Şimdi Ara

Turkcell den 444 lü Numara Aranmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
20.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha düne kadar böyle bir şey yoktu fakat bugün aradığımda "başına sıfır ve alan kodu koymadan 7 hane olacak şekilde arayınız" diyor. Ben kamu 1200 tarifesindeyim şimdi bu şekilde ararsam ücretlendirme olacak mı?

• turkcel musteri hizmelerini aradım noluyo neden 444 ile baslayan numaraları arayamıyorum dedim.
    arkadas diyo ki bugun itibari ile btk nın kararı ile 444 ile baslayan numaralı aramak her arama basına sureden bagımsız 40 kuruş ile ücretlendirilicekmiş.

peki bu 40 kurusu kim alacak diye sordugumda ise turkcell alacak cevabını verdi.

şimdi her yone tarifelerini dusunun diyo ki heryone 600 dk 49 tl vs. demek ki artık o tarifeler heryone degıl adamlar nerden ne kırparız diye hergun kafa patlatıyo olmalılar..çıldırıcam !!!!!

ayrıca turkcell musteri hizmetlerini aradıgınızda sesli yanıt sistemi sizi dakikalarca bekletiyo esek gibi beklemek istemiyorsanız teli kapatıp hemen bir daha arıcaksınız yani bir 40 kurus daha verirseniz turkcele musteri hızmetleri yetkilisine anında baglanırsınız !!!

bu nasıl soygundur boyle !!

güya o 444 lu numaralar ıcın ucret odeme olayı da btk nın kararıymıs...btk kim turkcel kim bu devlette veya stk larda veya gerekli yetkili mercilerde bu konularda ilgilenen yok mu ??

bu buyuk kurumlar devletlesmişler ne isterlerse kafalarına göre at oynatıyorlar gercı atı alan üsküdarı da gecmiş üzerimizden de geçmiş ya...

Allah hayırlısını versin .

• Geçen ay aveada da aynı durum söz konusuydu,takip ettiyseniz görmüşünüzdür sitede avealı arkadaşlara tepki maili atmaları için yazılar yazmıştık.Ben, GSMobile Eski açık hattımı başka operatöre taşıyacağımı yazmıştım ve bir sürü santaj yapabileceğim avantajlarımı da yazdım.Faturalarımın fatura ödeme talimatıyla en az 6 ay ödeneceğini,iyi bir müşteri olduğumu,benim kullandığım operatöre benle birlikte çok sayıda abonenin geçiş yapacağını,benim aveaya taşıdığım yakınlarımın numaralarını da vererek anlattım.Ve dedim ki,eğer ben 444 lü numaraları paketimdeki ücretsiz dakikalardan arayamayacaksam bu tarifeyi neden kullanayım dedim burdaki avealı arkadaşları da bu tür bir eleştiri yazısı göndermeye teşvik ettim.

Avea kısa süre uygulayabildi bu yasağı,daha sonra kaldırdı.Neden kaldırıldı diye sorduğumda,aslında bu kural BTK kuralı,bütün operatörler uygulamak zorunda ama avea uygularken diğerleri uygulamadığı için biz de uygulamaktan vazgeçtik,ama yakın zamanda bütün operatörler bunu uygulamak zorunda demişti.Demekki yakında avea dahil bütün operatörlerde bu yasak başlayacak.Bu uygulama,bırakın binlerce aboneyi,milyonlarca aboneyi tarife değişikliği düşünmeye sevkedecek ve değiştirmelerine sebep olacak.
    444 lü numaraları ücretli arayacaksak neden ayda 40 TL ve üstü fatura verip heryöne binlerce dakika alalım ki dimi...
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• Bugun aksam bende 444lu numara ararim basinda 0 vardi tabi banada uyari geldi basinda alan kodu olmadan gir die
  • voip'den +90212444.... şeklinde arayın.
    voip'e de 10€ verin 3 ay boyunca haftada 200 dakika sabit hatları ve 444'leri ücretsiz arayın. 3 ay bittikten sonra da dakikası 0.03€'dan arayın.
    Daha Fazla Göster
  • BU uygulamayı önce Avea başlattığında,Avea kazıkçı diyenlerin kulakları çınladı mı? Bakın uygulamaya çalışan sadece Avea değil miş,söylemiştik bu operatörlerle alakalı bir uygulama değil,BTK nın bir uygulaması diye.Bir süre sonra hepsi bunu yapacaktır tabi BTK vazgeçmezse.

Yalnız bir bilgi daha geldi kulağıma,444 lü numaraların aranması faturalı-faturasız farketmez,tarife farketmez ücretsiz olabilirmiş ilerde.BTK bu yüzden önüne alan kodu eklenmesine gerek yok diye uygulamaya geçmiş.Zaten ücretsiz olursa,operatörler ücret alamaz zaten.Faturasız da bedava arar faturalı da.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

BU uygulamayı önce Avea başlattığında,Avea kazıkçı diyenlerin kulakları çınladı mı? Bakın uygulamaya çalışan sadece Avea değil miş,söylemiştik bu operatörlerle alakalı bir uygulama değil,BTK nın bir uygulaması diye.Bir süre sonra hepsi bunu yapacaktır tabi BTK vazgeçmezse.

Yalnız bir bilgi daha geldi kulağıma,444 lü numaraların aranması faturalı-faturasız farketmez,tarife farketmez ücretsiz olabilirmiş ilerde.BTK bu yüzden önüne alan kodu eklenmesine gerek yok diye uygulamaya geçmiş.Zaten ücretsiz olursa,operatörler ücret alamaz zaten.Faturasız da bedava arar faturalı da.

Bedava olacağını pek sanmam. Bu uygulama TT'nin planının bir parçasıdır bence. TT önce 444'leri kendi tarife paketlerinden çıkartıp ekstra ücretlendirdi. Bu durumdan sınra TT faturalarının kabardığının farkına varan kullanıcılar cepten heryöne paket dakikalarından kullanarak 444'leri bedava aramaya başladılar. 444 pazar payını cep operatörlerine kaptırdığınıı farkeden TT, bu pazarı cepten sabite geri taşımak için BTK'ya bu kararı aldırttı.

Bunun TT'nin planı olduğu, uygulamaya koyan ilk firmanın Avea olmasından da belli zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 12 Şubat 2011; 0:15:33 >

• bence 444'lü numaraları aramanın ücreti süreden bağımsız 40 kr(doğruysa tabi) olması çok iyi olmuş ama her yöne dakikaları olanları da düşünmesi gerekirdi bu btk'nın. onlar için de her zamanki gibi başına 0212 gibi alan kodu koyduğunda bedava dakikalarda gidecek şekilde devam ettirmesiydi. ama bunu yapabilmesi için bi 10 sene beklemek lazım heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 12 Şubat 2011; 0:49:50 >
    i shot the sheriff...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

BU uygulamayı önce Avea başlattığında,Avea kazıkçı diyenlerin kulakları çınladı mı? Bakın uygulamaya çalışan sadece Avea değil miş,söylemiştik bu operatörlerle alakalı bir uygulama değil,BTK nın bir uygulaması diye.Bir süre sonra hepsi bunu yapacaktır tabi BTK vazgeçmezse.

Hocam kim diyorsa bence iyi sallamış..

Ücretsiz olacaksa şimdiki sisteme neden dokunuyorlarki ?

212 koyanler sabit hat arama gibi olsun
    444 lü arayanlar konuşmadan bağımsız olsun..

İsteyen istediğini seçsin..

Ancak şimdiki sistemin amacı ne anlamıyorum..

Dakikada bilmem kaç kuruş para resmen soygun. Bir çok kişi artık 444 lü hatları ararken cebine sarılıyordu ve sabit hat aram aopsiyonu bu yüzden güzel oluyordu..

Ancak bu uygulamaya şu an sadece AVea geçti biliyorum. Tcellde bugün başladı hgibi..Sırada demekki Vodafone var.

• dakikası 40 kuruş ise en az 10 dakika konuşursak 4 tl yapıyor, bu resmen soygunculuk ben artık 444'lü telefonları aramayacağım btk 444'lü telefonların turşusunu kursun
  • Dün Türkcel Kamudan 444lü numarayı başına 0312 koyarak aradım.
    Bugün Türkcel Kamudan 444lü numarayı başına 0312 koyarak arayamadım, 7 haneli numarayı çevirin diye uyarı verdi.
    Bugün Avea Kamudan 444lü numarayı başına 0312 koyarak aradım.

Ne iştir anlamadım gitti...

quote:

Fiyatlara KDV ve ÖİV dahildir.
    Size sunulan tarife fiyatlarının KDV ve ÖİV dahil fiyatlar olmasına dikkat ediniz.

444 ile başlayan tüm aramalar varsa tarife kapsamındaki ev/iş yönüne dakikalarınızdan düşecektir. Tarife kapsamında ev/iş yönüne dakika olmaması ya da ev/iş dakikalarının tükenmesi durumunda yapılan aramalar tarifenin ev/iş yönüne dakika ücreti üzerinden ücretlendirilecektir.

Ayrıca; tarife kapsamındaki kullanım, yurtdışı, Avea Müşteri Hizmetleri, bilgi ve danışma numaraları, faks, data, WAP aramalarını ve görüntülü aramaları kapsamamaktadır.

AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş., fiyatları güncelleme hakkına sahiptir.

• yeniden alan kodu koyulmadan aranmaya başladı
  • vay anasını hiç bir bankayı arayamıyorum.

acaba 0532 444 0532 olarak arasam veya finansbankı 0532 444 0 900 olarak arasam ücretlendirilirmiyim?

http://forum.donanimhaber.com/m_46727480/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayofway -- 12 Şubat 2011; 21:50:18 >
  • arkadaşlar bu konunun btk ile alakası yok şebekeler isterse dakikalardan kullandıra bilir.ama rekabet arttığı ve fiyatlar ucuzladığı bol dakikalı tarifeler önceye göre daha ucuza sunulduğu için başta türk telekom olmak üzere turkcell ve avea nın işine gelmiyor ve para tırtıklamak için ücretli yapıyorlar.bunu ilk ücretli yapan aveaydı türktelekoma ait olduğu için telekomun çanağına ettiği için avea ücretli yaptı ama aldığı yoğun tepkiden dolayı yeniden kaldırdı şu anda 444 ile başına 212 gibi alan kodu koymadan bile arama yapsak ücretsiz aveada.ben turkcell e tepkimi göstermek amaçlı bugun 2hattımı vodafone a taşıdım.sizinde duyarlı olup tepkinizi göstermenizi rica ediyorum.ama kesinlikle avea ya geçmeyin çünkü 444lü numaralı ilk ücretli yapan avea dır.tepkinizi sizde gösteren vodafone a geçin çünkü vodafone da 444lü numaralar her zaman dakikamızdan kesildi ve böyle olmaya devam ediyor.sizde tepkinizi gösterin hattınızı taşıyınki böyle rahat düşüncesiz şekilde bidaha deyişikler yapamasınlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.