Şimdi Ara

Fiber Dönüşüm Süreci(Bilgi Amaçlı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önceki konularımda fibere nasıl geçerim, VDSL altyapıyı nasıl fibere dönüştürüm şeklinde bir çok konum oldu. Onca çaba ve uğraştan sonra bende diğer arkadaşlarımız gibi mutlu sona çok yakınım. Sizlere süreçleri ve nerelere başvuru yaptığımı kime ne şekilde ve neler yazdığımı ileteceğim.

İlk Başvuru Ağustos 2021 

Bu tarihte herkesin bildiği gibi Türk Telekom'un Ceo'su Ümit Önal beye mail attım. Mail sonucunda tarafıma il müdürlüğünden bir arkadaş arayıp ne yapalım diye sordu bende FİBER dönüşüm yapılmasını istiyorum dedim o da tamam dedi ve dilekçe verirsen iş hızlanabilir dedi. Apartman yönetimi olarak dilekçe verdik ve sonra beklemeye başladık.

Eylül 2021

Tarafımı arayan arkadaş projenin çizildiğini müdürlük tarafından onaylandığını ve bağlı olduğumuz genel müdürlüğe onaylanması için gönderildiğini iletti. Bu süreçten sonra ben onay için gönderilen genel müdürlükle görüştüm ve yine tarafıma oranın fibere ihtiyacı olmadığı ve 2021 yılı içerisinde planlarında yer almadığını söylediler. 

Ocak 2022

Genel müdürlük ve bir üst genel müdürlük ile görüşme yaptım ve 2022 yılı içerisinde bir planlama olacak mı? Adresimize de fiber dönüşüm yapılacak mı bu yıl diye sordum. Tarafıma yine aynı şekilde fibere ihtiyacın olmadığı ve 2022 yılı içerisinde de yapılmayacağı söylendi. Tabi ben bu süreçte çok sinirlendim ve etrafımızdaki binalarda(mesafe 20-40 metre) fiber oluğunu öğrenince daha çok hırslandım ve bana bu şekilde "fibere ihtiyacı" yok denildiği için nefret duyma derecesine kadar geldim.

Şubat 2022 

Beklemek ve düşünmekle geçti.

Mart 2022

Mart ayına geldiğimiz de sözleşmemin bitmesine tam 1 ay kaldı ve bende son kurşunu sıkıp artık ne olacaksa olsun olmayacaksa TürkNet geçer altyapımın desteklediği 50 Mbps hızı alır beklerim artık dedim çünkü tüm ümitlerim tükenmişti. Ümit Önal beye mail atarken çok sıradan hiç açıklayıcı olmayan mailler attığımı fark ettim. Düşündüm ve binamızın etrafında fiber altyapı olan Google haritalardan bakarak bir ekran görüntüsü aldım. Bu ekran görüntüsünde hangi binalarda ve hangi güzergahta fiber var bunları açıklayıcı ve net bir şekilde işaretledim + kendi binamızı da farklı bir işaret yaparak maile ekledim. Mailde çok sadece ve akıcı bir dille neden fiberin yapılmadığını ve 2 yıldır uğraştığımı + bölge müdürlüklerin insanlarla dalga geçer gibi cevaplar verdiğini dile getirdim ve yardımlarınızı bekliyorum diyerek maili attım.

Bu mailden 1 saat sonra müşteri hizmetlerinden biri tarafımı arayarak talebinizi iletiyorum gelişmelerden sizi haberdar edeceğim dedi, ben de daha öncede böyle bir durum oldu hatta proje çizildi fakat onaylanmadı dedim. Arkadaşta talebinizi direk Ümit Önal beyin referansıyla ileteceğim dedi.

1 gün sonra tarafıma tekrar bir telefon geldi ve "Projelendirilmesi uygun bulundu" denildi. Bende biraz ümitlendim ama yine başlarından sağmak için yapıyorlar diye düşündüm çünkü 2021 yılı içinde projesi çizildiği halde olmamıştı. Daha sonra yine tarafıma bilgilendirme yapılmasını söyleyerek görüşmeyi sonlandırdım.

Mart aylarının ortalarına doğru geliyorduk ve benim de sözleşmemin bitmesine yakınlaşmıştı, bende İSS değiştireceğim için birazda kaygılanıyordum geçiş yaparsam iptal ederler mi?, yapmaktan vazgeçerler mi diye bir sürü soru vardır aklımda. Ben de herkes tarafından bilinen linkedin gibi sosyal medya sitesinde(genelde resmi hesaplar oluyor) Bulunduğum ilden farklı illerde altyapıda çalışan bir kaç kişiyle kontak kurdum adresi vererek bölgede herhangi bir çalışma var mı öğrenebilir miyiz şeklinde rica ettim. Bir kaç kişi bölgenin planlamada olduğunu ve çalışmanın henüz başlamadığını söyledi. Bu sözler beni daha umutlandırmıştı.

Martın sonralarına gelirken Ümit Önal beyin mailine tekrardan bir mail atarak, yine resmi ve anlaşılır bir üslupla fiber dönüşüm projemizin başlatıldığı söylendi fakat ne aşamadadır öğrenebilir miyiz şekliden mail attım. 1 Saat sonra müşteri hizmetleri tarafımı arayarak çalışmaların devam ettiği, malzeme tedarik sürecinde olduğunu bilgisi verildi ve bu söz artık beni tamamen inandırmıştı. Mart aylarının sonlarına geldiğimiz için sözleşmemizi bitirdik ve fiber dönüşüm olacağı için o zaman tekrardan abonelik alabiliriz şeklinde bilgi vererek abonelik iptalini yaptım. 

Nisan 2022

Nisan ayına girdiğimizde TürkNet interneti kullanmaya başladım. Tabi Mart ayından Nisan ayına kadar her gün aralıksız dışarıya çıkıp baktım bir çalışma, bir kazı vs var mı diye fakat yoktu ta ki 02.04.2022'ye kadar. Bu sabah bir telefon ve bir baktım site yöneticisi "amacına ulaştın ellerine sağlık Özgür kabloları çekiyorlar dedi" ve o çok mutlu oldum.

Herhangi bir kazı olmadan fiberin yapılacağından o kadar emindim ki ve öyle de oldu. Evet arkadaşlar uğraşlarım ve tüm çabalarım boşa gitmemişti bu sefer bu iş tamamdı. Son olarak kabloları çeken arkadaştan aldığım bilgi Pazartesi bina içi kutunun konulacağı ve Salı günü aktif edileceği yönündeydi.

Bu süre zarfında sürekli birileriyle irtibat halinde olup bilgi almaya çalıştım. Hiç bir şekilde kendi genel müdürlüğümü aramadım ve irtibata geçmedim. Herhangi bir sosyal medya veya BTK, Açık Kapı ve CİMER üzerinden şikayet etmedim(Müşteri hizmetlerinin projelendirilmesi uygun bulundu cümlesinden sonra). Sadece mail ve diğer kontaklarım üzerinden iletişim sağladım. Bu süreçte yanımda olmayı eksik etmeyen çok değerli @XpressMusic34 hocamıza ve diğer yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Sizler de vazgeçmeyin tatlı dilli ve kibar olun. En önemlisi @XpressMusic34 hocamızın da dediği gibi "asla acele etmeyin" ve sakin kalın.

O muhteşem ve finale son kala olan kutu 15.04.2022 tarihinin sabah 11:15 sularında takıldı.

Tam size bu yazıyı yazarken şansımı deneyip sorgulama yaptığımda ise mutlu son.

• Şuan aktif gözüküyor ama daire içlerine kadar kıl fiber gelmiyor. Aklıma takılan soru şu; Daireye kadar fiber şuan gelmiyor TürkNet üzerinden nasıl geçiş yapabilirim + geçiş işlemlerinde daire içine kabloyu kim çekecek ve bağlantıyı Türk Telekom mu yapacak?

21 Nisan 2022

Türk telekom ekipleri tarafından kutu içi bağlantı ve daire kapısına kadar sonlandırma işlemi yapıldı.

24 Nisan 2022 Kurulum ekibi geldi ve fiber internetim aktif hale geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 25 Nisan 2022; 19:27:35 >

• Hocam merhaba, hayırlı olsun. :) Katkım oldu ise ne mutlu, dua ederseniz ben de çok sevinirim. İyi günlerde kullanın. Siz fiber için talebinizi işletmecinize iletin, onlar gelip daireye gelecek olan kabloyu çekerler. Fiber Dönüşüm Süreci(Bilgi Amaçlı) 

• Hayırlı olsun, benzer bir konuyu müstakil eve fiber çektiren arkadaş varsa ondan beklemekteyim.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Olmaz olur mu hocam. Bir psikolog gibi insanı rahatlatıyorsunuz yol gösteriyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun her konuda. Teşekkür ederim. İşletmeciye geçiş işlemleri için destek kaydı açtım bakalım o süreci de konuya eklerim.

• ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim darısı başınıza ve tüm bekleyenlere. Bizim durumumuz çok farklı değildi aslında site olmasına rağmen müstakil gibi kaldık. Sanırsam binamızda çok abone yok o yüzden çekmediler 5 senedir. Çünkü binamızda çoğunluk yaşlı diye tabir ettiğimiz insanlarla dolu.

• ozqur17 kullanıcısına yanıt

Abone sayısına göre fiber götürüyorlar ise ben bi 10 yıl daha beklerim gibi. Bulunduğum bölgede sadece müstakil evler var maksimum 4 daireli. Vdsl dahi daha geçen hafta aktive edilmeye başladı o kadar geriden geliyoruz.

• Hayırlı olsun, güle güle kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam ben çok baskı kurdum hiç bir yere şikayet etmedim ama şöyle diyebilirim Ümit Önal bey dışında kimse getirtemez. Bende VDSL vardı bana neler neler dediler fibere gerek yok vs ne badireler atlattık bu konuda. Umarım siz de tez zamanda kavuşursunuz.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, darısı olmayanlara inşallah.

Ben de İzmir yenişakranda müstakil evime çektirmek için başvuru yaptım. Genelde civarda altyapı kontrol edip yok diye hiç başvurmuyorlarmış. Halbuki başvurunca arayıp etrafta kutu veya direk var mı diye sordular. Ben de caddede fiber kutu olduğunu söyledim. Birim göndereceklermiş.
    Denemek gerek, çekmek için harekete geçiyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olabilir evet hatta etrafınızda fiber isteyen varsa onlardan da imza alarak dilekçe verebilirsiniz. Bu yıl tüm hanelere fiber götürmek istiyorlar.

• hayırlı olsun hocam bende kutuyu takmalarını bekliyorum bakalım :).

• mgrbz M kullanıcısına yanıt

Ortalama süresi bağlantı dahil 1 ay en erken 2 hafta diyorlar kutu bana 14.gün geldi. Teşekkür ederim.

Estağfurullah hocam rica ederim. Siz işletmecinize taleplerinizi iletin, onlar ilgili yerlere bilgi verirler, ekip gelerek sizin kablonuzu çekecektir kutudan daireye.

https://forum.donanimhaber.com/eve-kadar-fiber-geliyor-mutlu-son-icerir-ftth--144313559-15#150908343

• 21 Nisan 2022

Türk Telekom ekipleri tarafından kutu içi bağlantı ve daire kapısına kadar sonlandırma işlemi yapıldı.

• 24 Nisan 2022 Kurulum ekibi geldi ve fiber internetim aktif hale geldi.

• hayırlı olsun hocam. Valla çok sevindim.

Memlekette ki dairede de max 50 mbps destekleyen Vdsl altyapı var. Tam 1 yıl önce uğraşmıştım. Banada size başta denilen Fibere gerek yok demişlerdi. Sonra da vazgeçmiştim.

Hangi il bu arada?

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

• Hayırlı olsun hocam. Kasım 2021 ayında Türk Telekom binamızda FTTB den FTTH dönüşümünü başlattı bina altı bask ve obklar Aralık 2021 gibi tamamlandı ancak hala daha aktifleşmedi. TT 1 Mayıs'ta aktifleşeceğini belirtti. Bazı bölgelerde özellikle Aydın'da fiber aktivasyon çok uzun ve sancılı bir süreç.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.