Ama bunun suçu gençlerde değil aslında. Avrupa'da mesela bazı okullar duvarcılık boyacılık falan öğretiyormuş gençlere. Bizde iş eğitimi diye bir ders vardı hiç öyle şeyler yapmadık. Bazı şeylerde rol model lazım hakikatten. 15 yaşındaki çocuğa göstermezsen ne bilsin. Oysa bilmek lazım aga. Almanya'ya gittim geçen, her yerde liseli gençler falan, çalışıp okuyorlar abi. Üniversiteliler de öyle. Adamların babasının parası mı yok hayır. Kültür öyle. Geçen bir arkadaşım ağlıyor, param yok diye. Dedim çalışabilirsin part time. Boş zamanınızda ne yapıyorsunuz oyun oynuyorsunuz gençler yalan mı? Oyun oynayacağınıza çalışın, hem belki güzel bir kızla falan tanışırsınız çalışırken. Kimse size altın tepside bir şey sunmaz. Hem çalışmak insanı terbiye eder, zorluğa hazırlar. Üniye girdiniz iş bulamadınız, normal bir yerde çalışırsınız erinmezsiniz, kibirlenmezsiniz. Part time çalışsan o kadar yorulmazsın, hem de paran olur cebinde. Fena mı? En kötü ticaret öğrenin. Nasıl yapacağınızı anlatmayacam biraz kendiniz araştırın. Varsa yoksa kafeye gidem, karı tavlayam, .. zükim. Abi bu nedir ya? İnsan bunu hayat amacı yapmamalı, evli arkadaşlar da hak verecektir bana. Ya yine kız tavlayın, ama günde 1 saatten fazla uğraşmayın. Günde 3-4 kıza yazın yeter. Yavaş yavaş, sakin sakin. Hatta gençseniz direk sokakta bile yürürsünüz. Taktik veriyim hatta size. Yapınca diyeceksiniz ki ulan bu neymiş bunun için mi kafelerde aylarca koşturdum? Yapınca da bir tane sağlam yapın, kalite, çokluktan daha önemli çünkü. Bunu siz de göreceksiniz. Ne diyordum? Ülkenin ekonomisi iyi değil o belli, ama sırf bu yüzden çalışmamak? Saçma. Tembelliğe bahane aramak bu. İyi de olsa kötü de olsa çalışmak lazım. çalışınca emin olun psikolojiniz de düzelecek. Hatta benim şöyle bir fikrim var, insan üniye başlamadan önce 1 sene normal çalışmalı. Hayat stajı gibi bişey. Abi insan hayatı görmeli, sırf üniden mezun olcam iş bulcam olmamalı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 7 Ocak 2023; 2:2:17 > |
Türk gençlerinin gerçekten tembel olması

-
-
Katılıyorum. Özellikle 2000 sonrası aşırı tembel. Yanımda artık 2000'li ve üzeri eleman kabul etmiyorum mesela, bıktım bu şımarık yeni nesil tembel veletlerden.
-
Daha iyi bir yer bulabilirsin. Hayat bir arayıştır ben de kaç sefer iş değiştirdim yani. Bir yerden sonra öğrenip kendi işini kuracaksın.
-
40 yaşında emekli olanın çocuğundan ne bekliyorsun?
-
Sen kendin yazmışsın zaten "kültür bu" diye. Çoğu şey gibi tembellik de kültürdür. Yani topluma adaptasyon biçimi. Aynı din gibi. Din de kültürdür seçim ya da inanç değil. Kişinin doğduğu kültüre adaptasyonudur. Amerikalının hristiyan, İsraildekinin yahudi, Türk'ün müslüman olması tesadüf değil. Almanların çalışkan olmasının nedeni de bu. Çünkü toplumsal dinamikler bireyleri öyle olmaya teşvik eder. Sistem bunun üzerine kurulu. Doğduğundan itibaren depresif bir toplumun bireyi olarak yaşamış, başka türlüsünü hiç görmemiş birisinin analitik zekasını kullanarak bunu aşması çok nadirdir çünkü bu davranış şeklini de daha önce hiç gözlemlememiştir. Yani sonuçta toplumsal depresyon, kadercilik, tembellik, umutsuzluk, kültürel bir miras ve kısır döngüdür. Bunu bireysel olarak aşabilen ve kırabilen insan sayısı da çok az. Nasıl değişir? Sadece otoriteler değiştirebilir. Kanunları ve eğitim sistemini yenileyip bireyleri değişime teşvik ederek.
Almanya'da yaşamakla Türkiye'de yaşamak da çok farklı şeyler. Birinin hayattan daha fazla şey istemesi ve bunun için gayret göstermesi için pozitif ve güçlü bir motivasyona ihtiyaç var. Türkiye'de neredeyse her yaklaşım daha çocuk ve genç yaşta bireyleri yaşamaya ve mutluluk arayışına teşvik edeceğine hayattan soğutmaya çok daha yakın. İnsan ilişkilerindeki hiyerarşi, toplumsal şiddet, ırkçılık, cinsiyetcilik, toksik ilişkiler vs. Bizde kişinin yaşama motivasyonu "hayatta kalmak" üzerine kurulu. Böylece çok çabuk deprese oluyoruz. Sonra da kısır döngüden çıkamıyoruz. Toplum zayıf ve depresif gördüğünün üzerine daha çok gidiyor. Yani bireylerin desteklendiği, fırsat eşitliğinin olduğu pozitif bir toplum değil bizimkisi. Bildiğin vahşi kapitalizm var burda. Ailesinin bu durumu kavrayacak kadar eğitebildiği, desteklediği, yol gösterdiği bir çocuk değilse bu toplumda birinin pozitif bir yaşam motivasyonuna sahip olması ve çalışkan olması çok zor. Sistem de bunun üzerine kurulu hatta bunu destekliyor. Bireylerin bu düşkünlüklerinden faydalanarak onları avlıyor ve ucuz iş gücü olarak istihdam edip, türlü öğretilerle de şükrettiriyor ama hiç kimse aslında gerçek anlamda mutlu olmuyor. Tüm enstrumanlarla doğumundan itibaren mutluluk arayışı için umutsuzluğa itilen bir bireyin çalışkan ve azimli olması kolay değil. Bu konu çok uzun bir konu. Bunu ancak otoriteler değiştirebilir toplumun kendisi değil. İnsan bir robot değil. Düşünerek ulaşabildiği her gerçeği sorunsuz bir şekilde hayatında uygulamaya koyamaz. Psikolojiyi dışlayarak insanı tanımlamak mümkün değil.
-
İşte bunun değişmesi lazım usta, seçimle falan ülke kolay kolay değişmez. Adam akıllı bir eğitim reformu gerek. Tembellik yok edilmeli.
-
Ben iş veren olsam içimden geçen şu olur. 10 saat çalışmak = verimsizlik mi? 5 saat çalışmak mı = verimlilik + motivasyon + işi sevmek mi?
5 saati seçerim.
Adam gelsin 5 saat çalışsın ama sonuç odaklı çalışsın, işini sevsin, benimsesin olay bu.
Türkiye'de çalışma şartları ağır. Çalışma saatleri çok. Denetimsizlik de had safhada bir de üstüne yol trafik ve düşük ücret + trafik ve verilen yemek parasının yetersiz olması / eksik beslenme ve cumartesi günü...
Bence patron olmanın şartları 1 kaç trilyon ve kendine yetecek kadar bir yaşam olsun gerisini bırak aksın işçilere ya bu kadar basit.
-
madem gencler tembel bu günde 10 saat calısan garsonlar, kasiyerler hep suriyeli falan sanırım
avrupada orda bi mcdonaldsta, lokantada 3 gencin yavaş yavaş yaptığı işi trde 1 genc yapıyor. hemde 3 kat daha hızlı. herhangi bir avrupalı genci trye getir burada 1 gün calısamaz o kadar netim, sonra görürüz kim tembel kim değil.
avrupada bile aksam belli bi saatten sonra tek acık olan dükkanlar ya türk ya mülteci sonra gelmiş, türk genci tembel. ok boomer.
ezbere argümanlar yok bizim millet böyle tembel yok böyle şey yav he he
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Ocak 2023; 14:47:53 > -
Şurda okuduğum en mantıklı yorum ayne katılıyorum.Coğrafya kaderdir yaşadığın ortam kaderini belirler.Zengin eğitimli bir ailenin çocuğuyla dağda evine ekmek et sokamayan ailenin çocuğu hiçbirzaman bir olamaz olmuyoda.Bu Ülke insanları sadece günü kurtaramaya endeksli daha küçük yaşlardan baskılanmaya başlıyoruz kendimizi keşfetmemize müsade edilmiyorken.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birisinin hayat standartları ve refahı devlet tarafından korunuyor. Birisinin de sömürücü insan gibi davranmayan patronları, hayatının kalitesizliği, refahının olmaması ihtiyaçlarını karşılayamaması gibi bir çok etmen var.
Şimdi hangisi hangisi sen karar ver. Ülkenin ağzına edip gençlere dil uzatan insanlardan nefret ediyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tembellikle alakası yok. Toplumumuz sahtekar dolandırıcı haysiyet ve şeref yoksunu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tembellik konusuna katılıyorum biraz ama şöyle bir gerçek var ki okul nolacak çalışırsak ? Giyim şirketlerinden birinde part time işe girdim geçen sene beni haftada 5 gün çalıştırdı :) O zaman okul ne olacak hocam bir de bunu söyle. Ülkede değişmesi gereken en önemli şeylerden birisi üniversiteye devam zorunluluğu ve saçma saçma derslerin kaldırılması olacaktır.
-
TÜRK insanı gerçekten çalışkandır fakat bunun karşılığını alan çok az kişidir o yüzden çalışmayı sevmez tek tük istisnalar da genel kaideyi bozmaz
bakın bu coğrafyada işşler böyle sanayide de çalışıyorum suriyeli de aynı ıraklı da aynı afgan da aynı
bu güne kadar 100 tane ıraklı tanıdım gerçekten içlerinde çok çalışkan akıllı olanlar var ama bir elin parmağını geç 3. kişiyi sayamam diğerleri içinde aynısı geçerli ama karşılığını alamayınca boşveriyor banane diyor gençleri herkes sömürüyor sadece emeğini de değil aşşağıya çekiyor başarısız olsun istiyor maleesef piskolojisi bozuluyor motive olamıyor yarıştan kopuyor sonra tembel diyorlar
-
bulundunuz mahalleye göre bile eğitim sistemi değişiyor türkiyede paran kadar değer görürsün türkiyede sistem değişmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 8 Ocak 2023; 1:24:45 > -
Hizmet sektörü için bu olabilir, beyaz yakalılar vs. Ama misal bir fabrika için mesela bu geçerli olmuyor.
-
Çok haklı bir yorum. İstiyorlar ki sırf genciz diye üç kuruş ücrete eşşek gibi çalışmamızı bekliyorlar. Sebep: Ee oğlum biz de az zorlanmadık senin yaşlarındayken. Tamam zorlanalım yapalım edelim de Biz de senin çektiğin sıkıntıları vereceğin üç kuruş paraya çekmek zorunda mıyız ?
Böyle gerizekalıca bi yaklaşım olamaz. Adam istiyor ki yeni nesil refaha ulaşmasın sürünsün. Vay efendim ben sizin yaşınızdayken şöyle böyle…
kesinlikle böyle konuşmalar gençleri yönlendirmek, ikna etmek değil bilakis kışkırtmaktan öteye gidemiyor.
Ne yani sırf Türk genciyiz diye it gibi sürünelim mi ? Hoşunuza mı gidecek günde 8 10 saat işte çalışıp üzerine okul okumak ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İş ahlakı kalmamıl ülkede. Part time çalışsam bana verecğei belki 4 bin tl max. O para benim neyime yetecek? O kadar çalışıcam azar işiticem belki patrondan gururuma yediremem ben onu. Hiç çalışmam ailemden gelen 3 kuruş harçlıkta idare ederim daha iyi. Alım gücü yok zaten. Kafede de kahve içmem bu krizde evimde çayımı demler içerim.
En Beğenilen Yanıtlar

madem gencler tembel bu günde 10 saat calısan garsonlar, kasiyerler hep suriyeli falan sanırım avrupada orda bi mcdonaldsta, lokantada 3 gencin yavaş yavaş yaptığı işi trde 1 genc yapıyor. hemde 3 kat daha hızlı. herhangi bir avrupalı genci trye getir burada 1 gün calısamaz o kadar netim, sonra görürüz kim tembel kim değil. avrupada bile aksam belli bi saatten sonra tek acık olan dükkanlar ya türk ya mülteci sonra gelmiş, türk genci tembel. ok boomer. ezbere argümanlar yok bizim millet böyle tembel yok böyle şey yav he he |
Tembellikle alakası yok. Toplumumuz sahtekar dolandırıcı haysiyet ve şeref yoksunu.
|
40 yaşında emekli olanın çocuğundan ne bekliyorsun? |
Benzer içerikler
- bu gala daşlı gala ne demek
- ev elektriği kaç kw
- pttavm dolandırıcılığı
- polonya teknoloji mağazaları
- sabiha gökçen"e en yakın otogar
- en ilginç rekorlar
- huawei boykot mu
- telegram indirim
- penis nakli
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X