Şimdi Ara

Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 3 hafta sonra Türk Telekom 100Mbit VDSL tarifemin taahhütü bitiyor. Bulunduğum lokasyonda boş port olmadığı için başka servis sağlayıcıya geçemiyorum. Türknet ile görüştüğümde bana geçişte VDSL portumun garantisini veremediler. Risk almak istemediğim için mecburen Turk Telekom paketlerine bakıyorum. Kampanyalara baktığımda üç beş hepsi aynı sonuca çıkıyor, 100Mbit yalın için 150-160TL arası bir fiyat vereceğim gibi gözüküyor.

Asıl canımı sıkan sözleşmedeki bir ayrıntı. Sınırsız tarifelerin sözleşmelerine upload için aşağıdaki maddeyi koymuşlar. Şu an uygulanmıyor bile olsa sözleşmede bulunduğu için ileride bir hak iddia edemem, çünkü kabul ederek geçmiş oluyorum.

Sınırsız tarifelerin sözleşme ayrıntılarına koymuş olmaları da tam bir tuzak bence, doğru dürüst okuyan yok nasıl olsa Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN] . Tarifenin adı da sınırsız Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN] , ne sorun çıkabilir ki. Bir çok abone maalesef ancak hızları düşürüldüğünde durumu farkedecek Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN] 

Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN]

Mevcut tarifemde böyle bir sınırlama yok hatta pandemi döneminde upload hızlarını da artırdılar ama bu sözleşmeye göre istedikleri zaman upload hızımı 4Mbps'ye düşürebilirler, o da yetmezmiş gibi bir de kota ekleniyor. Ortalama upload miktarım normalde aylık 100GB, buna göre bir hafta geçer geçmez upload hızım 2Mbps'ye düşürülebilinecek. Bu hızda bir upload, benim download hızımı da direk etkileyecektir. çünkü vdsl ve adsl fiberde olduğu gibi simetrik değil.

Sözleşmede upload kotası olmayan 100Mbitlik tarife bildiğiniz var mı?

• Düzenleme: Özel mesaj atıp bu bilgiyi nerede gördüğümü soran arkadaşlar oldu. Kampanya detaylarının en altında "Taahhütname için Tıklayınız" ibaresi var. Oradan görebilirsiz. Az önce de belirttiğim gibi kotalı/kotasız ayrımı yapılmamış, dolayısıyla böyle bir madde kampanyadaki bütün tarifeler için geçerli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 25 Ekim 2020; 18:59:20 >

• Yazınızı görünce bende 3 ay önce taahhüt yaptığım paketin pdf dosyasını buldum. Aynı durum yazılı. Paketin adı da FULLLİMİTSİZ diye geçiyor. İroni olsa gerek... Ne yapacaklarını şaşırmışlar. 20 gb nedir? Ne clouda dosya atılır ne görüntülü görüşme yapılır o kotayla.

24 mbps hızın uploadı 2 olduğu zamanlarda 3'e çıkardık sizler için diye sms attıklarını bilirim. Nedense hep 1 adım ileri 2 adım geri gidiyoruz. Yazık.

Edit: Ayrıca bu 2 yıllık bir olaymış. Nasıl göremedim daha önce anlamadım. Hala taaahütnamede 2 yıl önceki şu hızları ve aynı kotayı yazmaları cidden kabul edilebilecek bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 25 Ekim 2020; 19:6:50 >
  • Şaka mı bu acaba? bende 1 ay oldu ttye geçeli upload ile ilgilili sınır var diye hiçbişiy söylenmedi!..

• Gilth kullanıcısına yanıt

İşte kızdığım nokta bu. 2 yıllık taahhüt vermişsiniz. 6 ay sonra pandemi koşulları sona erdi deyip hızınızı düşürüp bir de kota uyguladıklarında, siz haklı olarak ama benim tarifem FULL LİMİTSİZ diyeceksiniz. Müşteri hizmetleri de ama Gilth bey/hanım taahhütnamenizde bu madde var ve siz onay vermişsiniz. Kusura bakmayın ama isterseniz bir bardak soğuk su içebilirsiniz diyeceklerdir Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN] 

İstediğiniz yere de şikayet edebilirsiniz, asıl olan taahhütnamedir. Gerisi hikaye. Buna benzer bir durumu yıllar önce Turkcell'de yaşamıştım. Defalarca şikayet sonrası bana dönüş yapıldığında, söylenen size verilen bu hız bir hediye idi ve artık sona erdi oldu Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 25 Ekim 2020; 19:18:4 >

• Zyrou Z kullanıcısına yanıt

Keşke şaka olsa, online işlemlerden tarifenizin taahhüdünü görüntülebilirsiniz. Daha yeni geçtiyseniz, size de kota maddesi konmuştur Türk Telekom'un Sınırsız Tarifelerdeki Upload Kotası Tuzağı [DİKKAT EDİN!, ÇARPILMAYIN] 

Benim iki yıl önceki taahhütümde böyle bir madde yok. Ne zaman eklendi bilmiyorum, yeni tarifeye geçeceğim diye incelerken gördüm. Belki bir kampanyaya özgüdür diye önce üzerinde durmadım ama sonra diğer tarifelerin taahhütnamelerine de baktığımda hepsinde olduğunu gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 25 Ekim 2020; 19:30:33 >
  • Full Limitsiz veya limitsiz adı altında satılan bir paketin yükleme hızına limit koymak etik değil. Çoğu müşteri temsilcisi de bilmiyordur muhtemelen.

Hala 2012 model 5ghz ac wifi desteklemeyen eski modem, ilk verilen iptv cihazlarını kullanıyorum. Bir de prime üyesiyiz göya. Modem değiştir deyince başka bir külüstürü verirler. Yeni abone gibi temiz sıfır bir cihaz bile alamayız.

Verdiğim taahhüte üzüldüm kısaca. İşin kötüsü hepsi aynı. Umudumuz Starlink.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 25 Ekim 2020; 21:1:9 >
  • bu yazıyor ama uygulanmıyor teknik olarak uygulayabilirler ama yapmıyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar sineğin yağını çıkarmakta level atlamışlar.

• Upload kotası VDSL için hala devam ediyor mu?
    20 gb sonrası upload hızı düşüyor mu Türk Telekom’da?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, artık yok öyle bir kota, yayın yapan arkadaşlarım var VDSL ile 200-300 Gb upload yapıyorlar sorunsuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt
    geçen ay 65 gb'den fazla upload yapmışım herhangi bir yavaslama olmamıstı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.