Merhaba, Yaklaşık 2 senedir Huawei MatePad tablet kullanıyorum ve çok memnunum. Ofis notebook olarak Huawei ve yakın zaman da gene Huawei'nin saatini de kullanmaya başlayınca ekosistemi de tamamlamak üzere eskiyen telefonumu Huawei P60 Pro ile değiştirme kararı almıştım. Bildiğiniz üzere Google servisleri yok. Uzun araştırmalar sonucu bir cesaret telefonu satın aldım. Bu konuyu açma sebebim ise, YouTube üzerinden ne kadar Türkçe, İngilizce, İspanyolca video varsa hepsini birkaç kez izledim. Fakat genel olarak "gbox ile çözüldü" denerek geçiştirilen bazı detayları sizlere bilgilendirmek. Öncelikle kısa bir özet geçeyim; Huawei ambargodan dolayı Google servisleri kullanılamıyor. Bunun için 3. part yazılımlarla bu servislere erişim sağlanıyor. Önceden gsapace kullanıyormuş (tecrübe etmedim), şu an gbox ön planda ve her gün gelişiyor. Gelelim asıl konuya; Huawei'nin kendi App galerisi mevcut ve çoğu uygulamaya oradan ulaşabiliyorsunuz. Tabii eksikler mevcut fakat hissedilebilecek kadar hızlı büyüyorlar, tabii eksikler var mesela güncelleme gibi (aşağıda değineceğim). Ben 2 senelik tablet kullanımımda "Aurora Store" diye Play Store'a Gmail hesabınızla ulaşabildiğiniz ve mevcut uygulamalarınızı tekrar indirebileceğiniz bir uygulama kullanıyordum. Tablet olduğu için belli başlı uygulamalar için yeterli fakat mesela oğlumun oynadığı oyunu indirdiğimde oyunu açmaya çalışınca " Google servisleri kullanır" gibi bir hata verip açılmıyordu kullanamıyorduk. Telefona geçince Aurora Store'u tekrar kurdum tabii ve bu sefer Gbox'ı da denemek istedim. Olay şu; hangi uygulama olursa olsun indirdikten sonra gbox üzerinden klon kısmından uygulamayı klonluyorsunuz ve o uygulamanın ikincisi geliyor. İlkini silebilirsiniz. Kurulan ikinci uygulama gbox üzerinden Google servislerine ulaşıyor ve sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Videolarda, incelemelerde de anlatılan bu fakat bunun bir de detayı var. Misal deminki oğlumun oyunu "empires puzzle", gbox üzerinden oyun sıkıntısız çalışıyor, Google Play Games üzerindeki tüm veriler çekilmiş kaldığı yerden devam ediyor. Herhangi bir geçikme ya da herhangi bir his yok. Derken aynı şekilde "Google Fotoğraflar"'ı aynı şekilde yükledim ki yıllardır kullanırım yaklaşık 168 GB yedeğim mevcut. Bu program da gene sıkıntısız herhangi bir problem olmadan yüklendi, tüm yedeklerle birlikte. Tamam dedim güzel, Google harita vs ne kullanıyorsam kurdum her şeyi. Google Fotoğraflar'dan birkaç fotoğraf silerken ekrana gelen "gbox bu fotografları silmesine izin verin" mesajına tüm taşlar oturdu ve kurcalamaya başladım. Fotografı silenin Google fotograf uygulaması olması gerekirken gbox ne alaka diye bakarken Google hesabıma giriş yaptım. O da ne erişimde 14 tane cihaz gözüküyor. Oppo'nun farklı modelleri Samsung A54 ve farklı modeller. Her uygulamanın telefon modeli farklı farklı. İlk önce test ettiğim şu oldu; mesela bir Google servisine login olmaya çalıştığında kayıtlı telefonunuza "bu bendim", "onayla" gibi mesaj gelir ve onay verirsiniz. 14 tane cihaz var, denedim mesaj gelmiyor telefona. 8-10 kere deneyince " tanesinde geldi. Demek ki 14 cihaza da gidebilir ve hangi cihaz bunlar Allah bilir. Tabii tüm güven kırıldı bir anda. Uygulamaları kaldırıp minimuma indirdim. Bir de gbox ile kullandığınız uygulamaların widgetleri kullanılmıyor, ya da ek özellikleri varsa kesinlikle kullanılmıyor. Yani şöyle düşünün gbox sizin uygulamanızı kullanıyor, telefon kullanılan şeyi gbox olarak görüyor aynı şekilde bildirin vs her şey gbox üzerinden. Bu durumdan sonra Huawei App öncelikli olmak üzere eğer orada yoksa Aurora Store kullanmaktayım. Eğer Google servisi kullanmak gerekiyorsa ve elzemse gbox üzerinden klonlayarak kullanıyorum uygulamaları. Bunda da şöyle bir sıkıntı var; mesela App galeriden yüklediğim Enpara uygulamasına Play Store da güncelleme gözüküyor fakat bu güncelleme 4 gündür Huawei App'ye henüz gelmedi. Anlayacağınız güncellemeler henüz oturmamış, geriden geliyor. Huawei App üzerinden yüklenen uygulamaları Aurora Store'ya da Play Store'da (gbox üzerinden) gözükse bile sürüm farkından dolayı güncellenmiyor. Biraz uzun ve detaylı dolu sanırım, kafanız karışabilir ve sıkıntılı görülebilir fakat Google üzerinde yabancı cihazların oturum açması harici herhangi bir sıkıntım yok. Bildirim sorunu hiç yok ve şu an memnunum. Uygulama uygulama detaya girsem çok çok uzun bir yazı olur diye kısaca anlatmaya çalıştım. Sorularınız olursa cevaplayabilirim. |
Gbox: Güvenilir Bir Uygulama Mı?
Gbox Nedir? Gbox, Huawei tarafından geliştirilen, Google Play Store'a erişimi olmayan Huawei cihazlarına Google uygulamalarını ve hizmetlerini indirmelerine olanak tanıyan bir uygulamadır.
Gbox Güvenilir Mi? Gbox, Huawei tarafından geliştirilmiştir ve Google Play Store'dan indirilebilir, bu da güvenilirliğini artırmaktadır. Ayrıca üçüncü taraf kaynaklardan da indirilebilir, ancak bu durumda güvenilirliğini araştırmak önemlidir.
Gbox Kullanımı Gbox'ı kullanmak için Huawei cihazınıza yüklemeniz ve ardından Google hizmetlerini indirmeye başlamanız yeterlidir. Uygulama, bunları güvenli bir şekilde indirmenize ve cihazınıza yüklemenize olanak tanır.
Gbox Alternatifleri Gbox'ın yanı sıra Google uygulamalarına erişmek için Gspace gibi başka uygulamalar da mevcuttur. Gspace, Google tarafından doğrudan desteklenmezken, bazı kullanıcılar tarafından Gbox'a göre daha güvenilir ve kullanımı daha kolay olduğu düşünülmektedir.
Huawei Gbox Çalışmıyor Huawei Gbox bazen çalışmayabilir. Bu, internet bağlantısı sorunları, uygulama güncellemeleri veya cihaz uyumluluğu sorunları nedeniyle olabilir. Sorunu gidermek için uygulamayı yeniden başlatmayı, cihazınızı yeniden başlatmayı veya Huawei destek ekibiyle iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.
Yukarıda belirtilen anahtar kelimeleri kullanarak SEO uyumlu bir metin oluşturduk. Lütfen bu metnin bilgilendirme amaçlı olduğunu ve profesyonel tavsiyeye alternatif olmadığını unutmayın.