Sahibi Turkuvaz Medya Grubu. A Haber, dolar bugün 500 TL olursa ve 499 TL’ye düşerse efsanevi düşüş diye haber yapacak ve müjde diye verecek kapasitede bence. Fransa bile Türkiye’deki olaylar hakkında günde onlarca haber yaparken ve tartışmak için ekip bile toplarken bu kanallardan ses çıkmıyor. NOW ve birkaç Avrupa kaynağı haricinde hiçbir kaynağa güvenmiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkleri Türk firmalarına boykot ettirmek kimin başarısıdır? (2. sayfa)

-
-
Yerel seçimlerde pkkya mı oy vereceksiniz yoksa binaliye mi diyene git sor.
Türk olunca ayrıcalıklı olunuyorsa niye memleketin alayı ekonomik zorluk içinde yaşıyor?
Bir avuç türk diğer türklerin ocağına incir ağacı dikerken sorun yok.
-
Özgür Bey bunun farkına varınca çark edecek.
-
Benim düşünceme ters bu şekilde birilerinin hedef göstermesiyle boykot etmemde fakat şunu inkar edemiycem karşı taraf gibi gerizekalı değiliz Kahve alıp tuvalate döken embesil yok gidipte salak salak oturan insanlara birşey içen insanlar zorbalık yok yani boykot işe yarıyor karşı tarafın gerizekalı ve cahil olmasından okadar çok tiksiniyorumki ister istemez destek veresimde geliyor sırf bu embessilere inat yapasım var napıyim bilemedim şimdi ya bu aptallardan aynı tarafda olmamak gurur verici birşey benim için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkleri birbirine düşürmek için; gerekirse gizli tanık kulanabilirsin, içi boş iddianamelerle gözaltına alıp apar topar tutuklayabilirsin...
Anayasal hakkını kullanıp bunu protesto edenleri gaza boğup joplatabilirsin hatta onları da tutuklayabilirsin...
Ama Türk firmalarını boykot edemezsin...
İyiymiş..
-
akpliler düşmanımdır. diğerleri umrumda değil, onlara nötr'üm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 26 Mart 2025; 14:11:18 > -
Başlığı oluşturan eleman, senin korku dağları aşmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mart 2025; 16:4:36 > -
Üç harfli ...
-
Millet iradesini gormeyenler, gormezden geldikleri insanlarin paralarinada ihtiyaci yoktur. Yandaslari yeter onlara D&R den Erdogan kitabi alin, Kahveciden kahve alin acigi kapatirsiniz. Bu sizi neden rahatsiz ediyorki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Mart 2025; 17:14:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Terliğe oy veririm diyen kitle sorgulamaz. Boykotu yapar ve güldürür.
Boykotu boşver insanlar zaten bişi alamıyor
Boykot'un kralını "çalıyor ama çalışıyor" diyen yalamalarla "çıkar telefonunu" diyen emekliler yapıyor desene. Beter olsunlar, onlar yüzünden bu hallere geldik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sapla samanı şurada karıştırmışsın;
Firmalar Türk firması oldukları için değil, nalıncı keseri gibi tek taraflı oldukları, bulunmaları gereken tarafsız bölgenin fersah fersah uzağında olmalarından dolayı boykot ediliyor.
-
Türk dediğin firmaların kendi başarısıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir tane işe yarar firma göremiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Boykot edilen Türkler degil, yandas kurumlar. Bu ülkede boykot eden gidipte yabanci marka ürünler almiyor. Ülker olmaz Eti olur, BIM olmaz Migros olur. Asil sorun Türk Polisinin Türk Milletinin Genclerini dövmesidir, amasi yok bunun. Milli Iradeye darbe yapiliyor, sokaga cikilmasi ve demokratik haklar engellenmek isteniyor, amasi yok öyle. Sizi oraya secen halki Polise dövdürüyorsunuz, amasi yok öyle. Secimlerde Ibda-C Apo.pkk, dem, hizbullahtan medet umarsiniz artik. Türk Milletinin ne kadar karsiti varsa hepsi yaninizda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 27 Mart 2025; 14:29:25 > -
Türk değil onlar ya, olsa olsa en fazla "Türkiyelidir".
Yazıda çok fazla sapla saman karışma durumu var. Boykot edilen firmalar etik ve ahlaki değerlerden yoksun, ülkenin hukuksuzluğuna, adaletsizliğine, faşizmin değirmenine su taşıyor. Seni tüketici olarak, kaynak olarak kullanıyor ama vatandaş ve hakların olarak seni öteleyen, ayrıştıran anlayışın yanında yer alıyor. Mevcut faşist yönetim de hemen hemen her yönden elini kolunu bağladığı için tepki olarak fazla bir seçenek kalmıyor. Bir Türk (?) firmasından almayan vatandaş başka bir Türk firmasından satın alım yapacak. Bir ırka, millete karşı yapılan bir şey yok yani. O da Türk bu da Türk. Bunu şey gibi düşün, kötü ve kazıkçı bir esnaftan veya kötü bir ürünün sahibi firmadan nasıl ki Türk esnafı ve firması diyerek alışveriş yapmayıp başka yerlerden alışverişimizi yapıyorsak bu da öyle. Ha bunun sonucunda satış yapamayan firma küçülmeye gidebilir mi evet gidebilir. Ama satışları artan diğer firma çalışan personel sayısını arttırabilir mi evet arttırabilir, ihtiyaç olacaktır, iş yetişmeyecektir ve çalışan sayısını arttıracaktır. Şimdi bu boykot edilen firmaların yapması gereken şeyler aslında çok basit. Hakkın ve adaletin yanında yer almak ve tarafsız olmak, vicdani davranmak. Bunları yaparlarsa boykot biter. Kendi ayaklarına kendileri sıkıyor, tüketicinin yaptığı bir şey yok.
Filistin mevzusu için yapılan boykotlarda bazı saçmalıklar vardı. Atıyorum adam Coca Cola almış, satın almış yani parasını çoktan vermiş, bunu yola döküyor ve İsrail'i böyle batıracağını düşünüyor. Bu boykot komedi, bu boykot değil. Sen onu satın alarak çoktan İsrail'e katkı sağladın. Sen satın aldıktan sonra ne yaptığının bir önemi yok. Ayrıca boykot listesi epey şüpheliydi. Tamam Coca Cola bir coni şirketi ve coni de İsrail destekçisi evet buradan boykotu dolaylı olarak az da olsa İsrail'e etkisi olabilir ama bunun global çapta olması lazım. Tek başına Türkiye olarak anca yerel üreticinin kârını düşürürsün. Öte yandan RTE bu ülkede 4-5 yıl önce mi ne Coca Cola fabrikasının açılışını yapmıştı. Yılları çok net hatırlamıyorum ama çok da uzun bir süre önce değildi. Sen boykot diyorsun senin sürekli İsrail'e Filistin davasında giydiren cumhurbaşkanın fabrikasını açıyor bunu da göstere göstere yapıyor. Bu şey tezat değil mi? Ayrıca 7/24 İsrail'e nefret kusulduğu halde arka planda İsrail'le deli gibi ticaret yapmamız da tuhaf değil mi? Madem bu kadar samimiyiz bu ticaret ne?
Starbucks McDonald's BurgerKing olaylarına gelirsek. Arkadaş öncelikle boykot bir bilinç hareketidir ve gönüllülükle yapılır. Sen birilerini zorbalayarak, döverek, küfür ederek, taşkınlık yaparak, tehdit ederek, zorla masadan kaldırarak, huzur kaçırarak zorla boykot yaptıramazsın. Bu özgürlüklere müdahaledir. Sen boykotunu yaparsın senin gibi düşünenler yapar, bilinç oluşturmak için insanların huzurunu kaçırmadan iki kelam edersin kibarca başını şişirmeden geçersin veya masaya boykot için bilinçlendirecek yazı içeren bir kağıt koyar geçersin. Şu Starbucks ve Burgerking olaylarında kaç kere rezillik gördük. Sen kahveni vs içiyorsun herifin biri geliyor seni yargılayarak konuşuyor, biri çıkıyor zorla masadan kaldırıyor, kalkmazsan küfür ediyor. Hayırdır orası ahır mı? Bu terbiyesizlik bu ne densizlik, dengesizlik. Bir tane davar hızını alamayıp polise yumruk atmıştı çok iyi hatırlıyorum.
Bahsi geçen ürünleri akepeliler de boykot edebilir veya etmeyebilir de etmezlerse kendileri bilirler. Ederlerse bunu hak ve hukuk için yapmış olacaklardır. Kimse sizin başınıza gelip neden Ülker'den alışveriş yapıyorsun demez, diyemez, demeyecektir. Veya İstikbal veya işte hangi firmalar açıklandıysa. Gördüğüm kadarıyla da liste epey dar ve alternatifleri de oldukça fazla. Dolayısıyla bu boykotu yapmak dünyanın en kolay boykotlarından biri olacaktır. Ben ister istemez zaten bu boykotu halihazırda yapıyormuşum bir tek arada sırada Ülker ürünlerinden alıyordum. Onu da almayı ölüm yok, alternatifi bol. Zaten ürünleri de o kadar iyi değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ülkeyi bu hale getirenlerin, kene gibi koltuğa yapışanların başarısı.Boykot ulan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X