Şimdi Ara

Türban Meclis'de...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
5.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haberler de, hacca giden 2 bayan milletvekilinin bundan sonra meclise başı örtülü katılacağına dair bir haber verildi. akp li tabi bunlar.

bir müslüman olarak düşünüyorum. hac farazasını yerine getirmişsin, eyvallah! limanlar, fabrikalar, topraklar satılırken neredeydin? bununla kurtulabileceğini mi sanıyorsun? cevap verebilecek durumları varsa, buraya cevap yazabilirler.

aslında başörtüsü yasağı da saçmasapan, vaktiyle abd baskısıyka dikta rejimine dayatılan ve halkı bölmekten başka bir işe da yaramayan bir uygulamaydı. birileri tarafından da iyi sömürüldü.

ne dersiniz?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Baş örtüsü yasağını bir ateist olarak saçma bulduğumu söylemeliyim.Bir başörtüsü ile laik yapı sarsılmaz,tabi başörtüsü olacak sadece peçe,çarşaf vb.şeyler değil.Laik yapıyı,devlet yönetimini mümkün olduğunca dini öğretilerden uzak şekilde yapılandırarak koruyabiliriz.İkinci bir konu da Akp nin yaptığı politikaların ileride devlete zarar verdiği görülecek,zamanı gelince de sandıkta halk gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum.

Hacca gitmişler, Allah akıl fikir versin. Birileri yanlarında, yandaşlarında götürüyorken, sen hacca gittim, başımı örttüm ve ben Müslüman oldum diyorsan bende sana ancak sen "Süslüman" oldun derim.

Benim dinim bunları lanetliyor. Bunlar benim inandığım Allah'a inanmıyorlar. Ben de bunların inandıklarına inanmıyorum.
  • bir dinsiz olarak başörtüsü yasağını uygun bulmuyorum. benim düşüncem herkes istediği yerde istediği şekilde giyinsin. isteyen meclise başörtülü gitsin, isteyen kafasına süzgeç taksın öyle gitsin. isteyen memur başörtülü gitsin, isteyen öğretmen mini etekle gitsin. isteyen erkek boxer ile işine gitsin, isteyen kara çarşaf giysin. kimse kimseye karışmasın. ama pek tabi bu mümkün değil. türklerin hepsi din polisi olduğu için başkasına karışmak zorunda. türkiyenin ateisti her kadının başını açtırmak zorunda. herkesi inancına hakaret etmek, karışmak zorunda. müslümanı da zaten ayrı bir dünya. herkesi laikçi, ahlaksız, dinsiz, **** diye yaftalayıveriyor. (**** derken küfür, hakaret olarak kullanmıyorum yanlış anlamayın. yoksa ben de biseksüelim. **** diye direkt olarak öteki cinsel yönelimler gösteriliyor.) iktidara yakın çevreler de zaten yolunu bulmuş. altlarında son model jipler, ellerinde son model telefon kafalarında özel tasarım türban, herşeyleri postmodern. dikkat edin burada kadınlarının türbanlı olmalarını eleştirmiyorum, 10 yıl öncesinin fakirleri bugün ultra zengin. ve hepsi iktidar çevresinde. başka bir deyişle iktidar yalakası. en bariz örneği de jöleli. adam bir yükseldi ki tutabilene aşk olsun. bu gidişle uzay boşluğna kadar yükselecek.. bi de bunlar her an mağdurlar. her an eziliyorlar. sanırsın homo sapiens ortaya çıkmış, o zamandan beri eziliyorlar türkiyede.. bugün de bir tane akp milletvekili çıkmış, artık meclise türbanla gidicem diyor. vallahi midem bulandı. ciddiyim. bu kadar mı samimiyetsizlik olur yahu. 'beni hep ezdiler. aslında hep türbanla gitmek istiyordum, ama yasaktı, artık gidicem' filan değil bu. başka birşey. ama du bakalım. görücez bu işlerin astı astarı neymiş.. yakında olmasa da zamanla görücez.. ama tek bildiğim iğrençlikler ülkesinde daha fazla yaşayamayacağım. son olarak iki haber yazacağım. birisi hollanda'dan diğer türkiye'den. ikisi de avrupa ülkesi. ikisi de uluslararası arenada gelişmiş ülke olarak sınıflandırılıyor.(artık türkiyeyi nasıl geliştirmişlerse orasını bilemiyorum.) birisi meşruti krallık ile diğeri cumhuriyet ile yönetiliyor. ikisi de zengin ülkeler. ikisi de avrupa konseyine üye. birisi ab üyesi, diğeri aday ülke. ikisi de nato üyesi. ikisi de laik ülkeler. ama haberlere bir bakın;

hollanda'da bakan ile muhabir arasındaki üslüp: link o kadar rahatlar ki..

bir de türkiyeden bakan manzarası. '10 yaşındaki çocuk Sağlık Bakanı'nın ayakkabısını fırçaladı'

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanına gelen 10 yaşındaki bir çocuk, Bakan'ın ayakkabılarını fırçalamaya başladı. AKP eski Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan çocuğa 10 TL verdi. Bakan ise çocuğa, boya sandığı almasını önerdi.

Türban Meclis'de...

• Seçimler yaklaşıyor... Olur öyle...

Fakat bu iki aceminin bilmediği bir şey var. Halk bu partiye "halka hizmet ediyor" görüntüsü verdiği için oy verdi. Türban mürban olaylarından dolayı değil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Mühendis
  • Umarım en kısa sürede;

- Türbanla ilgili hertürlü yasak ortadan kalkar.
    - PKK sorunu bir şekilde çözülür.

Bu iki sorun ortadan kalktında, toplum artık dönüp gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye başlayacaktır. İyi bir iş olduğunu düşündüğü "Her mahalleye bir aşevi" durumunun neden son 10 senede bir ihtiyaca dönüştüğünü sorgulayacaktır.
    İşsizliğin neden hergün biraz daha arttığını sorgulayacaktır.
    Nüfusun %5'inin neden tüm servetin %85'ine sahip olduğunu sorgulayacaktır.
    Asgari ücret %3 artarken, tüm temel ihtiyaçlarına neden durmadan ve özellikle dini bayramlar öncesinde sessizce zam geldiğini sorgulayacaktır.
    Neden tüm kabine üyelerinin dolar milyarderine dönüştüğünü sorgulayacaktır.
    16 yaşındaki bakan çocuklarının nasıl olup da ticaret hayatında rekor başarılara imza attığını sorgulayacaktır.
    Kendilerinden beklenen "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" cümlesini kuranların neden çocuklarını askere göndermediğini sorgulayacaktır.
    Dinibütün geçinen insanların neden Ankara'nın göbeğine "VIP cami" yaptırmaya ihtiyaç duyduğunu, başbakanın uçağı geç kalınca neden ezanın geç okunduğunu sorgulayacaklardır.
    Neden İsrail'le bu kadar iyi geçindiğimizi sorgulayacaklardır.

Ancak, öncelikle yapay gündemlerin ortadan kalkması gerekmektedir. Yapay gündemler kalkarsa, iktidarın pisliklerini ve diktatörlüğünü gizlemesinin sadece iki yolu kalır; mezhep çatışması ya da savaş. Aksi halde, insanların artık yüzlerini bu dünyaya dönecek ve iktidar eliyle nasıl yoksullaştırıldıklarını sorgulayacaklardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yasaklar olmasaydı AKP bu kadar yükselemezdi. Yükselmelerindeki nedenlerden biri başarılarının yanı sıra bu yasaklardır. İnanç özgürlüğü vaadiyle oy tüccarlığı yaptılar. Bir an önce bu yasakların tamamen kalkması gerekir. İrtica belasına uzanacak kadar ülkeyi İslami terör içine çekmezlerse; peçe, çarşaf, burka vb saçmalıkları diretecek kadar sapıtmadıkları sürece inanç özgürlüğü bir haktır.

Böyle bir muhalefet olduğu sürece Akp'nin bir şey yapmasına gerek yok açıkcası

Orijinalden alıntı: Aesthetics.

Bu yasaklar olmasaydı AKP bu kadar yükselemezdi. Yükselmelerindeki nedenlerden biri başarılarının yanı sıra bu yasaklardır. İnanç özgürlüğü vaadiyle oy tüccarlığı yaptılar. Bir an önce bu yasakların tamamen kalkması gerekir. İrtica belasına uzanacak kadar ülkeyi İslami terör içine çekmezlerse; peçe, çarşaf, burka vb saçmalıkları diretecek kadar sapıtmadıkları sürece inanç özgürlüğü bir haktır.

Merak etme çekmezler. Zaten amaçları inanç özgürlüğü, falan değil. Başörtüsü ile milletin gözünü örtüp, götürmek amaç. Yerel seçimler için kentsel dönüşüm yapılacak bir ilçede AK Parti 'den 15 civarı belediye başkan aday adayı var. Aynı şehirde başka bir ilçe için daha açıklanan hiç aday adayı yok...

İnsan bu tabloyu görünce, ne hizmet aşkıymış yahu diyor ister istemez... :))

• amaçlanan her ne olursa olsun özgürlükler açısından olumlu bir gelişme. bu tarz yasakların kalkması aynı zamanda bir samimiyet testi de olacaktır. "ateistin de hukukunu koruyacağız" sözünün ne kadar gerçekçi olduğunu ancak tam anlamıyla bir eşitlik sağlandığında anlayabiliriz.

Orijinalden alıntı: neommy

Benim hak hukuk guguğumu koruyacak birisi mi varda ben bilmiyorum? Her kim dediyse inandırıcı bulmadım valla!

e işte göreceğiz artık koruyacak mı kesecek mi.

Benim hak hukuk guguğumu koruyacak birisi mi varda ben bilmiyorum? Her kim dediyse inandırıcı bulmadım valla!

Ama inanan çok var.
    11 Eylül referandumundan önce binlerce "Yetmez ama Evet" diyen bir takım zevatlar vardı. Kendileri inanmasa bile Hüloğcuları inandırmışlardı.
    İşin üzücü yanı, bu kadar yalandan sonra toplumu bu söylemlerle hâlâ kandırabilmeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Remlak

quote:

Ama inanan çok var.
    11 Eylül referandumundan önce binlerce "Yetmez ama Evet" diyen bir takım zevatlar vardı. Kendileri inanmasa bile Hüloğcuları inandırmışlardı.
    İşin üzücü yanı, bu kadar yalandan sonra toplumu bu söylemlerle hâlâ kandırabilmeleri.

ben daha çok kendi ayaklarına sıktıklarını düşünüyorum. özgürlükler siyasetçinin işine gelmez. 40 yıllık milli görüş hareketinin de en önemli dayanağı bu yasaktı. yasak bittiğinde ne ile karşı karşıya kalacaklar yazmıyorum. gerisini webbie arkadaşımız yazmış. ben yine üşendim şimdi.

• sadece başörtü değil inancı gereği peçe veya kara çarşaf giyen insanlarında bu hakkı olmalı.Sonradan bu millete zorla dayatılmış bazı şeyler yerine geçmişten beri gelenek haline gelmiş giyim tarzımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Orijinalden alıntı: Jegelskerdeg

bir dinsiz olarak başörtüsü yasağını uygun bulmuyorum. benim düşüncem herkes istediği yerde istediği şekilde giyinsin. isteyen meclise başörtülü gitsin, isteyen kafasına süzgeç taksın öyle gitsin. isteyen memur başörtülü gitsin, isteyen öğretmen mini etekle gitsin. isteyen erkek boxer ile işine gitsin, isteyen kara çarşaf giysin. kimse kimseye karışmasın. ama pek tabi bu mümkün değil. türklerin hepsi din polisi olduğu için başkasına karışmak zorunda. türkiyenin ateisti her kadının başını açtırmak zorunda. herkesi inancına hakaret etmek, karışmak zorunda. müslümanı da zaten ayrı bir dünya. herkesi laikçi, ahlaksız, dinsiz, **** diye yaftalayıveriyor. (**** derken küfür, hakaret olarak kullanmıyorum yanlış anlamayın. yoksa ben de biseksüelim. **** diye direkt olarak öteki cinsel yönelimler gösteriliyor.) iktidara yakın çevreler de zaten yolunu bulmuş. altlarında son model jipler, ellerinde son model telefon kafalarında özel tasarım türban, herşeyleri postmodern. dikkat edin burada kadınlarının türbanlı olmalarını eleştirmiyorum, 10 yıl öncesinin fakirleri bugün ultra zengin. ve hepsi iktidar çevresinde. başka bir deyişle iktidar yalakası. en bariz örneği de jöleli. adam bir yükseldi ki tutabilene aşk olsun. bu gidişle uzay boşluğna kadar yükselecek.. bi de bunlar her an mağdurlar. her an eziliyorlar. sanırsın homo sapiens ortaya çıkmış, o zamandan beri eziliyorlar türkiyede.. bugün de bir tane akp milletvekili çıkmış, artık meclise türbanla gidicem diyor. vallahi midem bulandı. ciddiyim. bu kadar mı samimiyetsizlik olur yahu. 'beni hep ezdiler. aslında hep türbanla gitmek istiyordum, ama yasaktı, artık gidicem' filan değil bu. başka birşey. ama du bakalım. görücez bu işlerin astı astarı neymiş.. yakında olmasa da zamanla görücez.. ama tek bildiğim iğrençlikler ülkesinde daha fazla yaşayamayacağım. son olarak iki haber yazacağım. birisi hollanda'dan diğer türkiye'den. ikisi de avrupa ülkesi. ikisi de uluslararası arenada gelişmiş ülke olarak sınıflandırılıyor.(artık türkiyeyi nasıl geliştirmişlerse orasını bilemiyorum.) birisi meşruti krallık ile diğeri cumhuriyet ile yönetiliyor. ikisi de zengin ülkeler. ikisi de avrupa konseyine üye. birisi ab üyesi, diğeri aday ülke. ikisi de nato üyesi. ikisi de laik ülkeler. ama haberlere bir bakın;

hollanda'da bakan ile muhabir arasındaki üslüp: link o kadar rahatlar ki..

bir de türkiyeden bakan manzarası. '10 yaşındaki çocuk Sağlık Bakanı'nın ayakkabısını fırçaladı'

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanına gelen 10 yaşındaki bir çocuk, Bakan'ın ayakkabılarını fırçalamaya başladı. AKP eski Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan çocuğa 10 TL verdi. Bakan ise çocuğa, boya sandığı almasını önerdi.

Türban Meclis'de...

Yanlış Bakana denk gelmiş.
    Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Erdoğan Bayraktar 100 TL verirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2622110012
    sadece başörtü değil inancı gereği peçe veya kara çarşaf giyen insanlarında bu hakkı olmalı.Sonradan bu millete zorla dayatılmış bazı şeyler yerine geçmişten beri gelenek haline gelmiş giyim tarzımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

O zaman insana sınır ne olmalı diye sorarlar. Geçmişte böyleydi bizim özümüz bu dersen 2000 yıl öncede bu topraklarda yarı çıplak geziyorlardı o zaman öyle gezelim oda geçmişimiz netice 38 milletiz oda bizim tarihimizin bir parçası yada orta asyada Türklerin giyindiği gibi giyinelim. Bu noktadan talepte bulunmak işi çıkmaza sokar.

Olayı sonradan dayatma falan gibisinden ezik muhabbetine dökersenizde bunu sonu gelmez. Kaldı ki zaten isteyen kara çarşaf giyiyor, o konuda bir mağduriyet yok. Mesele devlet memuru olmaktı kamu hizmeti alırken bi zahmet memurun yüzünü görelim.

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif

• quote:

Orijinalden alıntı: 2622110012

sadece başörtü değil inancı gereği peçe veya kara çarşaf giyen insanlarında bu hakkı olmalı.Sonradan bu millete zorla dayatılmış bazı şeyler yerine geçmişten beri gelenek haline gelmiş giyim tarzımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Bahsettiğiniz halkın geçmişteki kıyafetini görmek isterseniz halk oyunları ekiplerine ya da müzelere bakın. Herhangi birinde kara çarşaf gördünüz mü?

Dayatmanın başlangıcını gerçekten merak ediyorsanız diye söylüyorum tabii...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.