Şimdi Ara

FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
3
Favori
9.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4 YILLIK FİBER MÜCADELEM BU NOKTADA SON BULMUŞTUR, OLMAYACAK İŞLE DAHA FAZLA UĞRAŞMANIN BİR ANLAMI YOKTUR, VDSL İLE DEVAM EDECEĞİM, FİBER İÇİN DAHA FAZLA UĞRAŞMAYACAĞIM.
    15-20 YIL SONRA FİBER KENDİLİĞİNDEN GELİRSE TEKRAR BURAYA UĞRAR SİZE YAZARIM,ŞİMDİLİK ARTIK BU KONUYA YAZI YAZMAYACAĞIM, SERÜVEN BİTTİ, HOŞÇAKALIN.



    2024 Mart Ayı itibariyle artık DSL santralinde yeniden başlatma sorunları belirdi, bir süredir rastgele zamanlarda bazen günde 8-10 defa tüm sokağın DSL sinyali kesiliyor, tam 3 dakika sonra geri geliyor. Sanırım DSLAM santralim 10uncu yaşında ömrünü dolduruyor, Fiber de gelmediğine göre önümüzdeki süreçte DOCSİS'e geçmem gerekebilir.


    2024 Şubat ayı güncellemesi

    Türk Telekom bölge müdürlüğü ile ufak bir görüşme sağladım, 2024 yılında benim bulunduğum semt için herhangi bir Fiber dönüşüm planlarının olmadığını ilettiler.

    Halbuki 2023 yılı içinde 2024 yılında planlama olduğu iletilmişti, yani 2022 ve 2021 yılında da söyledikleri gibi bu da yalan çıktı, bu sene de 2025 diyorlar, 2025 geldiğinde de 2026 diyecekler, 2026 geldiğinde de 2027 diyecekler.


    Eylül 2023: Bugün sokağımdaki saha dolabının başında birini gördüm, gittim yanına sordum. '' Bizim mahalleye ne zaman Fiber gelecekmiş bilginiz var mı ?''

    Aldığım cevap, ''2024 yılı planlarında bu mahalle de var, eğer bir aksilik olmazsa 2024'te çekilmesi planlanıyor, burası kentsel dönüşüm bölgesi olduğu için yeni yapılan bina sayısı çoğaldığı zaman tüm mahalleye Fiber çekiyorlar'' diye bir cevap aldım.

    Fakat bilin bakalım ne oldu ? Bizim bina 50 senelik olduğu için komşularımızı deprem korkusu sardı, bu yüzden binayı yıktırmaya yenilemeye çalışıyorlar. Ama binanın yenilenmesi için her dairenin 2.000.000 TL vermesi gerekiyor, ama bu kadar paramız yok, o yüzden binamızın yıkılması ve yeniden yapılamaması durumu var.

    Yani anlayacağınız 2024 yılında Fiber mahalleme gelse bile benim kullanmam 2025 yılını bulacaktır, ama o zamana kadar bizim bina ayakta kalmayacak gibi duruyor.



    Haziran 2023 - 6 ay sonra gelen güncelleme Eskiden bana Fiber için tahmini tarih olarak 2023 aralık diyorlardı. Artık 2024 Aralık diyorlar Yıllar geçtikçe tahmini süre de iteleniyor.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ


    24 Aralık 2022 Saat:12.00 Biraz önce Türk Telekom altyapı ekibinden birisi evime gelip Ücretli Fiber Proje fiyatının yazdığı kağıdı teslim etti, FİYAT 21.734,56 TL olarak belirlenmiş.
    Bu mesajı okuduğunuzda dolar kuru arttığı için 1165 ABD Doları olarak hesaplayabilirsiniz.
    Bu fiyatı karşılamamız mümkün değil. Ayrıca gelen arkadaş ile ufak bir sohbet ettik, kendisine ilçem için Fiber planlarının gelecekte nasıl olduğunu sordum, ''bu ilçe için Fiber planlarının olmadığını'' iletti, genel müdürlük uygun görmediği için ''bu ilçede hiçbir semte kendiliğinden Fiber gitmediğini'' ilettiler. ''Sadece yeni binalara çekiyoruz yasa gereği'' dedi.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU KARARI DA OLUMSUZ SONUÇLANMIŞTIR
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    24 Aralık 2022: KANDIRILDIK Biraz önce şikayet taleplerim ile ilgili tekrar bilgilendirildim, bölge müdürlüğü ile konuştuklarını ''Şu an planlanan bir çalışma olmadığını, bu sebeple süre bilgisi veremediklerini '' ilettiler. Yani 4 gün önce söyledikleri şey özel proje için proje imiş, özel proje ücreti ödenirse fiber çekilecektir yazıyor.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    23 Aralık 2022: Bugün farklı kanallar üzerinden 5 adet şikayet oluşturdum, Projenin ne durumda olduğu, mali onay alınıp alınmadığını? Ne zaman yapılacağı gibi bilgileri almak istediğimi belirttim.
    20 Aralık 2022 akşamı : biraz önce Bölge müdürlüğünden Projenin hazırlandığı' Fiberin kısa süre içinde çekileceği ile ilgili bilgi aldım. Müjdeee
    20 Aralık 2022: Kendi twitter hesaplarımdan artık TTdestek cevap vermiyor, her seferinde yeni Twitter açmak zorunda kalıyorum, tekrar Twitter hesabı açıp yazdım, her zamanki gibi kayıt aldılar'' bölge müdürlüğüne Fiber talebi ilettik onlar size geri dönüş yapar'' muhabbeti, artık klasikleşti.
    16 Aralık 2022: 10 günün sonunda dilekçe Takip numaram zar zor iletildi. Bekleme halindeyim bir cevap yok.
    7 Aralık 2022: Bugün bana iletilmesi gereken Dilekçe Takip numarası tarafıma iletilmedi, BTK ve Twitter üzerinden şikayet açtım, dilekçe numarasını talep ettim.
    6 Aralık 2022: Bugün Türk Telekom bölge müdürlüğüne bizzat gidip imzalı dilekçe verdim. Dilekçede şunu belirttim, ''ev halkımızın içerisinde Engelli bir birey olduğunu, Engellilere yönelik hizmetlerden daha iyi faydalanmak için Fiber istediğimizi'' belirttim.
    Dilekçenin yanına da Engelli bireyin Sağlık Kurulu Raporu'nu ekledim. Umarım bu onların dikkatini çeker.
    6 Aralık 2022: Kamu Denetçiliği kararı bugün elime ulaştı, PTT tarafından taahhütlü şekilde iletilmiş.
    30 Kasım 2022 Güncellemesi: Bugün Twitter üzerinden oluşturduğum kayıt üzerinden genel müşteri hizmetleri tarafından arandım. Bölge müdürlüğü ile iletişime geçtiklerini ve bölge müdürlüğünden aldıkları cevabı ilettiler, müdürlükten gelen cevap; '' Bölge müdürlüğüne geliniz ve dilekçe veriniz, dilekçe sonrası değerlendirme yapılacaktır. ''

    22 Kasım 2022: Kamu Denetçiliği Kurumu başvurum sonuçlandı, aldığım kararı buraya bırakıyorum. Bugün bu karar ile Turk Telekom'a başvuru yaptım.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    18 Kasım 2022: Bugün ev ahalisinden başka biri adına yaptığım 1000Mbit Fiber başvurusu için arandım, ''Bölge müdürlüğüne talebinizi ilettik, Öncelik vereceklerini ilettiler'' cevabı aldım.
    17 Kasım 2022: Özel proje ile fiber çektirme başvurularımız üzerinden 10 gün civarı geçti, özel proje ile ilgili sonuç yok.
    Kasım ayının başında Turk Telekom Twitter üzerinden ücretli proje ile adresime Fiber çekilirse kaç lira tutacağını öğrenmek istediğimi belirttim. Eğer nispeten uygun bir fiyat olursa Apartman Sakinleri olarak bu ücreti karşılayıp binamıza Fiber interneti çektirebileceğimizi belirttim.

    Aynı gün içinde arandım ve ''Biz bölge müdürlüğüne ilettik, 1 hafta içinde sizi arayıp bilgilendirme yaparlar'' cevabını aldım

    8 gün bekledim kimse aramadı. Ben de Tekrar aynı şekilde Twitter üzerinden iletişime geçip aranmadığımı belirttim, benimle tekrar iletişime geçip aynı şekilde adresimi alıp tekrardan bölge müdürlüğüne ilettiklerini belirttiler. Toplamda 10 gün oldu halen beklemedeyim.

    Ekim ayı içerisinde Türk Telekom'a dedim ki ''eğer fiber gelmezse Türksat altyapısına geçiş yapıp Turk Telekom altyapısı ile bağlantımı temelli sonlandırıyorum. Bana üzgünüz, çalışma planlamıyoruz dediler. Buyrun kanıt fotoğraf
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    2022 Ekim - Bu ay içinde Turk Telekom müşteri hizmetleri ile 2-3 defa telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Türk Telekom Fiber hizmetini bana getirirse Türk Telekom abonesi olacağımı ilettim.
    Onlardan gelen cevap şu şekilde ''şu an kullandığınız firmaya talepte bulunun, siz Türk Telekom abonesi değilsiniz, sizden fiber talebi alamayız, kendi firmanıza yazın'' dedileir


    2022 Ekim: Türk Telekom tarafında herhangi bir altyapı planı olmadığı iletildi. Yani 2 ay önce bana yalan söylenmiş, teşekkürler telekom

    3 Eylül 2022 Twitter'dan CEO'ya yazdım, aradılar, 500üncü defa anlattığım gibi anlattım ve " 1000 mbit paket alacağım, apartmanıma GPON talep ediyorum " dedim. Planlama kısmına iletip ilgileneceğiz dediler, her zamanki gibi sonuç çıkmayacak ama ben aramaya yazmaya şikayet oluşturmaya devam edeceğim. Pes etmek yok, hedef 2030'a kadar GPON internete erişmek.

    Ağustos 2022 BTK üzerinden bir mesaj aldım, ''2023 Aralık ayında Fiber işlemlerinin biteceğini, 2024te Fiber kullanacağımı'' ilettiler.

    2022 29 Ağustos günü tekrardan arandım ve RET kararı verildi. Şu an planlamıyoruz ileriki yıllarda planlamalara dahil edilmesi düşünülebilir denildi.

    2022 Ağustos ayında Kamu Denetçiliği Kurumu'na Turk Telekomu şikayet ettim. Halen sonuç bekleniyor.

    2022 Nisan ve 2022 Ağustos aylarında iki sefer Türk Telekom bölge müdürlüğü ekipleri ile konuştum. Apartmanıma GPON istediğimi , 1000 Mbit internet alacağımı söyledim. ''tamam biz ekiplere iletelim, bütçe onayı olursa çekerler'' denildi. Ama bütçe onayı çıkmıyor.

    Telekom Müdürlüğü artık bana cevap vermemeye başladı.

    2022 Nisan ayında arandım ve planlamalara dahil olmadığımı ilettiler.




    Bu başvurular hariç mail yoluyla 4 kez CEO'nun ekibi ile iletişime geçtim. CEO ekibi bir çok telefon görüşmesi yaptım İlgileneceğiz dediler ama bölge müdürlüğü binama altyapı çekmeyi reddetti.
    Turk Telekom CEO ekibi ile yapılan 3. görüşmede, eğer Fiber altyapı getirirseniz 1000 Mbit alacağım dedim, ama nafile.
    Türk Telekom CEO ekibi ile yapılan 4. görüşmeden sonra hiç aranmadım, artık beni arayıp cevap bile vermiyorlar.
    ----------
    -Binamda Fiber kablonun geçebileceği kat arası delikler ve kablo kanalları mevcuttur
    -Binamın önünde Türk Telekom menholu var ve binama kadar kablo kanalı mevcut.
    -Bu menholden giden yer altı kanallar 80 metre uzaktaki Fiber dolaba kadar uzanıyor.
    Yani hiç kazı kır dök işlemi yapılmadan binama Fiber kablo getirilebilir.

    -----------

    Bu mesajı güncellemeye devam edeceğim, BTK ve Cimer'e yaptığım tüm şikayetleri buraya tek tek ekleyeceğim.


    ---------------- BTK ŞİKAYETLERİ SIRALI LİSTE --------------------------
    1.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    2.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ



    3.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    4.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    5.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    6.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    7.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    8.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    9.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    10.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    11.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    12.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    13.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    14.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    15.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    16.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    17.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    18.

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    19.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    20.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ


    21.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    22.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    23.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    24.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    25.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    26.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    27.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    28.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    29.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    30.
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    ---------------------CİMER BAŞVURULARI--------------
    • 13.03.2022


    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    2. 05.04.2022
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    3. 24.06.2022
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    ---------------------------AÇIK KAPI BAŞVURULARI--------------------------


    6 Mart 2022
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    10 Mart 2022
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    19 Mart 2022

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    25 Mart 2022

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    5 Nisan 2022

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ

    6 Ağustos 2022
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 11 Mart 2024; 0:33:40 >







  • Uzun süre gelmez umarım.
    On binlerce öğrenci evine İnternet baglatamazken bu şekilde bir yatırım yapıyorlarsa ülkenin geleceğine ihanet ediyorlar demektir.
  • 100 mbps var ve hala fiber istiyorsan senin türkiyede yaşadığına inanmıyorum

  • başvur sen gelir emrak etme ben başvurdum 8-9 aay geldi erkenden başvur erken gelsin

  • Gelmez
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    2006 dan beri gelmedi.
  • 2006dan beri vdsl mi var sizde ?

  • FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ
  • sarumana kullanıcısına yanıt

    Sanırım dip dibeyiz camdan bağırsam duyarsınız  

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ 

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    VDSL buralarda çoğu yere geçen yaz ve bu sene geldi hocam, ancak eve kadar fibere geçirilen yerler de oldu, ve bunların çoğu da 30+ yaş binalar. Tanıdığınız vesaire varsa/veya uğraşabilecek zamanınız varsa birebir ilgilenmeye bakın. Şu sıralar bu bölge üzerine çok düştüler, belki bir faydası olabilir.


    Ki ADSL olan da çok yer var, ana caddenin aşağısına geçtiğimde ben de yeni tip kabin göremedim neredeyse hiç.

    (Samatya-KMP-Yedikule)

    Marmara Caddesi ve civarına yakın olan yerler o bakımdan biraz daha şanslı.


    Not: Bize geçen yaz VDSL2 gelmiş, Mart'ta farkederek geçebildik, sonra ise hazır altyapı varken, pinglerin düşmesi ve daha stabil bir bağlantı olması için FTTH konusunda çabaladık. 2019 Haziran'ında gelen Tip-7 ve Tip-23 kabinlerin neredeyse tam 1 sene ardından, 2020 Haziran sonunda eve kadar fiber altyapısı tamamlandı ve 2020 Temmuz başında aktivasyon yapılarak abone alımına açıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarumana -- 18 Ekim 2020; 14:2:16 >




  • sarumana kullanıcısına yanıt

    Ya bizim diğer evden bahsedeyim. 2013e kadar adsl vardı. sonra vdsl geldi. Ama sonra hiçbir gelişme yok. Bulunduğum ilçede fiber olan bina görsem şükredeceğim. Sadece vdsl var.


    Aşağı caddede de var kabinler. Bime gelmeden sağdaki kabin tip7 oldu.

    Samatyadaki kimsenin olmadığı harabe evlere fiber getirmişler FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 18 Ekim 2020; 15:5:31 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Geri dönütü olabilecek yatırımlar olmalı. Hele VAE yaygınlaşırsa çoğu kişi alternatif ISS'lerden hizmet alma yoluna gidecek.


    Ki dediğiniz gibi ya yaş ortalaması fazla, ya da teknolojiye erişim az olduğu için haliyle internetin de diğer problemler yanında pek önemi kalmıyor.


    GOP, Sultangazi hatta yatırımın çok daha maliyetli olabileceği Çekmeköy'de büyük oranda FTTH çalışmaları olmak üzere, fiber internet çalışmaları devam etmekte.


    Merkezi ilçelerin çoğunda menhol ve kablo kanalları halihazırda mevcut olduğu için bu TT'ye de ek bir maliyet getirmeyecek, kazı prosedürü vs. zaman kaybettirmeyecek ve en kısa sürede en çok aboneye hizmet verebilmiş olacaklardır.


    Ki Fatih'te TT kullanan da çok kişi olduğunu düşünüyorum, Türksat yanında.

  • sarumana kullanıcısına yanıt

    VAE güzel değil. Hala ttnete bağlıyız aslında. SAYE gelse de Turknet altaypıya müdahale edebilse

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Sonlandırıcı cihazlar TürkNet olması avantaj illaki sağlar, ancak maliyetten dolayı yurtdışı bone-POP noktaları TT kadar kaliteli değil diye duymuştum.


    Büyük oranda TürkNet sorumluluğunda olur, ancak hattaki arızalara TT'ye iş emri girilir ve TT ekipleri bakar yine.


    Tabii GIGAFIBER geldiği takdirde ise kablosundan cihazına her şey TürkNet sorumluluğunda olur ve TT kaynaklı sıkıntı yaşamazsınız.

  • sarumana kullanıcısına yanıt

    Yurtdışı çıkışlar TTnet olsun tamam ama DSLAM arızalarında TTnet hiç ilgilenmiyor. Banane sen Turknet abonesisin ona git diyor.

  • Bize vdsl dolabı taksalar o da yeter ben santralden vdsl alıyorum dolaplar halen adsl FİBER İNTERNETİN ASLA GELMEYECEĞİ ADAMIN HİKAYESİ 

  • Tanıdığın varsa yarın gelir.
  • circassianman kullanıcısına yanıt

    Bölgemde hiçbir binada fiber yok ki. Ama sokağımızdaki tip7 kabine giden fiber hat önümüzdeki rogardan geçiyor. Acaba o rogardaki fiberden ek yapıyor gibi bizim binaya paralel çekilir mi ?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.