Çekim Sorununu nasıl kime bildirebiliriz?
|
Apple - iPhone - iPad
|
Şuan hali hazırda tt alt yapısında turknet hizmeti almaktayım. İkinci bir internet baglatmak istesem tek fiber kablodan 2 iss kullanmak mumkun? Bu şekilde kullanan varsa aramızda bunun süreci nasıl oluyor? yani hali hazırda tek girişli ont var ikinci iss basvurusundan zaten bir hizmet alıyorsunuz ikinci hizmeti alamazsınız filan denilme durumu olur mu basvuru sırasında?
İstanbul sunucusuna olan ping kaç?
Şuan hali hazırda yeni taşınmış olduğum binada FTTH sistem mevcut (tt) turknet üzerinden hizmet alıyorum. Fakat eski evimden vdsl ile gıbırnet üzerinden turknet sunucusuna hız testi yaptıgımda (istanbulda oturuyorum) 8 ms ping cıkıyordu. Şimdi ftth sistemde kablolu kablosuz denemelerimde genel olarak 7-8-9 çıkıyor sadece bir kez 6 çıktı yine turknet sunucusuna.
Bu normal bir deger mi istanbul içinde? daha dusuk cıkması gerekmiyor mu fiber alt yapıda? Örneğin eskişehirde oturan bir arkadasım istanbul turknet suncusuna 10 ms cıkıyor ki o derece mesafe için karşılaştırınca benim degerleirm fazla gibi duruyor. istanbulda oturan fiber kullanıcıları olan arkadaslar degerlerini paylasabilirler mi acaba sizlerdeki durumlar nasıl.
FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı?
Eski bir TurkNet kullanıcısıyım aslında. 3 yıl kadar yapa olarak kullandım. sonra problemler yasamaya basladım derken evin önüne tip7 kabin gelince farklı bir issye geçtim. Fakat yeni bir ev alımı olunca (binada FTTH fiber mevcut) tekrardan TurkNete başvuru yaptım (beni TurkNet tercih etmeme iten ilk neden 100 mbit tanımlı pek cok abonenin bu hızların üstünde hız alıyor olmaları oldu) ve geçtiğimiz cumartesi internetim aktif oldu.
Eve gelen Telekom çalışanı sinyal ölçümü yaptı 24 db çıkıyordu nokia marka ont cihazı bağladı. (bu yüksek hız alanların hemen hepsi ise huawei marka ont kullanmakta nokia kullananlarda 94 mbitte limitlenme söz konusu) Neyse bağlantı yapıldı internet aktif oldu ve hemen test yaptım. Sonuç maalesef 94 mbiti geçmeyen bir sonuçla bitti. Ne umduk ne bulduk gibi bir hayal kırıklığı oldu doğrusu.
Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim (olay illa o 120-130 alanların hızını almak değil) FTTH sistem olupta 94te limitlenmek nedir? Bunun pek çok kullanıcıdan gelen geri bildirimle sebebi ont gibi dururken nokia marka ont kullanıp TurkNette 94 mbit hız alırken COMNETe geçişen sonra 122 mbit hızları görmeye başlayan kullanıcı örnekleri de var. Şimdi olay ont mı? yazılımsal mı? arka planda kısıtlayan birşeyler var mı? Bu durum neden böyle oluyor? Yuksek hız alanlar neden yüksek hızları görebiliyorken benim gibi pek çok kullanıcı 94te takılıyor?
Sonuçta FTTH sistem var ve XDSL kullanmıyoruz. TurkNet teknik ekipten biri aradı açtığım kayıt üzerine ve profiliniz zaten 102 mbit olarak tanımlı en yüksek seçilebilecek profildesiniz dedi. Şimdi profil de değilse sorun ne limitliyor benim gibi bu sorunu yasayanların hızlarını?
Eminim aramızda 94te takılanda 120-130 mbit hızları göre arkadaşlarımızda vardır. Bu sorunun üstesinden nasıl geliriz sizlerden yardım rica ediyorum. ben tip7 kabinden 92-93 mbit hız alırken FTTH ile 94 mbitte kalmayı tabiri caizse hazmedemiyorum. Bunun bir çözüm yolu mutlaka olmalı. Elin cücük kadar ülkelerinin operatörleri Gigabit internetiri verirken biz 100 mbiti almak için cebelleşiyoruz.
|
Virüs bulaştı sanırım ne yapabilirim?
|
1 adet elçi yakını kodu satılık.
|
Sizce elci yakini mi baska tarife mi
|
XS Max pil değişimi hakkinda yardım
|
| Mac Mini | Ipad 1 64 GB | Ipad 2 16 GB | Ipad Mini 1 16 GB | Ipad Mini 2 16 GB | Ipad Air 2 16 GB | Ipad Pro 2020 11” 128 GB | Iphone Xs Max 64 GB Gold | Iphone 5S 16 GB | Iphone 5C 16 GB | Iphone 5 16 GB | Iphone 4S 8 GB | Iphone 4 8 GB | Iphone 3GS 16 GB | Iphone3G 8GB | Iphone 2G 8GB | Apple Watch Series 4 44mm | Apple AirPods S1 | Apple AirPods Pro | Apple TV 4 | XGimi H3 |
|
| Mac Mini | Ipad 1 64 GB | Ipad 2 16 GB | Ipad Mini 1 16 GB | Ipad Mini 2 16 GB | Ipad Air 2 16 GB | Iphone Xs Max 64 GB Gold | Iphone 5S 16 GB | Iphone 5C 16 GB | Iphone 5 16 GB | Iphone 4S 8 GB | Iphone 4 8 GB | Iphone 3GS 16 GB | Iphone3G 8GB | Iphone 2G 8GB | Apple Watch Series 4 44mm | Apple AirPods | Apple TV 4 | XGimi H3 |
|
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.809
İkinci El Bölümü Mesajları: 28
Konularının görüntülenme sayısı: 129.953 (Bu ay: 1.682)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.706 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar