Şimdi Ara

Türkiyede yaşamak çok zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Babadan anadan ev yoksa

Kira 25.000

Faturlar+aidat 5.000

Gıda 4 kişilik aile en az 15.000

Araç varsa girişi seviyesi yakıt+bakım+kasko+sigorta aylık 5.000 ona gider

Ekstra masraflar giysi sağlık evde birşey bozulur kırılır 10.000

Yani sosyal hayat yok tatil yok ot gibi yaşamak ayda 60 bin lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bilmiyorsan söyleyeyim, canlıların iki amacı var:

1. Hayatta kalmak
    2. Üremek

Birincisini zaten yapıyor insanoğlu. Haliyle ikincisine sıra geliyor, onu da yapıp bu dünyadaki görevini başarıyla yerine getirmiş oluyor.

Zor veya kolay, yapacak bir şey yok.

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • aylık 300k üzeri gelir yoksa yapmamalı eğer düşük maaşla çocuk yapıp 18 e gelince niye günde 12 saat markette çalışmadı diye zorlayacaksa çoccuk yapmamalı gerekirse 50 yaşına kadar ona bakabilmeyi göze almalı ilerde herkes işsiz kalacak bugun doğan çocuk para kazanması çok zor bundan 25 yıl öncede doktor maaşı 3k dolardı şimdide enflasyon?

• Hocam şikayet etmekle bişey değişmez. Sen bu durum karşısında ne yapacaksın önemli olan bu. Gençler aşırı politize oldukları için siyasetin kendilerine refah getireceği yanılgısına kapılmışlar. Önemli olan bu ortamda sen ne yapacaksın? Aylık kazancın 60k ise bunu nasıl 80 yada 100 yapabilirim diye düşünmen gerekiyor. Buna kafa yorarsan günün sonunda illa bir yol buluyorsun. Ama biz millet olarak çok yakınan az harekete geçen bir millet olduğmuuz için çok az insan harekete geçip gelirini arttırıp güzel bir hayat yaşayabiliyor.

Adam gibi yaşamak için
    4 hafta önce açıldı
    Yaşamak zor geliyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Monte Kristo Kontu34 M kullanıcısına yanıt

Bunlar çocukça fikirler aylık 50 60k kazanıyorsanız evlenin. Aile ve kök salmak güzel şeydir. Hayata dair mücadele isteğiniz kamçılanır. Bır yol arkadaşı size iyi gelir. Hayat yolculuğu yalnız yürünmez. Paranın yerini aile, kariyerin yerini aile veya kariyerin yerini dostluk doldurmaz. Hayatta hepsinin farklı bir yeri ve anlamı var. 45lerinde çok varlıklı bir arkadaşım var. Aile kuramamış olmanın yalnızlğını ne zaman bir araya gelsek onda görüyorum. Aile başka bişey para ve kariyer gibi şeyler farkli.

• hocam bu para konusunda elimden geleni yapıyorum ama sizin dediğiniz ütopya para yoksa ne kadın mutlu ne çocuklar mutlu oluyor patlak veriyor bir süre sonra ben şahsen çocuğum bişeyleri görüp geri kalmasını istemem

Hocam mutluluk sadece paraya endeksli ise bizden az kazanan insanlar nasıl bizden daha mutlu olabiliyor? Demek ki mutluluk sadece paraya endeksli değil. Sadece para ile mutlu edilebilen bir eş ve çocuğa sahip olursan bir gün sağlığın kaybettiğinde gragor samsadakı değersiz böcek olursun. Para önemli bir kriterdir. Her erkek iyi bir gelire sahip olup eşine çocuğuna daha iyi bir hayat sunmak, eşine çocuklarına herşeyin en iyisini almak giydirmek ve yedirmek ister. Ama bununda bir sonu olmadğını bilmekte fayda olduğunu bilmekte fayda var. Elimizdekine şükretmeli daha fazlası için mücadele etmeli, bizi biz olduğumuz için sevecek bir eş tercih etmeliyi, çocuklarımızı buna göre yetiştirmeliyiz.

Hocam etrafiniza bakım kaç kişi en basidinden dışarda İskender yiyor ayda 1 2 kere yada uzerlerine kıyafet almışlar mi yaş atatile gitmişler mi ama en çok bunları yapamayan adamlar uruyor

Para mutluluk getirir mi bilmem ama üzgün olduğumda en azından tatile gidecek param olsa iyi kötü arabam olsa daha daha az mutsuz olurum çocuk varsa sefalet devam

Hocam dünyanın hemen her yerinde gelir ve eğitim seviyesi yükseldikçe çoçuk sayısı azalıyor, bireysellik artıyor. Tabi bizde aile kavramı hala var olduğu için bizde bir kısım evlilikler parasızlıktan yapılamıyor.

Para huzur vermez ama parasızlık huzursuzluk verir. Bu ayrımı doğru ve iyi şekilde yapmazsak günün sonunda bu seferde bununla mücadele etmek zorunda kalırız.

Tabi bir aileniz çocuğunuz eviniz olsa daha mutlu olabilirsiniz. Bunlar hemen herkesi mutlu edebilecek şeyler. Ama bizde ekonomi son yıllarda çok hızlı bozuldğu için çogu şey ulaşılamaza dönüştü.

Ama sana şunu söyleyeyim; şartlarım düzelsin evlenirim dedikçe ve bu ara uzadıkça sana eksi yazacak. Biraz iyi olup toparlandığın anda kötü de bir maaşın yoksa evlen derim.

Bu arada fakir insanlardan bahsederken bir hayvandan bahseder gibi bahsetmen midemi bulandırdı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu lafı, anlayana anlattığında laf kıymete biner. Babası kadar olamayacak tiplere laf anlatmaya gerek yok.

En basitinden den bugün varsın, varlığını anne babana borçlusun. Dışarıda iş güç yapamayacak tipler gelip burada aile kurmayı eleştiriyor.

Bence boş verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 28 Temmuz 2025; 19:23:57 >
  • ülkücüadam kullanıcısına yanıt

Bu durum karşısında biz ne yapacağızdan ziyade toplumsal olarak bu siyasi düzene karşı ne yapacağımızı düşünürsek kimse para kazanma konusunda bir taraflarını yırtmak zorunda kalmaz emin ol. Öğrenilmiş çaresizlik içerisinde siyasi düzen böyle diyip kabullendikten sonra game over oluyor zaten, ne kadar çabalarsan çabala boş. Paranın değeri var mı? Yok. Siyasi rant toplumu yıpratıp çiğneyip tükürdü, insanlarda huzur var mı? Yok. Virüs gibi yayılıyor nefret. Ben bu ortamda neden üremek isteyeyim? Bu dünyaya geldim diye neredeyse suçlu ilan edilecek hale geldim. İşleri rast gitmeyen iyi bir insan olarak yanlış coğrafyada doğmak benim suçum mu? Böyle bir ortamda dürüst temiz bir adam ne yapabilir işleri rast gitmiyorsa? İşletmeler patır patır iflas ediyor, gıdaların tadı gitti kalitesi bozuldu, insanların siması değişti. Çocukluk dönemlerimi mumla arıyorum. Çekmediğim kalmadı benim, geçen her yıl ile beraber yaşamak daha da zorlaşıyor, neden çocuğumun daha fazlasını çekmesi için onu dünyaya getireyim? 60 k yı bulsam şükredip başıma koyarım, millet atanamıyor, iş bulamıyor. İşe giriyor mobbinge uğruyor, kazandığı para burnundan geliyor. O parayla da ne kaliteli beslenebiliyor ne tatil yapabiliyor ne insan gibi muamele görüyor. Yurt dışı görmüş insanlar bile diyor biz başka bir şey yaşıyoruz diye. Bu kadar zor olmasına gerek yok, kendimiz zorlaştırıyoruz. Arada iyileri harcıyoruz. Garibana faturayı kesmekle bir şey değişmez, insan kaynağını harcamış olursun. Bizim millet sorunu kendisi yaratıyor aslında, ama çözmek yerine sabahtan akşama kadar şikayet edip bir kurtarıcı bekliyor. Birisi çıksın bizi kurtarsın, ama herkes işini düzgün yapsa, özellikle en tepedekiler, kimsenin kimseyi kurtarmasına gerek kalmayacak. Üstteki arkadaş soyumuz kurumasın diye ürüyoruz demiş, yaptığımız çocuk sayısı kadar öbür dünyada bonus mu kazanıyoruz? Ben zaten doğduğum aileyi sevmiyorum, bir de bu saçmalığı devam ettirmek için rol mü üstlenecem? Neden? Hadi diyelim aile olmak istedim, kimle olacam? Kadınların hali ortada, bireysellik en çok kadınları etkiledi. Erkekleri aşağılayan mı dersin, kullanan mı dersin, nafaka avcılığı yapan mı dersin, kime güveneceksin? Eşi geç doğru düzgün arkadaş bulamıyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 28 Temmuz 2025; 20:8:37 >

• _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt

Yarın hükümet değiştiğinde banka hesabınıza 22 yerine 52 yatmayacak uyanın artık bu ıslak rüyalardan. Gidin ve para yapma yolları arayın. Siyasetten refah beklemek 90 yaşındaki kadından Usain Bolt gibi koşmasını beklemektir. Zaman size hala bunları öğretmediyse ya toysunuz ya da siyasetle refahın düzeleceğini sanacak kadar zenginsiniz.

Samimiyetinize inanarak şunları ekleyeyim: Bu dünyadaki tek iyi insan değilsiniz, bu dünyada işleri kötü giden tek iyi insanda değilsiniz. Hepimizin hayatının bazı dönemlerinde çok sancılı süreçler oldu. Ölümler kalımlar büyük borçlar iş krizleri vs. Hepsini tek tek anlatıp burayı bir dert odasına çevirmek istemem. Ama günün sonunda ölmeden devrilmeden sağlam kalıp mücadele etmeye devam eden kazanır.

Kadınlara gelirsek gerçekten niyetin iyiyse haber gönder eşine dostuna akrabana. Sadece niyetin temiz bir aile kizi bulayım vefalı düzgün biri olsun diyorsan dışarda binlerce böyle bekar kız var. Sadece senin instagram ana sayfana bikinili fotoğrafları düşmüyor. Düşmüyor diye yok sayma onları. Sen kendine iyi derken bütün ülkenin kadınlarına kötü muamelesi çekmende başka bir kibir ve umutsuzluk örneği malesef.

Bütün kadınları kötüleyip hem kendine hem çevrene negatif basıyorsun, iyi erkekte iyi kadında her zaman vardır. Ama onu bar tuvaletinde kusarken bulabileceğiini pek sanmıyorum. Nerde aradığın önemli.

Ülkede evet bir çok insan sorun yaşıyor, bizde yaşadık mücadele ettik, aglamadık isyan etmedik kaçmadık, yüzleşip savaştık. Emek verdik. Ne istediğine karar verip gece gündüz emek verirsen bu cendereden çıkarsın. Yoksa 50 sene ağlasan. 50 sene siyaset konussan banka hesabına 1 lira fazla yatmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 29 Temmuz 2025; 8:45:22 >

• Zor tabi bunu söyleyince hemen ya sev ya terk et mantığına giren aveller var. Ülke cennet gibi plajları gezilecek yerleri çok iyi fakat bir düzen oturmuş zorluğun pisliğin içinde debelenip duruyoruz. Aylık 80 bin üzeri tek maaş alsan bir nebze rahat yaşarsın istanbulda yaşayıp senelerce deniz görmeyen hiç girmeyenler var. Nasip burada doğmak burada evlenip çoluk çocuk sahibi olmakmış, acaba amerikada avrupada doğsak oranın kültürü ile yoğrulsak çok daha iyi mi yaşardık çoluk çocuğumuzu çok daha iyi mi yaşatırdık diye insan kendine soruyor

Eyvallah hocam saol. Aile güzel şey. Hayat yolculuğu yalnız yürünmez. İnsan acısını tatlısını paylaşacağı birini arıyor.

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Yarın hükümet değiştiğinde banka hesabınıza 22 yerine 52 yatmayacak uyanın artık bu ıslak rüyalardan. Gidin ve para yapma yolları arayın. Siyasetten refah beklemek 90 yaşındaki kadından Usain Bolt gibi koşmasını beklemektir. Zaman size hala bunları öğretmediyse ya toysunuz ya da siyasetle refahın düzeleceğini sanacak kadar zenginsiniz.

Samimiyetinize inanarak şunları ekleyeyim: Bu dünyadaki tek iyi insan değilsiniz, bu dünyada işleri kötü giden tek iyi insanda değilsiniz. Hepimizin hayatının bazı dönemlerinde çok sancılı süreçler oldu. Ölümler kalımlar büyük borçlar iş krizleri vs. Hepsini tek tek anlatıp burayı bir dert odasına çevirmek istemem. Ama günün sonunda ölmeden devrilmeden sağlam kalıp mücadele etmeye devam eden kazanır.

Kadınlara gelirsek gerçekten niyetin iyiyse haber gönder eşine dostuna akrabana. Sadece niyetin temiz bir aile kizi bulayım vefalı düzgün biri olsun diyorsan dışarda binlerce böyle bekar kız var. Sadece senin instagram ana sayfana bikinili fotoğrafları düşmüyor. Düşmüyor diye yok sayma onları. Sen kendine iyi derken bütün ülkenin kadınlarına kötü muamelesi çekmende başka bir kibir ve umutsuzluk örneği malesef.

Bütün kadınları kötüleyip hem kendine hem çevrene negatif basıyorsun, iyi erkekte iyi kadında her zaman vardır. Ama onu bar tuvaletinde kusarken bulabileceğiini pek sanmıyorum. Nerde aradığın önemli.

Ülkede evet bir çok insan sorun yaşıyor, bizde yaşadık mücadele ettik, aglamadık isyan etmedik kaçmadık, yüzleşip savaştık. Emek verdik. Ne istediğine karar verip gece gündüz emek verirsen bu cendereden çıkarsın. Yoksa 50 sene ağlasan. 50 sene siyaset konussan banka hesabına 1 lira fazla yatmaz.

İşte bu ülke sizin gibiler yüzünden bu halde. Siyasetten bir şey beklemeyecekmişim, neden? Tonla vergi ödüyoruz devlete. Devlet okuluna gittiğimizde ahlaklı iyi ve çalışkan insan olursan kazanırsın demişler, olmuşuz. Daha ne? Ben niye sürüneyim, çalışmayan, ahlaksız, kötü insanlar sürünsün. Sen ki cefa çeken biriysen, gelecek nesillerin senin durumuna düşmemesi için elini taşın altına koy, herkes koysun. Sorunun farkındasın, vicdanını susturarak, siyaset böyle zaten diyerek bunu geçiştiremezsin. Geçiştirirsen senin de onlardan farkın kalmaz. Neden cefa çektin o zaman? Ne için? Ot gibi yaşıyorsunuz. Siz böyle kabullendikçe bu ülkenin insanı daha çok helak olur ben söyliyeyim. Bir şey beklememeye devam edin, hakkınızı aramayın. Kabullenin geçin. Tutan koparsın deyin. Ortalığı Hunger Games'e çevirdiniz iyice. Eskiden bu ülkenin insanının bir ağırlığı, terbiyesi vardı. Şimdi anlamsız bir mal kavgası içerisinde saygısız, ahlaksız, çalışmayan, müslümanlık kisvesi altına saklanan bir toplum olduk çıktı. Bak dediğim gibi garibana faturayı keserek bir şey elde edemezsin. Senin çocuğun senden 10 kat, onun çocuğu ondan da 10 kat fazla cefa çekerek böyle devam eder gider. Ortada bir haksızlık varsa buna ses çıkarmak zorundayız. Çıkarmazsak kabullenirsek ne olacağını son birkaç yıldır yaşıyoruz. Ülkenin başına gelmeyen felaket kaldı mı söyle? Yaşadığın hayatın bereketi gitti. Yapmayın böyle, memlekete çok büyük kötülük ediyorsunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.