Şimdi Ara

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
9
Favori
25.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sorunu bende yaşadım. Sağdaki cihazlara erişemiyorum. Turktelekom modemi den de bu sorun kaynaklanabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

IPv6 da port açmak için hem router'dan hem de windows icin guvenlik duvarindan izin vermek gerekiyor. IPv4 gibi port yonlendirme ile olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Windows için olanı yaptım ama routerda nasıl açarım bilmiyorum. Epey eski bir modem kullanılıyor burada.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Keenetic marka routerlarda yardımcı olabilirim ancak.

• @orhuntus81 @kemikk bende öyle bir sıkıntı yok iphone 15 de testte ıpv6 var diyor

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]

• Fiber çekildi daha bağlantı yapılmadı ama gece modem kendiliğinden kapandı açıldı ve ipv6 tanımlandı. Dx3300-t1 modem. Diyarbakır merkez bu arada.

• xqwertyx21 X kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun,

TT hızlı bir şekilde geçişlere devam ediyor.

• IP6 geçersek ne faydası olacak bize?

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. 2018'den TT'den kaçıp türknete geçmiştik. 2023'te tekrar korkakar da olsa TT'ye döndük ama çok şaşırttı. Hiçbir problem yaşamadık. İlk gündem bugüne sıfır sorun ve hep ilgilendiler. Helal olsun çok değişmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: xqwertyx21

Teşekkür ederim. 2018'den TT'den kaçıp türknete geçmiştik. 2023'te tekrar korkakar da olsa TT'ye döndük ama çok şaşırttı. Hiçbir problem yaşamadık. İlk gündem bugüne sıfır sorun ve hep ilgilendiler. Helal olsun çok değişmiş.

Altyapı DSL ise hat durumuna göre problem yaşanması çok olası ve çözüm konusunda da pek bir şey yapılamıyor. Ancak fiber altyapılarda hizmet sorunsuz diyebiliriz. Ayrıca 18 aylık taahhüt süreleri de günümüzde daha avantajlı.

• kanaldunya kullanıcısına yanıt
    /56 nedir? Bende üst kısımda /128, alt kısımda /64 yazıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VDSL'de bende /64 olarak görünüyor prefix değeri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xqwertyx21 X kullanıcısına yanıt

Her bölgede farklı demek ben 2006 dan beri tt sorunu yaşamadım

• mito1172 kullanıcısına yanıt

2018 yılında sorunlar bizim bezdirdi Türknet'e geçtik sonra orda daha fazla sorun yaşayınca Türk Telekom'a döndük. Ne hız düşüşü ne ping ne kopma tek bir sorun yaşamadık.

• ipv6 silivride de başladı

• İstanbul Beykoz'da FTTC altyapısı ve bakır kabloyla 100 mbit aldığım aboneliğim için de ipv6 tanımlanmış.

• Hız/paket değişikliği sonrası ipv6 almamaya başladı. Acaba paket değişikliğinden sonra beklemek mi gerekiyor?

• cmravclr C kullanıcısına yanıt

nereden gördün hocam ipv6 tanımlandığını

• dikenlikaktüs D kullanıcısına yanıt

Modem ayarları içerisinden de görebildiğiniz gibi https://ipv6test.google.com/ sitesinden ya da google'a whats my ip yazıp çıkan sitelerden de ipv4 ve eğer tanımlandıysa 6 bilgilerinizi görebilirsiniz. Asus modem kullanıyorum, modem ayarlarında ipv6'yı native'e getirmiştim çok öncesinde tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmravclr -- 24 Temmuz 2025; 20:1:58 >
  • Bu konuyu yeni gördüm nolmuş ipv6 mı geldi türktelekoma? 1000mbit alıyorum kesin bana da gelmiştir nasıl açıyoz? Bize tanımlanıp tanımlanmadığını nasıl anlıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 24 Temmuz 2025; 21:40:44 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.