne de siteye erişebiliyorsunuz. Ve bu Turknet in umrunda değil. Bazen geliyor bağlantı. Sonra 2 ay yok. Bir yazılım problemi bu kadar süremez. Belki buradan da yazarsak çözüm bulunur. https://forum.turk.net/t/mgm-gov-tr-ve-meteoroloji-uygulamasi-erisim-sorunu/33647/30 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 5 Mart 2023; 8:38:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Turknet'in mgm.gov.tr düşmanlığı
-
-
Merhaba, konuyla ilgili açılan destek kaydınızın numarasını paylaşır mısınız? -
61233734 ve 61407128. Destek kayıtları hep yazılımsal problem var denilip kapatılıyor. Aynı şekilde forumunuzda da moderatorler de bilgi verdik deyip geçiyorlar. İlla vpn mi kullanalım ya da dns mi değiştirelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mgm'nin programı konum izni isterken, turknet'den de konum izni istiyor olabilir.
-
Ben sorunsuz giriyorum siteye.
-
Ben de ilgili ekiplere şikayetinizi ilettim, tekrar incelenmesini talep ettim. Şu an ekipler kalıcı çözüm bulunması adına çalışmalara devam ettiğini iletmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 5 Mart 2023; 11:45:1 > -
Bilemiyorum. Ancak aylardır devam eden bir sorun bu. Linkini attım yukarda. Kendi forumlarında da dile getirilen bir konu. Nasıl bir çözüm bulamıyorlar aklım almıyor. Sürekli yazılım sorunu deyip geçiyorlar.
Mesela geçen sene açılmış konu. Yine kendi forumlarından.
turknet iletişim hizmetleri a.ş.Mgm sitesi acılmıyorhttps://forum.turk.net/t/mgm-sitesi-acilmiyor/22513
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 5 Mart 2023; 12:48:33 >
Bir çözüm çıkacağını sanmıyorum ama teşekkür ederim.
Ben Google dns kullanıyorum, belki ondan dolayı giriyordur.
-
Evet ondan dolayı. Turknet kendi dns üzerinden siteye erişemiyorsunuz. Basit bir olay gibi görünebilir ama bir internet servis sağlayıcının, aslı görevi olan, herhangi bir siteye erişimi sağlayamaması, yazılım sorununu çözmemesi vahim.
Hocam türknet dns mi kullanılır. Yine de siz bilirsiniz de google dns bile önerilmiyor artık. Şuan dünyanın en hızlısı 8-9 ms ile cloudflare dns'dir. Onu kullanın.
-
modemden dns ayarınızı düzgün bir dns ile değiştirirseniz erişemiyeceğiniz bir site yok vpnsiz, türknet türkiyede kısıtlama konusunda en az kısıtlayan sağlayıcı türk telekom,superoline ve diğer sağlayıcılara bakarsak , superonline vpn bile kısıtlıyor
-
Ben teşekkür ederim, güncel bir bilgiye ulaşırsam sizinle paylaşacağım. -
şuna da bir el atın hazır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 5 Mart 2023; 22:55:22 > -
Burada sorun dns kullanıp kullanmamak değil. Benim kendi vpn server var. Ama ülkenin yüzde 95i sağlayıcıların dns kullanıyor. Sorun Turknet in kendisi üzerinden erişememek. Bunu çözmeleri lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 5 Mart 2023; 23:29:34 >
Katılıyorum. Ancak dediğim gibi bir devlet kurumunun sitesine ve uygulamasına erişememek can sıkıcı. Çözülmesi gereken bir sorun.
Sanırım 4 yıl kadar olmuştur. Bilinen bir internet sitesine aynı sorun yaşanıyordu fakat sadece bulunduğum bölgede, farklı illerde sorun yoktu. Yazdık bizde açılıyor deyip kapattılar Sonra ısrar edince kısa sürede çözülmüştü.
-
Merhaba, biz ortak sorgulama sisteminden altyapınızı sorguluyoruz. Bakır altyapıya sahip değilseniz veya bizim fiber bölgemizde yer almıyorsanız sorgulama sayfasında bilgi elde edemezsiniz. Eğer adresinizde altyapı varsa ancak sorguda bu şekilde bilgi veriliyorsa uygun port olmadığı içindir. Ara ara kontrol ederek port müsaitliğine göre başvuru yapabilirsiniz. -
kablonet altyapı var 100 mbps veririz dedi ?
-
Güncelleme
Uygulamada ve siteye erişimde şu an problem yok gibi görünüyor. Umarım kalıcı çözüm bulunmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- modemden cızırtı gelmesi
- ev interneti başka operatöre taşıma
- turknet statik ip
- fiber internet kablosu modeme nasıl bağlanır
- diğer internet servis sağlayıcısında devam eden bir iş emriniz olduğu için şu an yeni abonelik işlemlerinizi başlatamıyoruz. mevcut servis sağlayıcı tarafından işleminiz sonlandırdıktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
- internetim çok yavaş
- turknet fiyat 2024
- gigafiber nedir
- zyxel modem kurulumu
- turknete geçiş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X