Şimdi Ara

Türklerin evlat edinme kültürü olmaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
9.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açan arkadaş kendisi edinsin 2 tane evlat ondan sonra konuşsun
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Nüfusun kendi kendini yenileyebilmesi için belli bir rakam vardır. Bu rakam aile başına 2.1 çocuktur. Türkiye 2012 yılında bu oranın altına düştü. Yani 2012 yılından itibaren artık Türkiye'nin zenginlesebilmesi için en kritik zamana girdik. Çünkü nüfus yaslanmadan önce bunu basaramazsan hiçbir zaman basaramazsin. Türkiye bugün bunca işsizliğe karşın nufus artış hızını düşürmeye değil tam tersine arttırmaya çalışıyor çünkü gelecek felekati aklı basinda olan herkes görüyor.


    Türkiye işte bu yüzden sosyal devlet zirvalari ile uyutulmak yerine nüfusu yaslanmadan önce ne yapıp ne edip gerekli üretimi sağlayarak ilerde yaslandigimizda refahimizi sağlayacak sermayeyi uretmek zorundaydı fakat o altın dönem şu an kaçırılmak üzere ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Şuan sadece zenginle max 2 bilemedin 3 çocuk yapıyor. Fakir ve cahiller ise 3-4 çocuk yapıyor. Adam asgari ücret alıyor iş garantisi yok çocuk yapıyor sonra sürünüyor..


    Ben ve benim gibi mantıklı olanlar şimdilik çocuk yapmıyor veya 1 tane yapıyorlar.

    Asgari ücret alıyorsun bir evin yakıt,fatura,yemek kira ihtiyacı ortalama 2.600-2.700 tl geriye kalıyor 100-126 tl para çocuk yaparsan nasıl yaşayacaksın ?

    Çocuğun bezi,hastane masrafları,ilaçları,yemeği bakımı hepsi bunların büyük para tutuyor. 5-6 bin den aşşağı para alan veya ailesinden yardım almayan adamlar çocuk yaparsa çok sıkıntı çekiyor

    çocuğuna 1 tane çikilota bile alamayacaksın refah için kendi ailenizden feragat etmeyin.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Abi ne mal varlığınız varmış be miras da miras...

    Vehbi Koç’un öz kızı Suna Kıraç da evlatlık çocuk sahibi. Kızı İpek Kıraç şu anda Türkiye’nin en zenginlerinden biri.
  • Abi amma mirasa konma fobisi olan varmış. Ya evlatlık aldığınız çocuk deha çıkıp dünyanın en zenginlerinden biri olursa? Bu ihtimali düşününce de evlatlığa karşı olabiliyor musunuz yoksa sadece kendi paranızı düşününce mi karşı çıkıyorsunuz?

    Çünkü Steve Jobs evlatlıktı.

    Tanımayanlar kendisini araştırabilir.
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Bak olay mal mülk değil mal çocuğa kalacak olayı falan da değil.

    olurda çocuk ailesini bulur ve sana sırt çevirirse çocuğu evlatlıktan red etmediğin sürece senin malını alabiliyor. Evlatlıktan red etmekde öyle kolay değil.

    Çocuk sana sırt çevirecek sonra bir şekilde senin malını alıp öz ailesine yedirecek böyle örnekler çok var televizyonlara falan çok çıktı.


    Çocuğun ailesi bir şekilde sizi bulursa rahatsız edecek falan olmayan şeyler değil bunlar

  • Sana katılmıyorum kardeşim. Çocuk kısıtlaması politikası çıkmadıkça yurttan hayatta çocuk almam. Ben alıcam onlar çocuk çıkaracak oh ne ala

  • Biraz aydınlatayım. Tek cümleyle islama göre yaşayan türk toplumu islamın emrine göre "süt verme yaşını geçmiş veya kendisi süt verme durumunda değilse" o çocuğu evlat edinemez.

  • Türklerde kendi çocuğu olsun diye istemeleri ebeveynleri hatta nineleri dedelerine sürekli bakılsın dıye ... BATI medeniyetlerinde sadece ayrı eve düzene geçiyor gençler genellikle. Aslında güzel birşey ...

  • Kendi düşüncemi söylüyorum, O çocuğu bebek olarak almadıkça asla öz evladın gibi sahiplenemezsin diye düşünüyorum. Bebekken aranızdaki bağ daha güçlü olur daha çok sevip bağlanırsınız.
  • ShinQda kullanıcısına yanıt

    Hocam niye öz ailenizin soy adını almak istediniz ? Hiç beni bıraktılar gibi düşünmediniz mi ? Ben müge anlı da görüyorum kizlar mesela çoğunlukla öz ailelerine onu bıraktılar diye çok tavırlı ve acımasız oluyor. Erkekler ise tam tersi. Gördüğüm örnekler hep böyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam bir çocuğu büyütüp besledikten sonra dahi o dediklerini yapacaksa yapacak bir şey yok. O yaşına kadar evlatlık olduğunu anlamayacak kadar iyi bir şekilde yetiştirildiyse ve aklı başındaysa muhtemelen kendisini bırakıp giden ailenin yüzüne bile bakmaz ama çocuk nankörse o zaman dediğim gibi yapacak bir şey yok
  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    Kardeşim neden biyolojik ailenin soyadını alabilmek için dava açtın umarım ciddi değilsindir. Seni alıp büyüten aileye yazık etmişsin.

    Bir de sonra tekrar seni büyüten aileye geçmek istemişsin. Yaş kaçtı? Bu işler çocuk oyuncağı değil seni büyüten ailenin kalbini kırmışsındır.
  • Ben zaten kız çocuk evlatlık almak isterim. Kız çocuk daha vefalı oluyor.
  • Birileri yine hollywood filmleri izlemiş feel good tarzı filmler iyi aşılarlar birden güllük gülistanlık keşke bende yapsam hissi verir bu tarz filmler geçer etkisi yakında.


    Ya bu tarz birkaç filmin etkisindesin yada youtubeda evlatlık çocukların veya ailelerin birbirlerine adoption papers süprizi yaptıkları duygusal videoların etkisindesin.  


    Huhuuu hadi adoption videoları izleyelim türkiyeye de uyarlayalım huhuuu






  • Ben çekik gözlü asyalı bir kız evlat edinmek isterdim imkanlarım iyi bakardım. Keşke Asyalı hatunla evlenebilsem ne güzel olur nasıl bir çoçuk dünyaya gelecek çok merak ediyorum. Biz selanik göçmeniyiz Avrupa'lı tipim var beyaz tenliyim boy ve kilom da yerinde iyi bakıyorum kendime. Asyalı hatunlar da beyaz tenli oluyor güzel bir çoçuk doğardı kesin.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asahi Breweries -- 11 Ocak 2021; 11:51:24 >
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Mevcut büyüten ailenin kütüğünde kalmak için önce biyolojik olana geçmen gerekiyor.


    mecburen omlarında soyadını almış oldum. Her türlü evrak işlerim sekteye uğradı. O zaten tam bir rezillik.


    sonra tekrar dava açıp, beni büyüten ailenin yanında olmak istediğini belirtiyorsun. Prosedür böyle yada dediğim gibi avukat ın yanlışı vb durumlar olabilir.


    son olarak kütük işlemi esnasında soyadının düzeleceğini bilmediğimiz için başvuru yapmadık, bu şekilde olaylar gelişti 1,5 sene içerisinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkemede belirtmeme rağmen, nüfus müdürlüğündeki işgüzar memur un işimizi sekteye uğratması yüzünden bu şekilde gelişti olaylar.


    herkes durumdan razı. Hakim o an kararı verip onaylatacak. Beyfendi çıkıp önce kütük değişsin öyle kelam edince, mahkeme onu dinledi. İtiraz ettik ama Hakim bey ben o topa girmem aile mahkemesi baksın deyince , uğraşması bana kaldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlatlık olmuşsunuz/ olmamışsınız sorun olmamalı. Size iyi davranan ebebeyinlerinizi üzmeyin böyle şeyler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlatlık olayı çok güzel ama Türkiye'de sorun çıkabiliyor.



    Bencillik olabilir ama kendi kanımdan bir çocuk sahibi olmak gibisi yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperhan52 -- 11 Ocak 2021; 13:49:53 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.