Şimdi Ara

Turknet 100 mbps yalan mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
6.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevremde kullanan herkes max 50 aldığını söylüyor , bende 35 destekliyordu 100 mbps alan varmı ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapa anlaşmalı santral binasının bitişiğinde oturanlar dışında yalan.
  • Santrale 350 m mesafedeyim maksimum 60 alıyorum o da her an değil. Genel olarak 40-60 arası değişiyor durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 12 Eylül 2017; 13:52:13 >
  • eskiden türknette sorgulattiğimda 75 mbps çıkan yer şimdi 35e düşürülmüş üstelik sorgulattiğim yerde türk telekomdan 1 gbps internet alınabilmekte binaya kadar fiber gidiyor insanın siniri bozuluyor açıkçası bu yapilan hız düşürme ne amaçla yapılıyor acaba sebebi ne bildiğiniz şuan yalandan 100 mbps satıyolar %90 35 mbps veriyorlar bi avuç kendi altyapıları var onlada 100 veriyorlar şanslı olucaksında o altyapıya denk geliceksin
  • YALAN.

125 mbit hattım destekliyor. 100 mbit istedim yapmadılar. Facebook sayfalarında Sorgusuz-sualsiz herkese 100 mbit reklamı yapılıyor. Arayıp talep ettiğimde sorulmadık soru sorulmadık sual bırakmadılar. En sonunda biz zaten 100 mbit sağlamıyoruz dedi bir kadın.
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    35 olayının altyapıyla doğrudan alakası yok, parayla alakalı. 15 ağustostan itibaren hattınız fazlasını desteklese bile turknet en fazla 35 mbit veriyor. tt hazretleri 1 mayısta port ücretlerine fahiş zam yaptı, 50-75-100 mbit port ücretleri 2 katına çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

35 olayının altyapıyla doğrudan alakası yok, parayla alakalı. 15 ağustostan itibaren hattınız fazlasını desteklese bile turknet en fazla 35 mbit veriyor. tt hazretleri 1 mayısta port ücretlerine fahiş zam yaptı, 50-75-100 mbit port ücretleri 2 katına çıktı.

Hocam port hızı etkiler mi? Mesela Port 80 mbit üzerini desteklemiyor gibi birşey söz konusu olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Porta belli hızlar tanımlanıyor, tabi hattınıza bu kadar hız gelir anlamına gelmiyor çünkü mesafenin hıza doğrudan etkisi var. tt'nin tanımladığı port hızları şunlar:
  • quote:

Porta belli hızlar tanımlanıyor, tabi hattınıza bu kadar hız gelir anlamına gelmiyor çünkü mesafenin hıza doğrudan etkisi var. tt'nin tanımladığı port hızları şunlar:

Şöyle açıklayayım;

Santal dibimde komşuyuz yani. Modem değerlerim çok iyi. Geçen ay 100 mbit talep ettim. DH'deki yetkili Turknetdestek 100 mbit tanımladı. Ama bana 100 mbit gelmedi. 79871 kbps oldu yani 79 mbit gibi birşey. Tekrar yazdım Turknetdestek'e ben hattına 100 mbit tanımladım dedi. Bende en son Müşteri hizmetleri aradım kadın yetkili biz zaten 100 mbit sağlamıyoruz dedi o an donakaldım.

O yüzden size sordum acaba benim portum en son 79 mbit mi destekliyor. Modem değerlerinde ulaşılır hız 125-128 mbit arası değişiyor. SNR 16-17 arasında.

• 79 geliyorsa port hızı 100 tanımalıdır. Snr değeriniz kaç?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

79 geliyorsa port hızı 100 tanımalıdır. Snr değeriniz kaç?

16-17 değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: 2PÁC

quote:

Porta belli hızlar tanımlanıyor, tabi hattınıza bu kadar hız gelir anlamına gelmiyor çünkü mesafenin hıza doğrudan etkisi var. tt'nin tanımladığı port hızları şunlar:

Şöyle açıklayayım;

Santal dibimde komşuyuz yani. Modem değerlerim çok iyi. Geçen ay 100 mbit talep ettim. DH'deki yetkili Turknetdestek 100 mbit tanımladı. Ama bana 100 mbit gelmedi. 79871 kbps oldu yani 79 mbit gibi birşey. Tekrar yazdım Turknetdestek'e ben hattına 100 mbit tanımladım dedi. Bende en son Müşteri hizmetleri aradım kadın yetkili biz zaten 100 mbit sağlamıyoruz dedi o an donakaldım.

O yüzden size sordum acaba benim portum en son 79 mbit mi destekliyor. Modem değerlerinde ulaşılır hız 125-128 mbit arası değişiyor. SNR 16-17 arasında.

Bug var santralde

100mbit kullananların hızı 79860 sabitliyor santral

Forumdan bir arkadaş ayni sorunu yaşayanların hızlarını 99999kbps ye çekiyor.

Benim hızım şuan 99999kbps snr 15db

Pm atarsan yardımcı olurum

Teşekkür ederim hocam. PM yolladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 12 Eylül 2017; 18:7:15 >

• bende de durum ayni. kime pm atiyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

bende de durum ayni. kime pm atiyoruz?

o forumdaş başka bölüme geçmiş. o yüzden ayarlama yapamıyormuş artık.
    forumda santralde çalışan birisi varsa yardımcı olabilir bize.
  • modem de ulaşılabilir hız ın pek önemi yok zira vdsl2 de zaten 100 den yukarısı verilemiyor ve port hızı etkiler. ben 75 mbps ile abone oldum sonra 100 e yükseltme istedim ama 88 alıyorum ve portum hiç bir şekilde 88 den yukarısını kaldırmıyor. Mesafe ve kablo problemim yok. Binaya kadar fiber fttb t11-a ve kabin den 10 adım uzaklıkta. Firmaya kızmayalım lütfen onlar yükselttik tekrar tekrar denedik ama modem bu hızda buluşuyor dendi
  • Bende de aynı durum var. Birçok defa 100 mbps tanımlanmasını istedim fakat bana biz 100 mbps tanımladık ama modem 88 mbps te buluşuyor dendi. Hat değerlerim rahat 100 mbps i destekliyor gözüküyor modem arayüzünde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de aynı durum mevcut.Paketim 100 Mbps.

• portlar bu kadar kaldırıyor TT ye gitsen o da aynısını diyecek. Ben TT den sorgulattım en fazla 90 alırsın dedi T11 kabinimi kontrol etti ki 88 geliyor.
  • Merhaba, hizmetiniz 100 Mbps'e tanımlanmış. Hız değerleriniz ve modeminize ulaşan değerler farklılık gösterebiliyor. Bunun sebepleri ise; bağlı olduğunuz santrale olan uzaklığınız, modem kaliteniz, ev içi tesisat düzeniniz olarak söyleyebiliriz. Şuan aldığınız hız değerleri ülke genelini baz alırsak yüksek olduğunu anlayabiliriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

portlar bu kadar kaldırıyor TT ye gitsen o da aynısını diyecek. Ben TT den sorgulattım en fazla 90 alırsın dedi T11 kabinimi kontrol etti ki 88 geliyor.

Kardeşim bilerek yapılan birşey bu. Modem değerlerin neyse aşağı yukarı alırsın. 100 mbit'e bilerek sınır koymuşlar bunu Türknet yaptı demiyorum santral ediyor galiba.

ÇÜNKÜ;

Benim evime Telekom saha ekibi geldi. Direk bina girişi ankastre'den ölçüm yaptı. Adamın bana dediği 110 mbit paket olsa onu bile alırsın. Yani 100 mbit'i bırak 110 bile alırım tabii snr düşer ama alırım. CRC artar sadece. Santralle komşuyum zaten.

Santrali aradım böyle böyle anlattım durumu. Bana dediği maks 80 alırsın. Ee dedim çalışanınız 110 mbit diyor. Adam bunu duyunca bana 80 neyine yetmiyor diyor. :))

Senin dediğin gibi olsa bu sorunu yaşayıp çözenler olmazdı forumda. Forumda santralde çalışan bir arkadaş; Çoğu kişinin 79-88 mbit'e kitlenen hızlarını 99999 kbps olarak artırdı. Ben faydalanamadım. Çalıştığı birim değişmiş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.