Şimdi Ara

Türkiye depremi, yer kabuğunda 300 km uzunluğunda çatlak oluşturdu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
9.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    üstat, zaten denizde deprem gibi bir şey yok. denizin dibindeki karada oluyor fay hareketleri. aslında ortadaki denize rağmen, mesela istanbul'un iki yakası birdir. denizin altındaki kara ile birbirine bağlıdır. insanlarda genel cehalet var. çok basit şeyleri bile anlamayanlar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Yeraltına yerleştirilen termal etkili 150 kiloton gücünde 1 TEK atom bombası ile, 2001'de eygenin en büyük yapısı World Trade Center gökdeleni toz yapıldı. Dokümanda bu bombanın tüm teknik ayrıntıları, fizik temeleri tek tek anlatılıyor. Dokümanın kapağı ipuçlarını versin:


    Türkiye depremi, yer kabuğunda 300 km uzunluğunda çatlak oluşturdu

    Dokümanın kendisi PDF olarak dogrudan indirme linki. Yazar bu dokümanı 100% parasız indirilebilir dosya olarak verdiğini belirtti. ÜRÜN DÜZENLEME PAYININ ÇİĞNENMESİ (COPYRIGHT INFRINGEMENT) sözkonusu degil.

    PDF dosyası, 127 yaprak, 127 yaprak. Çıkış: Temmuz 2010 (Captcha kontrolü yüzünden linki bozdugu için arada boşluklu link boşlukları silerek açın)
    disk . yandex . com/i/eKqxgAkK4wz8RA


    Dokümana bakın, inceleyin. Yeraltında 150 kilotonluk güçle patlayabilen bu bomba sadece bir bavul büyüklüğünde. 130 atom bombalık deprem ki? 130 bavul demek. Bu denli kolay.

    1000 yıldır tek deprem olmayan bölgede ardı ardına 2 tane 7.7'lik deprem? Bu depremin ne denli doğal olabileceğini Bir kez daha düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 14 Şubat 2023; 13:22:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Türkiye depremi, yer kabuğunda 300 km uzunluğunda çatlak oluşturdu

    Sadece bavul büyüklüğünde tek atom bombası ile 2001'de eygenin en büyük çelik yapısı World Trade Center gökdeleninin 100% ne yolla toz olabileceğini anlatan 9/11thology'nin kapağındaki mesaja bakın:

    The 9/11thology, its difference from a conspiracy theory, and
    the list of the most difficult 9/11 questions answered

    Şu an için başka bir nes demiyorum. Önce biraz okuyun, sonra tartışalım. Doküman burada.
    (disk . yandex . com 'daki boşlukları silerek link açın)
    disk . yandex . com/i/eKqxgAkK4wz8RA

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim seni engelliyorum. Ülkeyi cehaletin içine sürükleyen kesim sizsiniz. Cehaletiniz çekilir gibi değil. Gitmiş word dosyasından PDF'e çevrilmiş bir paçavra bulmuş, ciddi ciddi paylaşıyor. Allah size akıl fikir versin derdim ama bunda da bir bit yeniği var deyip reddedeceğiniz bariz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Hocam 11 Eylül terör saldırısıyla atom bombası ne alâka yahu! Patlatılan bomba atom bombası değildi. Kim sallıyor bunları. Bunları sallayanın atom bombasının ne olduğundan, vereceği radyasyon zararından ve şok dalgasının vereceği devasa zarardan haberi var mı? Ayrıca siz yerküreyi bayağı böyle küçücük, insan müdahalesi ile yönlendirilebileceğini filan sanıyorsunuz galiba. Yok öyle bir şey. Bu paylaştığınız şey de şu ana kadar gördüğüm en saçma komplo teorileri arasına girdi bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Ağa şöyle şeyleri paylaşıyonuz ama biraz destekli olsun ya. Hadi diyelim atom bombası patlatıldı, radyasyon nerede?

    Tam bir kolpa ya.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Dokümanın indirilebilir linkini verdim, bir indirip baksaydınız keşke. Ancak hiç bakmasanız bile, yerin yüzlerce metre altında patlatılan atom bombasının dışarı radyasyon yaymayacağını bilmeniz gerekli.

    Atom bombası, oksijen olmaksızın çalışabilir.

    11.Eylül.2001 'de ikiz kulelerin her birinde kule tabanından 50m, yerden 77m altta konumlandırılmış termal-etkili atom bombası vardı, belgede bu net açıklanıyor. Bakın o dokümanın Almanca özet çevirisinden bir yaprak. İngilizcesiniz okumadınız, Almancasını artık ne denli okuyabilir, anayabilirsiniz bilmem. Ben her iki dilde de tümünü okudum.
    Türkiye depremi, yer kabuğunda 300 km uzunluğunda çatlak oluşturdu

    "bu gördüğüm, en saçma komplo teorileri arasına girdi" diyorsunuz. ardarda 7.7 olarak iletien 2 deprem olması saçma değil mi? İletilen 7.7'nin ne denli gerçek 7.7 olduğu belli mi? 2 gündür ölü sayısının 31bin 'de takılı kalması? Önce tüm bildiklerinizi bir gözden geçirin sonra sorular sorun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerin km'lerce altında patlatılan 130 atom bombası, dışarı radyasyon ne denli yayabilir? Azıcık destekli olun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 130 atom bombası, her bomba kaç kiloton?

    Kaç kilometre derinde?

    Her bombanın patladığı noktada göçük olmalı, malum sıcaktan her şey buharlaşacak yahut eriyecek.

    Göçükler nerede, 130 taneden 30 tane göstersen yeter.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Ben ne komplo teorileri okudum bir bilsen. Yenisine gerek yok. 11 Eylül zaten tam bir komplo teorisi madeni gibi. İçinde fantastik edebiyat ışığı barındıran kim varsa yazıyor fantezisini, yazıyor fantezisini.


    Depreme gelirsek evet olabilir, neden olmasın. Enerjisi birikmiş bir fay salınımını yapıp yakınındaki fayı yükleyip tetiklemiş olabilir. Komplo teorisyeni soytarılar yerine rasyonel davranan, gerçekçi, ne söylediğini bilen, donanımlı insanları takip etmenizi tavsiye ederim.


    Şimdi rakamların gerçekte gösterilip gösterilmediği mevzusuna gelirsek burada sadece bizim ülkemizi bağlayan, iktidarı yalayan ya da yalamak zorunda olan yandaş medya ve kokuşmuş devlet kurumlarının manipülasyonları mevcut olabilir. Ama bu manipülasyon ve algı operasyonları farklı yönlerde de olabilir. Sayıyı düşük tutmaya çalışıp zararı daha küçük de göstermeye gayret edebilirler veya sayıyı olduğu gibi verip veya asrın felaketi işte bunlar hep kader kısmet fıtrat, Allah'ın işi deyip işin sorumlululuğundan sıyrılmak için daha büyük sıvamalara da gidebilirler bunu bilemeyiz. Bu AKP'nin işi her zaman belli olmaz. Nasıl işlerine gelirse öyle davranırlar çünkü arkalarında kendilerini kendi çıkarları için destekleyen milyonlarca besleme ya da fanatik var ve artık güven duymak için kendilerini kandırmak suretiyle ufak tefek güven kırıntılarına bile tamah edecek kadar bekleyişteler. Sayı konusuna tekrar dönersek ortadaki rezilliği Dünya görüp bildiği için saklamak mümkün değil. Çok rahatlıkla teyit edersin. Gidersin atlarsın otobüse uçağara görürsün enkazları, kaba taslak hesap bile yapabilirsin. Depremin büyüklüğünü filan saklayamazsın zaten. Saklarsan bu da şüphe uyandırır başka yerlerden teyit edebilirsin. Bunun bilincinde olduklarından saklamak yerine insanların cahilliğini kullanarak algı yönetimi yapıyorlar. Yukarıda da bahsettiğim gibi. İşte yüz yıllık felaket, önlenemez durum, kader, fıtrat vs vs. Halbuki sen gerekli önemleri alıp denetimini yapsaydın, rüşvet alıp olmayan yere olmayacak tabutları pardon binaları diktirmeseydin izin vermeseydin bugün binlerce insan halen saha yaşıyor olacaktı.


    Komplo teorileri güzel masallar, serin hikâyeler, fantastik şeyler. İnsanın merakını, gizeme olan zaafını pekiştirir. Ancak gerçekte hiçbir işe yaramazlar, hiçbir şeye derman olmazlar. Çünkü gerçekle ilgileri yoktur. He belki insanın şüphe etme, sorgulama yetilerini harekete geçirir ama her şeyden şüphe etmek de bir süre sonra insanın akıl sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birebir teknik ayrıntısını bilmem cunku şu ana dek bu yapay depremin altyapısını ben de cok incelemedim. Ancak !!!

    9/11 olayını, 2010'lu yıllarda çok geniş biçimde inceledim, nice tartışmalara girdim. 9/11 olayında:

    => hem olanaklı gösterilmeye çalışılan bir fizik olayının (Boeing 767 'nin çelik dış gövdeli yapıya tümüyle girmesi) olanaksızlığını
    => hem de olanaksız varsayılan bir olayın (ikiz kulelerin kule tabanının 50m altındaki termal-etkin atom bombası ile pulverize edilmesi) olanaklı olduğunu

    göstermek için girdim o tartışmalara.

    Bu deprem olayında 9/11'deki bilgilerden yola çıkıyorum. Önesürdüğüm done, gerçek bilgi destekli, sadece benim bir imajinasyonum değil.

    Şu an için şunu ekleyebilirim. Bu deprem olayı daha önceden başka coğrafyalarda denenmiştir. İşte, örneğin 100 atom bomb yerin 1-2km altında, düğmeye basıldığında yer üstünde örneğin 8 büyüklüğünde 90 an (Arapça deyimiyle: saniye) süren deprem yapması gibi. Özdeş biçimde, örneğin 9/11 olayında termal etkili bombalar da çok önceden denenmiştir. denenmiş, provaso yapılmış neslerin gerçekte uygulanmasını görüyoruz. 9/11 çok başarılı bi operasyondu (milyarlarca kişiye gökdelene uçakların girdiğine inandırma açısından) bu deprem operasyonu da işte o denli başarılı. Well Done.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Peki

    Buna bir cevap bulunuz:

    Atom bombalarının raf ömrü vardır çünkü kullanılan bazı maddelerin yarılanma ömrü 10-12 sene kadardır.

    Yani son 10 sene içerisinde yerleştirilmiş olmaları gerekiyor.

    Ne zaman? Nereye?

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam ben komplo teorisyenlerini izlemem. TV'de çıkan örneğin Fatih Altaylı'ya konuk olan prof, de bunun gibileri de izlemem, bir tek Ahmet Özgün Ercan'a (*) denk geldiğimde onu da daha çok güzel Türkçesi için dinlerim.

    Dimitri A. Khalezov'un belgesini Khalezov'un kendisini izlediğim için değil, yazdığı çizdiği konular için okudum.

    Hızlı bir örnek ile Barış Özcan düzenli içerik yayınlar. O gün menüde ne varsa , yüzbinlerce izleyici onu öğrenir.

    En son paragrafta komplo teorilerine iliştirdiğin "güzel masallar, serin hikâyeler, fantastik şeyler. İnsanın merakını, gizeme olan zaafını pekiştirir. Ancak gerçekte hiçbir işe yaramazlar, hiçbir şeye derman olmazlar." (**) betimlemesi, Barış Özcan için de geçerli !!!

    Kolay bir soru: 9/11'de sizce o kulelere gerçekten Boeing 767'ler çarptı mı, kuleler uçak çarpması ile mi tümüyle toz oldu?

    "(6.Şubat depremindeki) (ölüm) sayılarını düşük tutmaya çalışıp zararı daha küçük de göstermeye gayret edebilirler veya sayıyı olduğu gibi verip veya asrın felaketi işte bunlar hep kader kısmet fıtrat, Allah'ın işi deyip işin sorumlululuğundan sıyrılmak için daha büyük sıvamalara da gidebilirler bunu bilemeyiz"

    dediğiniz bölüme ilişkin kısa net açıklama: Hocam ben hiçbir dine inanmam. Ateist kişiyim. Sadece lafta değil örneğin her bi durumda "Allah" denilmesini eleştiren gerçek ateistim. kader, kısmet, fıtrat, de bunun gibi sözcükler Arapça kökenli , Arap tapınma sisteminin dış yansımasıdır. Avrupa, deprem bölgesinde olmamasına karşın süper dayanıklı (100'lerce yıl dayanacak biçimde!) yapılar yapar. Gerçek uygar yapılar oradadır. Hoş... Afrika'da bile yapılar bizden daha iyi, daha dayanıklı yapılıyor. Kentleşme konusunda, şu anki erkten (Arapça deyimiyle: iktidardan) önce de bir hiçtik, şimdi onca teknoloji onca finansal destek, onca eğitim olanagı, üniversiteler, de bunun gibi olanaklara karşın yine bir hiçiz. Bunu ayrı başlık altında tartışırız.

    Konunun özüne dönerek sonlandırayım. Türkiyenin son 10 yılındaki büyük olayları listersek bir pattern ortaya çıkar.

    2013 gezi
    2016 darbe
    2018 devaluasyon
    2019 bekçileşme
    2020 pandemi
    2022 enflasyonizm
    2023 deprem

    pattern'i gördünüz mü? SIRAYLA gerçekleşen olaylar. Hiçbiri ötekinin sırasını almadan, SIRAYLA. Evet, bu komplo teorisyeni yaklaşımı gibi oldu. Ancak pattern orada, ortada. Şu an için başka bir nes demiyorum. Pandemi döneminde bu forumda çok konuştuğum için (tüm kurallara uymama karşın) 6 ay bölüm uzaklaştırma yaptırımı almış kişiyim.

    * Ahmet Özgün Ercan'ın İstiklal Marşı'ndaki tüm yabancı kökenli sözcükleri eleyerek "Bağımsızlık Çığırısı" adlı %100 Türkçe sürümü yayınlaması ile tanıdım :) Ayrıca "Övgün" adını da Arapça kökenli Ahmet'in Türkçesi olarak adına eklemiştir.
    ** Nitekim alıntıladığım bu tümcede şu sözcükler Arapça kökenli (parantez içinde türkçeleri) masal (öykü), hikaye (anlatı) şeyler (nesler) merak (bilme isteği, ilgi) zaaf (eksiklik)

    Türkçe'deki Arapçaya karşı olmamın temel nedeni İslam adıdaki Arapların tapınma sistemine karşı olmamdır. Buna ek olarak, Türkiye'de ısların (ıs Arapça "insan" sözcüğünün Türkçesidir) bilgisiz kalmasının nedenlerinden biri Türkçe'deki Arapça'dır. Bu son deprem olayında sıkça duyulan "imar" sözcüğünün anlamı nedir? diye yolda çevirip sorsanız çoğu kişi bilmez cunku imar arapça kökenli sözcüktür. işyerinde şaka amaçlı birkaç arkadaşa sordum hiçbiri bilemedi :) Birisi imar affetmektir dedi :) "imar affı" deniliyor ya :) Ancak Arapçada imar daha varlıklı yapmak anlamında "kalkındırma" demektir. Örneğin bir bölgede 1 katlı çiftlik evi yapma onayı varsa onu 4 katlı yapıya çıkarmak, o bölgeyi daha varlıklı yapmaktır. Dolayısıyla medyada TV'de orda burda yıllarca duydugumuz "İmar planı" esasında "bölgelere daha çok kat çıkılmasına onay" planıdır. Türkçesi üzerinden gidilse bu imar işinin birilerini kalkındırma işi olduğu belli olacak, Arapça üzerinden yürütüldüğü için bu bilinmiyor, olay kamu bilgisinden uzakta kalıyor. Şu anki depremin ağır sonuçlarının nedenlerinden birinin Türkçe'deki arapça kullanımı olduğu bile öne sürülebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atom bombasının raf süresi olduğunu pek sanmam. Çünkü ikiz kulelerin yapımına 1968'te başlandığında yerin 50m altına termik-etkin atom bombaları yerleştirilmiş olmalıydı. 1968-2001 arasında 33 yıl sonra bomba aktive edildiinde bomba sorunsuz çalıştı. Bu doğal olarak dışardan gözlemle, us yürütmeyle çıkardığım sonuç.

    Belki bu depremler 100% doğal nedenlerde de çıkmış olabilir. 100% kesin konuşmuyorum ben de. Unutmayın: Yalnızca bilgisiz, bilinçsiz kişiler sürekli çok kesin konuşur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Kardeş, olaylar heralde sırayla olacak. Pattern denilen şey yok burada, zaman denen bir kavram var. Hepsinin aynı anda olması imkanı var mı?

    Bide çok şey yazıp hiçbir şey anlatmamışsın, soruların hiçbirine cevap ta yok.

    Sadece uzun yazmışsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Atom bombasının raf ömrü olduğunu sanmam diyerek atom bombaları hakkında bilgin olmadığını da söylemiş oldun.


    Muhtemelen uranyum koyup biraz kekik ile karıştırıp patlattıklarını düşünüyorsun. Tuzunu çok koyma, kısık ateşte pişirin.


    Radyoaktif maddelerin yarılanma ömrü vardır ve bazı maddelerin ömrü diğerlerine nazaran çok kısadır.

    Hadi diyelim trityum kullanılmayan bir model gömdük, lityum komponentler ne olacak?


    O kadar derinde nem, paslanma gibi etkenleri nasıl kontrol edeceksin? Elektronik cihazları nasıl koruyacaksın?

    Ve daha birçok etken var.


    Thomas Reed ve Danny Stillman'ın "The Nuclear Express" yayınında komple bakımı yapılmayan bombaların yaklaşık 2-3 sene dayanabilecegini söyler.

    Sonrasında güvenilmez olurlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atom bombasının "radyoaktif" oduğu akademi ve medya çevrelerinde dolaşan bir bilgi sadece. Atom dediğimiz kavram da bir teori ayrıca.
    Dolayısıyla enerji açıga cıkmasının atom çekirdeğinin parçalanması ile olduğu da bir teori. Referans aldığın Reed, Stillman'ın belgesi teoriye dayalı. Bana komplo teorisyeni diyorlar, sen de bilim teorisyeni olmuşsun :)

    Ufak bi soru sormuştum, yanıt alamadım: WTC gökdelenleri ne ile tümüyle pulverize oldu? Boeing 767 çarpması ile mi

    atom bombası 10 yıl dayanır atom teorisi, yerlatında elektroniği nem, paslanma ile çürür birer öngörü.. WTC'nin tozolması bir gerçek.

    Şimdi önümüzdeki haftalarda ararda ne yasalar çıkacak sen onu gör. Öyle yasalar cıkacak ki, "bu kaos döneminde hangi yasa koyucu bunları düzenledi?" diye sorduracak türden. Ancak kimse sormayacak, o başka :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk tümce, sağlıklı usyürütmeden oldukça uzak. Olaylar sırayla olmak zorunda değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddiye alınacak bir şahıs değilsin.

  • Bu konuyu kişisel tartışma olarak gördüğün için sen de prim verilecek kişi değilsin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.