Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1399. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.388
Cevap
682
Favori
1.971.711
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Giriş

Hocam yukarıda benim mesajlarım var, onlara bakabilirsiniz yardımcı olur bir miktar. Ama şunu söyleyeyim bu ülkede artık dışarıdan çiğneyecek bir adet sakız getirsen bile ticari sayıyorlar. Benimde bir adet ürünüme gümrük el koydu ticari olduğunu söyleyerek. Gerçekten Ticari ürün olsa hak vereceğim ama yok. Dilekçe verdim, gümrük müşaviri ile görüştüm falan ama en sonunda gümrüğe terk ettim lanet olsun diyerek. Birde DHL ile gelmiş ürün o yüzden dolayı gümrükte kalmama ihtimali yok ürünün, Çünkü adamlar daha ürün gümrüğe gelmeden sana diyor ki bu ürünün gümrükte kalma ihtimali yüksek daha içindekini bilmeden ondan sonra gümrük işlemleri falan diyip tekrar kargoyu geldiği yere göndermeni istiyorlar. Eğer ki sormak istediğin birşey olursa yardımci olmaya çalışırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhtn -- 9 Haziran 2021; 16:35:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi her ülkenin gümrük mevzuatı farklı.

Ancak AB ülkesi olup ta, gümrük uygulamaları bizden daha katı kurallara sahip ülkeler var. Mesela İspanya... Nefes aldırmıyorlar.

Ticari kimliği ile ürün getirtip te, gümrüğe terk edenler var. Sebep; içeride ithalatçısı varken, neden direkt dışardan getirttin ?

Tekrar bize dönecek olursak; yurtdışından ürün getirtmeden önce, satın aldığım ürün, ticari ürün kapsamına girer mi diye araştırmak sorunu kökten çözer.

En azından bizim devletimiz, getirtilen ürünün içeride ithalatçısı var mı, yok mu diye engel çıkarmıyor. Yeter ki, mevzuatı bilerek ürün getirt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Haziran 2021; 17:11:48 >
    Devletin bireysel alışverişte izin verdiği limit ayda 5 gönderi. Daha fazlası ticariye girer. Kargo firmalarının kullandığı ETGBS üzerinden beyanı mümkün değildir. Bu durumda bir gümrük firması bulup onların yardımıyla çekmen lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

AliExpress geri ödeme yapar mı?

Gönderi ücretini düştükten sonra, aliexpress geri ödeme yapıyor.

• dhl allah belani ver.. cuma gunu kargom geldi formlari doldurdum su gun oldu bi gumrukten geçmedi firmalar su sacma kargo sirketini neden kullaniyor her seferinde ayni sefaleti yasiyoruz paramla rezil olmaktan biktim
    Gumruk memurlarina az para veriyolar heralde yada personel yetersiz
    O kadar para almayi biliyorlar rezalet otesi beni madur ettiniz ya benden cekiceginiz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 24 Haziran 2021; 21:20:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hardstyler H kullanıcısına yanıt

olayın dhl ile alakası yok . Bizim ülkede faaliyet veren yabancı firmalar bile zamanla türk mantığı ile rezalet bir şekilde iş yapmaya başlıyor . maalesef ülke sorunlu

• Daha önce aliexpress'ten ruixin pro bıçak bileme aparatını 2 dolar'a satın almıştım. Aparatın hareketli mafsal kısmındaki mafsallı plastik bilyesi, boşluk yaptığı için, aynı parçanın demir mafsallı olanını sipariş vermiştim. İki ay aradan sonra parça elime ulaştı. Satıcı paketin üzerine de 2 dolar yazmış. Ürünün bedeli düşük olması nedeniyle, satıcı ürünü kayıtsız posta ile göndermiş.

17 TL de, toplam gümrük, sunum, damga vergisi vs ödedim.

Her neyse... İşin güzel tarafı, bütün mallar gümrük incelemesine girip, vergi tahakkuk ettirildiği için, gönderilen ürün kayıtsız posta ile gönderilse bile elimize ulaşıyor.

Bütün gönderilen paketlerin gümrük incelemesine girmesine kendi adıma memnunum. Daha önce bütün mallar gümrük incelemesine girmediği için, kayıtsız posta statüsü ile gelen çok sayıda paketim elime ulaşmamıştı.

Paket elime ulaşmayınca, hem beklenilen zaman benim için kayıp oluyordu. Hem de lazım olan ihtiyacımı giderememiş oluyordum.

• yukarıdaki arkadaş olaya o kadar saçma bir bakış açısından bakmış ki ; inanılır gibi değil.

$2 dolara aldığı ürüne , bunu 17 tl varsıyorum, 17 tl vergi ödemiş , ve paketi kayıtsız olduğu için vergilendirme yapıldığından kayıtlı gibi eline ulaştığına sevinmiş.

kardeşim senin gibi insanlar yüzünden bu ülke deminden şimdiye bile gelemez... seni bu uygulamada sevindiren hadise nedir ? gümrüğün aldığı az vergi mi ? ptt çalışanlarının işlerini doğru düzgün yapmaması mı ? yoksa 0.1 dolarlık aldığın ıvır zıvıra bile en az 8-10 tl vergi ödemek mi ? şimdi bunların yeni hedefi yurt dışından kargo yolu ile getirilen eşyaların vergilerini artırmak olacaktır çünkü baksanıza, insanlar seviniyor $2'lık ürüne 17 tl vergi verdiğine.... hayret yemin ediyorum hayret.... neyse bizim millet bu kafada olduğu müddetçe elektriğe %500 zam yapılsa dahi gıkımız çıkmaz .... kafalar pırıl pırıl...

• Arkadaşım, daha önce getirttiğim aparat benim için hobidir. Hobiye verilen paranın da önemi olmaz.

Aparatın getirttiğim parçası olmadan, hassas işlem yapılamıyor. Hassas işlem yapılmayınca, getirttiğim 5 gramlık mininin de minisi parçanın elime ulaşmasından haliyle memnun olacağım.

Daha önce aylarca bekliyorduk. Paramızı geri iade alabilsek bile, kaybettiğimiz zaman üzücü oluyordu.

Şimdi ise, devlet ne güzel yavaş yavaş gümrük sistemini oturtmaya çalışıyor. 2 ay bekledim ama parça elime ulaştı. Ödediğim vergi benim gözüme görünmez. Çünkü o parçayı başka bir şekilde temin etme imkanı yok.

Hasılı kelam; benim burada birilerinin yaptığı gibi yurtdışından malı getirt, kaymaklı fiyatla birilerine sat gibi abidik gubidik ticaretlerle işim olmaz.

Ben malım elime geliyor mu ? Geliyor.

Sipariş verirken ödeyeceğim vergiyi göze almış mıyım ? Almışım.

Olay bitmiştir benim açımdan...

Adam sırf zevk için amerikadan motorsiklet kaskı getirtiyor. Bi zahmet vergisini ödemeye de yüksünmeyecek. Memlekette motorsiklet kaskı mı yok ?

Ya da adam sırf zevk için yurtdışından pahalı ayakkabı satın alıyor. Vergisine gelince bıdı bıdı yapıyor. Memlekette ayakkabı mı yok ?

Ama benim getirttiğim parça memlekette yok. Dolayısıyla buna sevinmeyeceğim de ne yapacağım ?

• Tek sorun bizdeki çürümüş eskimiş hatta küflenmiş sistemdedir, dünyanın diğer ucundan çıkıp sorunsuzca bizim ülkeye ulaşır geldiği gibi iadesini yapar uyuzlar...

Yurtdışındaki çalışıtığım firma bana bir laptop gönderdi. Laptop u bana satmadığına ve çalışanı olduğum için bana gönderdiğinde dair belgeler eklemiş kargoya. Ona rağmen kargom gümrüğe takılmış. FedEx ile gönderildi bu kargo. Kargo şu an İstanbul'da sabiha gökçen havalimanında ve ben Ispartadayım.

Kargo neden takılmış olabilir?

Arkadaşımı kargoyu sormaya yollarsam Cuma günü (bayram başlamadan) bir şey yapabilir mi? Evetse, nereye yollamam lazım? Kargo firmasının depsosuna mı yoksa?

Gümrüğe takılması kargo firmasının elinde olmayan bir şey mi?

Bu konuyu bir günde çözebilir miyim? Araya bayram girerse kötü olur çünkü

Beni yönlendirebilir misiniz lütfen?

Vergi ödememe gibi durum yok. Kullanılmış kıyafetinizi uçakta beraber getirmemek için kargoyla gönderdiğinizde ondan bile vergi alıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hızlı yanıtınız için çok teşekkürler.

Peki bu işlem ne kadar sürüyor? Bilginiz var mı? Bende ardiye ücreti alırlar mı?

Ürünü kişisel kullanım amacıyla aldığınızı söylerseniz sadece vergiyi ödersiniz. Ama eğer bilgisayarı şirket gönderdi, iş amaçlı kullanacağım falan derseniz ticari amaçla getirdiğiniz yönde işlem görebilir ve ardiye ücreti falan çok masraf çıkar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eyvah hata ettim o zaman :( Şirket gönderdi diye bir mail atmıştım dün.

Hayırlısı diyelim. Yarın dönüş yapacaklar mı bir bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Benim de bir sorum var. Yine plak almıştım. Cuma günü vergisini ödedim ama durumda DELAYED yazıyor. Updated delivery'de ise pending ibaresi var. Bayram diye böyle olmuştur, ayrıyeten ardiye ücreti falan çıkmaz, değil mi?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.