Şimdi Ara

Türkiye depremi, yer kabuğunda 300 km uzunluğunda çatlak oluşturdu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
9.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Komplo teorilerini bırakalım hocam. Uzun yıllardır kırılmayıp enerjisini biriktirmiş olan fay kırılmış ve diğer fayı tetiklemiş, enerji birikimi oraya kaymış ve enerjisini boşaltmış, bu kadar.


    İnsanoğlunun henüz böyle bir saçmalığı yapacak gücü ya da ekonomisi yok. Ayrıca bunun kimseye bir faydası da yok. Deprem yapan silahla ne elde etmeyi planlıyorsun, üstelik bunu gizlice yaparak? Böyle bir gücü olan bir devlet bunu niye saklasın ayrıca? Tam tersi gözdağı vermek için bunu göstere göstere kullanır. Kimse de bir hal yapamaz.


    Komplo teorileri bir bilinemezlik, bir gizem yaratır. İnsanlar da gizemli hikâyeleri sever. Ancak gerçekler sıkıcıdır ve acıdır. Bizi bir sonuca ulaştırmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölen sayısı az gösterilirse, seçimlerde ne işe yarar! Yani komplo teorisi sadece, yani hayali hayalî! Bana inanmayın sadece hayal gücüm :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    inanmayın böyle şeylere ya. proflar bile diyor imkansız olduğunu böyle bir şeyin.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    belli bir sayıdan sonra hükümet düşüyordu sanırım.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    ölüm sayısının aşırı yüksek olması, yönetimin beceriksizliğini halk nezdinde daha da artırır. kötü bina, eksik kontroller, enkazlara geç ulaşma vb. vb. sebeplerle artar ölüm sayıları.

    anlayabildiniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Madem lisede ogretiliyor bunlar 1999 depremi icin neden hukumeti sucladiniz o zaman?!

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    ogrenseydin lisede şimdi bu soruyu sormazdın.yorumumun tarafli oldugunu ve beni tarafli gösterdiğini ne düşündürdü sana ?.kime ne diye cevap verdigimi nerden biliyorsun? bu yorumu yazarken ne demek istediğimi düşündün?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 13 Şubat 2023; 23:5:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o çatlak hep vardı sadece görünür hale geldi  

  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt

    99 depreminde resmi rakamlar çok sonra açıklanmıştı. Üstelik youtube belgesellerinde denizin altında kalmış 3 katlı binaları falanda görebilirsin. Aslında o zamanda bir tsunami olmuş. Çok fazla kayıp vardı zaten. 18 bin falan değil yani o rakam. Ben 133bin bina olduğunuda düşünmüyorum. Denizin altında bir sürü ev kaldı onlar yalan olmuştur

  • Evren7 kullanıcısına yanıt
    Prof'lar ardarda 2 tane 7.6'lık depremi açıklayamıyor. Ayrıca o proflara Dimirti Khalezov'un 127 yapraklık 9/11 belgesini biliyorlar mı diye sorsak "o kim" derler. 9/11'de çelik gökdelenler uçak çarpması ile mi yıkıldı diye sorsak "evet" derler. Geçiniz o prof'ları.

    Gazeteci Faruk Aksoy şimdi HaberTürk'te iletiyor: Hatay'daki varlıklı Türkler kenti bırakıyor. Hatay, oradaki sığınmacı, "Arap" lara kalma riski ile karşı karşıya. Hatay Türkiye'ye son katılan kent. Bilmecenin parçalarını birleştirip bu 2 depremin normal "doğal" olup olmadığını bir kez daha düşünün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu tektoniği için hiç normal bir deprem değil türkiye için 100 yıl 1000 yılların depremi denebilir.

    400 km yakın kırım az buz birşey dünya tarihinde,gölcük depremi 120 km ordan hesaplayın artık, 3 biribirinden ayrı fay zonu kırıldı oluşuda bir extrem anormal.

    Japonyayla kıyaslayanlarda kusurabakmayın bu konuda cahil harita bilgiside 0 bak bakalım nerde olmuş, büyük şehri tokyoya uzaklığı kaç km ? giritteki depremle istu yıkmak gibi birşey mantıkları o derece absürt.

    Bir 7.8 ardından bir 7.6 kobenin, tokyonun göbeğinden geçir gayet darma duman olurlar ölümleri 10.000 leri bulur ha bizim kadar yıkılmazlar ölmezler orası ayrı.

    Karada yaşanmış ve şehir merkezli en büyük depremlerden biri korkum efsanevi 1000 km+ ölü deniz fayını tetiklemesi olursa bu felaket hiç kalır,kavimler göçü yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2023; 1:0:38 >
  • fehmi02 F kullanıcısına yanıt

    Yoksa neden savunma ihtiyacı hissediyorsun?

  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    He aynen kardeş, HAARP ile yapmışlar.

  • Apartman var 5 katlı 20 kişi yaşıyor.

    Apartman var 20 katlı 120 kişi yaşıyor.


    Apartman derken niteliği önemli bu tarz sidik yarıştırmalarda haberiniz olsun..


    Ayrıca burada önemli olan depremin şiddeti, 500 atom bombası etkisinde deniyor, kimse de 500 atom bombası kadar büyük depremi tahmin etmedi, bilemedi.


    Hiç ders almadık orası doğru, Van depremi oldu, Yalova depremi oldu yine aynı tas aynı hamam. İnşallah bu bir vesile olur bundan sonraki yapılarda radye temelsiz bina yapılamaz vs şeklinde önemli düzenlemeler yapılır, yoksa biz yine her depremde ağlarız.

  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Nasıl açıklayamıyor ya? Celal Şengör'ün Teketek'teki açıklamasını görmedin mi? Ne kadar cahil cühela komplocu varmış arkadaş. Fay hatlarından güneydeki kırılınca 7.8 oluyor, sonra oluşan boşluğa o sırada diğer fay hattı oturuyor, al sana 7.6'lık bir deprem saha.

    Cahillik suç sayılsın artık lütfen ya!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Öğrenseydin lisede şimdi bu soruyu sormazdın...

    Sorum: 1999'da neden hükümeti suçladınız?

    Cevap: Lisede öğrenseydin.

    Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu??!?!?!...

    Cehaletin suç olduğu günleri görmek dileğiyle...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    yazdigimla sordugun sorunun alakası yok diyorum sen yine devam ediyorsun .diyorumki tekrar öğrenseydin neyi neden yazdığımı anlardın böyle bi alaka kurmazdın benim azımda kim suclu kim değil diye bir kelime çıkmamış konuyu sen buraya getirmeye calisiyorsun ben neyi neden söylediğimi yazmışım sen yine beni karşına almak istediğin birinin yerine koyuyorsun muhabbeti biyerlere cekmek istiyorsun amacın belli ama yine benim ilk yazdığımla senin yada karsina almak istediğin insanin alakası yok o kişi bende değilim inat ediyorsun bu yazdığımıda anlamayacaksın adım kadar eminim .ha evet siyaseti bi kenara bırakıp amacın hangi deprem daha etkili ve hangisinde daha çok önlem alındı diyorsan yine senin lise konularını araştırmanı tavsiye ediyorum .ben sana soruyor muyum neden kentsel dönüşüme karşıydınız diye ? sorduğun sorununun muhattabı olacak bisey dememisim bak benim sorduğum sorunun muhattabı senmisin onuda bilmiyorum aynı şeymiş dimi daha nasıl anlatayım aynı şeyi tekrarlamaman için.bu şekilde son söylediğin sözde dolaştı yerine döndü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 14 Şubat 2023; 2:43:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeş ne boş adamsın yahu millet acısını yaşasın sen hala siyaset yapıyorsun utan be

  • şimdi de denizdeki deprem böyle etki yapmıyo yalanı uydurulmuş.

    1- tarihteki depremlerin hepsi denizde olmuyor tam tersine önemli depremlerin çoğu karada oldu ve oluyor.

    2- denizdeki deprem etki yaratmaz diye birşey yok. tersine, Türkiye'deki kuzey ve güneydoğu fay hatları "yanal" dalga üretirler ve bu dalgaların yıkıcılık düzeyi daha azdır. dikey dalga üretiyor olsalardı yıkıcılıkları daha yüksek olacaktı.

    mesela İzmir'deki faylar farklıdır, çünkü, İzmir'de bir "plak sürtmesi" olayı yok, İzmir'de bir plak diğerinin altına giriyo. bu nedenle Ege Denizi depremleri daha farklı dalga üretirler. dikey atımları da olan dalgalar üretirler. bu da yıkımın derecesini arttırır.



    bizim Türk milletinin bi özelliği var, kendimizinkini abartmayı severiz. bu depremde şunu gördük, siyasetten bağımsız olarak muhalif kanallar bile cahilce ve gerçekdışı söylemlerle depremi abartıp durdular.

    bu depremden çok daha kötüleri dünyada defalarca kez yaşandı. bizde ölüm ve yıkımın fazlalığının tek nedeni, yapıların kçtü yapılması.

    - Hatay'ın Erzin ilçesinde hiç ev yıkılmadı
    - 10 ildeki hiçbir Toki konutu yıkılmadı (ve hasar da görmedikleri söyleniyo)

    demek ki neymiş? azıcık adam akıllı yaparsan, ölüm olmuyomuş.

    tekrar söylüyorum. bu dünyanın çokça kez gördüğü ve görmeye devam edeceği türden bir depremdir. birçok ülkede bundan daha şiddetlileri, daha yıkıcıları yaşanmaktadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İmparatorluk Nökeri İ kullanıcısına yanıt

    hangi kısmı siyaset pardon? siyaset yaptığımı sanıyorsan git bak bakalım 9.0 lık japonya depremi tokyoya kaç km uzakta?

    o deprem okyanusta tokyoyada 500 km civarı uzakta, onda bile 15.000 kişi civarı öldü tabi çoğu tsunami kaynaklı

    japaonya 1995 7.2 kobe depreminde 7.000 ne yakın kişi öldü hiç birşey hayal aleminizdeki gibi değil japonyada.

    abd fema olası sanfransisko depremine 8.0 civarı raporuna git bakalım bak burnumuz kanamazmı diyor? ki şehir silindi haritadan geçmişte.

    bazı insanlar şehir merkezlerine nüfus popülasyonuna 300-700 km uzakta olan depremlerle çok güzel siyaset algı yapıyor burda sen onlara yaz onu 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2023; 13:22:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.