Şimdi Ara

TurkNet'e Geçmeden Önce İki Kere Düşünün! (Kurulum vs Cayma Bedeli Aldatmacası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

TurkNet'in her yerde bangır bangır bağırdığı "Başka operatörden gelirseniz cayma bedelinizi biz ödüyoruz" kampanyasının arkasındaki kelime oyununu ve başıma gelen mağduriyeti anlatmak için bu konuyu açıyorum. Benim düştüğüm hataya düşmeyin, geçmeyi düşünen varsa aman dikkat etsin.

Olay kısaca şöyle: Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yapmak için müşteri hizmetlerini aradım. Geçmeden önce de TT'yi arayıp sormuştum, bana iptal durumunda "1840 TL civarı bir fatura çıkar" dediler.

TurkNet satış temsilcisine telefonda durumu aynen şu şekilde anlattım: "Bakın, ben TT'den çıkarsam bana 1840 TL civarı bir tutar çıkacak, bu tutarı ödüyor musunuz?" Temsilci hiç kıvırmadan ve net bir şekilde "Evet, ödüyoruz" diyerek beni ikna etti ve geçiş işlemlerimi başlattı. Ben de firmaya güvendim.

Fatura geldiğinde işin rengi değişti: TT'den fatura (görseli ekliyorum) geldiğinde TurkNet'e gönderdim. Bana verdikleri cevap şuydu: "Biz bu tutarın tamamını ödemeyiz. Faturanızdaki 1840 TL'nin sadece 73 TL'lik kısmı kampanya cayma bedeli. Geri kalan 1620 TL'lik kısım kurulum/bağlantı taksitleri. Biz bağlantı ücretlerini ödemiyoruz."

Yahu arkadaş, ben sana telefonda kalem kalem faturayı sormadım ki! Ben sana net bir tutar (1840 TL) söyleyip "Bunu ödeyecek misiniz?" dedim, sen sırf satışı kapatıp prim almak için bana "Evet" dedin. Şimdi fatura çıkınca "O öyle değildi, böyleydi" diyerek laf cambazlığı yapıyorlar. Uzman olan sizsiniz, madem kurulum ücretini ödemiyorsunuz, o telefonda beni neden uyarmıyorsunuz?

BTK üzerinden şikayetimi oluşturdum ve ilk satış görüşmesinin ses kayıtlarının dinlenmesini talep ettim. Oradan gelecek sonuca göre Tüketici Hakem Heyeti'ne de gideceğim. Peşini bırakmaya niyetim yok.

Özetle: TurkNet satış temsilcilerinin sırf abone kazanmak için telefonda verdiği "Öderiz" sözlerine kanıp geçiş yapmayın. Faturanızda "kurulum/bağlantı" taksitleri varsa bunların üstüne yatıyorlar, sadece üç kuruşluk indirim bedelini karşılıyorlar.

Daha önce benzer bir durum yaşayıp THH (Tüketici Hakem Heyeti) veya BTK üzerinden ses kayıtlarıyla hakkını alabilen hocalarım varsa, tavsiyelerinize açığım. Herkese iyi forumlar!

• Cayma bedeli içinde ne olacakmış?

Taahhüt süresince alınmayan bedeller.

Alınmayan kur+akt+ tarifenin aylık indirim bedeli.

Canımdan can iste, benden cayma bedeli isteme gibi olmuş.

Geçmiş olsun.

bunla ilgili çözüm öneriniz var mı

Hakkınızda hayırlısı olsun.

• Cayma bedeli ödeyen çok az firma var ve sözleşmesiz bunu bu kadar yüksek fiyat(2500lira) yapan türknet var. Geçiş yapmayı düşünüyordum benim de cayma bedelimin 1300 lira civarı kurulum ücreti. Geçiş yapsaydım bunu bana ödetecektiler kimse bu bilgiyi vermemişti. Konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Türknete geçmeyeceğim.

• Arkadaşlar süreci güncel tutmak ve diğer arkadaşları uyarmak adına yazıyorum, çünkü verdikleri son cevapla resmen kendi kendilerini ele verdiler. Kendi sistemleri üzerinden yaptığım itiraza cevap vermişler (mesaja ekran görüntüsünü ekliyorum).

Adamlar nihayet ses kaydını dinlemiş. Bana verdikleri resmi yazılı cevapta aynen şunu itiraf ediyorlar: Ben satış temsilcisine açıkça "Telekom fiberi daha yeni, yani bugün bağlattım. Geçişte cayma bedelini ödüyor musunuz?" demişim. Temsilci de bana "Evet, 2500 TL'ye kadar destek oluyoruz" demiş.

Şimdi forumdaki tecrübeli hocalarıma soruyorum; daha "BUGÜN" bağlanmış bir internetin anında iptalinde çıkacak olan faturanın neredeyse tamamının "Kurulum ve Bağlantı Ücreti" olacağını bir telekomünikasyon temsilcisi adından bile iyi bilmez mi? Kesinlikle bilir.

Peki benim "daha bugün bağlattım" lafımı duyduğu an beni neden uyarmıyor? Neden "Hocam sen bugün bağlattıysan sana çok yüksek bağlantı ücreti çıkar, biz o kurulum ücretini ödemeyiz, sadece kampanya indirimini öderiz" demiyor?

Çünkü gerçeği söylerse benim o geçişi yapmayacağımı biliyor! Satışı kapatıp prim almak için resmen kelime oyununun arkasına saklanıp, "2500 TL'ye kadar ödüyoruz" diyerek beni tuzağa düşürmüşler. Ben bir normal vatandaş olarak faturanın içindeki "cayma bedeli" ile "kurulum ücretinin" teknik ve yasal ayrımlarını nereden bileyim? Çıkacak toplam iptal cezasına halk arasında cayma bedeli denir, bunu o temsilci de çok iyi biliyor. İş faturayı ödemeye gelince "Biz sadece cayma bedeli kısmını öderiz, kurulumu ödemeyiz" diyerek sıyrılmaya çalışıyorlar.

• syd0261 kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumumu mazur görün hiçbir firmanın savunucusu değilim fakat, konunuz özelinde TürkNet i haklı buluyorum. Cayma bedeline bence kurulum ücreti dahil edilmez. Telefondaki temsilci yanlış bilgi vermiş olabilir haklısınız ama sizin de bunu tahmin ediyor olmanız gerekiyordu diye düşünüyorum. Umarım çözersiniz✋🏻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bence de Türknet haklı. Düşünsenize evinde interneti olmayan herkes ilk kurulumda mutlaka bağlantı ücreti ödüyor, taksitle veya peşin. Bağlantı ücreti ödememek için herkes Türknet'e geçerdi. Sonuçta zarara uğratılmadınız. İlk bağlantıyı Türknet 'le yapsaydınız bu rakamı gene ödeyecektiniz. Yani her durumda ödeyeceğiniz bağlantı ücretini taksit yerine peşin ödediniz. Hizmetten memnun iseniz takılmanıza gerek yok.

ben nereden tahmin edeyim . evime ilk kez internet bağlattım bana tutarlar söylendi . Türk telekom bana bu kadar fatura çıkacak dedi . Türkneti aradım bunu karşılıyormusunuz diye sordum evet dediler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay956 -- 18 Nisan 2026; 21:29:7 >
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt

O durumda neye geçtiği önemli, Türk Telekom altyapısı üzerinden Türknete geçtiyse zaten dediğiniz doğru gereksiz olur ve o ücreti iade etmeleri de saçma olur çünkü ilk kurulumu Türknet yapsa yine alınacak bir ücret ama tahminimce Gigafibere geçmiştir o durumda da firma haksız duruma düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic 55 -- 19 Nisan 2026; 4:39:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hem sen haklısın, hemde türknet haklı orta'da bilgi kirliliği var mevcut tt aboneliğinden çıkıp türknet'e geçiyor isen kurulum ücreti yok, ama yeni aboneliğe geçiyor isen 1.250 TL Kurulum ücreti var hocam ama 1.250 tl ödemek istemiyor isen abonelik süreci 1 ay doldurma'dan çıkar isen kurulum ücreti yansımıyor faturanıza yani tt abonelik bedeli ödeyecektin kısacacı 1.840 TL sen ödeyeceksin kısaca durum bu, geçmiş olsun ya iptal edecen yada tt altyapı fiber'den devam edicen.

• Senin yerinde olsam yeni abonelik başlatırım türknet'den memnun kalmaz isen aboneliğimi 1 ay dolmadan sonladırırım zaten adamlarda cayma bedeli filan hiçbir şey yok, ben tt fiber üzerin'den yeni abonelik başlattım tt'yi kapatmadan denemek amaçlı memnun kalmaz isem kapattırırım tt fiber'den devam ederim sizde keşke böyle yapsaydınız.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.