Şimdi Ara

türkiyede insanların çok lüks yaşaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • en fakir dediklerimiz bile inanılmaz lüks içinde mesela türkiyede içi eski ev yok bütün evlerin en azından içi yeni. ben avrupanın en refah ülkelerinden birindeyim ve oturduğum ev 100 yıllık duşakabinim yok perde çekiyom bulaşık makinesi girişi yok laf arasında bi akrabaya bunu dedim şok oldu. buna ek herkeste lüks araba var en aşağı bmw. sosyal medyaya giriyorum herkeste lüks arabalar burdaki arabaların yarısı pejo onun dışında fiat toyota hyundai çok görüyom lüks araba çok nadir türkiyede sokağa çık dışarısı merso audi kaynıyo

Yurdısında genelde 2000 -5000 birim arasında gelirler. Haliyle zengin fakirden 2 kat daha iyi yaşayabiliyor. Ama bizde sonu yok zenginliğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Başkaları görüp beğensin diye evinin iç dekorunu dizayn eder. Başkaları bakıp bakıp dursun diye en lük arabaları alırlar.

Başkalarının dikkatini çekmek için farklı giyinirler. Hep başkaları için. Başkaları için birşey yapmaktan kendi hayatlarını yaşayamazlar.

Otomobil bu topraklarda statü göstergesi olmuş. Avrupada ise bildiğin bir ulaşım aracı olarak görülüyor.

Yani burda araç olmuş amaç.

Statü öyle mal ile olsaydı, hırsızlar, dolandırıcılar, yankesiciler, şerefsizler bu toplumda en büyük statü sahibi olurlardı.

İşte böyle mal, ahlaksız milletin anasını ağlatırlar, 2018 den beri olduğu gibi de acımazlar..

22bin alsın yine fena yaşamıyolar aile desteği çocuk yardımı derken türkiyede herkesin hayatı tıkırında. en fakirin bile ailesinde tarla var yıllar önce gecekondu dikmiş tapu vermişler malı var illa bişeyleri var yani avrupada hiçbişeyi olmayan insan daha fazladır

• Aynı evde 2 veya 3 kişi çalışıyor. Doğal olarak, birşeyler yapıyorlar. Yoksa kimse 1 2 milyonluk arabaya binemez. Birde dediğin gibi tarla cart curt vs oluyor. Yoksa cümbüş kopmuştu şimdiye kadar zaten. Bugün bir evde 3 kişi çalışsa 100 k veya daha üzeri maaş girer eve hele bir de kira yoksa değme keyfine. Düzgün bir fabrikada çalışan ayda 50 70 k hatta daha fazla maaş alabiliyor duruma göre. Avrupada maaşlar benzer, uçurum fark olmuyor. Ama türkiyede bu var. Örneğin ben taşeron firmada güvenliğim 30 k alırken adam belediyede veya kamuda güvenlik 45 k alıyor ve benden az çalışıyor. Veya ikramiyesi primi vs var. Avrupada sistem farklı. Devlet ne öldürür ne süründürür. Yani gelirler arasında uçurum fark yoktur. Dolayısıyla bir evde tofaş varken hemen sağında bmw görmezsin. Hatta kuzenim orada ve diyor ki avrupada türkiye de olduğu kadar yeni araba yok. Forumda çok konuşuluyor avrupada 5 10 yaş üzeri arabaya kimse binmez diye öyle birşey yok aslında diyor.

• Ülke olarak mal var mülk var para yok nakit yok.
    Muhasebeci şu kadar kar etmişsin martta bu kadar vergi odeyeceksin diyor.

Yahu o kadar kar ettiysem bu para nerde? O kadar param olsa nerede oldugunu bilmez miyim. Teoride bu kadar kardaysam biri paranın yerini soylesin. Altın aldım da küpe koyup bahceye mi gömdüm acep

4 yıl önce açıldı
    Türkiyede yaşamak çok zor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bulgaristanda mi yasiyorsun.

bulgarlar bile bulgaristanda yaşamıyo

Aslinda Avrupa'da hemen hemen herkes ayni paralara calisiyor hocam dedigin gibi. Kimi haftada 70 saat calisarak kazaniyor o parayi kimi 40 saat. 40 saat ile kazananin daha fazla vakti oldugu icin kendine ayiracak, daha zenginmis gibi gorunuyor. Yoneticileri falan ayri tutuyorum bu konuda cunku onlar zaten hangi ulkedeyse rahat yasayacak parayi kazanabiliyorlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.