Şimdi Ara

TURKCELL T20

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
2
Favori
90.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RESİMLERİ
     TURKCELL T20

     TURKCELL T20


    VİDEO




    AÇIKLAMA
    Turkcell T20‘nin resmi tanıtımı yapıldı, özellikleri ve fiyatı açıklandı.

    Turkcell T20, donanım açısından Turkcell T10‘dan çok daha iyi bir cihaz. Turkcell’in Android üzerinde geliştirdiği uygulamalar da T20′yi yazılım tarafında güçlü kılıyor ve karşımıza performans/fiyat açısından gayet başarılı bir akıllı telefon çıkıyor.

    Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar’ın katıldığı basın toplantısında Turkcell T10′un 110 binden fazla sattığı ve daha büyük bir satış hedefiyle yola çıkan T20′nin, 419 TL fiyatla Turkcell bayiilerinden alınabileceği paylaşıldı. Taksitli fiyatı 24 x 19.99 olan Turkcell T20, 250 Mb internet paketi ile de 24 x 29 TL’ye satın alınabilecek.

    Uygulamalar, Uygulamalar..

    Huawei Sonic‘in özel bir modeli olan Turkcell T20′nin özellikle yazılım tarafında Android 2.3.3 ile gelmesi ve Turkcell uygulamalarıyla özelleştirilmiş olması cihazı son derece önemli ve güvenilir bir boyuta taşıyor. T20′nin fiziksel hayata dönük en önemli artılarından biri NFC desteği ve bu çerçevede sunulan Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması.

    Turkcell T20, bankacılık uygulamaları ile entegre olarak piyasa sunulan ilk operatör telefonu. Cep-T Cüzdan, MasterCard işbirliğiyle geliştirilen dünyanın ilk birden fazla bankanın ödeme uygulamalarını tek SIM kart üzerinde birleştiren uygulaması. T20 sahipleri de bu uygulamayı kullanabiliyor.



    Turkcell T10 ile ilk deneme safhasını atlatan Turkcell, T20 için DLNA desteğine bağlı CepKumanda uygulamasını da taşıyor. CebeBağlan ise şebeke üzerinden kaybolan T20′ye uzaktan ulaşmanızı sağlıyor. (Süreyya Ciliv, toplantıda CebeBağlan benzeri uygulamaların 100 dolar civarında satıldığını söyledi.)

    Uygulama tarafına ağırlık Turkcell, Turkcell Rehber Plus (telefon rehberindeki kişileri sosyal ağ profilleri ile eşleştiriyor), Turkcell Videobul (web genelinde hızlıca video araması yapmanızı sağlıyor), Turkcell Nimbuzz ( farklı mesajlaşma servislerini tek bir çatı altında topluyor) ve KelimeAvı gibi özel uygulamalar sunuyor

    Turkcell T20′de yer alan diğer dahili Turkcell uygulamaları ise şunlar;

    Turkcell T-Market, Turkcell MobilTV, gnçPlay, Turkcell Yedekleme, Turkcell Pusula, Turkcell Gündem, Turkcell Online İşlemler, Turkcell MobilKod, Turkcell Android Servisler, Turkcell Cep-T Para, Turkcell Cebe Bağlan, Turkcell Cep-T Cüzdan, Turkcell Seyahat, Fizy (yakında)

    Kullanıcı Deneyimi

    Tanıtım toplantısı sırasında hızlıca test etme imkanı bulduğum Turkcell T20′yi üst segmentteki Androidli cihazlar ve iPhone ile kıyaslamak pek doğru değil. Orta seviyede bir Androidli telefon olarak konumlandırmamız gereken T20′nin üstün fiyat/performans oranıyla Türkiye’de yurt dışından daha hızlı bir akıllı telefon dönüşümünü başlatabileceğine inanıyorum.

    Açık kaynaklı Andorid’i arkasına alan Huawei, fena sayılmayacak bir dokunmatik ekran ile kendini geliştirdiğini göstermiş ve bence Turkcell T20′nin milyonlara ulaşmasının altyapısını sunmuş.

    T20′nin kamera performansını merak ediyorsanız onun da orta seviye de tatmin edici olduğunu ekleyeyim. Kameranın video performansını ise test etme şansı bulamadım ama T20′de yüksek çözünürlüklü videolar oynatılabiliyor.

    T20, Turkcell için bütünleşik bir hizmet sunmanın anahtarı niteliğinde ve oldukça önem taşıyor. Üretilecek katma değerli servislerin zenginliği ve turnikelerde (ulaşımda vs..) telefonla ödeme yapmak bir yana Turkcell’in artık evin kapısını telefonla açmak gibi yenilikçi çözümleri uygulamaya geçirebileceğini düşünüyorum.

    Turkcell T20′nin Turkcell ve akıllı telefon ekosistemi için ne kadar değerli olduğunu anlatmak daha uzun sürebilir ama şimdilik bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum. Android’in Türkiye pazarındaki payını arttırması da sanırım mobil uygulama geliştiricileri yakından ilgilendirecektir..

    Size Turkcell T20′yi soranları bu yazıya yönlendirmek için bit.ly/TurkcellT20 bağlantısını kullanabilirsiniz (bağlantı büyük/küçük harf duyarlıdır, T’ler büyük.). Turkcell T20 11 Temmuz’dan itibaren tüm Turkcell İletişim Merkezleri’nde olacak.

    Turkcell T20′nin Teknik Özellikleri

    Şebeke: 2G Şebeke GSM 850/900/1800/1900; 3G Şebeke HSDPA 1900/2100

    Boyutlar: 116×60.5×11.9 mm

    Ağırlık: 115 gram

    Ekran: 3.5 inç TFT kapasitif hassas dokunmatik; 320×480 (HVGA) çözünürlük; 262 bin renk desteği

    İşlemci: Qualcomm MSM7227, 600MHz hız

    İşletim Sistemi: Android 2.3.3 (NFC-Yakın Alan İletişim destekli)

    Kamera: 5 megapiksel çözünürlük

    Hafıza: Dahili 4 GB microSD bellek; 32 GB’a kadar microSD kart ile yükseltebilme imkanı
    Bağlantı: 3G HSDPA 7.2 Mbps indirme hızı; WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n; Bluetooth 2.1 A2DP stereo; A-GPS desteği; USB bağlantı

    Pil: Li-Ion 1400 mAh; 400 saat bekleme süresi (3G), 390 dakika konuşma süresi (3G)

    Diğer: Dijital pusula; Google uygulamaları; sesli hafıza/sesli arama, Facebook, Twitter, Android Market


    BAŞKA BİR AÇIKLAMA
    Turkcell, en çok satan Android telefonu T10’un ardından iPhone’a sıkı rakip olacak daha gelişmiş T20’yi 419 TL’ye satışa sundu. Turkcell Genel Müdürü Ciliv “T20 Cep-T Cüzdan yüklü geliyor” dedi.

    Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı ilk telefonu Turkcell T10’un ardından, 6 aydan fazla bir süre üzerinde çalıştığı Turkcell T20’yi de piyasaya sundu. Çinli Huawei işbirliği ile üretilen, arayüz ve uygulamaları Turkcell Teknoloji ve 26 iş ortağı şirketle birlikte geliştirilen Turkcell T20, içeriği ve 419 TL’lik fiyat avantajı ile iPhone’a rakip olacak. T10’un kısa sürede 110 binden fazla satış rakamına ulaştığını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv “T10’a gösterilen ilgi ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar arasında en çok satan telefon olan T10’dan sonra T20 ise mobil internet ve akıllı telefon deneyimini çok daha üst seviyelere taşıyan bir telefon. O nedenle satış rakamlarının daha yüksek olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. ‘Kalite herkesin hakkı’ sloganıyla yola çıkarak ürünü 419 TL’lik fiyatıyla geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini kaydeden Ciliv, mobil uygulamayı halka yaymak için önce kendilerinin liderlik yapacaklarını ve tüm Turkcell çalışanlarının T20 kullanacağını belirtti.

    T20 mobil cüzdan görevi görüyor

    T20’nin özelliklerine ilişkin bilgiler de veren Ciliv “Huawei işbirliği ile üretilen T20, 3G, 3.5 inç dokunmatik ekran, 5 MP kamera gibi özelliklere sahip. Android 2.3.3 işletim sistemine sahip T20’de yakın alan iletişim (NFC) özelliği bulunuyor. Böylece telefon, mobil cüzdan görevi görüyor” dedi. T20’de MobilTV, gncPlay, Turkcell Seyahat, Turkcell Pusula gibi 30 uygulamanın ön yüklü olarak geldiğini belirten Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar da, şunları söyledi: “T20, Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması ile kullanıcılara temassız ödeme yapmanın yanı sıra telefonlarını kimlik kartı, bilet, köprü ve otoyollardan geçiş kartı olarak kullanma imkanı sunuyor. Cep Kumanda ile herhangi bir kablo bağlantısı kurmadan telefonda yer alan videolar, müzikler ve resimler televizyona taşınabiliyor. T20’de ön yüklü ve ücretsiz sunulan Cebe Bağlan ile cep telefonuna mesaj göndermek, kaybolan telefonun yerini haritadan bulmak, çalınan telefonu kilitlemek ya da alarm çaldırmak gibi uzaktan yönetim internetten yapılabiliyor.” EKONOMİ SERVİSİ

    Taksitleri 19.9 liradan başlıyor

    TURKCELL aboneleri T20’ye farklı taksit seçenekleriyle sahip olabiliyorlar. Buna göre T20, 24 ay 250 MB internet dahil ayda 29 TL ya da mevcut tarifesine kontrat yapmayı tercih edenler için 24 ay boyunca 19.9 TL karşılığında satılıyor. Kontratsız seçeneği tercih edenler ise 419 TL’ye, 3 ay her ay her yöne 100 dakika ve 100 MB internet ile birlikte T20’ye sahip olabiliyor. T20’nin içindeki yüklü uygulamaları ise şunlar: Turkcell T-Market, Turkcell MobilTV, gnçPlay, Turkcell Yedekleme, Turkcell Rehber Plus, Turkcell Cep Kumanda, Turkcell Pusula, Turkcell Gündem, Turkcell Online İşlemler; Turkcell Videobul, Turkcell Nimbuzz, Turkcell MobilKod, KelimeAvı (powered by Turkcell), Turkcell Android Servisler, Turkcell Cep-T Para, Angry Birds, Turkcell Cebe Bağlan ve Turkcell Seyahat.

    Sosyal ağlara ulaşmak kolay

    T20’YE sahip olanlar Rehber Plus uygulaması ile telefon rehberindeki kişiler ile sosyal ağlardaki profilleri, birbirine eşleştirilerek, durum, resim, yer ve diğer paylaşımları ana ekrandan takip ededebilecekler. Turkcell Nimbuzz uygulaması da farklı mesajlaşma servislerini tek bir çatı altında toplayarak, bunların takibini kolaylaştıracak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhizm -- 10 Temmuz 2011; 18:03:40 >







  • Cihazın ciddiye almaya değer olduğunu düşünüyorum. Ama keşke huawei ideos x5 gibi turkcell romsuz gelseymiş. Yine de kullanıcı yorumlarını bekliyoruz.
  • Güzele benziyo
  • rom'un turkcell olmasının ne gibi eksisi var hocam? Ben turkcell kullanıyorum avea ya geçmeyi düşünüyorum. geçtiğimde sıkıntı çıkartır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sondemir

    Cihazın ciddiye almaya değer olduğunu düşünüyorum. Ama keşke huawei ideos x5 gibi turkcell romsuz gelseymiş. Yine de kullanıcı yorumlarını bekliyoruz.


    aralarında özellik olarak ne gibi farklar var işlemci rom ram vs.
    x5 de

    radyo yok
    dlna yok
    NFC Yok

    kaldıki bir sitede (http://androidturkey.net ) yapıan performans testinde T20 nin çok büyük marka olan ve iddalı akıllı telefonlardan çok daha iyi performans ortaya koyduğu görünüyor. sebebi nedir bilmiyorum ama 600 mhz. lik işlemci ile 800 mhz lik işlemci arasındaki farkı pekte hissetmeyecek gibiyiz T20 de.
    Sondemir kardeşim sence hangisi alınmalı ? X5 mi Sonic (T20 ) mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: exoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: sondemir

    Cihazın ciddiye almaya değer olduğunu düşünüyorum. Ama keşke huawei ideos x5 gibi turkcell romsuz gelseymiş. Yine de kullanıcı yorumlarını bekliyoruz.


    aralarında özellik olarak ne gibi farklar var işlemci rom ram vs.
    x5 de

    radyo yok
    dlna yok
    NFC Yok

    kaldıki bir sitede (http://androidturkey.net ) yapıan performans testinde T20 nin çok büyük marka olan ve iddalı akıllı telefonlardan çok daha iyi performans ortaya koyduğu görünüyor. sebebi nedir bilmiyorum ama 600 mhz. lik işlemci ile 800 mhz lik işlemci arasındaki farkı pekte hissetmeyecek gibiyiz T20 de.
    Sondemir kardeşim sence hangisi alınmalı ? X5 mi Sonic (T20 ) mi?

    Az farkla da olsa x5 in arkasında kaldığını düşünüyorum. Ama aralarındaki fiat farkı neredeyse 100 lira. Çok ekonomik bir fiatla android telefonum olsun diyenler için iyi bir seçenek.. Bu fiat için çok iyi bir donanım sunduuğunu söylemek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sondemir


    quote:

    Orijinalden alıntı: exoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: sondemir

    Cihazın ciddiye almaya değer olduğunu düşünüyorum. Ama keşke huawei ideos x5 gibi turkcell romsuz gelseymiş. Yine de kullanıcı yorumlarını bekliyoruz.


    aralarında özellik olarak ne gibi farklar var işlemci rom ram vs.
    x5 de

    radyo yok
    dlna yok
    NFC Yok

    kaldıki bir sitede (http://androidturkey.net ) yapıan performans testinde T20 nin çok büyük marka olan ve iddalı akıllı telefonlardan çok daha iyi performans ortaya koyduğu görünüyor. sebebi nedir bilmiyorum ama 600 mhz. lik işlemci ile 800 mhz lik işlemci arasındaki farkı pekte hissetmeyecek gibiyiz T20 de.
    Sondemir kardeşim sence hangisi alınmalı ? X5 mi Sonic (T20 ) mi?

    Az farkla da olsa x5 in arkasında kaldığını düşünüyorum. Ama aralarındaki fiat farkı neredeyse 100 lira. Çok ekonomik bir fiatla android telefonum olsun diyenler için iyi bir seçenek.. Bu fiat için çok iyi bir donanım sunduuğunu söylemek gerek.


    teşekkür ederim bende öyle düşündüm T20 de karar kıldım fakat gelgelelim Turkcell bayi çalışanlarının bu telefondan haberi yok :):)




  • iPhone’a sıkı rakip olacak daha gelişmiş T20’yi 419 TL’ye satışa sundu.




    olaya bak herkeste iphone ye rakip oluyor iyiymiş
  • Fena durmuyor f/p oranı iyi..
  • Tam olarak ne zaman gelir timlere?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThunVolt

    Tam olarak ne zaman gelir timlere?


    burdaki bir tim'e dün geldi. aldık bi tane. fiyatını gayet karşılayan bir telefon. sadece radyo özelliğini (nasıl yükleyeceğimi) bulamadım :)

    internet kullanımı seri, sanal klavye çok rahat, ses kalitesi de çok güzel, angry bird'ün de tadını çıkartırsın ;) donma takılma gibi bişeyle de henüz karşılaşmadım.

    bu arada acele edersen iyi yaparsın çünkü bizim aldığımız tim mağzasına sadece 2 adet cihaz gönderilmişti. anlaşılan stok çok sınırlı. bence bir tim'e gidip konuşursan senin için ayırabilirler.
  • Gençler için çok iyi bir "gecikmiş karne hediyesi" olacak bir telefon. . Güzel fiat, iyi donanım. Haydi bakalım, alanlardan şöyle ayrıntılı bir inceleme bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThunVolt

    Tam olarak ne zaman gelir timlere?


    burdaki bir tim'e dün geldi. aldık bi tane. fiyatını gayet karşılayan bir telefon. sadece radyo özelliğini (nasıl yükleyeceğimi) bulamadım :)

    internet kullanımı seri, sanal klavye çok rahat, ses kalitesi de çok güzel, angry bird'ün de tadını çıkartırsın ;) donma takılma gibi bişeyle de henüz karşılaşmadım.

    bu arada acele edersen iyi yaparsın çünkü bizim aldığımız tim mağzasına sadece 2 adet cihaz gönderilmişti. anlaşılan stok çok sınırlı. bence bir tim'e gidip konuşursan senin için ayırabilirler.


    Bende tim'e gittiğimde gelmişti ve 1 tane vardı fakat 29 tl 24 ay ücretten bahsetti eleman ve en düşük tarifenin bu olduğunu yanında internetininde olduğunu belirtti.Bu durumda cihaz 600 tl'ye denk geliyor.Bende elemana 19 tl 24 ay internetsiz tarifenin olduğunu söylediğimde onlara böyle bir bilgi gelmediğini söyledi.Siz nasıl aldınız cihazınızı?Her sitede 19 tl diye söylendi hatta sunum dosyasında bile 19 tl yazarken tim'e gittiğimde böyle bir olayla karşılaşmak açıkçası beni şaşırttı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThunVolt


    quote:

    Orijinalden alıntı: tunadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThunVolt

    Tam olarak ne zaman gelir timlere?


    burdaki bir tim'e dün geldi. aldık bi tane. fiyatını gayet karşılayan bir telefon. sadece radyo özelliğini (nasıl yükleyeceğimi) bulamadım :)

    internet kullanımı seri, sanal klavye çok rahat, ses kalitesi de çok güzel, angry bird'ün de tadını çıkartırsın ;) donma takılma gibi bişeyle de henüz karşılaşmadım.

    bu arada acele edersen iyi yaparsın çünkü bizim aldığımız tim mağzasına sadece 2 adet cihaz gönderilmişti. anlaşılan stok çok sınırlı. bence bir tim'e gidip konuşursan senin için ayırabilirler.


    Bende tim'e gittiğimde gelmişti ve 1 tane vardı fakat 29 tl 24 ay ücretten bahsetti eleman ve en düşük tarifenin bu olduğunu yanında internetininde olduğunu belirtti.Bu durumda cihaz 600 tl'ye denk geliyor.Bende elemana 19 tl 24 ay internetsiz tarifenin olduğunu söylediğimde onlara böyle bir bilgi gelmediğini söyledi.Siz nasıl aldınız cihazınızı?Her sitede 19 tl diye söylendi hatta sunum dosyasında bile 19 tl yazarken tim'e gittiğimde böyle bir olayla karşılaşmak açıkçası beni şaşırttı.


    419TL/8 taksit worlkarta kontartsız olarak aldım...
    İstanbul Kanyon AVM tim den aldım.3ay 100dakika + 3 ay 100mb internet hediye geldi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtay


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThunVolt


    quote:

    Orijinalden alıntı: tunadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThunVolt

    Tam olarak ne zaman gelir timlere?


    burdaki bir tim'e dün geldi. aldık bi tane. fiyatını gayet karşılayan bir telefon. sadece radyo özelliğini (nasıl yükleyeceğimi) bulamadım :)

    internet kullanımı seri, sanal klavye çok rahat, ses kalitesi de çok güzel, angry bird'ün de tadını çıkartırsın ;) donma takılma gibi bişeyle de henüz karşılaşmadım.

    bu arada acele edersen iyi yaparsın çünkü bizim aldığımız tim mağzasına sadece 2 adet cihaz gönderilmişti. anlaşılan stok çok sınırlı. bence bir tim'e gidip konuşursan senin için ayırabilirler.


    Bende tim'e gittiğimde gelmişti ve 1 tane vardı fakat 29 tl 24 ay ücretten bahsetti eleman ve en düşük tarifenin bu olduğunu yanında internetininde olduğunu belirtti.Bu durumda cihaz 600 tl'ye denk geliyor.Bende elemana 19 tl 24 ay internetsiz tarifenin olduğunu söylediğimde onlara böyle bir bilgi gelmediğini söyledi.Siz nasıl aldınız cihazınızı?Her sitede 19 tl diye söylendi hatta sunum dosyasında bile 19 tl yazarken tim'e gittiğimde böyle bir olayla karşılaşmak açıkçası beni şaşırttı.


    419TL/8 taksit worlkarta kontartsız olarak aldım...
    İstanbul Kanyon AVM tim den aldım.3ay 100dakika + 3 ay 100mb internet hediye geldi


    Cevap için teşekkürler.Banasda şöyle söyledi çalışan axess kartı vade farksız 12 taksit veya 24 ay 29 tl kontratlı internetli dedi ama internette 19 tl internetsiz yazdığını söyleyince öyle bir şey yok dedi...




  • alan arkadaşlar yorum yaparsa cihaz ahkkında güzel olur..ayrıca örnek foto videoda bekleriz..
  • Öyle ahım şahım bir perfonmans beklemeyin...bilhassa oyun oynayacaklar almasın derim ben.

    Bana göre fiyatı uygun,görünümü güzel,gps iyi çalışıyor,maillerimi alıyorum,wifi sorunsuz,internet sayfaları çok akıcı değil ama iş görüyor,youtube videolar da sorun yok,kamera berbat...
    Android 2.3.3 bence +....Pil performansı için birşey diyemem henuz birkaç şarjdan sonra anlıycaz şu an 1 gün gidiyor.
    Lakin ben memnunum napiim 1000TL veremem telefona,benim ihtiyaçlarımı karşılıyor.
  • 2 Yıldır Nokia 5800 kullanıyordum ve uzun zamandır da Android’e geçmeyi düşünüyordum, ama gözüm yükseklerdeydi, SGS 2 ya da ARC bakıyordum, fiyatlar uçuk olduğundan, bu ara telefona o kadar para vermek istemediğimden erteliyordum, T20’nin çıkacağınız 2 hafta önce öğrendim, geçen hafta telefon çıktı, fiyat/performans olarak güzel bir telefon olduğuna karar verdim, çıktığı gün birkaç TİM’e gittim telefonu inceledim, fiyatı 419 TL, benim telefona hep 150 TL veriyorlardı, bir TİM takasta 200’e saydı benim 5800’ı, ben de Android’e adım atmak için üzerine 220 TL daha verip T20 sahibi oldum.
    Bu telefon beni bir süre idare eder, SGS2 makul bir fiyata indiği zaman ya da telefona o kadar para verebilecek duruma geldiğim zaman ona geçiş yapacağım.

    Telefona gelirsek, dediğim gibi fiyat/performans olarak harika bir cihaz, pratikte kıyaslayacağım fazla telefon yok, teoride ise bir çok telefondan daha üstün, Turkcell telefonu olduğu için ne kadar Turkcell uygulaması varsa yüklü geliyor, tabi root yapılmadığı için kaldırılamıyor, bunu araştırıyorum henüz, böyle bir imkanım varsa denerim, inceleme videosu ve özellikleri kendini anlatıyor, tabi ki bir çok eksik yönü var tek tek bunları sıralama istemiyorum, fiyatından dolayı eksi olarak görmüyorum zaten.

    NFC’den bahsetmek istiyorum;
    Near Field Communication, yani yakın alan bağlantı anlamına geliyor, ne işe yarar bu nfc? En bilinen özelliği, henüz yeni yeni hayatımıza giren temasız kredi kartlarının kullandığı bir sistem, temassız pos’u olan bir iş yerinden temassız kredi kartınız ile kartı cihaza okutup 35 TL’ya kadar işlem yapabiliyorsunuz, NFC’li telefon ile kartın bilgileri telefonunuza yüklenip telefonu temassız pos cihazına okutup işlem yapabiliyorsunuz, T20 şimdilik 2 banka kartına kadar destekliyor, 8’e kadar çıkacakmış.

    Bu sektörün içerisinde olduğumdan küçük bir bilgi vereyim, cebinde temassız kredi kartı olanlar bilir, bir çok iş yeri temassız pos cihazı olduğu halde kullanmıyorlar, çipli işlem yapmaya devam ediyorlar, zaten çok fazla yerde yok, büyük marketlerde ve fast food merkezlerinde bulunuyor, çoğu da çalışmıyor. BKM(bankalararası kart merkezi) bunun farkında olduğundan geçenlerde yani bir karar aldı, 2 sene sonra tüm pos cihazları temassız olacak, bütün işlemler temassız olarak başlatılacak, eğer tutar yüksekse ya da kartın offline limiti yoksa pos kartı çip’e yönlendirecek, yani 2 sene sonra nfc’li telefonlar çok işimize yarayacak.
    Sadece kredi kart ödemelerinde değil, KGS ve otobüslerde de nfc kullanılıyor, telefonu bu işlemler için de kullanabileceğiz.

    DLNA:
    Uyumlu cihazlar ile bağlantı kuran, kontrol etmenize izin veren yeni standartlaşmış bir sistem.
    Buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=dlna

    Son olarak telefon ile çektiğim bir fotoyu da paylaşayım.

    http://img94.imageshack.us/img94/6141/img20110714185401.jpg


    Telefon daha çok yeni, nasıl root yapacağımı bulamadım, fikri olan varsa söyleyebilir mi?




  • Arkadaşlar herkese merhabalar,hayirli gunler

    Ben Turkcell T20 satın almak istiyorum android işletim sistemine sahip ilk cihazim olucak inşallah,fiyatıda çok uygun geldi ancak benim aklıma takılan tek kısım dokunmatiği, kapasitif ekran olduğunu biliyorum ancak nasıldır iyimidir? İphone4 kullanmaktayım şu an,bu cihazin dokunmatik seviyesine ulaşmasa bile samsung modellerinden daha iyi bir performans bekliyorum,sizce beklentilerimi karşılarmı? Yani siz T20 kullanıcılarına sorum cihazin dokunmatiğinden memnunmusunuz?
  • telefonu alan arkadaşlar gps desteği ve haritalar konusunda nasıl ?
    radyosu internet üzerinden mi yoksa ,üzerinde mi ? bilgi verebilirmisiniz
    tşk.ler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.