Şimdi Ara

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
517
Cevap
9
Favori
25.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Almıyor diye biliyorum. zamanında tt de ipv6 nın a sı bile yokken tt alt yapıda vdsl de türknette v6 kullanıyordum

istanbul tt 1g kullanan arkadaşa açtırdım v6 yı ona da gelmemiş daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 19 Haziran 2025; 20:52:18 >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

Hayır, sadece TT abonelerinde bu gelişme var. Ancak TT altyapısındaki alternatif sağlayıcıların IPv6 tanımlamasında bir sakınca veya engel yok. Sadece bu log kayıtlarından dolayı bir anlaşmazlık vardı BTK ile. O yüzden tanımlamıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 19 Haziran 2025; 21:57:16 >
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Bunun yapılmasının sebebi ne hocam tam olarak?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O ayar bende böyle ıpv6 yok say seçili değil seçmek mi gerek acep?

Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt

Türk Telekom IPv6 dağıtımı için SLAAC protokolünü destekliyor ki bu genelde bütün sağlayıcılarda böyledir. Size bir ip bloğu atanır ve cihazlarınız aldığı yönlendirme bilgilerine göre otomatik olarak adreslerini oluşturur. Son kullanıcı açısından en pratik ve kolay yolu da bu zaten.

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Abi sende DoH ve DoT vardı. O yüzden sende yoksay diyebilirsin.

• Merhaba,

Bende kontrol ettim ama ipv6 yok görünüyor önce modemde ipv6 yüklü değildi. Onu yükledim. Sonrasında bu seçeneği otomatik yaptım. Farkı bir ayar mı yapmam lazım yoksa daha bende ipv6 yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Betta_54 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

IPv4 ayarları ve IPv6 Ayarları "Devre dışı" olacak.

İSS Kimlik Doğrulama (PPPoE) > Gelişmiş seçenekler kısmındaki "IPv6 yapılandırması" otomatik olmalı.

• Keenetic kullanıcıları için;

IPv6 alabilmek için (tanımlandı ise) aşağıdaki iki ayarın yapılması gerekmektedir.

1- IPv6 bileşeni yüklü olmalı.

2- DSL veya Ethernet Kablosu (Altyapınız hangisi ise) menüsünde bulunan PPPoE ayarlarının içindeki IPv6 yapılandırması "Otomatik" olmalı.

• Detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım ama yine yok, atanamamış o halde bana henüz.

Bakalım ara ara kontrol ederim yine.

Evet artı ıpv6 dns da ekledim alt görselde görünen. Hatta bu ilk sayfada sistem gösterge panelinde DNS sunucuları yazan yerde de görünüyor sıkıntı olmazsa yok sayayım o zamanTürk Telekom IPV6 [Ana Konu] Artı ıpv6 ayarları otomatikti söylediğin iyi oldu onu da ıpv4 gibi devre dışı yaptım teşekkürlerTürk Telekom IPV6 [Ana Konu] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Haziran 2025; 9:18:3 >

• Betta_54 kullanıcısına yanıt

IPV 6 atanınca ilk sayfada görünüyorTürk Telekom IPV6 [Ana Konu] 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Adguard DoH ve DoT ile IPv6 olarakta cevap verebiliyor, o yüzden ekstradan ekleme ihtiyacı yok aslında. Yine de bir problem yaratmaz.

Yoksay dediğimiz seçenek ISS'in bize zorla verdiği DNS adresi, o yüzden devre dışı bırakıyoruz.

Üst kısımdaki IPv4 ve IPv6 ayarları internet bağlantımızın PPPoE olarak sonlanmadığı durumlarda kullanılıyor. O yüzden kapalı olmalı. Mesela komşu size bir CAT kablo verdi LAN portundan. Bu kablonun ucunda internet açıktır doğal olarak. PPPoE yerine IPv4 ayarını otomatik yaparız ki o modemin lan portundan gelen bağlantıyı ve ip bilgilerini alalım. Aşağıdaki resimdeki gibi.

• Dün twitter dan tt ye yazmıştım v6 için daha tam yaygınlaşmadı yakın zamanda tüm abonelere verilecek dedi. dedim ki ankara ya adanaya konyaya vermişsiniz bi bana vermiyorsunuz kasıtlı değil diyor :D

• NAT64 durumu nasıl merak ediyorum. IPv6 atananlar IPv4'ü kapayıp IPv6-only kurulum yapınca NAT64 ve DNS64 aktif oluyor mu deneyebilir mi acaba?

ISS tarafından destekli ise NAT64+DNS64 sistemi CGNAT sisteminden daha iyi diye biliyorum.

• Antalya'da alabilen var mı?

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

Bu şirketler TürkTelekom'un sadece bakır kablolarını ve DSLAM cihazlarını kullanmıyor mu ? Geri kalan herşey kendi cihaz/altyapısı diye biliyorum.

• Peornomin kullanıcısına yanıt

Benim sorum daha çok FTTH altyapısını kullananlar içindi.

Ama muhtemelen aynı cevap, routing, ip tanıma vs kendi yazılımları vs olacağı için muhtemelen Telekom ile alakası yoktur.

Anladım sıkıntı olmuyor yok sayınca aynenTürk Telekom IPV6 [Ana Konu]  artı bende dhcp de devre dışıTürk Telekom IPV6 [Ana Konu] 

• Mertcan-39 kullanıcısına yanıt

bende ilettim bu sorunu bana da aynı cevabı verdiler

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.