Şimdi Ara

Turkcell - Özel Servis Numaraları Değişiklikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010 Aralık ayında, 7 haneli özel servis numaralarının alan kodu olmaksızın aranması engellenmişti. Turkcell şu anda ulaşılamayan;
    http://www.turkcell.com.tr/yardim/duyurular/bilgivedanismanumaralari bağlantısında bu durumu duyurmuştu.

quote:

BTK'nın 444'ile başlayan Bilgi ve Danışma Numaraları Hakkında Kararı

Değerli müşterilerimiz,
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun kararı uyarınca 24 Aralık 2010 tarihinden itibaren, şebekemizde kayıtlı olan ve 444 ile başlayan numaraların başına 532 koyarak arama yapmanız gerekmektedir.
    Bugüne kadar Turkcell hattınızla aradığınız 444 ile başlayan numaraları, başına 0532 koyarak arayabileceksiniz.(Turkcell Müşteri Hizmetleri 0532 444 0 532)
    Ücretlendirmede herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
    Turkcell Müşteri Hizmetlerini cep telefonunuzdan aramak sadece 40 kuruştur. Müşteri temsilcisine bağlanmadan işleminizi Sesli Yanıt sistemi'nde tamamlarsanız herhangi bir ücret ödemezsiniz.
    Turkcell hattınızdan diğer alan kodları ile 444 ile başlayan numaraları aramanız durumunda (Ör: 0212 444 0 532-0 535) arama başına 40 kuruş ücretlenmesi ve ücretsiz sesli yanıt sistemi geçerli değildir. Bu şekilde yapılan aramalarınızda tarifenizin sabit hat arama fiyatlarından ücretlendirilirsiniz.

2011 Şubat ayında ise, bu uygulama değişikliğe uğradı. Özel servis numaraları, başına alan kodu eklenmeden 7 haneli olarak aranabilir hale getirildi.

Aralık 2010 öncesi;
    - Özel servis numaralarının başına alan kodu eklenerek / eklenmeden arama yapılabiliyordu.
    - Turkcell müşteri hizmetleri numarasına il alan kodları eklenerek, 532 alan kodu eklenerek, alan kodu eklenmeden 7 haneli olarak arama başı 40 kr ücretlendirme ile aranabiliyordu.
    - Diğer özel servis numaralarının başına il alan kodu eklenerek, her yöne paket dakikalarından düşüm yapılması sağlanıyordu.

Aralık 2010 / Şubat 2011 tarihleri arası;
    - Özel servis numaralarının başına alan kodu eklenmeden 7 haneli olarak arama yapılamıyordu.
    - Turkcell müşteri hizmetleri numarasına il alan kodları eklenerek, her yöne paket dakikalarından düşüm yapılması sağlanıyordu. 532 alan kodu eklenerek, arama başı 40 kr ücretlendirme ile aranabiliyordu. Alan kodu eklenmeden 7 haneli olarak arama yapılamıyordu.
    - Diğer özel servis numaralarının başına alan kodu eklenerek, her yöne paket dakikalarından düşüm yapılması sağlanıyordu.

Şubat 2011 ve sonrası;
    - Özel servis numaralarının başına alan kodu eklenmeden 7 haneli olarak arama yapılabiliyor.
    - Turkcell müşteri hizmetleri numarasına il alan kodları eklenerek ve 532 alan kodu eklenerek arama yapılamıyor. Alan kodu eklenmeden 7 haneli olarak, arama başı 40 kr ücretlendirme ile aranabiliyor. Her yöne paket dakikalarından düşüm yapılamıyor.
    - Diğer özel servis numaralarının başına alan kodu eklenerek, arama yapılamıyor. Her yöne paket dakikalarından düşüm yapılamıyor.

• arkadaşlar bu konunun btk ile alakası yok şebekeler isterse dakikalardan kullandıra bilir.ama rekabet arttığı ve fiyatlar ucuzladığı bol dakikalı tarifeler önceye göre daha ucuza sunulduğu için başta türk telekom olmak üzere turkcell ve avea nın işine gelmiyor ve para tırtıklamak için ücretli yapıyorlar.bunu ilk ücretli yapan aveaydı türktelekoma ait olduğu için telekomun çanağına ettiği için avea ücretli yaptı ama aldığı yoğun tepkiden dolayı yeniden kaldırdı şu anda 444 ile başına 212 gibi alan kodu koymadan bile arama yapsak ücretsiz aveada.ben turkcell e tepkimi göstermek amaçlı bugun 2hattımı vodafone a taşıdım.sizinde duyarlı olup tepkinizi göstermenizi rica ediyorum.ama kesinlikle avea ya geçmeyin çünkü 444lü numaralı ilk ücretli yapan avea dır.tepkinizi sizde gösteren vodafone a geçin çünkü vodafone da 444lü numaralar her zaman dakikamızdan kesildi ve böyle olmaya devam ediyor.sizde tepkinizi gösterin hattınızı taşıyınki böyle rahat düşüncesiz şekilde bidaha deyişikler yapamasınlar.

• Avea da engellediğinde ben hattımı taşıyacağım,heryöne bedavalarımla 444 lü numaraları bedava aramayacaksam neden 50 tl fatura vereyim dedim.Aradılar ikna etmeye çalıştılar,yok dedim taşıyacağım numaramı.Geçen ay baktım tekrar 444 lü numaraları alan kodu ekleyerek bedava arayabiliyorum.Siz de operatörünüze iyi cümlelerle mail atın,baktılar olmuyor,belki ücretten vazgeçerler.Amerika da mısır üreticileri kazandığı paralar azalmasın diye devlet başkanını değiştiriyorlar,operatörler de herhalde kazançları azalacaksa bu uygulama konusunda BTK ya kafa tutabilirler.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
  • Geçen ay ilk olarak avea uyuladı bu kararı, bende hatlarımdan birini Turkcelle her yöne kamu 1200 dak taşıdım.Şimdi ise 3 gündür Turkcell de yapıyor.Bizleri öyle kandırıyorlar, ne yapacaklarını şaşırıyorlar.Gsm operatörüne mail atmak sorun değil, sorunu da çözmek istemezler.Avea demek Telekom demek niye kaybetsinler ki.Ayda 4 defa 444 lü numaraları arasam yaklaşık 2 TL demek.BTK ya şikayette mi bulunsak yoksa tüketici mahkemelerine mi gitsek.
  • arkadaşlar

444 lü numaraların başına yaşadığınız ilin kodunu koyarak arayın düşüyor örneğin kocaeli ( 0262 444 0 900 cardfinans) 0212 0216 koyarsanız uyarı çıkıyor sadece 444 lü ararsanız dakikası 40 kr denenmiştir

saygılar
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mculhaci

Benim hattım Türkcell dediğiniz gibi 444 lü numaranın önüne bulunduğum ilin kodunu girdim ama olmadı.

Dün akşam İstanbul'dan 444'lü numaranın başına 0212 koyarak ve 0216 koyarak Turkcell'den arama yapamadı akrabam. Benim (avea) hattından aradık. Bugün de aradım.

Bu duruma tepki göstermezsek oparatörler birbirinden kuvvet alacaklar.

Benim 444'den başka aradığım sabit numara neredeyse yok gibi birşey. Her yöne dakikalar ne işe yarıyor o zaman saçma sapan oldu bu böyle...

Forumda bir arkadaşın yazdığı gibi, bu gidişle 112'ye de sıra gelecek herhalde !

- Değerli müşterimiz, hattınızda yeterli bakiye olmadığı için şu an ambulans çağıramıyorsunuz. Lütfen daha sonra tekrar deneyin !
    - A.. ama ben yağlı müşterinizim.
    - Ayrılmayın sizi BTK'ya bağlıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 23 Şubat 2011; 13:04:41 >

• Bu arada sıcak bir gelişmeyi aktarayım size;

Mevcut Nokia 5800 telefonum arızalandığı için, telefon kampanyasından dolayı Vodafone'a geçiş yapıyorum. Az evvel Vodafone müşteri hizmetlerini aradım. Mealen "Ne olacak bu 444'lerin hali, şu an sizi Avea'dan arıyorum, sizde problem olacaksa geçişimi iptal ettireyim" şeklinde özetlenebilecek bir konuşma yaptım. Onlar da, başına 0542 ya da 0212 getirerek 444'lü numaraları aramam halinde bunun ücretsiz dakikalardan düşüleceğini söylediler. Sorum üzerine de yakın gelecekte böyle bir kısıtlama düşünmediklerini ilave ettiler, ben de konuşmayı kayıt altına aldım !

İyi yapmışım değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enteran

Bu arada sıcak bir gelişmeyi aktarayım size;

Mevcut Nokia 5800 telefonum arızalandığı için, telefon kampanyasından dolayı Vodafone'a geçiş yapıyorum. Az evvel Vodafone müşteri hizmetlerini aradım. Mealen "Ne olacak bu 444'lerin hali, şu an sizi Avea'dan arıyorum, sizde problem olacaksa geçişimi iptal ettireyim" şeklinde özetlenebilecek bir konuşma yaptım. Onlar da, başına 0542 ya da 0212 getirerek 444'lü numaraları aramam halinde bunun ücretsiz dakikalardan düşüleceğini söylediler. Sorum üzerine de yakın gelecekte böyle bir kısıtlama düşünmediklerini ilave ettiler, ben de konuşmayı kayıt altına aldım !

İyi yapmışım değil mi?

tebrikler vodafone

• quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

İyi yapmışım değil mi?

tebrikler vodafone

Bence de tebrikler ama ne yalan söyleyeyim, hiç bir operatöre (ve de internet servis sağlayıcıya) güvenemediğim için ne olur ne olmaz görüşmeyi kaydettim... Gözü kapalı teslim olacak tüketicilerden değiliz ne de olsa..

Bir de şunu ilave edeyim; uygulamayı ilk Avea başlattı diyorlar ama ben, ilk çıktığından beri abone olduğum her yöne özgürlük tarifesinde (1,5 sene falan oldu galiba) 444'lü numaralarla başına alan kodu koymadan arayamama gibi bir durumla hiç karşılaşmadım. Sadece bazen Anadolu yakasında 0212 ile meşgul verdi bazı numaralar, ama bu sefer de 0216 ile arayınca problem çıkmadı. İnşaallah Vodafone'da da sorun yaşamam.

Benim gözümde dün akşam yaşadığım tecrübeden dolayı şu anda;
    Turkcell: 0 Avea: 1 Vodafone: 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enteran -- 23 Şubat 2011; 18:03:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GOODTEACHER

arkadaşlar

444 lü numaraların başına yaşadığınız ilin kodunu koyarak arayın düşüyor örneğin kocaeli ( 0262 444 0 900 cardfinans) 0212 0216 koyarsanız uyarı çıkıyor sadece 444 lü ararsanız dakikası 40 kr denenmiştir

saygılar

ben denedim, 252 alan koduyla 4440532'yi aradım, turkcell müşteri hizmetleri çıktı. turkcell abonesiyim. goodteacher'a teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan

quote:

Orijinalden alıntı: GOODTEACHER

arkadaşlar

saygılar

ben denedim, 252 alan koduyla 4440532'yi aradım, turkcell müşteri hizmetleri çıktı. turkcell abonesiyim. goodteacher'a teşekkürler.

turkcell müşteri hizmetleri çıkar ama başka bir yeri ararsanız çıkmaz.

bu konu hakkında dün gece turkcell e zehir zemberek bir mail yazdım bakalım cevap ne gelecek merak ediyorum.

• quote:

İyi yapmışım değil mi?

Hocam burası Türkiye ne yaparsan yap ne söz verirlerse versinler biz yapmadık öyle bişey demedik derler sen konusmayı kayıt etmissin ama bizim kayıtlarımızda öyle birsey yok diyip işin içinden çıkarlar bizde bugune kadar yediğimiz kazıkların kullandığımız berbat servislerin kölesi olmaya devam ederiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.