Şimdi Ara

Türkiye'nin fiber internet haritası çıkarıldı: Gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
4
Favori
14.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hangi konuda iyiyiz ki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş bir ülkeysek, ironidir.
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    Romanya ile esitleyebilmen için aynı nüfusa sahip olmamız lazım. Romanya nüfusuna düşür Türkiye yi bak bakalım 200 500 mbit hız görüyor musun görmüyor musun? Ne alaka diyeceksin ama sende bilirsin ülkede insanlar 6 7 gibi işten çıkıyor ve sonra internette ciddi kazmalar bu başlıyor çökmeler başlıyor gece işe rahatlıyor çünkü insanların çoğu gece uykuya yatmış oluyor bu yüzden Romanya'dan bile daha iyi internete sahibiz ama sorun bu interneti Romanya nüfusu kadar insan değil kaç katı insan kullanıyor olması.

    Aynı şey ABD içinde geçerli bundan bir iki sene önce ABD de internet ortalaması 6 mbit çıkıyordu forumda haberleri yapılmıştı yani anlatmaya çalıştığım nüfusu yüksek olan ülkelerde birçok ülkeye göre yüksek internete sahip olsalarda karşılama imkanı zorluyor.

    O yüzden Yunanistan Romanya hatta bazı Afrika ülkeleri birçok gelişmiş ülkelerden daha iyi internete sahip olması nüfusa bağlı oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyy almanya sen kimsin yaa

  • Başlığa ithafen: yapma yawww
  • "Z kuşağı bilmez" ise anlatalım

    Türkiye interneti doksanlı yılların ikinci yarısında "TURNET" adıyla "devlet projesi" haline getirmişti.

    1997 yılında" İnternet bankacılığı" ve online alışveriş ile tanıştık, 97 yılına geldiğimizde "10.000" işletme internet kullanmaya başlamıştı.

    30.000 internete bağlı bilgisayar ve 250.000 internet kullanıcısı vardı


    1998 yılından itibaren okullara "bilgisayar labaratuvarı" ve dial up bağlantısı gerçekleşmeye başladı. Benimde ilk internet ile tanışmam bu yıldır.

    Türkiye çok hızlı giriş yapmıştı. İnternet kullanımı bzide bu haldeyken,mesela İRAN'da internet kullanımı koca bir "SIFIRDI".


    Velhasıl deprem ve sonrasındaki ekonomik kriz yatırımları sekteğe uğrattı 2002 yılının sonunda nufusun % 11,38 internet kullanıyordu.

    AKP geldi internet duraklama devrine girdi. ADSL bile ancak 2003 yılının sonunda abonelik almaya başladı.


    Onca badireye rağmen sıfırdan sadece 5 yılda yaklaşık %12'lik kesim internet ile tanışmışken ,özelleştirilen telekom sağolsun 2006 yılında geldiğimizde dünya geniş bant ve 3G internet ile tanışmışken 18,24 internet kullanımına ancak ulaştık

    Nufusun yarısından fazlasının internet ile tanışması 2013'ü buldu.


    Akp'nin bilgisayar ve internet ile imtihanı koca bir hiçtir, Tarım politikaları ve işsizlik ile beraber en başarısız konusudur geniş bant internet.


    Kullanıcıları özel şirketlerin kucağına itmiştir.


    Burda defalarca konular açıldı. Kampanyalar düzenlendi. Milletvekilleri ile konuşuldu meclis gündemien getirildi.

    Kota ve AKN ile ne mücaadeleler verildi.


    Bazı yaprağın dalları o zamanlar bizimle dalga geçiyordu "50 GB internet nerenize yetmiyor, az vakit geçirin, 3 mbit hız adam olana çok bile" mesajlarından geçilmiyordu.

    Şakirtler tepemize ekşirken ,pandemi sonrası internetin nasıl hayati öneme sahip olduğunu gördük lakin iş işten geçti.


    Bugün bakır alt yapı üzerinden VDSL hizmeti için bile bizzat TT çalışanından öğrendim 5.000 euro imiş bir tip 7 saha dolabı. Bırakın hzı artmasını bizde internet ucuzlayacağına hersene biraz daha zamlanıyor aynı tarife.

    zamanında kurlar ucuzken bu atılım yapılsaydı dibimizdeki balkan ülkeleri gibi internetimiz olurdu


    kıasacası kurlar bu haldeyken bu internet bok iyileşir arkadaşlar. Daha kötüye gitmezse dua ederim


    Starlink ve türevi yaygınlaşırda ucuzlarsa ancak bizi o kurtarır.


    Bu vesile ile rahmetliyi birkez daha analım







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 30 Ocak 2021; 21:22:22 >




  • Biz hangi alanda düzgündük ki?
    Düzgün olmadığımız alanlar, düzgün olmaduğumuz alanlardan kat kat fazla nerdeyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 31 Ocak 2021; 15:47:34 >
  • Her okula fiber cekerken etrafinda bulunan yakindaki yerlesimlerede bu hizmeti getirseydiler bu oran cok daha fazla olabilirdi. Birde ulkede ki internet fiyatlarina baktiginiz da adsl paketleri ile fiber paketleri arasinda ki farkin cok olmadığını gorursunuz zaten adamlar takir takir döşeli bakir kablodan milyonlarca lira kazaniyor neden masraf yapsin ki. Musteri baglanamamis, hızı düşmüş çokta umurlarında.
  • Handolsun, yine rekordan rekora koşuyoruz. Türkiye'nin fiber internet haritası çıkarıldı: Gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    iyi de romanya nufüsu kadar mı fatura ödeniyor türkiye’de :)))
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt

    Ha o konuda diyecek bir söz yok, Romanya gibi adil olamıyor ülkemiz, buna ne yazık ki bende üzülüyorum orada euro karşılığına göre bizde de bir bedel ödetiliyor, 20 euro mu çarp 9 la 180 tl ödüyoruz benzer internet hızına ne yazık ki ve öyle de ben şuan 63 tl 100 gb kota şartı olan netspeed internete 15 ay fiyat garantisi ile 35 mbit vdsl olarak ve lokasyon 100 e kadar veriyor bölgemde ve indirme saniyede 3 mb yani 30 mbit hızları görüyorum ama bir tanıdığım 100 mbit fiber alıyor 200 tl ye yakın ücret ödüyor artı bu Romanya 'da da benzerdir 100 mbit e 20 30 euro yu geçmiyordur ödeyenler bu konuda ülkemiz acımasız. Anladığım kadarı ile yurtdışından aldığımız için bu sistemi adamlar bize euro ile satınca bizimkilerde tl ye çevirip bize kısacası geçiriyorlar anlaşılan.

  • 2005 yılında Lübnanlı hariri ailesine devlet bankasında kredi vererek, kendi parasıyla değil yani, yüzde 55 ini 6milyar dolara sattılar. Sonra bu arkadaşlar 14 yıllık yönetim sürecinde 13-14 milyar dolar net kar elde etti ve bunun 7 milyar dolar gibi rakamını cukkaladı. devlet bankasına olan krediyi ödemediler. Sonra borcunu ödesin diye devlet bankası bunlara 4,5 milyar dolar daha borç verildi. daha sonra ne mi oldu hiçbirşey olmamış gibi ülkesine geri döndü, geçenlerde cumhurbaşkanının karşısında yemek yiyordu.

    sonra demeyin neden benim evde fiber yok.

  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ülkenin kaynakları planlı olarak soyulduğu için acısını çekiyoruz. Bizimki de utanmadan birlikte yemek yer, nr diyeyim.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ben fiber altyapısindan bahsettim. Romanya'da her yerde fiber altyapı var.
  • Türkiye'nin fiber internet haritası çıkarıldı: Gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz

    fiberde kayıp paket oluyorsa pekte iyi sayılmaz...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Lafa bak; gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz denmiş, biz gelişmiş ülkemiyiz ki gelişmiş ülkelerin arasında yer alalım. Nasıl bir bakış açısı bu, gelişmekte olan ülkeler arasında karşılaştırma yapılsa hadi tamam diyelim. Neden bu ülkede Almanya da arabalar böyle ABD de arabalar böyle bizde neden böyle değil diye karşılaştırma yapıyor bazıları anlam veremiyorum.

    Sen gelişmiş ülke değilsin diye, her altyapın, her şirketin, her alanın onların gerisinde kalmak zorunda diye bir kural yok.

    Özal zamanında telekomünikasyon yatırımları dünyanın üst seviye ülkelerini bile geride bıraktı. Telekom da dünyanın sayılı şirketlerinden sayılıyordu.

    Hatta Brezilya kendi telekomunu 30 milyar dolara özelleştirince biz de en azından 20 milyar dolara özelleştirebiliriz diye çok dillendirildi, çok ümitlenildi.


    Thy de buna örnek olabilir. Gelişmiş ülkeler arasında sayılmasan bile dünyada çok üst seviyede bir havayolu taşımacılığı firman olabilir. Telekom da dünyada yine sayılı şirketlerden olabilir; doğru işler yapıldıktan sonra.


    Yatırım kararlarıyla ilgili daha çok. Ve tabii Öger özelleştirmesi vesaire.


    Ek olarak, Turgut Özal, yörünge hakkı diye aratırsan, adamın zamanında telekomünikasyona ekstra önem vererek ne kadar önemli bir iş yaptığını da görebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 31 Ocak 2021; 11:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chp iktidarı olsa bu konuda da şahlanırdık, z kuşağı coşardı ama halk oy kullanmayı bilmiyor işte.

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt
    ilave olarak ülkedeki tüm bakır altyapıyi söküp sattilar. milyarlar konuşuluyordu tam tutarı hatırlamıyorum. hatta adamlar yargı kararını bile saymadılar
  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Malum parti "Alamanya bizi kıskanıyiii" dedikce insanların aklında "Biz de bu gelişmiş ülkelerin arasındayız" olgusu yeşerdi. İşlerine gelince "biz onlardan daha öndeyiz, daha iyiyiz", işlerine gelmeyince "onlar zamanında sömürge yaptı, biz onlarla bir miyiz?" algısını güden bir topluluk haline geldiler. Bunlar böyle yaptıkca konudan bir haber olan diğer kesim ise "Madem biz bu ülkelerden öndeyiz, ya da yarışıyoruz, o zaman neden orada ucuz burada daha pahalı?" kafasını yaşıyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.