Şimdi Ara

Türkleri Türk firmalarına boykot ettirmek kimin başarısıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zorunuza gidiyor değil mi boykot edince... yandaşlara para kazandırma devri bitti. batıyorlar mı.. batsınlar bize ne.

• Bu firmalar batarsa ne olur? İşsiz mi kalırız Türkleri Türk firmalarına boykot ettirmek kimin başarısıdır? 

• İnsanları ıslak mendilin bile siyasi görüşüne baktır hale getirenler kim? İnsanları bu kadar ayrıştırmak kimin başarısı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Yeni firmalar açılır ve boşluğu doldurur.

Nokia bile battı, ülke mi battı, telefon sektörü mü bitti?

• bunlar ülkenin bazı şirketleri ak partiye yakın diye boykot ediyor.

ülkenin ünlüleri kendilerine destek vermiyor, sessiz kalıyorlar diye boykot ediyor.

kendi saflarında olmayan herkese düşman kesilmiş adamlar.

ve bunların hepsini inşaat baronu bir müteahhit yolsuzluktan ceza evine girdiği için yapıyorlar.

ceza evindekiler bile tek tek itiraf etmeye başladı ama ne ala. kör ata göz kırpsan ne başını sallasan ne.

adamlar görmek istemiyor. gözlerini erdoğan düşmanlığı boyamış.

bunların iktidarı istemesinin tek sebebi içlerindeki kin ve nefret ile 20 yılın intikamıını almak.

• taııbuv kullanıcısına yanıt

Yok ya her şey çok pahalı, her gün fiyatlar artıyor, harcamaları azalttık sadece.

Zaten her şey ithal, kendi kendine yeten ülke ne hale geldi.

Maksat paramız yurt dışına gitmesin, cari açık azalsın.

• Tam boykota devam durmak yok yola devam İstanbulu kaybeden Türkiye yi kaybeder kazançları para muslukları kesildi bataklık kurutulmalıdır yolsuzluk ihale kayırma hırsızlık ne ararsanız var bu düzen değişmelidir yeşil sermaye diye bir şey kalmamalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 1 Nisan 2025; 10:31:10 >
  • Türkleri Türk firmalarına boykot ettirmek kimin başarısıdır?
  • Genel olarak şöyle bir bakıyorum da sosyal medyada, forumlarda, yazılı ve görsel basında boykotu eleştirenlerin dayanak cümleleri hep "kendi taraflarında olmayan, kendi saflarında olmayan..." diye başlıyor, ne kadar trajikomik.

20 yıldır iktidar tarafından güdülen biz - siz, bizden olanlar - karşımızda olanlar, bizler - onlar diye halka pompalanan ayrıştırma politikası bu değil miydi?

Kendisine oy vermeyecek yarı halkı zillet, terörist diye yaftalamış olanlar bu iktidar değil miydi?

Bugün iliklerine kadar hissettiğin ayrışma yıllardır uygulanan politikanın doğal bir sonucu değil mi?

Dahası eleştirirken bile "kendi tarafları" diye başladığın cümlelerin zaten o ayrıştırmanın seni çoktan taraf yaptığının en büyük kanıtı değil mi?

• Memleketi bölüştüren Tayyip Erdoğanın başarısıdır.

Badem bıyık bir ideolojidir. Sağ cenahız, tarikatız, muhafazakarız, cemaatiz biz demektir.

Fetoyu doyurup doyurup palazlanınca bertaraf eden ama hiç hata yüklenmeyen liderin başarısıdır.

Sıkıştığı zaman kendi seçmenini "evdeki yüzde elliyi zor tutuyorum" diye işaret eden liderin başarısıdır.

Cadı avı gibi memlekette on binlerce kişiyi fetocu diye işinden atarken kendi partisindeki baylokçu

Pensilvanya ziyaretçilerinin bir tanesini partiden atmayan liderin başarısıdır.

Konu Atatürk olunca sosyal medya'da bir sürü dalga geçip aşağılayan, ülkenin anayasa ile belirlenmiş

yönetim biçimi olan Cumhuriyet'e, demokrasiye sözlü saldıran insanları görmezden gelen sağ cenahın başarısıdır.

Kürtleri sorun ilan eden ama çözüm odaklı hiçbir şekilde yazılı madde sunmayan ideolojinin başarısıdır.

Yandaş müteahite yap işlet devret verip senelerce ülkeyi söğüşleten tarafın başarısıdır.

%95+ Matematik hatası yapıp kullanılmayan bir sürü "Kamu İktisadi Teşebbüsleri" yapanların hatasıdır.

22 senede yandaş çok çok iyi etinden sütünden faydalandı bu ülkenin. Ne atılım varsa hepsi

yandaşa verildi ve refah da yandaşa gitti dolayısıyla halk da protesto ediyor. Hem halkın yarısını fakirleştir

hem de bölünme var de! Bayram olmuş insanların ağzını bıçak açmıyor, herkes kendi içinde

çevresini düşünüyor bu neci, şu neci, şunun ne kadar parası var, şu ne iş yapıyor diye.

Böldünüz halkı işte hiç konuşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 1 Nisan 2025; 17:3:57 >

• Türk firmasını boykot etmek yabancı firmalara kazandırmak anlamına gelmiyor, çoğu şeyin Türk alternatifi var.

• Şimdi Muse konserine kim gider? Peki organize eden kim? Türkleri Türk firmalarına boykot ettirmek kimin başarısıdır? Türkleri Türk firmalarına boykot ettirmek kimin başarısıdır? 

• Soruyu açtığımda az çok bazı şeyleri tahmin ediyordum, sonuçlarını kestirmek zor değildi. Aradan sadece 1 ay geçmesine rağmen boykot ve yürüyüş milli değerlerle çatıştığı için etkisini kaybetti.

Gerçekten etkili hareket edebilecek ve kitlelerin haklı taleplerini doğru şekilde yönlendirebilecek muhalefet partisine ihtiyaç var. Umarım bir gün o parti var olur.

Fakat böyle bir partinin var olabilmesi için önce kitlelerin doğru bilinçte olması gerekiyor. Sadece bu konu nedeniyle bile öfkeyle çok fazla yorum yazıldı. Bu öfkenin elbette ki nedeni ben değilim, konumun verdiği mesajın düşündürmesi ve sindiriyormuş gibi görünmesi.

Öfkelenmek, saldırganca tutum göstermek yerine mesajları biraz anlamaya çalışın, değerlendirin, belki birileri sizin gerçekten iyiliğinizi düşünüyordur ve gerçekten değişimin engellerini görüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 3 Mayıs 2025; 14:36:56 >

• neytullah1 kullanıcısına yanıt
    Sizi uzmek istemem ama, boykot, muhalif kesimin bir cok kanadinda gecte olsa bir farkindalilik yaratti. Aslinda malum zihniyetteki tarafta yillardir sure gelen bir boykot varmis zaten, ozellikle cemaat ve tarikatci kesimlerde bu daha da goze batiyor. Kendinden olmayandan alisveris yapmama, ticareti tek yonlu, kendi menfaatine gore yapma, ticarette kendinden olmayani barindirmama gibi. Yani elestirdiginiz kesmin yaptigini yillardir zaten yapan bir zihniyet vardi orada....

Artik muhaliflerlede bunun farkina gecte olsa vardi, size gore boykot bize gore secme hakki. En basitinden raflarda Eti gibi vergisini odeyen markanin urunlerinin yok satmasi, buna ragmen vergi bile vermeyen markanin raflarda hala dolu olmasi beni sevindiriyor. Cevremde bir cok kisi bunu boykot olarak degil artik hayatinin bir parcasi olan secme hakki haline getirdi. Gittigim restorant hatta her hafta sonumun vazgecilmezi kahvalti planlarimda bile gittigim yerlerin kullandigi urunleri bile irdeliyorum.

Yani siz boykotun bittigini, ise yaramadigini dusune bilirsiniz ama bilmediginiz bir sey var o da artik bunun adi secim hakki ve bir cok kisi secme hakkini yandaslardan kullanmiyor. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Boykot saçmalığı "CHP zihniyeti diye bir gerçek var" atasözünün ispatıdır.

Boykot yaptılar da ne oldu? Amaçları AKP'li iş adamlarının şirketlerini batırmaktı akıllarınca. AKP'li şirketler batacak bu CHP zihniyetleri de sevinecekler ve üstünde tepineceklerdi.

Tamam diyelim ki AKP'li şirketler battııı... işçi çıkarttı, işsizlik artmayacak mı? Hepsini geçtim boykot yüzünden işsiz kalanların arasında CHP'li insanlar gençler olmayacak mı? Boykot yapacağız derken CHP'li insanları da işsiz bırakmayacaklar mı?

İşte CHP zihniyeti budur. CHP zihniyeti diye bir gerçek vardır. Bu CHP siyaset yapmayı da bilmez, muhalefet yapmayı da bilmez. Ülkenin hayrına bir iş yaptıkları bugüne kadar vuku bulmamıştır, zihinsel ve fikirsel olarak miadını çoktan doldurmuştur CHP muhalefetinin 21 yyda Türk siyasetinde yeri yoktur, net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 3 Mayıs 2025; 18:19:6 >
  • Cem kullanıcısına yanıt

Beni üzmüyorsun, bu konunun üstünü hangi kavramlarla doldurursanız doldurun ya da bardağın dolu tarafından bakmaya çalışsan da durumun tercümesi yaptığım yorumdan ibaret.

Bakın karşınızda dün seçimi almış bugün batırmış bir yönetim bulunmuyor, yıllardır varlığını sürdürmüş ve toplumun dengelerini çözmüş bir yönetim var.

Size soruyorum bugüne kadar isteyipte yapamadıkları ne oldu? M.Kemalin askeriyiz diyen ordudan atıldı, 3 partide en etkili isimler tutuklu, deprem oldu ardı sıra seçim oldu yine kazandılar, adaylar değişti en sessizinden en seslisine denendi sonuç vermedi, partiler birlik oldu sonuç vermedi , bu yürüyüşün daha seslisi oldu, Geziden bahsediyorum sanatçıları vekilleri her yerden destek alan o yürüyüşten bahsediyorum.

Sonuç?

Farkındalık mı yarattı?

Bırakın artık kendinizi kandırıp durmayı, çok ciddi hatalar yapıyorsunuz.

Toplumu çözün , küskünleri konsolide etmeyi bırakın, size zaten destek vermişleri de tarafsızlığa itip dimyata pirinç almaya giderken eldeki bulgurdan olmayın artık.

Kızanı koyun, konuşanı trol, başarısızlığın bedelini düşük iq ile sonuçlandırmayı bırakın.

Yürüyüş yapılıyor ve tüm kitlelerin en çok sıkıntı çektiği konuları dile getirerek seslenmek farken neden polisle karşı karşıya geliyorsunuz? Önünüze mi dizdiler yan sokaktan gidin.

En hassas değerlerle alay edenler oldu, varsın olsun birileri içinize sokup yaptırdı ki yürüyüş manasını yitirsin. Onu da dışlayın yapanı da dışlayın, helal be gençler diyip alkış tutarsanız demek ki sizde aynısınız derler.

Son derece hassas bir satranç tahtasını umursamadan kırmanın bedelini sadece 1 ay sonra sonuçla yüzleşmekle kalarak ödüyorsunuz, ödüyoruz.

Ama biliyorum ki sonuç yine değişmeyecek yine birilerinin gözünde "trol bu aramıza sızmış aklımızı karıştırmaya çalışıyor" olacağım.

Ne diyeyim, bol şanslar dilerim..

• neytullah1 kullanıcısına yanıt

Türkiyede sunni muhafazakar Türkleri ikna edemeyen siyasette başarılı olamaz.

Seçim kazanmak için bu şart. Ama bu kesimi ikna ederek ve onların suyuna giderek ülkeye bir hayır olur mu? Emin değilim.

• Cem kullanıcısına yanıt

Bu boykot sana ve kimilerine farkındalık oluşturmuştur, fakat

Şu gerçeği görmek gerek, ticari markaları bir siyasi parti hedef gösteriyor ve yönlendiriyorsa, o markaların Ceo'ları ve çalışanlarını da seçmen olarak kaybedecektir.

kendini boykot edilmiş ve bundan zarar görmüş bir şirketi yönetenin yada çalışanın yerine koy.

---

Eti benim favori markamdır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.