|
|

|
|
Abiye kuzu atasözleri, Türk halk kültüründe yaygın olarak kullanılan ve abiye kuzuyu konu alan sözlerdir. Bu atasözleri, abiye kuzunun özellikleri, davranışları ve hayat dersleri hakkında fikir vermektedir.
"Abiye kuzuyu boynundan değil, kuyruğundan tutun" atasözü, işlerin zor tarafından değil, kolay tarafından yapılmasının önemini vurgular. Abiye kuzunun kuyruğu, boynuna göre daha kolay tutulabilir ve kontrol edilebilir.
"Abiye kuzuyu yağla besle, postu için değil" atasözü, sevdiklerimize çıkar gözetmeden iyilik yapmamız gerektiğini öğütler. Abiye kuzu, değerli postu için beslenir, ancak atasözü, sevdiklerimizin iyiliği için çıkar düşünmeden fedakarlık yapmamız gerektiğini hatırlatır.
"Abiye kuzu yağlı olur, ama canı tatlı olur" atasözü, görünüşe aldanılmaması gerektiğini söyler. Abiye kuzu, yağlı ve besili görünse de, hayati tehlike karşısında kolayca ölebilir. Bu atasözü, insanların dış görünüşüne değil, iç değerlerine bakmanın önemini vurgular.
Türk kültüründe abiye kuzu, masumiyet, saflık ve fedakarlık sembolüdür. Abiye kuzu atasözleri, bu değerleri yüceltir ve toplumda uyumlu bir şekilde yaşamanın önemini hatırlatır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN_93 -- 6 Mayıs 2010; 15:50:18 > |
|
Kupa Değil Arma Sevdalısıyız |
|
|
DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü |
|
|
|
![]() Yaşasın tam özgür Forumlar birliği!
|
|
|
televizyonda çıkıyorsun.. nooldu!? ibrahim abi ibrahimmi oldu!? bakıın.. burası çok önemli.. sen zaten, sen zaten bizi, burada hiçbi zaman buraya almamışsın.. fırsatınıda buldunya, fırsatınıda buldunya, frısatını.. o biliyor fırsatını, fırsatınıda buldunya.. aman evladım hadi hadi aman evladım.. bakın, bakın.. eyer şunu açık ve net söylüyorum, şunu açık ve net söylüyorum.. bu sektörde veya sektör dışında, bu sektörde veya sektör dışında.. buradan açık açık söylüyorum, ve diyorumki.. hiçbir allahın kulu.. bakın burdan söylüyorum.. hangi kameraya? hiçbir allahın kulu.. bana.. bırakın hele yüzyüze, yüzyüze bırakın, o face to face diyorumya.. geçtim onu..
|
|
|
|
|
televizyonda çıkıyorsun.. nooldu!? ibrahim abi ibrahimmi oldu!? bakıın.. burası çok önemli.. sen zaten, sen zaten bizi, burada hiçbi zaman buraya almamışsın.. fırsatınıda buldunya, fırsatınıda buldunya, frısatını.. o biliyor fırsatını, fırsatınıda buldunya.. aman evladım hadi hadi aman evladım.. bakın, bakın.. eyer şunu açık ve net söylüyorum, şunu açık ve net söylüyorum.. bu sektörde veya sektör dışında, bu sektörde veya sektör dışında.. buradan açık açık söylüyorum, ve diyorumki.. hiçbir allahın kulu.. bakın burdan söylüyorum.. hangi kameraya? hiçbir allahın kulu.. bana.. bırakın hele yüzyüze, yüzyüze bırakın, o face to face diyorumya.. geçtim onu..
|
|
|