Evet hocam hem chorome hem de opera ile denedim sonuç aynı, bir cihaz alıyor diğer cihaz almıyor. Almayan cihaz benimki android 14 son sürüm, s23 ultra. İpv6 alan cihaz ise s24 fe android 14 yine. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (22. sayfa)

-
-
Telefondan ağ sıfırlama yaptınız mı?
Tecno, Vivo ,Reeder hepsinde var İpV6.
-
İpv6 alan ilk kişilerden sayılırım hocam sizinle daha önce de özelden de konuştuk. Sürekli bu şekilde, modem ipv6 /64 almış durumda. Tv samsung tizen işletim sistemi netflix.com ve tarayıcısa ipv6 alıyor, kendi telefonum samsung s23 ultra ipv yok görünüyor, eşimin telefonu s24+ ipv 6 yok görünüyor, babamın telefonu s24fe ipv6 var görünüyor. Yiğenimin tabletinde s10 ultra var görünüyor, telefonunda yok.
Kendi telefonumda ayarlarda ip adresine baktığımda ipv6 aldığı görünüyor ama test sonuçlarında yok çıkıyor.
Edit: ip6.biz sitesinde de ipv6 yok çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 7 Temmuz 2025; 19:52:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam onu da denedim
merhabalar çok ilginç belki buradaki arkadaşlar yardımcı olur.
-
Xiaomi Router wan bacağı IPv6 alması gerekir ama sadece kendisi. O da bir işe yaramaz pratikte. Aynı şekilde IPv6 tanımı olan bir Keenetic routera başka bir ağ geçidi ile router modda farklı bir Keenetic bağladım. Sadece kendisinin IPv6 adresi var.
Evet, anımsadım. Modem IPv6 ayarlarında SLAAC mı etkin yoksa DHCPv6 mı?
Evet hocam, dikkatimi çekti bu durum ancak bahsi geçen Xiaomi router sadece IPv4 (192.168.1.100 gibi) adresi alıyor ana modemden (Tp-Link). Sanırım ilginç şekilde fabrikasyon olarak IPv6 stack'ten bihaber bu cihaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle bi ayar yok hocam malesef slaac yok yani. Ama dhcp etkin diyor dhcp6 değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 7 Temmuz 2025; 22:29:13 >
hocam dualstack çalışan sitelerin gösterdiği sonuçlar yanıltıcı olabiliyor.
aşağıdaki iki siteden de dener misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 7 Temmuz 2025; 23:39:31 > -
-
-
Denedim sayfayı açmadı hocam
-
Hayırlı olsun Mertcan, kavuştun sonunda :)
-
İstanbul - Ümraniye bölgesi için de tanımlama yapıldığı bilgisi geldi.
-
Sağol hocam :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hayırlı olsun,
Öncelikli olarak IPv6 kullanılacak. Ekstra bir ayara gerek yok. Çoğu oyun desteklemiyor ancak.
-
Evdeki hiçbir cihazın portunu port tarama siteleri göremiyor. Ev içindeki cihazlar birbirleri ile [ipv6adresi]:port şeklinde tarayıcıdan erişim sağlayabiliyorken https://dnschecker.org/port-scanner.php gibi port tarama siteleri açık olan portu göremiyor. Sorun ne olabilir? Çevremde de ipv6 kullanan kimse yok ki test edeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 16 Temmuz 2025; 19:36:44 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X