Türk Telekom FTTH 1000/50 kullanıyorum. ZTE F601V7 ONT cihazım var. Wi-Fi tamamen kapalı olacak çünkü elimde 2'li deco var, onları AP modda kullanıyorum. Sadece routing/NAT performansı önemli.
Elimde hem Huawei LG8245x6-50 hem de ZyXEL DX3300-T1 var. İkisi de Türk Telekom'un verdiği cihazlar, port yapıları da benzer: 3 adet gigabit lan, 1 adet gigabit WAN. Huawei'de ekstra 2 adet pots girişi var ama telefon kullanmıyoruz.
sorum şu: bu şartlarda router olarak hangisini tercih etmek daha mantıklı olur? Özellikle düşük ping, NAT performansı ve stabilite açısından tecrübelerinizi merak ediyorum.
ZTE F601V7 ONT enhanced performance mode farkları nedir?
ONT'nin arayüzünde enhanced performance menüsü var ve 3 seçenek var.
Standart mode.
Mode 1
Mode 2
Farkları ne acaba bilen var mı?
Zyxel DX3300-T1 ile EX3501-T0 MPro Mesh yardım
Merhaba arkadaşlar,
Türk Telekom fiber bağlattım, modem olarak Zyxel EX3501-T0 verdiler. Evde önceden kullandığım Zyxel DX3300-T1 modemim vardı. İkisi de MPro Mesh destekliyor görünüyor.
Hedefim:
• EX3501-T0 ana modem olacak (fiber ona takılı)
• DX3300-T1 kablosuz mesh uydu olacak
Denediğim şeyler:
• DX3300-T1’i sıfırlayıp uydu moduna aldım
• WPS ile eşleştirme yaptım, görmedi
• Wi-Fi ile elle bağlamayı denedim, olmadı
• Köprü moduna aldım, işe yaramadı
• Firmware’leri güncelledim
Ama hâlâ mesh bağlantısı kurulamıyor.
Acaba EX3501-T0 sadece belirli uydu modellerini mi destekliyor?
Yoksa bu iki cihaz birlikte çalışabilir mi?
Ethernet kablosu çekemem, kablosuz mesh yapmak istiyorum.
Tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler 🙏
FTTH dönüşüm kendiliğinden geldi
Binamızda FTTB vardı vdsl2 diye geçiyor gelen bir fiber kablo binanın girişindeki telekom kutusuna bağlıydı yanında da dsl kutusu vardı evlere bakır geliyordu. Telekom hiç başvuru olmadan kendiliğinden bizim binayı dönüşüme almış. Dün geldiler Bir turuncu kablo daha çektiler binanın dışından ama kutuya bağlanmadı. Binanın girişinden asansörün yanından en üst kata kadar kabloları çektiler. Bugün de gelip kabloları doğalgaz borularının olduğu yerden evin içine kadar getirdiler. haftaya bir ekip gelip bağlantıyı yapacakmış galiba. bir de her kata bu küçük kutulardan koydular her evin fiber kablosu o kutuya bağlanacakmış. acaba 1000mbps desteği olur mu merak ettim. vdsl2'de 100 mbps desteği vardı.

Merhaba arkadaşlar,
Ev ağımın kurulumu hakkında birkaç konuda rehberliğe ihtiyacım var, özellikle modemim ve mesh router sistemim arasındaki uyumluluk ve optimizasyon hakkında.
1. Mevcut Kurulum:
• Modem: Türk Telekom DX3300-T1 VDSL2 Modem (Wi-Fi 6)
• Çalışma Modu: Modem/Router
• DHCP: Açık
• UPnP: Açık
• Güvenlik Duvarı: Açık (IPv4 ve IPv6)
• IPv6: Açık (Dynamic IP)
• NAT: Maksimum NAT oturumu 20480 olarak ayarlandı.
• MTU: 1492
• Mesh Sistemi: TP-Link Deco X60 (AX5400, 2’li paket)
• Çalışma Modu: Router (Dynamic IP)
• DHCP: Açık
• IPv6: Açık (Dynamic IP)
• MTU: 1500
• HomeShield ve UPnP: Açık
2. İnternet Bağlantısı:
• İSS: Türk Telekom (VDSL)
• Bağlantı Türü: Dynamic IP (Statik IP kullanılmıyor)
• Hız Testi Sonuçları (Deco Uygulamasından):
• Download: ~100 Mbps
• Upload: ~20 Mbps
3. Sorular:
1. Bridge Mode Uyumluluğu:
• Modemi bridge moda alıp Deco sistemini PPPoE modunda kullanırsam, bu yapılandırma Türk Telekom’un altyapısıyla tam uyumlu olur mu?
• İSS’m dinamik IP kullanıyor. Dynamic IP üzerinde PPPoE ile bir sorun yaşar mıyım?
2. Genel Stabilite ve Performans:
• Temel hedefim: “Bir kere kur ve unut” tarzı bir sistem. En iyi hız, minimum kopma, Deco birimleri arasında kesintisiz dolaşım (roaming) ve optimal mesh performansı istiyorum. Modemi router modunda tutup Deco’yu dinamik IP ile ikinci bir router olarak kullanmak, bridge mode ve PPPoE’ye göre daha stabil bir performans sunar mı?
3. AP Modunu Tercih Etmeme Sebebi:
• Deco’yu AP modunda kullanmak istemiyorum. Çünkü Deco sisteminin tüm işlevlerini (ebeveyn kontrolü, QoS, güvenlik duvarı özellikleri vb.) tam olarak kullanmak istiyorum. Bu tercih, modem router modunda ya da bridge modunda genel ağ performansını etkiler mi?
GRE Deneyimi olanlar, tavsiyeler
GRE'ye hazırlanmak istiyorum. Daha önce bu sınava giren, duyan bilgisi olan varsa sınavla ilgili özellikle konular ve çalışma metoduyla ilgili bilgi verebilir mi? İngilizcem çok iyi, analitik düşünme analitik yazma konularına baktım sorun yaşamıyorum ama matematiğe korkudan bakamadım henüz...
Hm9506 Portal sorunu
Hm9506 kutuyla portala bağlanmak isteyince ya açılışta donuyor hiç açılmıyor, ya da 5-10 dakika direnip beklersek açılıyoe ama bu sefer de film dizi fark etmeksizin donup kalıyor. Çıkışa bastığımızda yine en az 4-5 dakika bekliyoruz. Müşteri hizmetlerini aradık dedikleri her şeyi denedik olmadı. Hız testi yapıyoruz A çıkıyor speedtesten bakıyoruz telden falan 96 mbps. Sorunu anlayamadık bir türlü. Acaba kutudan olabilir mi?
Türk Telekom'a geçince aklıma takılan sorular.
Öncelikle merhabalar, yıllardır Türknet kullanıcısıyım ve son zamanlarda artık sorunlardan sıkıldım istemeye istemeye de olsa Türk Telekom'a geçiş yaptım. Yalın 100mbps limitsiz tarifesi ve fiber güçlü premium seçnekleriyle başvurumu tmamladım. Sorularım şöyle ki:
1-Türk Telekom eskiden ping konusunda çok kötüydü, acaba şuan bir iyileşme var mı? (Türknette de TT'nin vdsl altyapısını kullanıyordum yani bir fark olıur mu?)
2-Fiber güçlü premium modemi ana modem olarak kullanıp bendeki keenetic extra dsl'i genişletici/access point olarak kullanabilir miyim?
3-Binada FTTB olduğu ve santrale mesafemin sadece 4 metre olduğunu söylediler. Bu aradaki 4 metreyi kendim fiber kablo ile değiştirebilir miyim?
4-Yıllardır Türk Telekom'u unutmuş ve yeni geçmiş birine tavsiyeleriniz neler?
şimdiden çok teşekkr ederim cevaplarınız için.
DELL G3223Q
Bu monitörü almayı düşünüyorum ancak PS5 ile tam uyumlu mu diye sormak istedim. Kullanan var mı aranızda? VRR veya ALLM gibi özellikleri destekliyor mu acaba?

Playstation'a dönüş
Merhaba arkadaşlar ps3'ten sonra ilk kez yine ps5 aldım. Yarın teslim edilecek, bugün de 460₺ bir yıllık ps plus deluxe aldım. Aklınıza gelecek hiçbir exclusive'i oynamadım (uncharted 3 ve god of war 3 hariç). Hangi oyunlarla başlamamı önerirsiniz?

Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 95
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.571 (Bu ay: 319)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 34 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar