Şimdi Ara

Türkler Tren Kullanımında En Geri Halk çıktı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
265
Cevap
4
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi hatlar var senin dedigin mesela izmitten nereye gidiyor boyle ovdugun bir tren.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Hangi hatlar var senin dedigin mesela izmitten nereye gidiyor boyle ovdugun bir tren.

Kalmadı kalmadı, Kaldırdı devlet Duble Yol, Hızlı Tren çıkınca harika olan normal trenleri yok etti! İnsanlar düşünemeyince otobüslere mahkum etmek bu kadar kolay işte... YHT'den de vuruyorlar mangırı zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Sabiha Gökçen Pendik'ten daha uzak hocam

• Train is coming welcoming,
    ley ley lümilümi leyyyyy
  • inanmıyoğum..

• Kaç yıldır tren yok gebze-kadıköy arasında..

Kaç yıldır hala geliştirip üç dört ray döşeyemediler. Bizim burda kaynarcada dünyanın en eski höyüklerinden biri çıktı tren yolunun altında onu bile fazla kurcalamadan üstünü kapatıp hızlı tren hattını döşediler. Adapazarı istanbul hattı saçma sapan küçük servis araçları ile doğru düzgün izinsiz yolcu taşıyan araçlarla doldu. Kaç yıl oldu hala inşaat her yerde olduğu gibi inşaat. Lisede yatılıda okurken ne güzel trenle gidip gelirdim Adapazarına.

• Son 5 yıldır neredeyse otobüse çok kısa ve zorda kalmadıkça binmedim. Hızlı tren gayet kullanışlı oluyor. Öte yandan zaten planlı bir eylemde bulunacaksam ( maça gitmek , tatil vs gibi ) uçaktan hiç şaşmam. Geçen sene mesela GS maçlarına git gel Ankara - İstanbul 80 TL para ödüyordum. Mis gibi.
  • Bu güne kadar ki açmış olduğunuz konularda size hak verdim ama bu konuya katılmıyorum.

İstanbul,Türkiyenin en büyük nüfusuna sahip şehri.Haydarpaşa garı senelerdir kapalı.İnsanları şehrin girişinde indirip toplu taşımaya yönlendiriyorlar.Avrupa yakasında oturan biri kolayca tren seyahati ile Ankara'ya gidemez.Eziyet çeker.

Üniversiteyi Konya'da okudum.Tren'le gitmek gibi bir gaflete düştüm.Memleketimde(Kocaeli) oturduğum ev ile tren garı arası 50 dakika idi.Gar'a gittim eskiden rötarlar oluyordu o zaman yarım saat kadar bekledim şimdi pek yok.14 saatte gittim Konya'ya.Konya'ya vardığımda kaldığım ilçenin dışından geçti tren arada durak,aktarma aracı hiç bir şey yok.Evime baka baka çarşıya son durağa kadar gittim.Evime dönmek 1 saatimi aldı.

Kaç saat etti yaklaşık 16 saat.YHT Mevzusu yok idi o zaman 2 saat düşün şimdi 14 saat.8.5 saatte otobüs kapıma kadar bırakıyor.

Başka bir husus YHT diye bir mevzu yok.Hızlandırılmış tren var.Pendik-Ankara Gar(Yenimahalle) arası yolculuk ediyorsanız farketmişsinizdir.Tren Eskişehir merkez ile Sincan arası yüksek hızlı gidiyor,Sincan'dan sonra inanılmaz yavaş gidiyor tren,tramvaydan bile yavaş gidiyor.

Trenler içi konforlu,rahat ama demiryollarının modernize edilmesi,yeni hatlar konulması hatta bazı ilçeler için aktarma araçları konulması gerekir.Fiyatları da öyle ucuz değil.

İnsanımız araba ile ulaşımdan daha uzun sürdüğü,çoğu ile sefer yapılmadığı için tercih etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 10 Nisan 2017; 17:36:47 >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Mükemmellik konusunu nereden çıkardınız, kimse böyle birşey yazmadı size, ayrıca konuyu okumadigimi nereden çıkardınız, okumasam bu soru ve cevapları nasıl verebilirim ?

Trenin neden kullanılmadığını ve avantajlı olmadığını yazdım ben.

Madem tren konusu açtınız YHT den neden bahsedilmiyor ?

Sonuç olarak YHT güzergahı var ise, normal tren olmuyor.

Yabancı ülkeler genel olarak yüzölçümü bakımından Türkiye'den küçük. Örneğin Almanya, Türkiye'nin yarısı. Tren kısa mesafeler Dr tercih ediliyor. Örneğin Adana- Mersin her zaman full çakılı olur. Avrupa 'da aynı şekilde olmalı ki tercih ediliyor bence.

Şimdi ben size ilk mesajım da trenin, tarafimdan neden tercih edilemeyeceğini yazmıştım. Doğal olarak Türkler neden tren kullanmıyorun cevabını verdim.

Siz , bana cevap olarak ne yazdiniz, ilk mesajda olan grafiği ?

İstanbul'dan bu şartlar altında kim mersin e trenle gider ?

Bir şeyi özendirmeye çalışıyorsa birileri, önce onu makul kılmak lazım. Örneğin, doldukça fiyatı artar uçak sistemi gibi veya talep olmasa bile yaz dönemlerinde sefer sayıları arttırılmalı, demir yolları iyilestirilmeli vs. Önce birşey makul kılınır, sonra karşılığı beklenir.

Örneğin bir iş yeri açtınız lokanta, aynı yemek , lezzet olarak daha iyi , daha ucuz ve servis daha hızlı olan karşı dükkanda ki rakibinize karşı ne kadar talep olmasını beklersiniz ki ?

Önce şartları düzeltip, kampanya yapıp ve müşteri memnuniyeti sağlandıktan sonra karşılığı alınır.

Gerçekten benim sorularıma cevap verecek ve yorumlarıma karşılık olacaksa cevaplayin, yoksa 1 metre ileri gidemiyoruz aynı yorumlar yazılıyor ve benim için zaman kaybı.

• İstanbulda avrupa yakasında oturan biri için tren kullanmak zaten eziyetten başka bir şey değil. Saatlerce gara ulaşmaya çalışıyorsun. Yıllardır haydarpaşayı açacaklar. Sonra insanlar niye tren kullanmıyor. Banliyölerin olduğu dönemlere, haydarpaşa garının açık olduğu dönemlere baksınlar bakalım insanlar tren kullanıyor muymuş kullanmıyor muymuş?

• En geri ülkeler arasında en ilerideyiz sanırsam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatimda hic trene binmedim. Yemin ediyorum binesim geldi, 3-4 kisi butun yol okey, batak, sohbet..... Birde wifi olsa ki vardir muhakkak, al sana keyif.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Otobüs değil uçaklardan iyi yanlış yazmışsın Neyse.

Kardeş ciddi ciddi trenleri mi savunuyorsun şimdi 30 dakikalık uçak yolunu 3 saatte giden trenleri mi?

İsterse 500 madde saysınlar ben yalnızca 40-50 lira fazla vererek saatler kazanacaksam hatta Avrupaya filen gitmeyi düşünürsek günler kazanacaksam tren kullanmam. Tren sevgisi nerden geldi böyle?

Ha trene bayılırım ama burda ulaşım amaçlı kullanmaktan bahsediyoruz. Yoksa keyfi olarak gidilecekse ve zaman sorunu yoksa uçak kim köpek trenle karşılaştırılsın
    Hele kar filen yağıyorsa öf öf. Gelin toplanıp gidelim biyerlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LambayaFunfDe -- 10 Nisan 2017; 18:34:3 >
  • Tren yolu var...

Trenler de var...

Yok. Görme engelli misin?
  • Theologist ilk kez sana hak verdim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Tren yolu var...

Trenler de var...

Harita var, oraya koydum, görme sorununun bende olduğuna emin misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 10 Nisan 2017; 20:31:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bericdondarrion

Theologist ilk kez sana hak verdim hocam

Tabi ki herkes fikrini paylaşıyor burada, özgür bir ortam. Her zaman katılmak zorunda değilsiniz, gerekçeli açıklamanıza da her zaman saygı duyarım. Çünkü sizin fikirleriniz de değerli temellendirildiği sürece.

• quote:

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

Otobüs değil uçaklardan iyi yanlış yazmışsın Neyse.

Kardeş ciddi ciddi trenleri mi savunuyorsun şimdi 30 dakikalık uçak yolunu 3 saatte giden trenleri mi?

İsterse 500 madde saysınlar ben yalnızca 40-50 lira fazla vererek saatler kazanacaksam hatta Avrupaya filen gitmeyi düşünürsek günler kazanacaksam tren kullanmam. Tren sevgisi nerden geldi böyle?

Ha trene bayılırım ama burda ulaşım amaçlı kullanmaktan bahsediyoruz. Yoksa keyfi olarak gidilecekse ve zaman sorunu yoksa uçak kim köpek trenle karşılaştırılsın
    Hele kar filen yağıyorsa öf öf. Gelin toplanıp gidelim biyerlere

Burada dikkat ederseniz Tren ile Otobüsü karşılaştırdık, oraya ilk sayfaya da 41 madde yazıldı, yüzlerce maddeye bile çıkarılabilir.

Avrupa'da ne uçak ne otobüs birinci taşıma aracı her zaman trendir, aynı şekilde Rusya, Japonya, Kore ve Çin'de de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Tren yolu var...

Trenler de var...

Harita var, oraya koydum, görme sorununun bende olduğuna emin misin?

Hakkariye nasıl giderim sen söyle?

• sen tren yollarının haritasını koymuşsun ama çoğu yerde hızlı tren yok, bırak hızlı treni ilk trenler var.
    arabayla 1 saatte gideceğin yere bu trenle 3 saatte gidiyorsun. sen biner misin?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.