Şimdi Ara

Türkler Tren Kullanımında En Geri Halk çıktı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Casfort

sen tren yollarının haritasını koymuşsun ama çoğu yerde hızlı tren yok, bırak hızlı treni ilk trenler var.
    arabayla 1 saatte gideceğin yere bu trenle 3 saatte gidiyorsun. sen biner misin?

Hızlı tren Avrupa için bile lüks hala, pahalı yani. Şu an faaliyette olan trenlerin ortalama hızları 80-100 km saat.

Ben mesela Otobüs ile 15 saatte gittiğim yere tren ile 18 saatte gidiyorum, üstelik o saydığım tüm konforu yaşayarak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Tren yolu var...

Trenler de var...

Yok. Görme engelli misin?

Harita var, oraya koydum, görme sorununun bende olduğuna emin misin?

Hakkariye nasıl giderim sen söyle?

Heryere tren var mı dedim? Olanlar kullanılmıyor zaten dedim... Kanıtları ile üstelik...
    Hakkari'ye gitmek i
    çin Kurtalan Ekspresine biniyorsun, Kurtalan'dan indikten sonra Hakkari 280 Km

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tren yolu var...

Trenler de var...

Heryere tren var mı dedim? Olanlar kullanılmıyor zaten dedim... Kanıtları ile üstelik...
    Hakkari'ye gitmek i

Tren var demiştin ama?

Demek ki neymiş tren yokmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tren yolu var...

Trenler de var...

Hakkari'ye gitmek i

Tren var demiştin ama?

Var olan kullanılmıyor ki olmayan yere kullanılmayacağı bile bile neden kurulsun?

Şu an 20 tane ANA HAT treni var Express şeklinde...

Ve 600 kişilik trenlerde 5-10 kişi gidiyor bazen 3-4 kişi... Niye götürsün tüm şehirlere devlet kullanılmayacağını bile bile?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tren yolu var...

Trenler de var...

Hakkari'ye gitmek i

Tren var demiştin ama?

Var olan kullanılmıyor ki olmayan yere kullanılmayacağı bile bile neden kurulsun?

Ve 600 kişilik trenlerde 5-10 kişi gidiyor bazen 3-4 kişi... Niye götürsün tüm şehirlere devlet kullanılmayacağını bile bile?

Mafya otobüs firmalarına peşkeş çekildiği için olmasın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tren yolu var...

Trenler de var...

Hakkari'ye gitmek i

Tren var demiştin ama?

Mafya otobüs firmalarına peşkeş çekildiği için olmasın?

Onun da etkisi yadsınamaz tabi ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bulcelik

En sevdiğim oyuncağımdı tren. Yurdumuzda Kuzey ve güneyde dağlar denize paralel. Şöyle deniz boyunca uzanan güzel bi hat olsaydı ne güzel olurdu.
    Hele karadeniz kıyısında.Dağların, yeşilin içinden deniz manzaralı bir tren yolu olsaydı her yaz giderdim. Hızlı trene de gerek yok. Lokomotif daha iyi olurdu. Karadeniz ihya olurdu. Turist kaynardı.Şimdi malesef Karadeniz otoyolu yapılıyor. Bence tren yolu o bölgeye çok katkı sağlar, İstanbul u da rahatlatırdı( Göç alma bakımından). Hem ekolojik denge korunurdu.

Türkler Tren Kullanımında En Geri Halk çıktı

Çok harika bir fikir... Katkılarınız için teşekkür ederim. Keşke ileride sizin gibi ileri görüşlü insanlar yönetime gelse.

Ben bu yöneticiler bunu nasıl düşünemiyor diye gerçekten hayret ediyorum, sanırım benzin ve motorinden elde ettikleri vergiler, otomobil otobüs kazalarından elde ettikler ÖTV KDV ve Sigorta gelirleri sadece kendi dönemlerini düşünüp idarelik ülke yönetimini düşünmeye itiyor.

Ben teşekkür ederim. Böyle bilgilendirici konular açtığınız için. Karadeniz Rüya Hattı nı gerçekleştirmek için oyunuzu beklerim .
    Zaten İstanbul a kar da yağmıyor. Kışın bile o manzarayı izlemek için trene dolardık. Şöyle viyadüklü, miyadüklü kıvrıla kıvrıla giden yollarda çayımızı yudumlardık.
    TCDD sitesinde " Tren medeniyettir" sloganı var. Demek ki daha yolumuz var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulcelik -- 11 Nisan 2017; 21:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aschil

En son 10 yıl önce trenle yolculuk yapmıştım, normalde 20 saat sürmesi gerekiyordu yolcuğun ve ray da problem olması sebebiyle 30 saatte gelmiştim, İstanbul'a. O gün bu gündür binmem ve bir daha binmeyeceğim.

O zaman metrobüse de binmezsin asla, yolda arıza yapsa alimallah bitti senin taşımacılık hayali...

10 sene önceki teknikle şimdikini mi karşılaştırıyorsun, o da ilginç...

• Bu hatları kullanarak bir Türkiye turu yapmak lazım aslında.
  • başlıkta kasıtlı olarak, doğrudan ırkçılık var. hedef Türkler degilde malum ırk olsaydı eminim konu çoktan kapanırdı. konuyu açanda yerden yere vurulurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alice Glass

başlıkta kasıtlı olarak, doğrudan ırkçılık var. hedef Türkler degilde malum ırk olsaydı eminim konu çoktan kapanırdı. konuyu açanda yerden yere vurulurdu.

Kürt Zaza Çerkez Boşnak Laz veya hangi ırk olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk Milletinin bir parçasıdır ve milliyeti de Türk'tür.

Kusura bakmayın da tanımları öğrenmelisiniz önce.

İnsanları ırklarına göre değil milliyetlerine göre ayırıp değerlendirmek gerek, aksi ırkçılık olurdu sizin ifadenizde olduğu gibi.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    attığınız görsellerde ülkelere göre sıralama varken siz hedef olarak "Türk halkı" diyorsunuz. Türk halkı Türklerden oluşur, kürt halkı kürtlerden. gayet net bi ayrım bence. siz burda Türk halkı diyince Türkleri kastetmiş oluyorsunuz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları deseniz sıkıntı yok. bilmem anlatabildim mi.
  • Tren imkanım varsa hep 1. planda ama ulaşımda tren 1. planda değil. Rötar yapıyor, bölgeler kısıtlı vs. yoksa çok keyifli alet.
  • ''Tren var da biz mi binmiyoruz ?'' diye sorası geliyor insanın.

İstanbullu' lar olarak 4 yıldır trenden mahrumuz. Banliyö hatlarını yenileyeceğiz diye kapattılar, İstanbul treni unuttu. Evim tren istasyonunun dibinde. Banliyö varken her yere onunla gidiyordum. 2 hafta arabayı yerinden kıpırdatmadığımı bilirim.

Sadece banliyö değil, tüm anahat trenlerini defalarca kullanmışlığım var. Doğu ekspresi ile Kars' a gidip gelmişliğim bile var. Tüm Türkiye kar altındayken, o hamam gibi yataklı vagonla Türkiye' yi boydan boya katetmenin ne kadar keyifli olduğunu, o macerayı deneyimlemeyen anlamaz.

Türk insanının trene ne kadar uzak olduğunu, tren hatlarının bir türlü bitirilememesine karşı tepkisizliğinden görebilirsiniz zaten.
    Avrupa' nın herhangi bir yerinde, 110 yıldır tıkır tıkır işlemekte olan tren hattını kapatın. Üstelik '2 sene sonra açıyoruz' deyip de 4 sene çivi çakmayın, bakın bakalım o insanlar nasıl tepki veriyor. Buradakilerin umrunda değil. İstanbul' a yeni gelenler ya da şehri iyi bilmeyenler, ''aaa, eskiden buradan tren mi geçiyordu'' diye dehşete kapılıyor.

Tez zamanda Pendik - Haydarpaşa bağlantısı bitirilip, tren Haydarpaşa' ya getirilmeli. YHT' ler ve anahat trenleri Haydarpaşa' ya girsin, günün belli saatlerinde birkaç banliyö treni de Haydarpaşa' ya girse yeterli olur. Trenlerin çoğu tüpten Avrupa yakasına geçecek zaten.

• VGroove kullanıcısına yanıt
    Hocam marnaraya bağlanacak o

• Normal tren bile otobüsten kat kat rahat. İmkan varsa her zaman trene biniyorum ve otobüsten ucuz.
    Tren olmamasının ve insanların az tercih etmesinin sebebi ülkenin dağlık olması. Özellikle Akdeniz, karadeniz ve doğu anadolu bölgelerinde tren seferi yapmak çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Tren olmamasının ve insanların az tercih etmesinin sebebi ülkenin dağlık olması. Özellikle Akdeniz, karadeniz ve doğu anadolu bölgelerinde tren seferi yapmak çok zor.

Katılmıyorum, İsviçre'nin engebesi, aynı şekilde Japonya'nın bizim ülkeden daha fazla. Fransa ve Avusturya Alplerini saymıyorum bile...

Bu kadar dağlık yere duble yol yapmak çok çok daha masraflı, sürekli yollar için tüneller açılıyor ama demir yollarına tüneller cumhuriyet döneminden sonra yapılmadı bile neredeyse.

• Bunun nedeni basit. Bir türkiye demiryolu haritasına bakın bir de Almanya, isviçre gibi bir avrupa ülkesine. Örneğin işviçre demir ağı adeta örümcek ağı gibidir ve köylere ve dağlara dahi demiryolu yapmışlardır. Bizim ülkemizde ise Atatürk'ten sonra demiryolu yapılmayıp, son 10 yılda atağa geçmiştir. Yine de Avrupayı yakalamamız en az 20 yılı bulur. Tabi başka bir parti gelip projeleri yarıda bırakmazsa.

Partizanlık yapmıyorum biraz araştıran dediklerimin %100 doğru olduğunu görür.

Otobüs fiyatı, uçak fiyatı uygun olunca eski tarz trenler malesef tarih oldu sefer sayısının azlığınadn dediğiniz çok doğru. Ancak hatlara yenilerinin eklenmesi, TCDD olarak sefer saatlerin düşmesini sağlayacak hareketlerin yapılması gerekmektedir.Yük taşımacaılığında zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir. Bu sayede trafikte araç sayısı azalır şehir içi raylı sistemlerde hızla yapılarak bilinç oluşumu sağlanmalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.