direkt subnet olarak mı veriliyor acaba, öyleyse subnet içinde istediğim ip'yi nasıl alabilirim |
Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (19. sayfa)

-
-
önceki sayfalarda ip adreslerinin /56 şeklinde verildiği söylenmişti. subnet için kullanılabilir.
-
ankara yenimahalle fttb yeni abonelikte ipv6 verdi türktelekom, ipv4 ise dinamik ip. cihaz keenetic omni dsl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSwindLer -- 29 Haziran 2025; 19:50:28 > -
-
Benim de aynı hocam modemde ipv6 adresi alıyor, ama bağlı olan cihazların bazısında ipv6 çalışıyor bazısında çalışmıyor. Mesela telefonumda ipv6 yok çıkıyor, televizyon da var çıkıyor. Sizde başka bi cihazla test edin bakalım aynı mı durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Haziran 2025; 2:3:9 > -
Merhaba arkadaşlar
ipv6 kullanan arkadaşlar, ipv4 e göre performans testi yaptınız mı? gerek ping, gerekse hız olarak cgnat gibi sistemler ile kısıtlama olmadan, tarifenizin ve altyapınızın desteklediği hızları sorunsuz almanız mümkün oluyor mu?
-
Merhaba,
Şimdilik rotalar IPv4' göre kötü, hatta öyle ki Kocaeli'den (TT) Ankara'da ki (SOL) bir arkadaşa IPv6 üzerinden ping attığımda 50ms ile ulaşıyorum, çünkü trafik yurtdışına çıkıp geliyor.
TT olan birisine ulaşırken ise sonuçlar iyi. Bu rotalar mutlaka ayarlanacaktır.
Hız olarak IPv6 ile açılan bağlantılar daha akıcı ve performanslı hissiyatı veriyor. Steam IPv6 ile bağlandığında indirme olarak biraz daha hızlı oluyor benim testlerimde.
-
Aynen katılıyorum. Elimde bir ölçüm, bir veri gösteremem ama bu akıcılık ve performansı ipv6'dan dolayı kaynaklanan 2 şeye bağlıyorum.
Birincisi, NAT işlemi hem evdeki router'da hem de CGNAT sunucusunda gerçekleşmediği için ( yani her bir paketin adres kısımları güncellenip yeniden paketlenip iletilmediği için) aradaki routerların işlemci yükleri görece azalmış oluyor ve daha az bir gecikme ile paketler yönlendiriliyor.
İkinci ve herkesin pek aklına gelmeyen ama en önemli husus olan MTU (yani maksimum paket gönderilebilme değeri). Bu değer ipv4 te PMTUD algoritması ile bulunuyordu ve bulunan değere göre cihazlar paketlerinin düşürülmeden gidebileceğini düşündüğü en büyük boyutta hazırlıyorlardı. Fakat ipv4 te NAT sistemleri olduğundan dolayı ve bu aradaki routerlarda bazısı Ping'leri kapattığından (eski bir saldırı sonrası bazı kesimlerin benimsediği kötü bir güvenlik önlemi) veyahut kapatmasa bile her hop da bu değerlerin oynaklığından dolayı bu değerlerin gönderen ve alıcı cihazlara ulaşması da gecikmeli oluyordu. Oysaki IPV6 da bu değerleri icmpv6 protokolünden tüm cihazlara ulaşıyor. ICMPv6 protokolünü kapatma gibi bir durum da söz konusu değil lakin o zaman ip bile alınamıyor. Dolayısıyla son 40 yılda haklı veya haksız sebeplerle protokolü uygulama birliğinin bozulmasından kaynaklı (ipv4 te bu şekilde şuan) sorunlar geride kalmış oluyor. Ve paketi gönderen cihaz da alacak olan cihaz da ve aradaki tüm yönlendiriciler de o an ki en iyi paket boyutunu biliyor ve ona göre en optimal şekilde paketleri hazırlayıp aktarıyor. Dolayısıyla ipv6 da en azından şimdiye kadar deneyimlediğim paket kayıplarından dolayı yeniden göndermeler olmuyor veya olsa da çok çok az, her paket en optimal şekilde sadece bir kere gönderilerek işlem tamamladığı için evdeki internetin aktif kapasitesi de daha verimli kullanılıyor. Bütün bunlar da deneyim olarak çok daha akıcı, ferah, pürüzsüz izlenimi veriyor. Onun dışında mevcut rotalar birazcık daha uzun olsa da sadece bir kere de işlemler tamamlandığı için bir fark yok. Ayrıca zamanla o rotalar da optimize edilecektir. Ama dah şimdiden bile bu iki temel iyileştirmeden dolayı bile ipv6 daha iyi bir internet deneyimi sunuyor.
-
/64müş hocam, /56 denediğimde internete çıkamadım
-
Turknet /64
TT ve SOL /56
-
Bursa VDSL ipv6 gelmiş modeme ama gelmez olsaydı keşke, istifade edemiyorum + diğer cihazlar sapıttı. Cenabetliğiyle geldi maşallah.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun diyelim yine de :)
-
Türknet'te İpv6 var; catapat çıkıyor. Hani özel, hususi İp idi. Hikaye; Cgnat'a denk geliyoruz galiba.
İnternettede hantallaşma var gibi. Bazı siteler açılır gibi yapıp açılmıyor, sonra açılıyor. Youtube'de de yavaşlık var.
İpv6 hikaye gibi.
-
Sağolun arkadaşlar.
Tplink W9970 Telekom modemi kendisine bağlı Xiaomi Router 3'e ipv6 vermedi, ya da Xiaomi IPv6'yı görmedi. Xiaomi'ye bağlı tüm cihazlar IPv4 ile çıkıyor halen nete. Daha doğrusu Xiaomi IPv6 formatında IP kabullenmedi sanırım (SLAAC veya DHCPv6). Hep v4 dağıtıyor cihazlara. 5 gün önce tanımlanmış IPv6, yeni haberim oluyor.
Tesasüf müdür nedir, aynı gün eski Windows 7 makinede saçma sapan hatalar oluştu vs.
Şu an v4 ile devam ediyorum.
Test amaçlı Android 13 telefondan direkt W9970'ye bağlandım, v6'yı görüyor sorunsuz test sitelerinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Temmuz 2025; 16:28:43 >
Xiaomi router TP-Link'e ne olarak bağlı? Router mod, AP, köprü vs?
-
Bende ağırlık var; İpV6 pcde ağırdır misali. Ben çok bir getirisini görmedim. Sanki güvenlik zaaflarıda var gibi.
Acer sitesi açılıyor mu sizde? Çoğu sitede sorun var; uyumsuz gibi.
Beğenmedim; bence kullanıcıyı daha rahat takip etmek ve bilgi toplama amaçlı bu İpV6.
-
Router hocam, NAT gibi. Yerel ağda 192.168.1.1 - Tplink iken Xiaomi 192.168.31.x ile IP dağıtıyor. Telekom'un Tplink'e tanımladığı IPv6'dan alamıyor bu arkadaşa bağlı cihazlarım. Önceki sayfalarda sizinle epey yazıştık bu configuration hakkında zaten, oradan hatırlarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Temmuz 2025; 16:42:59 >
Wpa-Psk'yı değiştirdiniz mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X