|
Herkese selamlar arkadaşlar, TurkNet'in her yerde bangır bangır bağırdığı "Başka operatörden gelirseniz cayma bedelinizi biz ödüyoruz" kampanyasının arkasındaki kelime oyununu ve başıma gelen mağduriyeti anlatmak için bu konuyu açıyorum. Benim düştüğüm hataya düşmeyin, geçmeyi düşünen varsa aman dikkat etsin. Olay kısaca şöyle: Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yapmak için müşteri hizmetlerini aradım. Geçmeden önce de TT'yi arayıp sormuştum, bana iptal durumunda "1840 TL civarı bir fatura çıkar" dediler. TurkNet satış temsilcisine telefonda durumu aynen şu şekilde anlattım: "Bakın, ben TT'den çıkarsam bana 1840 TL civarı bir tutar çıkacak, bu tutarı ödüyor musunuz?" Temsilci hiç kıvırmadan ve net bir şekilde "Evet, ödüyoruz" diyerek beni ikna etti ve geçiş işlemlerimi başlattı. Ben de firmaya güvendim. Fatura geldiğinde işin rengi değişti: TT'den fatura (görseli ekliyorum) geldiğinde TurkNet'e gönderdim. Bana verdikleri cevap şuydu: "Biz bu tutarın tamamını ödemeyiz. Faturanızdaki 1840 TL'nin sadece 73 TL'lik kısmı kampanya cayma bedeli. Geri kalan 1620 TL'lik kısım kurulum/bağlantı taksitleri. Biz bağlantı ücretlerini ödemiyoruz." Yahu arkadaş, ben sana telefonda kalem kalem faturayı sormadım ki! Ben sana net bir tutar (1840 TL) söyleyip "Bunu ödeyecek misiniz?" dedim, sen sırf satışı kapatıp prim almak için bana "Evet" dedin. Şimdi fatura çıkınca "O öyle değildi, böyleydi" diyerek laf cambazlığı yapıyorlar. Uzman olan sizsiniz, madem kurulum ücretini ödemiyorsunuz, o telefonda beni neden uyarmıyorsunuz? BTK üzerinden şikayetimi oluşturdum ve ilk satış görüşmesinin ses kayıtlarının dinlenmesini talep ettim. Oradan gelecek sonuca göre Tüketici Hakem Heyeti'ne de gideceğim. Peşini bırakmaya niyetim yok. Özetle: TurkNet satış temsilcilerinin sırf abone kazanmak için telefonda verdiği "Öderiz" sözlerine kanıp geçiş yapmayın. Faturanızda "kurulum/bağlantı" taksitleri varsa bunların üstüne yatıyorlar, sadece üç kuruşluk indirim bedelini karşılıyorlar. Daha önce benzer bir durum yaşayıp THH (Tüketici Hakem Heyeti) veya BTK üzerinden ses kayıtlarıyla hakkını alabilen hocalarım varsa, tavsiyelerinize açığım. Herkese iyi forumlar! |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt