Şimdi Ara

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
9
Favori
23.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok hocam, Wifi ile ilgili değil, IPv6 formatını komple görmüyor Xiaomi Mi 3 Router, 2017 üretimi, 2.10.46 son yazılım var. OpenWrt yüklenebilse canını okur tabii de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Gâvur icadı hocam, cihazlar yabancılıyor. Windows 7 bile sapıttı, Windows Update dağıldı ama tesadüf de olabilir.

• Güvenli İpv6; mutlu modem sever.  

Win 7 mi; şey olabilir mi. Mesela bazı wifi kartlar; win11 dışında desteklemiyor. Pc de sorun oluyorsa; bu da bir ihtimal.

Ben de iyi sallıyorum ha; İsp uzmanı gibi görende vay be ne uzmanmış bu adam diyecek.  

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Az buçuk hatırladım. Sonuç: Bu topoloji de Xiaomi üzerinden bağlanan cihazlar IPv6 alamaz.

TP-Link kendisine atanan IPv6 bloğunu aynı ağ geçidine bağlı tüm cihazlara otomatik olarak dağıtacaktır. Ancak Xiaomi router modda çalıştığı için ağ geçidi değişecek ve ona bağlı olan istemciler IPv6 adres alamayacaktır. TP-Link köprü moduna alındığında sorununuz muhtemelen çözülecektir.

Mesela benim topoloji'de ev ağım 192.168.1.1 bloğunda çalışıyor. Ayrıca bir misafir ağı da açtım 192.168.2.1 bloğunda. Normal şartlarda misafir ağında IPv6 çalışmıyor.

Bunun için Keenetic üzerinde bir kaç komut ile farklı ağ bloklarına da IPv6 dağıtımı mümkün.

Örnek;

Sağlayıcının bana vermiş olduğu 2a00:XXXX:XXXX:2200::/56 bloğundan /64 olarak 256 tane alt ağa dağıtım yapabilirim. Geriye kaldı 254 tane :)

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]

Ancak bunu TP-Link ile yapmak mümkün değildir. Keenetic veya OpenWRT vb. tarzı cihaz gerekiyor.

• Ben bazı şeyler duydum; doğrumudur bilemem.

İpV6 kullanıldığı zaman, modem veya rüterin daha fazla ısındığı- daha fazla güç çektiği; mobil cihazlarda da batarya süresini kısalttığı. Ne kadar doğru bilemem; duyuranın doğruluğu kadar. Mantıklı mı %50 %50.Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

IPv6 yeni bir protokol değil :)

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Bu dandik W9970 ISP versiyon olduğu için köprü modu falan ızdırap hocam, Xiaomi de epey dandik özelleştirme anlamında ama teknik anlamda dediğinizi net anlıyorum.

Bu arada doğrudan Tplink W9970'e bağlanırsam tablo bu sanırım olması gerektiği gibi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Temmuz 2025; 19:3:11 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

IPv6-IPv4 fallback süreniz iyiymiş, ben ip6.biz sitesinden deneyince 500 ms civarında çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O sayfada sağ köşeden yenile dersen düzelebiliyor dediğin olayTürk Telekom IPV6 [Ana Konu] artı birde pc den kablolu bağlantıyla iyi çıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Temmuz 2025; 23:30:58 >

Evet, olmasi gerektigi gibi.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.

Bir de merak ettim, http://[......]/ şeklinde tarayıcıya girerek IPv6 formatında açıldığını bildiğiniz/dediğiniz örnek bir web sitesi var mı hocam? Domain girmeden direkt IPv6 formatında IP girerek açmak gibi düşünün.

Çok araştırdım, bunun için http/IPv6 ile ilgili RFC standartlarından tutun, tarayıcı uyumlulukları ve mobil/desktop ayrımına kadar her tür browser ve IPv6 formatına kadar yığınla karmaşık ancak standardize olamamış içerikler mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Temmuz 2025; 2:58:0 >

Sadece kendi router arayüzümü ofisten denemiştim.

Bir de Dynu servisini kendi domainime bağladım. IPv6 adresim değişse bile otomatik olarak güncelleniyor. SSH bağlanmak için kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 2 Temmuz 2025; 6:29:31 >

• 3-4 senelik yazlık internet aboneliğimizin olduğu yere bile İpv6 gelmiş. Eskiden ismi yazlık internetti.

Her sene 3 ay otomatik olarak aktif oluyor.

Hizmet VDSL. Hız 25Mbps

Konum Balıkesir, Burhaniye.

İptal ettirsek bir baha bağlatmamızın imkanı yok. Sıfır boş port gözüküyor sorgulamalarda. O yüzden elleşmiyoruz bu aboneliğe.

Ama superonline utansın. İnstanbul Beylikdüzünde halen ipv6 vermiyorlar fttb aboneliğe. Adamlar 3 aylık aboneliğe ipv6 açmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

3-4 senelik yazlık internet aboneliğimizin olduğu yere bile İpv6 gelmiş. Eskiden ismi yazlık internetti.

Her sene 3 ay otomatik olarak aktif oluyor.

Hizmet VDSL. Hız 25Mbps

Konum Balıkesir, Burhaniye.

İptal ettirsek bir baha bağlatmamızın imkanı yok. Sıfır boş port gözüküyor sorgulamalarda. O yüzden elleşmiyoruz bu aboneliğe.

Ama superonline utansın. İnstanbul Beylikdüzünde halen ipv6 vermiyorlar fttb aboneliğe. Adamlar 3 aylık aboneliğe ipv6 açmış.

SansürOnline cidden ilginç. FTTB adresimde IPv6 yok, maks 100 Mbps. FTTH adresimde IPv6 var ve 1000 Mbps. Şimdi FTTH adresime Türk Telekom da geldi. Ben de TürkNet 100 Mbps bağlattım, onda da IPv6 yok şu an. IPv4 ise CGNAT.

Bu IPv6 sorunu nasıl çözülemiyor anlamış değilim. 90'lardan beri olan bir standart.

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

@Alphonsus hocam, FFTH için superonline, kendisi mi IPV6 vermeye başladı yoksa sizin bir talebiniz mi oldu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuzsuz_deli_bekir

@Alphonsus hocam, FFTH için superonline, kendisi mi IPV6 vermeye başladı yoksa sizin bir talebiniz mi oldu ?

Burası akrabamın evi. Yaşlı o hiç anlamaz böyle şeylerden, talep falan yok yani. Geldiğimde zaten IPv6 vardı. Buraları Turkcell zaten iki senedir komple FTTB altyapısını FTTH'ye çevirmeye başlamış. Aynısını şimdi Turk Telekom yapıyor. Sitede yeni Turk Telekom FTTH altyapısını kullanan tek kişi benim, ama TurkNet üzerinden. Kalan herkes SuperOnline.

Evde şu an iki internet var, SansürOnline ve TurkNet (Telekom altyapı), ikisi de FTTH, ikisi de IPv4 CGNAT, ama Sol'da IPv6 var TurkNet'te yok.

Sol'daki IPv6 /56 prefix ama modemi reboot edince prefix'in network kısmı hep değişiyor (müşteriye atanan baştaki kısım), normalde bunun olmaması gerek.

Muhtemelen SansürOnline'ı iptal edip VodafoneNet 1000 Mbps'ye geçeceğim eğer Türk Telekom altyapısı ise. Şu an Vodafone 1000 Mbps gözüküyor. GigaFiber gelirse ileride onu da iptal edeceğim. TurkNet GigaFiber için talep bıraktık, umarım o da gelir.

• dinamik ipv4 + ipv6 vermiş telekom bana da, şimdilik devre dışı bırakacağım.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.