Şimdi Ara

Turk telekom direkten kabloyu elektrikçi çeksin dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gecen ay köydeki ev için turk telekom mudurlugune altyapi basvurusu yaptim kesif icin geleceklerini soylediler bir donus olmadi, tanıdık vasıtasıyla daha önce işlemler nasıl olur ne gerekir diye sormak için konuştuğum ttdan emekli eski calısan sadece altyapi basvurusu yaptiysan internete basvurmadiysan kablo cekmezler isler uzar dedi, ben de yaklasik 10 gun once internet sitesi uzerinden internet paketi secerek on basvuru yaptim, altyapi isleri hallolana kadar magnete basvurmak icin salı günü turk telekom mudurlugune gittim bolgenin magnete uyumsuz oldugu soylendi, altyapi islemleri ne durumda diye sordugumda gise memuru saha ekibinden biriyle telefonda konusturdu, telefonda adresi tarif ettigimde o bolgeyi biliyorum sizin elektrikci cagirip kendiniz direge kablo cektirmeniz gerekiyor dedi, keşif için geleceklerini de söyledi. Arazi sınırımızda bir direk olsa elektrikçiye bir şekilde çektirirdik kabloyu hatta kendim toprağı kazıp sınıra kadar yine çekerdim ama direklere ulaşmak için yolda kazı yapılması gerekiyor, arka cephedeki yol özel arazinin kendi yolu, ön cephe de köyün girişi asfalt yol, Bu durumda ne yapılabilir, en azından sınıra kadar kablo çekmek türk telekomun işi değil mi?


    kırmızı noklaların oldugu yerlerde direkler var, ön cephedeki direklerde kutular var evlere kablo gidiyor, arka cephede sağdaki direkte de kutu var sanırım, yeşil çerçeveli arazi bizim evin olduğu yer.


    Turk telekom direkten kabloyu elektrikçi çeksin dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 31 Ağustos 2023; 14:25:7 >







  • Arazinizin içine sağ kısmı var ya üçgen gibi oraya T tipi direk dikip havadan çekseniz sağ kırmızı noktatan. Arka cephe boş arazi olan noktadan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 31 Ağustos 2023; 16:16:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla bizim köyde hep Telekom çekiyor kabloyu hatta geçen sene sadece telefon için arıza kaydı açtım 60 metrelik kabloda 2 tane ek olduğu için sıfırdan yeni kablo çektiler herhangi bir ücret ödemedik Türk Telekom için basit bir şey 2 kişinin yapacağı iş için bu kadar yokuşa sürmeleri iş guzarlik bence Twitter'dan rezalet başlığı gibi yazın döşeyin hocam gelip çekerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 31 Ağustos 2023; 18:58:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Binanın girişine kadar kablo çekiminden Telekom sorumlu. Yani size kablo çektir diyemezler. Keşife geldiklerinde de bunu söyleyebilirsiniz. Bina girişine kadar çekmez ise, bahse konu direklerden birinden evin yakınına kadar getirmekle yükümlü yine. Yani size bir kablo kaldıracaklar anlaşılan bağlantı için ama en azından mesafesi kısa olmuş olur. Kabloyu cat6 alın bu arada.

  • turk telekom ekipleri gelse, direklerin arsa ile bağlantılı olmadığını benim kendi başıma bir şey yapamayacağımı anlatıcam kendileri de görecekler ama gelen giden yok, salı günü ofise gittiğimde 3 gün içide geliriz dediler hadi çarşamba günü tatildi, perşembe geçti cuma da bitti sayılır artık gelen giden yok, pazartesi de bekleyip şikayet edebildiğim yerden şikayet edicem, gelmezlerse.

    ofisteki çalışan saha elemanıyla konuşurken başvuruyu alayım mı dediğince saha ekip elemanı başvuru alma demişti ben de altyapı hallolduktan sonra başvururum diye düşünüp diretmedim. belki de başvuru alsa mecbur gelip bakmaları gerektiğinden öyle dedi bilmiyorum. Turk telekom ofisinde altyapı başvurusu yaptığım zamanlarda cimer üzerinden altyapı talebi için ulaştırma altyapı bakanlığına da dilekçe gönderdim btkya gidelli 2 hafta olmuş cevap bekliyorum ordan da.

    twitterdan ttdesteğe sürekli yazıyorum bir yandan, telefonla ulaşamadım zaten bir türlü, cimer dışında nereye şikayet edilebilir ne yapılabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 1 Eylül 2023; 16:20:39 >




  • Entelektüel Ayı kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/btk-tuketici-sikayet-sistemi-nasil-kullanilir-rehber--152027365


    Buraya da ayrıca yazabilirsiniz.


    Bu arada ön abonelik başvurunuz olsun mutlaka sistemde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Eylül 2023; 17:39:51 >
  • ön başvuru yapalı 2-3 hafta oluyor, acık kapı ve cimer üzerinden de başvuru yaptım, btkdan da başvuru yaparım, teşekkürler.

  • Kabloyu Telekom'un çekmesi lazım. Benim hep telekom çekti. Direklerin üzerinden atlata atlata getirdiler kabloyu.

  • DSL de bina girişine kadar, Fiber de daireye kadar sorumluluk yerleşik operatör de hocam, büyük ihtimalle kazı için uğraşmamak için size siz çekeceksiniz demişlerdir. TT ceo yazmayı bir deneyin, üst yetkililer baskı yaparsa sorunun çözülmesi daha da muhtemel. Bu arada bölgeniz de bakır kablo da olmayabilir, bir ihtimal kablo masrafını karşılayacağınızı iletin bakalım ne diyecekler.

  • Turk telekom ceosuna mail attim dun gece, sabah telekomdan aradilar sikayetle ilgili, az once de saha ekibi kontrole geldi beraber baktik nereden nasil kablo cekilebilir diye, arka sag kosedeki direkten havadan catiya tutturup pencereden geciririz kabloyu dedi, ofisten basvuruyu yapin basvuru yapildiktan sonra 3 gun icinde geliriz dediler.


    ekleme;

    turk telekomu arayıp basvuru işlemlerini sordum, altyapı olmadan başvuru alamıyoruz diyor, ee saha elemanı başvuru yapın gelip kablo çekicez dedi dıyorum yok altyapı işlemleri bitmeden başvuru alamayız diyor, kısır döngüye gidiyor yine işler :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entelektüel Ayı -- 2 Eylül 2023; 18:19:4 >
  • Entelektüel Ayı kullanıcısına yanıt

    Sen başvuru yapmadan araziye direk dik hem sağlam olur hem de yan araziden geçmeden sorunsuz temiz iş olur. T tipi dikersen yola doğru uç verirsin.




    Turk telekom direkten kabloyu elektrikçi çeksin dedi
  • Entelektüel Ayı kullanıcısına yanıt

    altyapı talepli başvuru yapılacak.

  • altyapı işlemlerim tamamlanmış görünüyor, binaya kadar kablo çekilmedi ama en azından internet altyapı uygunluğunu sorguladığımda adresimi görebiliyorum artık, kablo kurulum sırasında çekilecekmiş, yarın gelip kurulumu tamamlayacaklar. altyapıyı halledip başka issye geçmeyi düşünüyordum ama aradaki fiyat farklarından zaten elektrikçiye kablo çektirme+ taahhüt süresi içinde fiyat artışları kafa kafaya geleceği için vazgeçtim

  • Entelektüel Ayı kullanıcısına yanıt

    Çekildi mi hocam? Birkaç fotoğraf çeker misin güzergahı merak ettik :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.