Şimdi Ara

Türk 'teknoloji kanallarının' bi halttan anlamaması? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
7
Favori
14.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
349 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiçbirinin standart bir test metodolojisi yok. Hiç birinin bir databasei yok. Hiç birisi elime akım ölçer alayım termocouple alayım demiyor. Hiç birisi bir üreticiye laf kondurmuyor. Kısaca hiç birinden bir cacık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru Türkiye'de işinden anlayan yok çünkü Türkiye'de araştırmak merak etmek neden nasıl diye sormak yok

    Bir gün vatan bilgisayardayım , GTX 970 alacağım illa Asus al diyor bana yahu diyorum GTX 970 lightning ver ordan bana o lazım custom sıvı soğutma ile kullanacağım yok Asus iyi Asus iyi davaro bilmiyor ki custom ile 1450 MHz çıkarmıştım lightningi zamanında

    Techpowerup sitesinde yaptıkları her gpu incelemesinde kartların çıplak board resmini koyarlar sırf meraktan girer bakardım eskiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk teknoloji kanalları çoluk çocuk youtuberlerin eline geçtiği için yabancı kanalları takip ediyorum.
  • Türkiye'de alan fark etmeksizin inceleme yapan kanalların %90'ı marka yalama peşinde. Öve öve bitiremiyorlar. Bu nedenle yabancı hesapları takip ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman ürün alacak olsam yabancı sitelerde araştırma yaparım veya videolarını izlerim. Adamlar her ayrıntısına giriyor. Bizimkiler sadece kutusunu okuyor ve şu çok iyi şu çok güzel diyip geçiyorlar. Hadi onu da geçtim, adamlar hiç bir şeye kötü demiyor arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam mouse inceliyor önünü göremiyor 8000 dpi da cs go oynuyor. Rocket jump ninja gibi mouse incelemesi beklemiyorum ama yani noob bi adam dpi ı sona getirip default ayarlarda bilmedigi bir oyunu oynuyor benim bu incelemeden ne anlamam gerekiyor? Çok güzel mouse diyor tek görüşü bu Mouse hakkindaki bilgimde videoyu izledikten sonra bir değisiklik olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 12 Ağustos 2020; 9:30:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @saasc

    Aklıma geldi aslında ama reklam yaptı diye banlanma riskinden çekindim

    @FRED BAKER

    Çok farklı bir proje olacak bu. Youtube sadece ufak bir ayagı aslında. Yazılımla ilgili halledilmesi gereken detaylar var sitede. Tüm işler tamamlanınca yapılmamış bir konsept olacak.

    @REDSTONE

    Forum nedense sıcak fırsatlardan ibaret oldu benim için bir süredir. Biraz tavsiye isteyenlere video linklerimi atıp trafik kasayım bari

    @brokengineer
    https://forum.donanimhaber.com/cooler-master-masterwatt-750-incelemesi-bronz-gorunumlu-gold--131862219https://forum.donanimhaber.com/noctua-nf-s12b-redux-incelemesi-kelepir-noctua-i--131614582

    Database olayı hakikaten büyük sıkıntı. En büyük kanallar dahil ekran kartı videosunda tek yaptıkları ekran kartının oyun performansını göstermek. Yani bir önceki nesiller ya da rakipleri içeren bir tablo olmuyor.




  • MaterialScience kullanıcısına yanıt
    Kimisi de videoları uzun uzun izlemeyi seviyor, misal ben.
  • Çok haklı bir serzeniş.
  • Ben de hazırcılığa kılım biraz.

    "Arkdaşlar bugün 20970 Ti inceliycez." eyvallah incele de, kaç kişi alacak? İki kişi youtube'a bu videoyu atsa ve hakkını verse yeter. Sen fazlasın. Onun yerine "5 yıllık ekran kartını dipfirize atıp overclock bascaz" konulu video çek. Çok daha fazla insana ilham kaynağı olur. Sanki binlerce kişi gidip 20970 Ti alabilecek ülkede...

    Kasa tartışması, güç kaynağı tartışması... Hazırcı abi. Kasayı al, kutusundan çıkar, kur anlat. Beleşçiliğe bak. Kimse de "kasaya para vermeyin" demiyor. "100 yıllık şöyle bir kasa buldum, şöyle bir dizayn yaptım. Şurasını burasını deldim fan taktım, leş fiyatına canavar oldu" demiyor. Veya "Güçlü PSU'ya para yetmiyorsa PSU'yu ikiye böl"ü anlatmıyor. Bir çok arkadaşın evinde eski PSU yatıyor mesela. Ne olur ne olmaz ayağı. PSU cortlarsa PC çalışsın hiç olmazsa mantığı. Sonuçta pek para etmiyor. Yedek olsun diye tutuyorsun. Veya götürüp dandik bir PC'ye takıyorsun o eski PSU'yu. O dandik PC'nin o PSU'ya bile ihtiyacı yok. 50 liralık bir PSU da o pc'ye yeter. Ama sonuçta o PSU yatacağına burada dursun diye o eski PC'ye saplayıp geçiyorsun.

    İki PSU ile sistem beslemeyi anlat millete mesela.

    ---------------------------

    Çok hazırcı buluyorum bizim videocuları. Ama milletimiz de genel olarak hazırcı. Biraz arz talep meselesi. Ancak bir dengesi bulunmalı. Yerlileri izlemiyorum neredeyse. Bana bir şey katmıyor herifler.




  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Dostum 1 ms 2k 27 inç hangi monitörü tavsiye edersin 2070 super+3700x ile kullanacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mysa

    Ülkenin genel sorunu her alanda kaliteden yoksun olmak. Kıytırık bir dp kablo dahi almak istesen, onun kalitelisi sadece 1 yerde var. Koca ülkede kaliteli kablo bile bulamıyorsun :D

    "İnceleme" adı altında Türkiye'de yapılan ve beğendiğim tek iş yıllar önce bu forumda nickini hatırlayamadığım birinin Psu incelemeleriydi. Ortada video vs. de yoktu ama yazı ve fotoğraflarla o kadar nokta atışı bilgi aktarıyordu ki nefis. Chris Brown'du sanırım nick :)

    Onun dışında Youtube Türkiye kaliteli içerik üreten popüler 10-20 kanalın dışında çöplük yuvası gibi. Trendler de ayrı mide bulandırıcı.
    O benim benim eski kullanıcı adım ama benim yaptığım 2-3 psu incelemesi var onlarada inceleme demeye bin şahit lazım ancak tanıtım denir bakma inceleme yazdığımıza, sen emreyi diyorsundur o bu konularda çılgın bir arkadaş , kendisi de yazmış zaten.

    Ben belli bir seviyenin üzerine hiç çıkmadım çıkamadığımdan değil, genelde daha fazlasını verebilme imkanı vardır ama gerek yok çünkü sonra birisi gelip incelemeyi yada konuyu okumadım ama çok güzeldir eminim diye saygısızlık yapıyor , diğeri okumaya vaktim yok sorumu cevapla diyor vs vs.

    En güzelini o beğenmediğimiz kanallar yapıyor. Yeteri kadar içerik verip cukkasına bakıyor. Tertemiz. Çoğunun yapacağı başka bir mesleği de donanımı da yok dikkat ederseniz. Kolay para kazanmanın yolu görülüyor.

    Daha önce de yazmıştım, hiç bir işe yaramayan insanların çağına giriş yaptık , 10 yılı da tamamladık ülkecek.




  • iPhonedo üzerine tanımam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ürün inceleyeceksem ingilizce açar izlerim. Türkiye'deki bir çok yayıncı çöp.
  • Sektöre dair 'birazcık' gördüklerimden hareketle, bu konuda ben de şeytanın avukatlığını yapayım.

    Teknoloji ürünleri, OEM parça, çevre birimleri üzerine içerik üreten yerli Youtubeçular'ımız bu konuda yorum yazanların önerdiği şekilde içerik sunumu yapsalar "aç" kalırlar ve Youtube kanalları şu andaki konumlarında olmaz. Ürün/cihaz temininde sıkıntı yaşarlar. Bu durumu Teknoseyir kanalında yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılındaki bir videolarında Levent Pekcan ile Murat Gamsız açıkça belirtmişti.


    Ecnebi TechTuber kanallarından; GamersNexus ve Hardware Unboxed gibi ürün inceleme kanallarının iş yapma modeli, kendi kendini farklı yöntemlerle fonlamaktan geçiyor. Ücretli abonelik, online merch satışı, Patreon desteği ve direkt bağışlar gibi.

    Ülkemiz şartlarında yukarıda bahsettiğim fonlama yöntemleri başarısız olacağından bu sürdürülebilir bir yöntem değil.

    İsimleri es geçerek bir olay anlatayım.

    İnternet üzerinden satış yapan ünlü bir site, Youtube'da bu konuda şöhretli, nüfuzlu (influencer) nun birine: Şu kadar meblağ karşılığında şu notebook'u tanıtır mısın? diyor.

    Şöhretli Youtubeçumuz cevaben; O notebook'un üretici firması senin önerdiğin paradan çok daha fazla para teklif ederek o tanıtım önerisini yaptı zaten diyor ve "Merrraba Dosssslar" introsuyla o tanıtım (reklam) videosunu onbinlerce kişi izliyor.

    Bu forumda isim yapmış bazı profillerin, bazı inceleme yazılarını para karşılığında yazdığını öğrenince ufak bir şaşkınlık yaşamıştım.

    Bunları niye paylaştım?

    Kedi Allah için fare tutar mı? sorusuna cevap aramamda yardımcı olacağınızı umdum




  • İphonedo kanalı incelemeleri güzel ve keyifli. Ama herşeyi incelemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH nın yaptığı 5dk lik laptop incelemeleri peki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • forumda birisinin teknolojide sadece yabancıları takip ettiğini okumuştum. açıkçası "the 8-bit guy" kanalını izledikten sonra anlıyorsun ne demek istediğini. izleyici kitlesi ile alakalı olabilir bahsettiğin durumlar. 3000 tllik işlemciyi parçalamak kesmek, test etmekten daha eğlenceli.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.