Şimdi Ara

Türban Meclis'de... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
0
Favori
5.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Şafak Pavey gerekli cevabı sözde türbanlılara ve sözde türban için özgürlük isteyenlere vermiştir.Açıkçası türbanlıların bunca zamandır mağdur edebiyatı yapmaları resmen komediydi ve hala da öyleler..

Genel anlamda iyi konuşmuş. Keşke aralara "sataşma, karşı saldırı olarak algılanabilecek cümleler serpiştirme" olmasaydı....
    O zaman konuşması daha etkili olurdu. İnsanların daha büyük oranda empati beslemesine yol açardı.

Sonuçta güzel ülkemde Aleviler de büyük sıkıntılar çektiler (Maraş, Çorum, Madımak),
    dini inancını yaşamaya çalışan sünniler de (Madımak rövanşı olarak gösterilen Başbağlar, İnönü dönemindeki zorbalıklar, 80 sonrası başörütüsyle ilgili saçma yasaklar)...

"Sadece kendinizi kronik mağdur ilan ediyorsunuz" derken haklı yanları da var haksız yanları da... Sonuçta Alevilerin cumhuriyet tarihiyle başlayan sıkıntıları da var. Zamanında cemevlerinde pek yokken bir süre sonra çoğu cemevlerine Atatürk posteri asmalarının bile gerekçeleri var. Bunun yanında yine cumhuriyet sonrası başlayıp (İnönü, istiklal mehkemeleri) daha sonraları da farklı klasmanlarda devam eden zorbalıklar var. 1984'den bugünlere kadar gelen başörtüsü yasağı en göze çarpanı. Daha gözle görülmeyen-duyulmayan veya kamuoyunda çok yer etmeyen ne zorbalıklar var.

Aslında Türkiye'de halkın seçip başa getirdiği hükümetleri arka planda yöneten, daha doğrusu onlara kırmızı çizgiler çekip belli bir dar alanda kalmaya zorlayan ve adına da sözüm ona "derin devlet" denen çete gibi mafya gibi bir yapı vardı ve bu yapı halkı kontrolünde tutabilmek için belirli sinir uçlarına dokunup insanları belirli bir orta çizgiye toplamaya yönelik faaliyetler sürdürüyordu. Bu faaliyetlerden yeri geldi Alevisi de zarar gördü, yeri geldi sünnisi de zarar gördü. Sivil hükümetler güya memleketi yönetirken tepelerde belirli kişiler devlet erkini ele geçirme telaşıyla, sivil hükümetleri kontrol altına alma telaşıyla tepişip durdular. Hal böyle olunca da geleneksel hale gelen 10 yılda bir darbeler yaşandı. Yoksa darbelerle ne Alevilerin ne de sünnilerin ilgisi yok. Sadece ortada Türkiye'nin mozaik yapısından faydalanıp yeri-zamanı geldikçe belirli kesimleri kullanıp darbelerini yapıp devlet erkini elinde tutmaya devam etmek isteyen "dönmeler/oryantalistler ve yandaşları" var.

CHP'nin uzun yıllar darbecilerle koyun koyuna yatmalarını ise ben biraz da bu "oryantalist" fakötrüne bağlıyorum. Gerçekten iyi niyetli olarak Atatürkçü-devletçi olanlar kadar CHP içerisinde oryantalistler de var. İsimlerini vermeye gerek yok, Ergenekon-Balyoz davaları sürecinde zaten bunların bir kısmı kendi kendilerini deşifre ettiler. Generaller, medya patrıonları vs. vs. neler neler...

• Bu zamana kadar Allı pullu Dolaştılar Mecliste Şimdi Kafayı kapadılarya Cennetlik oldular :D

Orijinalden alıntı: Furkan*

O ordaki erkek milletvekillerinin görgüsüzlüğü

@1881

Konuyu saptırmada ustasınız , kimse elinize su dökemez

Konunun saptığını zannediyorsun öyle mi? Buna literatürde "işine gelmemek" denir.
    Neyse başka sorum yok sayın yargıç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 1 Kasım 2013; 15:06:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qx5

quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Yukarıda bir arkadaşa yazdım. Ayetin söylediği bağlamda kendi istediği gibi takamaz. Zaten kendi istediği gibi takmalarında mahsur olmasaydı, İslam indiğinde Arap kadınları zaten örtüleri başlarına dolamak sureti ile takıyorlardı.

Biraz araştırıp biraz ayeti okuyup, tefsiri okuyup, meali okuyup yorum yapalım.

Diğer yazdığın bir çok şeye aynen katılıyorum özellikle askeri alanlarda ki uygulamalar da senin dediklerinden daha zalimce şeyler uygulandı. Okullarda, uzman olarak askeriye de kalmak isteyenlerden annelerinin başı açık fotoğrafları istendi. Arabalarının arkalarına yazdıkları yüzünden ordudan atıldı vs...

Ama kadrolaşma kısmına gelince kusura bakma.
    Müslüman olmadığını söyleyen birisinin, birilerinin yaptıklarını Müslümanlar ellerine fırsat geçirdi diye aynı şekilde karşılık veremez. Müslümanlar mutlak kitaba uygun hareket etmek zorundadır.

Kaldı ki kamu kaynakları hiç kimsenin kafasına göre dağıtılamaz.

Bunları yapmak İslam adına suçtur, günahtır. Ancak bunları meşru göstermek, onlar yapıyor bizde yaparız demek adamı dinden çıkartır dikkat etmek lazım.

Teknoloji konusunda "Müslümandan bilim adamı olmaz" gibi bir açıklamayı yapan bakanın kim olduğunu ve hangi dine mensup olduğunu araştırmanı tavsiye ediyorum. O yüzden bilim, şu bu derken önce kim ne diyor dikkatli olmak lazım.

Benim orada ki bağlama şekli örneğim şekilcilik yapan insanlara karşı, islamda elbette ayet ile nasıl bağlanacağına dair bildirim mevcut.

Kadrolaşma konusunda ben demiyorum ki onlar yaptı, sıra bunlarda diye. Yukarıda bir yorum gördüm , ona ithafen yazdım, yani dışarıda dini ya da siyasi kimliğini ortaya koyan bir emare yok diye, eskide ki kadrolaşmaların anlaşılmadığını mı zannediyorlar acaba.
    Şimdi kadrolaşmayı solcular yaparsa mübah, günah değil ne de olsa kendilerini müslüman görmüyorlar, ama müslümanlar yaparsa "Olmaz, sana günah!" diyeceğiz ha :)) Pardon, bu ülke laik değil miydi ? Kur'anı, müslümanlığı neden katıyorsunuz bu suçlamalarınıza ? Tıpkı muharrem ince gibi ?

İşinize geldimi dini kullananın, ayetleri kullanın, işinize gelmedi mi laiklik :) Heyt be ne güzel dünya, takiyecilikte zirve yaptınız tebrikler :)

Bakanın kişisel görüşü kendini bağlar, müslümanları değil. Hadi bakan doğru diyelim, müslüman bir ülkeden bilim adamı çıkmaz diyelim, peki yıllardır SOL görüşlü insanların egemen olduğu ve saltanat gibi kendi adamlarını aldığı üniversitelerden dünyada sözü edilen özgün bir teknoloji duyuruldu mu ? Hayır, duyurulmadı. Neden duyamadık peki ? Bu insanlar, bilim üretmek yerine siyaset ürettiği için bilim yapmaya zamanları kalmadı demek ki.

"Her şeyi siiiiz bilirsiniizz siizzz" öyle mi? Elbette ayetlerden örnek vereceğiz. Nasıl ki siz işinize gelince kutsal kitaplara sarılıyorsunuz, biz de size laf anlatabilmek için oralardan bahsedeceğiz.
    Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin;
    Örneğin Muharrem İnce'nin konuşması yalan mı? İftira mı?

Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Çarşaf'a girenler,başörtüyü konuşanlar foruma bak :) Hele aralarında bir tanesi var ki düşman başına :) Arkadaşım neyin davasındasınız siz.İslamiyette sınırlar çizilmiş.Kişi bu sınırlar çerçevesinde giyinir.
    Bu çarşafı önümüze getirenler FERACE diye bir elbise türü var galiba siz hiç duymadınız.
    Şimdi bazı sivriler çıkar sen reformistsin çarşafı reddediyorsun felan diye yani baştan söyliyeyim o konulara hiç girmeyin.Çarşaf giymeyipte İSLAMI SINIRLAR ÇERÇEVESİNDE örtünen ve çok şık giyinen bayanlar galiba bu forumun üyelerinin çevresinde yok.Şık giyinen derken böyle başını örtüpte tayt giyinen gençlerden bahsetmiyoruz onu söyliyelim

vücut hatlarını belli eden, "şık" giysilerden bahsediyorsun sanırım. ömer nasuhi bilmen in bu konuda yazdıklarını araştırın isterseniz. ben sokakta çarşaf giyenler dışında pek tesettürlü göremiyorum maalesef, sizin bahsettiğiniz mağazalardan giyinen yok, ya da siz sokakta vücut hatları ortada, başı açık olanlardan daha süslü gezenleri örnek gösteriyorsunuz.

Başı örtüpte tayt giyen gençlerden bahsetmiyoruz diyorum siz vücut hatlarını belli eden diyorsunuz
    Arkadaşım kasıtlı yapmıyorsunuz değil mi? Çarşaf giyenler dışında tesettürlü göremiyorum diyorsunuz peki pardesü giyen başörtü takan annelerimizi görmüyor musun? Tesettür mağazalarından kimse giyinmiyor demek ayıptır yahu.Hangi ilde yaşıyorsunuz siz onu söyleyin hele?

Mühendis

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

"Her şeyi siiiiz bilirsiniizz siizzz" öyle mi? Elbette ayetlerden örnek vereceğiz. Nasıl ki siz işinize gelince kutsal kitaplara sarılıyorsunuz, biz de size laf anlatabilmek için oralardan bahsedeceğiz.
    Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin;
    Örneğin Muharrem İnce'nin konuşması yalan mı? İftira mı?

Takiye kralı incenin sözlerinde doğrular olsada takiyecilik yaparak söylediği için samiyetsiz kalıyor kusura bakmayın. Ayrıca akp ne yapsa illa bir kulp takacakları için cevap vermeye gerek yokturdur. Dün yaptığı bir yasa ya da icraat için " Vay efendim dini kullanıyorlar, laikliğe ters" diyip yargıya gidiyorlar, aynı yasa yada uygulama için bu gün " Efendim bunlar dinde günah ! " diye söylüyorlar.

E o zaman kaldıralım sayısal lotoyu, iddaa yı at yarışını, Bu sefer de " Sen benim zevkime keyfime karışamazsın, kumarımı karışmazsın ayrıca bunlar haram günah diye kaldırıyorsun yani şeriat'a uyuyorsun , bu ülke laiktir yapamazsın !" demiyecek mi ?

İçki yasağında bu dediklerim olmadı mı ? Kısacası ince beyfendi tıpik her chp li gibi demogoji ile siyeset yapmaktadır. Pis kurnazlık yaparak akp'yi sıkıştırmaya çalıştırmakta, hata yapmasını istemektedir. Akp chp'nin bu oyunlarına gelecek kadar aptal bir parti değildir :)

• quote:

quote:

Yukarıda bir arkadaşa yazdım. Ayetin söylediği bağlamda kendi istediği gibi takamaz. Zaten kendi istediği gibi takmalarında mahsur olmasaydı, İslam indiğinde Arap kadınları zaten örtüleri başlarına dolamak sureti ile takıyorlardı.

Biraz araştırıp biraz ayeti okuyup, tefsiri okuyup, meali okuyup yorum yapalım.

Diğer yazdığın bir çok şeye aynen katılıyorum özellikle askeri alanlarda ki uygulamalar da senin dediklerinden daha zalimce şeyler uygulandı. Okullarda, uzman olarak askeriye de kalmak isteyenlerden annelerinin başı açık fotoğrafları istendi. Arabalarının arkalarına yazdıkları yüzünden ordudan atıldı vs...

Ama kadrolaşma kısmına gelince kusura bakma.
    Müslüman olmadığını söyleyen birisinin, birilerinin yaptıklarını Müslümanlar ellerine fırsat geçirdi diye aynı şekilde karşılık veremez. Müslümanlar mutlak kitaba uygun hareket etmek zorundadır.

Kaldı ki kamu kaynakları hiç kimsenin kafasına göre dağıtılamaz.

Bunları yapmak İslam adına suçtur, günahtır. Ancak bunları meşru göstermek, onlar yapıyor bizde yaparız demek adamı dinden çıkartır dikkat etmek lazım.

Teknoloji konusunda "Müslümandan bilim adamı olmaz" gibi bir açıklamayı yapan bakanın kim olduğunu ve hangi dine mensup olduğunu araştırmanı tavsiye ediyorum. O yüzden bilim, şu bu derken önce kim ne diyor dikkatli olmak lazım.

Benim orada ki bağlama şekli örneğim şekilcilik yapan insanlara karşı, islamda elbette ayet ile nasıl bağlanacağına dair bildirim mevcut.

Kadrolaşma konusunda ben demiyorum ki onlar yaptı, sıra bunlarda diye. Yukarıda bir yorum gördüm , ona ithafen yazdım, yani dışarıda dini ya da siyasi kimliğini ortaya koyan bir emare yok diye, eskide ki kadrolaşmaların anlaşılmadığını mı zannediyorlar acaba.
    Şimdi kadrolaşmayı solcular yaparsa mübah, günah değil ne de olsa kendilerini müslüman görmüyorlar, ama müslümanlar yaparsa "Olmaz, sana günah!" diyeceğiz ha :)) Pardon, bu ülke laik değil miydi ? Kur'anı, müslümanlığı neden katıyorsunuz bu suçlamalarınıza ? Tıpkı muharrem ince gibi ?

İşinize geldimi dini kullananın, ayetleri kullanın, işinize gelmedi mi laiklik :) Heyt be ne güzel dünya, takiyecilikte zirve yaptınız tebrikler :)

Bakanın kişisel görüşü kendini bağlar, müslümanları değil. Hadi bakan doğru diyelim, müslüman bir ülkeden bilim adamı çıkmaz diyelim, peki yıllardır SOL görüşlü insanların egemen olduğu ve saltanat gibi kendi adamlarını aldığı üniversitelerden dünyada sözü edilen özgün bir teknoloji duyuruldu mu ? Hayır, duyurulmadı. Neden duyamadık peki ? Bu insanlar, bilim üretmek yerine siyaset ürettiği için bilim yapmaya zamanları kalmadı demek ki.

Ben sana neye itafen yazdığını sormadım. Hangi Kitaba göre yazdın ?

Söylediklerinin Kuran ile çelişip çelişmediğini sordum. Eğer sende kadrolaşmak, işi ehline vermek, liyakat aramak gibi adaleti oluşturan temel gereksinimleri bir kenara atacaksan inandığının dinin Peygamber Efendimiz'in putları yıkmadan önce inanılan din ile pek farkı olmadığını göreceksin.

Hür bir insan olarak ister Allah'ın dinine inanırsın, istersen dini bozar kafirler gibi yaşarsın. Seçim senin...

Ben Müslümanım ve benim tek bir Kitabım var. Bir tane Peygamberim, Efendim var. Onlara göre ibadet etmeye çalışır onlara göre yaşamaya çalışırım. Bir kafir bir şey yaptı diye, intikam hırsı ile kafirin yaptığını yapamam. Yaparsam bende aynı onunla bir olurum.

Kur'anı, müslümanlığı neden katıyorsunuz bu suçlamalarınıza ? Tıpkı muharrem ince gibi ?

Başını örtüp Meclise girenler, "İnsan Hakları'nı değil İnançlarını sebep gösterdiler"

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Kimsenin kendi dinini nasil yasayacagini sorgulamak size dusmez. Biz sizin dininizi nasil yasadiginizi veya ozel hayatinizi sorguluyor muyuz? Pantolon giymek nasil sizin tercihinizse, basini ortmek de o insanlarin tercihi. Nasil siz dar paca veya Ispanyol paca pantolon giyebiliyorsaniz, onlarda basortulerini istedikleri sekilde baglarlar. Nasil baskalari sizden 100 yil onceki gibi fes takmanizi, salvar giymenizi beklemiyorsa sizde kimseden 100 yil onceki giysileri giymesini bekleyemezsiniz.

Evet sorguluyorsunuz.
    Bir alevinin ibadet yerini sorguluyorsunuz, ibadet şeklini iğrenç bir şekilde ''mumsöndü yapıyolar lan, oğlu anasına atlıyo ehehe'' diye rezil düşünceleriniz var. Hangi saatler içinde içki içebileceğime karışabiliyorsunuz. Karımın nasıl çocuk doğuracağına siz karar vermeye çalışıyorsunuz. Malum sezaryan doğumla doğan çocuklar anası gibi korkak olurlar ya! Daha örnek vereyim mi?
    Hala da sorgulamıyoruz diyorsunuz ya cidden pes.

Bugün Şafak Pavey'in konuşmasını izlediğinizi tahmin ediyorum. Şu cümleyi bir daha okuyalım: ''Kibirden küfelik olmuşsanız, size benzemeyenin çığlığını nasıl duyacaksınız?''

Bağlama şekli zaten belirli artık belli kesimde. Ön taraf üçgen şeklinde dikeltilmiş, kafanın üst tarafı sivriltilmiş (ki içlerine ne koyuyorlar gerçekten merak ediyorum). mutlaka ateş kırmızısı, fıstık yeşili örtüler, bir ton makyaj.

Madem çağa uygun ibadet ediyorsunuz, rica etsem şu Hac meselesine de el atsanız. Mesela herkes yaşadığı şehirdeki en büyük camide bu işi halletse? Ne o öyle teeee uzak diyarlara gidiyoruz.

Gayet guzel. Cevap veremeyip konuyu dagitmaya calistiginiza gore, kimse sizin veya esinizin, annenizin, kiz kardesinizin nasil giydinigine karsimiyor demektir. Ayni anlayisi sizden de bekliyoruz o kadar.

Bu kaçış çabanızı, yeni uyanmış olma ihtimalinize veriyorum. Çünkü ancak afyonu patlamamış bir insan görmezden gelir. Biraz daha kendinize gelin, çay çorba bir şey için, ondan sonra mantıklı bir şeyler yazabilirsiniz.

Bana cevap vermek yerine konuyu dagiran, turbanla alakali verecek cevabiniz kalmadiginda konuyu baska yerlere cekmeye calisan, yani kacis cabasi icinde olan sizsiniz. Neyse konu hakkindaki dusunceleriniz ne kadar derin (!) oldugu da belli oldu boylece.

Daha fazla uzatmaya gerek yok. Kactiniz sayiyorum, daha falza yuklenmiyorum.

• quote:

Söylediklerinin Kuran ile çelişip çelişmediğini sordum. Eğer sende kadrolaşmak, işi ehline vermek, liyakat aramak gibi adaleti oluşturan temel gereksinimleri bir kenara atacaksan inandığının dinin Peygamber Efendimiz'in putları yıkmadan önce inanılan din ile pek farkı olmadığını göreceksin.

Hür bir insan olarak ister Allah'ın dinine inanırsın, istersen dini bozar kafirler gibi yaşarsın. Seçim senin...

Ben Müslümanım ve benim tek bir Kitabım var. Bir tane Peygamberim, Efendim var. Onlara göre ibadet etmeye çalışır onlara göre yaşamaya çalışırım. Bir kafir bir şey yaptı diye, intikam hırsı ile kafirin yaptığını yapamam. Yaparsam bende aynı onunla bir olurum.

Kur'anı, müslümanlığı neden katıyorsunuz bu suçlamalarınıza ? Tıpkı muharrem ince gibi ?

Başını örtüp Meclise girenler, "İnsan Hakları'nı değil İnançlarını sebep gösterdiler"

Anlamamakta ısrar ediyorsun galiba, ben baş örtüsü nasıl takılır tanımı yapmıyorum, şekilcilik ile baş örtüsü karşıtılığı yapan insanlara, olaya "en azından özgürlükler çerçevesinde yaklaşmaları gerekiyor" diyorum.

Kadrolaşma konusunu iyice çorba ettin, benim inandığım dinde elbette liyakata öncelik verilir, hatta kabenin anahtarının kimde kalacağı ve kimin ilgineceği konusunda ki peygamber efendimizin uygulaması bunun en güzel örneğidir.

Ancak konuda ki diğer yorumcuların, kendi adamlarının zamandı bunu yaptıklırarını göstermek amaçlı yazıyorum, yoksa onlar yaptı diye bunlarda yapmalıdırlar diye bir şey YAZMADIM. Kızdığım nokta iki yüzlü davranmaları.

Ben Türkiye de dinimin gerektiği gibi yaşamak istiyorum ancak devlet ve karşıt görüşlüler Üzerilerine vazife olmamasına rağmen benim dini yaşantım hakkında dayatmalarda bulunuyorlar ve bunu da LAİKLİK adı altında yapıyorlar.

Şimdi bu insanlar bir şeye karar verecekler, eğer LAİKLİĞİ temel prensip ediniyorlarsa, beni kendi dinimin kuralları ile yargılayamazlar.

Yok eğer şeriat kanunu ile bana yorum yapacaklarsa o zaman önce tüm uygulamalarda şeriat kanunun getirelim ondan sonra yaptığım ya da yapacağım davranışlarda beni bu suçlamalar ile suçlasınlar, diğer türlü iki yüzlülük, takiyecilik oluyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 1 Kasım 2013; 15:54:30 >

• Meşru bir hakkı yasaklayip sonrada bu yasaği kaldiranlari istismar ile suçlamak Türkiye'ye özgü sanırım.

quote:

Anlamamakta ısrar ediyorsun galiba, ben baş örtüsü nasıl takılır tanımı yapmıyorum, şekilcilik ile baş örtüsü karşıtılığı yapan insanlara, olaya "en azından özgürlükler çerçevesinde yaklaşmaları gerekiyor" diyorum.

Kadrolaşma konusunu iyice çorba ettin, benim inandığım dinde elbette liyakata öncelik verilir, hatta kabenin anahtarının kimde kalacağı ve kimin ilgineceği konusunda ki peygamber efendimizin uygulaması bunun en güzel örneğidir.

Ancak konuda ki diğer yorumcuların, kendi adamlarının zamandı bunu yaptıklırarını göstermek amaçlı yazıyorum, yoksa onlar yaptı diye bunlarda yapmalıdırlar diye bir şey YAZMADIM. Kızdığım nokta iki yüzlü davranmaları.

Ben Türkiye de dinimin gerektiği gibi yaşamak istiyorum ancak devlet ve karşıt görüşlüler Üzerilerine vazife olmamasına rağmen benim dini yaşantım hakkında dayatmalarda bulunuyorlar ve bunu da LAİKLİK adı altında yapıyorlar.

Şimdi bu insanlar bir şeye karar verecekler, eğer LAİKLİĞİ temel prensip ediniyorlarsa, beni kendi dinimin kuralları ile yargılayamazlar.

Yok eğer şeriat kanunu ile bana yorum yapacaklarsa o zaman önce tüm uygulamalarda şeriat kanunun getirelim ondan sonra yaptığım ya da yapacağım davranışlarda beni bu suçlamalar ile suçlasınlar, diğer türlü iki yüzlülük, takiyecilik oluyor !

Güzel kardeşim, ben böyle istiyorum takarım demekle benim inancım böyle istiyor diye takarım demek arasında fark var.

Ben böyle istiyorum diyen birisi için ne "style" dersen öyle taksın. İster Ninja gibi ister bilmem ne gibi. Ama birisi ben dinim gereği örtünüyorum derse, o zaman dinin emrettiği gibi örtüneceksin.

Dinin emrettiği gibi örtünmeyene sen kalkıp "istediği gibi" örtünür diyemezsin. Böyle dersen benim inandığım dini tahrif edersin. Ben senin gibiler yüzünden bu forumun yöneticilerine bile iki yüzlü dedim.

Artık yeter ya, ben Müslümanlara laf söylemesinler diye burada her gün kendimi yırtıyorum sen benim dinimi tahrif edeceksin, yok ya ? Bu hakkı nereden buluyorsun ?

Bir Müslüman, Müslümanım diyorsa "istediği gibi" değil, Allah'ın Emrettiği gibi yaşamak zorunda. Ya kitaba uyun, uymuyorsanız çenenizi kapatın.

Hiç kimse iki yüzlülük yapıp kitabıma laf söylemesin söyletmesin...

• WirLieBen kullanıcısına yanıt
    Ben sana bir görüşün değerli olup olmamasındaki kriterin ne onu soruyorum sen buna cevap vermektense (çünkü vereceğin cevabın olmadığından) konuyu şakayla karışık bel altına çekiyorsun bende sana ona göre cevap vereyim.

Demokrasi dediğin o yapma çiçek, senin gibi düşünenlerin ben merkezci ve tek sesli idolojilere soka soka bu günlere geldi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 1 Kasım 2013; 17:25:36 >

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

her insanın kusurları vardır ama o adam hakkında çıkan haberlere inanmam kendime kefil olmam ona olurum.

Kendisinin nsil yalan soyldigi youtybde mevcut videolarla kanitlidir. Depremde olen insanlari neyle sucladigini da okuduk kendisinin, cubbeliyi taniyoruz cok sukur. Neyse bir sorum olacak. Ninelerimizin taktigi bas ortusune karsimiydin?

ninelerimiz derken benim annemde 66 yaşında nine sayılır normal anadolu daki giyim işte maksat ne giyip ne giymemesi değilki kapanmaktan kasıt erkeklerin ilgisini çekmemektir vucut hatlarını belli etmemektir bunu yapabiliyosa nasıl kapanırsa kapansın ister ninelerimiz gibi isterse başka türlü

• quote:

quote:

her insanın kusurları vardır ama o adam hakkında çıkan haberlere inanmam kendime kefil olmam ona olurum.

Kendisinin nsil yalan soyldigi youtybde mevcut videolarla kanitlidir. Depremde olen insanlari neyle sucladigini da okuduk kendisinin, cubbeliyi taniyoruz cok sukur. Neyse bir sorum olacak. Ninelerimizin taktigi bas ortusune karsimiydin?

ama yanlış tanıyosun gerçekten bu adamın konuşma tarzı farzlı bak ne güzel diyohttp://www.youtube.com/watch?v=_ot-TK_EXt0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 1 Kasım 2013; 18:12:18 >

• quote:

quote:

quote:

ama yanlış tanıyosun gerçekten bu adamın konuşma tarzı farzlı bak ne güzel diyohttp://www.youtube.com/watch?v=_ot-TK_EXt0

Yaptigi her seyi kotulemiyorum zaten zamaninda severdim. Ama yalan konusmasi, depremde vefat eden insanlara o sozu soylemesi, gunesin batidan dogmasindan sonra 120 sene daha yasanacagini soylemesi, dini konularda komediye kacmasi benim hic hosuma gitmedi. Arkadaslarla da tartistim bunu bana dedikleri "insanlari sikmamak, dine yaklastirmak icin" gibi sacma sapan nedenler soyluyorlardi. Ben de bunu dogru bulmuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

haberler de, hacca giden 2 bayan milletvekilinin bundan sonra meclise başı örtülü katılacağına dair bir haber verildi. akp li tabi bunlar.

bir müslüman olarak düşünüyorum. hac farazasını yerine getirmişsin, eyvallah! limanlar, fabrikalar, topraklar satılırken neredeydin? bununla kurtulabileceğini mi sanıyorsun? cevap verebilecek durumları varsa, buraya cevap yazabilirler.

aslında başörtüsü yasağı da saçmasapan, vaktiyle abd baskısıyka dikta rejimine dayatılan ve halkı bölmekten başka bir boka da yaramayan bir uygulamaydı. birileri tarafından da iyi sömürüldü.

ne dersiniz?

Yillardir toprak satiyoz.

Kanit.
    Yok.

hocam verdiğiniz örneğe hakimim aynısı zaten kuran kursunda küçük yaşta başıma geldi Rize de camide hoca kızılcık sopasıyla çocukları döverdi 2 sene sonra camiden kuran kursuna geçtiğimde kuranda yazıyormuş kötek serbestmiş vs diye hocaya sordum çünkü cami hocasından öyle duymuştum, Kuran kursundaki hocam bana , Kuranda yazan dövmek değil uyarmaktır sert bakmak kızmaktır ama kesinlikle dövmek değildir , Arapçada bizim dilden daha fazla tek bir nokta bile anlamı çok değiştiriyor bu yüzden karışıklıklar normal kaldı ki ben isminde değilim, başörtüsü ve türban diye ayrılarak halka türbanı empoze etmelerine karşıyım, kuran vucüt hatların belli olmayacak diyor bu kesindir ve tartışılmaz değil mi ancak bunların ortaya çıkardığı siyasi kapanma şeklinde her hat ortada örtünmek bu değildir..

Benim demek istediğim isimden ziyade uygulanış yoksa kuranda türban yazsa bunlar başka bir isim bulurdu amaç siyasileştirmek olayı..

• Volpenotte kullanıcısına yanıt
    güneşin batıdan doğmasından sonra 120 yıl daha yaşanacağını inkar edemeyiz neden dersen çünkü hadislerde başka seçenek yok başka bilgiler olsa değerlendirilir ama bu konuda fazla bilgi yok .işin komedi kısmı ise o adamın konuşma tarzı öyle yapısı öyle kendini değiştiremezki değiştirirse zaten samimi gelmez her insanın yanlışları vardır hataları vardır ben zaten bu adama kefil olurum derkende bunu belirttim mesela bir gün hataya düşüp zina yapabilir ama gerçekten bunun suçlandığı konu çok başka o yüzden hiç inanmıyorum
  • Umarım din üzerinden siyaset yapılmasının önüne geçmeye yardımcı olur bu adım. Türban takan bayanlar için gerekli bir adımdı, geç bile kalındı. Hem demokratik, özgür bir ülkede yaşadığımızı söyleyip diğer yandan dini ritüellere/zorunluluklara baskı getiren yasaklar uygulamak çok saçma. Darısı Cemevlerinin ibadethane sayılmasına.

quote:

quote:

ne güzel anlatıyohttp://www.youtube.com/watch?v=LPNN_BB3xt0

Her ne kadar kimi zaman ciddiye alınmayacak tavırları olsa da burada doğru konuşmuş.

Arada pek bir fark göremiyorum:

Hocam size katılıyorum, türban rahibe kıyafetlerinden farksız. Bana kalsa kadınlar eşarp taksın, geleneksel Anadolu kadını gibi bağlasın. Ama buna kimsenin karışma hakkı yok. Bayanlarımız böyle örtünmek istiyor, örtünür. Alevilerin ibadet ettiği yerler Cemevleri, onlar ne istiyorsa odur. Kimse başkasının yaşayışına yön verme hakkını kendinde görmemeli. "Herkes" yeteri kadar saygılı hem hoşgörülü olursa bunlar sorun değil teferruat olarak kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 1 Kasım 2013; 20:17:16 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.