Şimdi Ara

Turkcell Superonline'dan 1000Mbps süper hızlı fiber internet (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
17.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Gbps hız bence fazla. Alan olsa bile o hızı tam anlamıyla her zaman kullanamayacaktır.

• TTnet sağolsun, 8 mbit lik netlimitsiz tarifde mükemmel altyapı sayesinde 3.5 mbit anca alıyorum, onada AKK koyuyurlar, 1 mbit sürünüyorum. Ping zaten rezalet, online oyunlarda aşırı sıkıntı oluyor. Siz ilk önce halk için birşeyler yapın, sonra ütopyanıza geri dönersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: soygar

quote:

Orijinalden alıntı: can1117 Valla adil kulanım kotasından acayip nefret ediyorum.Şu an bile aşmış durumdayım ttnet den :D :D ama Allah aşkına 4 tb neyinize yetmiyor.Hani ev kullanımı için diyorum.Full hd bir film en fazla 20gb olsa bir sezon full hd dizi 30gb falan olsa 100 sezon 1080p dizi yanında da 5 tane aşırı hd :D film indirirsiniz :D
    Bu tarifenin fiyatı 1000 lira X 12 Ay=12.000 lira Ayda 4 TB veri X 12 Ay=48 TB veri eder Şimdi sen cevap ver 48 TB veriye 12.000 lira istenir mi ? 12.000 lira para vereceksin,kotalı internet kullanacaksın,böyle soygun dünyada duyulmadı.

1 tb hdd 300 tl 48 tb 48 * 300 = 14400 tl, sizin mantığınıza göre boşu buysa dolusu bence makul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artcraft35 -- 20 Haziran 2012; 21:39:25 >

• apartman site gibi yerlerde toplu kullanım için bu tarife bence gayet uygun ve türkiye şartlarına göre ucuz.
    Tarife sanırım aylık 1000 tl. Şöyle düşünün 50 kişi ortak kullansa kişi başına 20 tl. İle 20 mbit sınırsız internet olur.
    Hatta 10 lira ile 100 kişi 10 mbit alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Konuyu biraz baltalamak gibi olacak ama ... testler tarafımdan yapılmıştır.

464 Mbit ..

ya microsoft serverları o kadar destekliyor ya da internette sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 20 Haziran 2012; 22:11:58 >

• donanımhaber'in selameti için reklamda şart tabee...

• Hadi ateistler bunuda açıklayın bakalım

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

• hadi budistler bunuda açıklayın bakalım

• 20 kişi birleşip alsa 50 tl ye 50 mbps

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Arkadaşlar şaka mısınız? 4 TB kota diyor 400 gb falan değil, 4000 gb. İnternet istediği kadar hızlı olsun 4 TB ne indirilecek Allah aşkına? İnternet hızı artınca dosyaların boyutu veya harddisk kapasiteniz artmıyor

Bir de ev kullanıcılarına yönelik birşey olduğunu sanmıyorum bunun. O tarz yorumlar yapmışsınız. Bir şirket binasına alınabilecek birşey bu. Alırsın bunu ve bütün binada hızlı internetin olur.

He videoda da saçmalıklar var 4 tane 1080p açsan ne olacak 10 tane de açarsın o şekilde test etmek komik olmuş ama olsun.

Kısmen katılıyorum. :) Şuan burada AKK ya isyan edenler sömürücü team olduklarını çok belli ediyorlar benden söylemesi :) 10 kişiye sorsam en fazla 3-5 tanesi lisanslı oyun almıştır :) bu kadar mezarcı olduğumuzu belli etmeyelim pls :)

1000Mbps hız alıp, 4TB ın yetmeyeceğini söyleyenlerin de büyüklükleri 8 bit ' den TB a kadar internetten bi araştırsın derim :) Sanırım büyüklükleri karıştırıyorlar :)

1000Mbps kampanyasını sadece bireysel aboneliklere verilmekte. Kurumsal abonelikler bu kampanyadan yararlanamıyor. Zaten kurumsal abonelere de ayrı ekipman tahsis ediliyor , kurumsal aboneliğe verilen switchler Gi destekli olup, kurumsal aboneliklere ait olan ekipmanlara da bireysel aboneler bağlanamıyor.

Keyfekeder 1000Mbps abonesi olup, her ay 999 tl fatura ödeyen aboneler var merak etmeyin :) üstelik sizin kadar da pc başında oturmuyordur :) o yüzden zenginin malı fakirin çenesi diyorum artık anlayana.. :)

1000Mbps aboneleri bireysel aboneler olup 20Mb upload ideal bir değer. Adı üstünde bireysel ;) server çalıştıracaksa kurumsal kimlikle abone olmalı değil mi? :)

AKK ya da gelince;
    AKK hiçbir ISS in uygulamak istemediği ama gerek yasalar gerekse altyapı üzerindeki kapasiteyi, trafiği ve bandwidth i dengeleyebilmesi için uyguladığı bir yasa. ve bilinmelidir ki AKK uygulamasına en son geçen ISS Superonline dır. AKK; aşıldığı durumda hiçbir itirazın da kabul edilmeyeceği yürürlükte olan bir yasa. TR de hiçbir zamın indirilmediği gibi de kaldırılmayacak bir yasa. Aynı zamanda sadece Türkiye ' de değil Avrupa ülkelerinde de uygulanmakta. En basitinden siz de bir sunucu sahibi olsaydınız, kıytırık dosyanıza bile bir upload değeri belirlerdiniz ki trafik nedeniyle serverınız çökmesin :) Kimse umutlanmasın farklı girişimlerde bulunmasın, unutmasın ki her ISS in tek taraflı fesh hakkı vardır :) yani elinde yazılı belge olan her kimse öttürür.. :) Ama biz Türk milleti olarak genelde okumadan imzalayıp; ileri, uygula, tamam butonlarını takip ederiz.. :)

Bu arada hız testlerinizi hizinitestet.com dan yapmasını tavsiye ederim. speedtest.net y.dışı server dır bilesiniz. zaten ping değerlerini 0 olarak gösterdiğinden sapıttığını ve doğruları yansıtmadığını anlamıştırsınız :) bu arada en doğru ping testi sonuçlarınızı da komut sisteminden attığınız ping sonuçlarında görürsünüz. modeminizden çıkar ve ping attığınız ip ye gider. ping değerlerinizin nerden sonra uçtuğunu da tracert komutuyla sağlıklı olarak görürsünüz. yapmadan önce de el ile tanımlı DNS yada proxy var ise d.dışı bırakmalısınız.

Neyse uzattık biraz.. :) bakalım ne kadar tepki alacak bilmiyorum ama biraz ortamdaki çelişkiyi azaltmak istedim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: sugurlu84

Turkcell'in sunucularindan indirilen verinin benim icin hicbir degeri yok, benim yan odamdaki laptoptan desktopa film gondermem gibi bir sey olmus bu. Keske speedtest sonuclari, bir linux yaziliminin serverdan indirilmesi yada yasal bir torrentin hiz degerlerini gosteren veriler paylasilsaymis. Acikcasi 1000 mbs lerinden cok da emin olmadiklari hissi uyandirdi bende.

Aynen öyle, Esentepe zaten Superonline'ın fiber omurga merkezi sayılır, LAN üzerinden Gigabit hız testi yapmaktan farksız bunların yaptığı.

P2P veya bahsettiğiniz gibi yasal Linux distroları indirilerek test edilebilirdi, yurtdışı çıkışlarını da görmüş olurduk bu sayede.

Her internet servis sağlayıcısı kendine ait olan altyapıyı test etmesi için tabiki de testini de kendi sunucularından yapacaktır yada yine Türkiye üzerinde herhangi bir server üzerinden. Y.dışına çıktıktan sonra kendi altyapısı olmayacağı için kendini test etmiş olamaz , maceraya girer o biraz :)

Şu 1000Mbps mantığı yok mu... Arkadaşlar 1000Mbps internet verilen makinanın öyle bir makina olması gerekir ki kitlenmesin. Gb destekli driver, sağlam bi HDD e ihtiyaç vardır. ayrıca windows içinde gelen TCP/IP protokolünde net 1000Mbps göremez/dosya aktarımı sağlayamazsınız. Çünkü TCP protokolü verileri paketleyerek gönderir, paketleyerek alır, her paketi çözümleyip işlemesi gerekir, aynı zamanda gönderdiği paketlerin hedefe ulaştı mı ulaşmadı mı diye kontrol eder. Bu da zaman alacağından 1000Mbps vverseniz de onu alabilecek kapasitede makinenin olmanız gerekir. 1Gb internetiniz var ise ve dahası bir server hizmeti veriyorsanız TCP protokolü yerine UDP protokolü kullanırsınız. TCP den farkı gönderdiği yada aldığı verileri paketlemeye gerek görmeden, işlemeden ve gönderdiği verileri hedefine vardı mı varmadı mı kontrol etmeksizin gönderir. bu da size hızda biraz daha avantaj sağlar.

• Bu işe ulaştırma bakanlığının el atması lazım zira bize kotalı interneti AKK diye kakalıyorlar.

• bizim kotamız bittiği için kesilen 1mbit internetle videoyu yuklemiyoruzki izliyelim

• değil 1000 mb 100000mb olsa ne yazar ya hizmet sagladıkları alanlar cok kısıtlı önce bu sorunu aşsınlar bence gerisi oş

• 1000 mb bitten 1mbit e düsüs ?=

• quote:

Orijinalden alıntı: seawolfs336

değil 1000 mb 100000mb olsa ne yazar ya hizmet sagladıkları alanlar cok kısıtlı önce bu sorunu aşsınlar bence gerisi oş

Geldiğinde de başka istekler çıkacaktır :) hiçbizaman hiçbi firma %100 Müşteri Memnuniyeti sağlayamaz. Çünkü insanoğlunun ihtiyaç kavramı kişiye has dır :) Fiber gelmez, fiberi getirsinler gerisi boş.. fiber gelir "niye kotam var fatura çok geliyor", kotasız dan limitsize geçeriz "hızım niye 1mbps a düştü çabuk bunu kaldırsınlar" , adil kullanımdan ay sonu çıkar "hızım niye düşük", "hız sorunumu çözdüler pingim yüksek!!!" , "ping sorunum düzeldi ama video izleyemiyorum!!" :) "anne karnım acıktı, anne çişim geldi" gibi bişey oluyor zamanlaa :D

• Yıllardır hayalini kurduğum hız daha doğrusu 5 sene evvel hayal bile edemiyordum:))internet fiyatları herkesin kullanabilceği fiyatlara çekilsede millet faydalansa bu nimetlerden:)))))

• şuursuzca bastım küfürü, biz hala 1 mbit e devam

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.