![]() Dünya ülkelerinin son 2 asırda yaşadığı dini inanç değişikliklerini inceleyen Data Eye isimli YouTube kanalının yayımladığı videoda Türkiye'nin son 2 bin yılda ve 2 asırda yaşadığı inanç değişimleri incelendi. Milattan önce Helen kültürünün baskın olduğu dönemden bu yana Anadolu nüfusunun inandıkları dinlerin dağılımını inceleyen videoda bir de öngörü yer alıyor. 2021 yılı itibarıyla 73 milyon 544 bin Müslüman'a karşılık 8 milyon 320 bine yakın ateist olan ülkemizde söz konusu öngörüye göre ateist sayısı 2049 yılına gelindiğinde 11 milyon 636 bine, 2081 yılına gelindiğinde 16 milyon 42 bine, 2099 yılına gelindiğinde ise 19 milyon 44 bine ulaşacak. Kaynak: Türkiye'de Ateist Sayısının 2100'de 19 Milyona Ulaşması Bekleniyor https://www.tamgaturk.com/404.html< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de Ateist Sayısının 2100'de 19 Milyona Ulaşması Bekleniyor !

-
-
Tr de şu an sanılanın çok çok üstünde ateist deist var zaten. Sadece itiraf edemiyorlar toplum lincinden korktukları için.
Bence kimse nuhun gemisine hayvanları alıp soylarını kurtardığına inanmıyor. Herkes sorgulamıştır bunu ol deyince olduran tanrı gemiyle filan niye uğraşsın diye. Ol deyince oluyor çünkü🙄 Ayrıca tatlı su balıkları nasıl hayatta kaldı dünyayı tuzlu su bastıysa🙄 Akvaryumdamı vardı gemide 🙄
Ve çok ayrıca, meni belden geliyorsa testisleri alınan adamlar niye üreyemiyor🙄
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Aralık 2023; 3:46:26 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Palaentoloji , biyoloji , arkeoloji , embriyoloji vs gibi bilimler varligi semavi addedilen dinlere karsi kufurdur.. ya bu bilimler ya dinler zamanla insanlik tarihinden silinecekler..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş konu, boş araştırma.
2222 yılında dünya nüfusu pagan ateist olacak. Bu da benim araştırmam.
-
Ateist sayısını bilmem ama deist sayısı patladı ve daha da artacak gibi. Sosyal medyayı saran hocalar ile her zirvaya Allah razı olsun çeken kitleler insanları dinden soğutacak.
Ateist olmanin hicbir mantigi yok.
Dini terkedenlerin sayısı üstel olarak artacak doğrusal değil. 2100 de %50 yi rahat aşarız. Yanlız şöyle birşey var inançlılar çok çocuk yaptığı için kağıt üzerinde yine müslümanlar fazla görünür.
Budist sayısını görünce inandırıcılığını kaybetti. Ulan bu halk Budizmi nerden bilsin daha inandıklarını söyledikleri İslamiyet'i bilmiyorlar.
-
Düşününce var.
Adam tanrının varlığını reddediyor. Bunu kanıksamış ve inanmış. Bu şekilde gidip herhangi bir dine sırf ölümden sonrasını düşünerek inanması kendi içinde bir çelişki yaratıyor.
-
Türkiye'de toplumun büyük bir kısmı kendisine 'müslüman' dese de ne kadar 'müslüman' oldukları tartışmalı bir konudur.Sokakta herhangi birini çevirip dinini sorsanız büyük ihtimalle 'müslümanım' der ama dinine dair doğru dürüst birşey bilmez.Kelime-i Şahadet'in anlamını sorsanız bilmez,duaları oku deseniz büyük bir kısmı okuyamaz ve anlamlarını bilen çok az kişi çıkar.Günde beş vakit dinlediği ezanı bile ezbere okuyabilen ve anlamını bilen çok az kişi çıkar diye tahmin ediyorum.Camiler genelde ramazanın ilk günlerinde o da teravih namazlarında dolar.Ramazan ilerledikçe cemaatin yarısı ancak kalır.Bayram ve cuma namazları dışında camiler genelde bomboştur.Cemaatin geneli yaşlılardan oluşur.İnsanların hayatlarına bakıldığında da büyük bir kısmının tam anlamıyla 'islami' bir yaşam sürmediği rahatlıkla gözlemlenebilir.Buna muhafazakar çevrelerde dahildir.
Türkiye'de yaşanılan inanç aslında kendine özgü bir bir inançtır.Bu yüzden Türkiye'ye dışardan gelen özellikle Afganistan,Pakistan,İran gibi ülkelerden gelenler bizleri 'gerçek' müslüman olarak tanımlamaz.İşin ironi kısmı bizim toplumda onları 'gerçek' müslüman olarak görmez.Böyle bir garip durum vardır.Özellikle kadınlara verilen haklar diğer İslam ülkelerine göre Batılı ülkeler seviyesindedir.Bu haklardan kendisini 'şeriatçı' olarak tanımlayan kadınlarda sonuna kadar kullanır.
Türk toplumunun büyük bir kısmı kendisine 'müslüman' dese de dinini tam anlamıyla bilen ve dininin emrettiği şekilde yaşayan kesim çok azdır.Halkın özellikle gençlerin büyük bir kısmı 'deist' olmuş vaziyette ki imam hatip liselerinde bile gençlerin deizme yöneldikleri 2018'de MEB çalışmalarına yansımıştı.O dönem bu baya bir tartışma konusu olmuştu.Tarikatlar ve cemaatlerde sürekli olarak gençlerin deizme doğru meylettiğini söyleyip duruyorlar.Bunun doğru olduğunu dışarı çıkınca görebilirsiniz.Tabii küçük muhafazakar bir il'de ve ilçede yaşıyorsanız bunun aksini görmeniz daha olasıdır.Gerçi o yerlerde bile insanlar genel olarak dine tam uygun yaşadıkları söylenemez.Belki tarikat ve cemaat yapılanmalarının aşırı güçlü olduğu İl,İlçe ve semtlerde dine tam uygun yaşandığı görülebilir.
www.cumhuriyet.com.tr
‘İmam hatipliler deizme kayıyor’https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/imam-hatipliler-deizme-kayiyor-952691Ayrıca toplum ve aile baskısından dolayı 'ateist','deist' ve 'agnostik' olduğunu söyleyemeyen insanlarında olduğu unutulmamalıdır.
Lakin ülkeye dışardan doldurulan orta doğulular nedeniyle Türkiye'de az önce bahsettiğim kendine özgü 'dini inanç' sistemi ciddi olarak zarar görmekte ve yerini selefilere bırakmaktadır.Bu selefiler en son Suriye'de su gibi insan kanı akıtmışlardı.Üstelik aynı dinden olsalar bile sırf kendileri gibi selefi olmayan müslümanları bile 'kafir' ilan edip öldürmüş kişiler Türkiye'ye sığınmacı adı altında girmiş olabilir.Cübbeli Ahmet Hoca bile bu konuda defalarca uyarılarda bulunmuş ve Türkiye'de ki tasavvuf akımının ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya oldukları uyarısında bulunmuştu.
İşte bu durum gelecekte Türkiye'nin başını ağrıtabilir...
-
şu anki din tüccarları olduğu sürece toplumdaki özellikle deist sayısı katlanarak artacak.
-
Ben ateistim kimse bilmek zorunda değil Allah biliyor bu bana yeterciler toplanmış yine .
Aylık ateist kendini tatmin etmek konusu. Göklerlerde 5 vakit Allahu Ekber nidaları yükseliyor ve kıyamete kadar da yükselecek ..i
Boşuna hayal kurmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 25 Aralık 2023; 19:56:48 >
cennet çok kalabalık olmasın zaten biraz kafa dinleyelim
-
Şu tiplerle cennete girmek mi.
Yooo, yoooo. Kalsın
Yaratıcı kusura bakmasın ama. Ne yapayım. Bunlarla komşu mu olacam orda.
Ha birde tüysüz müysüz rivayetleri var.
Bunlar hurileri bırakır, bizim peşimize düşmez değil mi
Ben almayayım. Ben tüylerimle mutluyum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 25 Aralık 2023; 20:26:45 >
-
işin garibi ne biliyor musunuz sizin mesajınızı alıntıladım ama cevap herkese aslında. bence cennet cehennem öbür dünya vs diye bir şey yok. insanlarda nihayetinde canlı bir organizma bir deniz yıldızı kadar. bir balık kadar, bir orangutan kadar ama zirvede çok gelişmiş. günü gelince hücreler oksijensiz kalıp kontağı kapatacak çürüyecek doğal döngüye devam..
evrim.. milyar yılın büyüklüğünü beynimizin algılaması bile zor 80-100 yıllık bir ömrü çok sayan kişi 999 tane 1000 yılın 1 milyon a yakın ve 999 tane milyon yılın 1 milyara yakın olduğunu algılamak bir yılında 365 gün olduğunu düşünürsek şunun şurasında cennet cehennem 1413 yıldır mı var ? ona da okey.
ve 200.000 yıldaki katrilyarlarca insan ve son 1413 sene hariç gerisinin haberi yok. cem yılmaz bunun espirisini yaparken espiri sandık sadece gülmüştük.
ama haberleri izleyince kendini dindar diye ilan etmiş binlerce insan her türlü kendi dinince "suç" teşkil eden şeylerin birini veya fazlasını yapmış yapıyor yapacak. ha siz cennette kafa dinleyecekseniz eğer belli ki ateistler orda olmayacak kalabalığı oluşturan cennetlikler hep eş dost çok şükür. :)
ama inanan neye inanırsa inansın herkesin herkese saygı duyma zorunluğu vardır ve duyulacaktır.
-
sadece kırmızı işaretli yerlerde yükseliyor haritadaki... ve ne acıdır ki açlık savaş sefalet de daha çok bu ülkelerde.. ama banane tabi yükselsin sorun yok. ben sadece hatırlarttım
Tr de şu an sanılanın çok çok üstünde ateist deist var zaten. Sadece itiraf edemiyorlar toplum lincinden korktukları için.
Bence kimse nuhun gemisine hayvanları alıp soylarını kurtardığına inanmıyor. Herkes sorgulamıştır bunu ol deyince olduran tanrı gemiyle filan niye uğraşsın diye. Ol deyince oluyor çünkü🙄 Ayrıca tatlı su balıkları nasıl hayatta kaldı dünyayı tuzlu su bastıysa🙄 Akvaryumdamı vardı gemide 🙄 Ve çok ayrıca, meni belden geliyorsa testisleri alınan adamlar niye üreyemiyor🙄 |
Ateist sayısını bilmem ama deist sayısı patladı ve daha da artacak gibi. Sosyal medyayı saran hocalar ile her zirvaya Allah razı olsun çeken kitleler insanları dinden soğutacak.
|
Palaentoloji , biyoloji , arkeoloji , embriyoloji vs gibi bilimler varligi semavi addedilen dinlere karsi kufurdur.. ya bu bilimler ya dinler zamanla insanlik tarihinden silinecekler..
|
![]() Şu tiplerle cennete girmek mi. Yooo, yoooo. Kalsın Yaratıcı kusura bakmasın ama. Ne yapayım. Bunlarla komşu mu olacam orda. Ha birde tüysüz müysüz rivayetleri var. Bunlar hurileri bırakır, bizim peşimize düşmez değil mi Ben almayayım. Ben tüylerimle mutluyum.
|
Dini terkedenlerin sayısı üstel olarak artacak doğrusal değil. 2100 de %50 yi rahat aşarız. Yanlız şöyle birşey var inançlılar çok çocuk yaptığı için kağıt üzerinde yine müslümanlar fazla görünür.
|
şu anki din tüccarları olduğu sürece toplumdaki özellikle deist sayısı katlanarak artacak. |
işin garibi ne biliyor musunuz sizin mesajınızı alıntıladım ama cevap herkese aslında. bence cennet cehennem öbür dünya vs diye bir şey yok. insanlarda nihayetinde canlı bir organizma bir deniz yıldızı kadar. bir balık kadar, bir orangutan kadar ama zirvede çok gelişmiş. günü gelince hücreler oksijensiz kalıp kontağı kapatacak çürüyecek doğal döngüye devam.. evrim.. milyar yılın büyüklüğünü beynimizin algılaması bile zor 80-100 yıllık bir ömrü çok sayan kişi 999 tane 1000 yılın 1 milyon a yakın ve 999 tane milyon yılın 1 milyara yakın olduğunu algılamak bir yılında 365 gün olduğunu düşünürsek şunun şurasında cennet cehennem 1413 yıldır mı var ? ona da okey. ve 200.000 yıldaki katrilyarlarca insan ve son 1413 sene hariç gerisinin haberi yok. cem yılmaz bunun espirisini yaparken espiri sandık sadece gülmüştük. ama haberleri izleyince kendini dindar diye ilan etmiş binlerce insan her türlü kendi dinince "suç" teşkil eden şeylerin birini veya fazlasını yapmış yapıyor yapacak. ha siz cennette kafa dinleyecekseniz eğer belli ki ateistler orda olmayacak kalabalığı oluşturan cennetlikler hep eş dost çok şükür. :) ama inanan neye inanırsa inansın herkesin herkese saygı duyma zorunluğu vardır ve duyulacaktır. |
Benzer içerikler
- iş kurmak istiyorum
- singapur pasaportu neden güçlü
- atık su bedeli nedir
- elif can yetim
- haim erroll gelardin kimdir
- togg kimin
- drone uçurmak yasak mı
- togg kampanya 2025
- 40 türkiye"de üretilen arabalar
- vivo v50
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X